GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίφθηκε αίτημα του Μάνινγκ για ακύρωση 8 κατηγοριών...

Στρατοδικείο απέρριψε  το αίτημα των δικηγόρων του αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι μεταβίβασε διαβαθμισμένα έγγ...

Στρατοδικείο απέρριψε  το αίτημα των δικηγόρων του αμερικανού στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι μεταβίβασε διαβαθμισμένα έγγραφα στον ιστότοπο Wikileaks, να ακυρωθούν οκτώ από τις 22 κατηγορίες που τον βαρύνουν.
Την τρίτη ημέρα της προκαταρκτικής ακρόασης του Μάνινγκ στη στρατιωτική βάση Φορντ Μιντ, στο Μέριλαντ, η δικαστής Ντενίζ Λιντ απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του στρατιώτη να ακυρωθούν οι κατηγορίες εναντίον του που αφορούσαν «την παράνομη κατοχή και μετάδοση» διαβαθμισμέων πληροφοριών.
Αργότερα σήμερα η Λιντ αναμένεται να αποφανθεί για ένα άλλο αίτημα της υπεράσπισης, να ακυρωθούν ακόμη δύο κατηγορίες που βαρύνουν τον Μάνινγκ.
Παράλληλα η δικαστής ανακοίνωσε ότι η δίκη σε στρατοδικείο του νεαρού στρατιώτη, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, θα αναβληθεί για το Νοέμβριο ή ακόμη και για τον Ιανουάριο του 2013. Η επόμενη προκαταρκτική ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου.
Σε βάρος του πρώην αναλυτή πληροφοριών στο Ιράκ απαγγέλθηκε στα τέλη Φενρουαρίου κατηγορία για «συνωμοσία με τον εχθρό», η πιο σοβαρή από τις 22 κατηγορίες εναντίον του, για την οποία κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Τον Απρίλιο η στρατοδίκης Λιντ δεν έκανε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης του Μάνινγκ που ζητούσε την απόρριψη της εν λόγω κατηγορίας.
Ο στρατιώτης, 24 ετών, δεν έχει πει ακόμη αν θα δηλώσει αθώος ή ένοχος. Κατηγορείται ότι διέρρευσε, από τον Νοέμβριο του 2009 ως τον Μάιο του 2010, στον ιστότοπο Wikileaks αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς και 260.000 τηλεγραφήματα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση