GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ύφεση ξεπέρασε τις προβλέψεις – στο 6,5% το πρώτο τρίμηνο

Μεγαλύτερη από ότι εκτιμάτο είναι η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, καθώς έφτασε το -6,5%, σύμφωνα με νέα...


Μεγαλύτερη από ότι εκτιμάτο είναι η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, καθώς έφτασε το -6,5%, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ κατά το 1ο τρίμηνο φέτος παρουσίασε μείωση κατά 6,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2011, έναντι της μείωσης κατά 6,2% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση.
Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 7,5%, ενώ οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 21,3%.
Στα θετικά περιλαμβάνεται η μείωση κατά 41,9% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, αλλά και η αύξηση κατά 1,4% στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,3% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1,1 %.
Μείωση κατά 16,6% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2011 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 18% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 10,5%.

1 σχόλιο

  1. ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ Η ΑΠΟΧΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΜΑΖΙΚΗ ΨΗΦΟΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση