GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα 8 σημεία της συνευθύνης...

Την πρότασή του αποτελούμενη από οκτώ σημεία, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, γνω...

Την πρότασή του αποτελούμενη από οκτώ σημεία, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω επιστολής του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
Τα σημεία που πρότεινε ο κ. Βενιζέλος για τη συμφωνία είναι τα εξής:
1)Η ανάγκη να συμφωνηθεί μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που σέβονται τους δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς θεσμούς και θέλουν να διασφαλιστεί πράγματι η θέση της Ελλάδας στο ευρώ.
2)Συμφωνία για την αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης που μας επιβλήθηκαν λόγω των συσχετισμών που υπήρχαν τότε στην Ε.Ε.
3)Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής που ήδη φαίνεται να γίνεται δεκτή κατά ένα έτος και με επιπλέον στόχο η παράταση να φτάσει έως το 2017.
4)Η διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους, παράλληλα με την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
5)Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν την Ελλάδα ένα κανονικό κράτος, ορθολογικό όχι σπάταλο και την οικονομία ανταγωνιστική.
6)Συμφωνία γύρω από ένα Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, σταθερό για δέκα χρόνια, απλό, αυτοματοποιημένο στην εφαρμογή του, αναπτυξιακό, κοινωνικά δίκαιο.
7)Πραγματική στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης με την προώθηση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων.
8)Να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για κάθε νοικοκυριό που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και ιδίως σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, μέσα από ένα σύστημα παρεμβάσεων στο επίπεδο του δήμου που διασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Όλα αυτά, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε κυβέρνησης και πολύ περισσότερο μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Σημείωσε επίσης ότι ο κατάλογος των σημείων μιας συμφωνίας εθνικής συνευθύνης είναι ανοικτός, αλλά ο ίδιος επέλεξε να τονίσει αυτά τα οκτώ σημεία, πιστεύοντας ότι είναι τα πιο βασικά στη συγκυρία της κρίσης που διανύουμε.

11 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ,ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΝ,ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ,ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΠΛΑΣΤΑ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

    ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΑΗΔΙΕΣ

    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΩΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ .ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΧΗ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8 ΝΑΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΟΥ ΧΑΡΑΤΣΑΚΙΑ, ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗ ΚΑΙ 8% ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ...

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ; ΟΥΣΤΤΤΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ, ΡΕ ΜΠΕΝΥ, ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ;

    ΠΩΣ, ΡΕ ΜΑΓΚΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕΣ ( ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ Τ0 ΥΠΟΙΚ ΤΟΥ ΖΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3000 ΕΥΡΩ )ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΣ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΕΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ;
    ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ;

    ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ 13,1 % ΉΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΣ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 3,1% ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΗΣΥΧΟΣ ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ... ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΑΚΗ,ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ 500, 1000, 1500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ... ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΕ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MA EINAI TOSO XONTROPETSOS POU DEN KATALABENI OTI O KOSMOS TON SIXENETE TON MPOUXESA ANTE STON DIAOLO ALAZONA XONTRE:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Βενιζέλο δεν πας σε καμιά άλλη χώρα να γίνεις ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που δεν σε ξέρουν...

    Άκου κύριε Μπουρδολογία... είσαι ένα πιόνι του συστήματος, για άσχετο δεν σε έχω!! Θα μπορούσατε να πιάστε την φοροδιαφυγή αλλά και την έξοδο κεφαλαίων με μια απλή απλή πράξει...

    Όποιος σηκώνετε της καταθέσεις τους και της πηγεναι στο εξωτερικό από τράπεζα , η με ένα κλικ από τον υπολογιστή του θα μαρκαριζόταν θα μπλοκαριζοταν η συναλλαγή για μισή ώρα μέχρι να διασταυρωθούν τα στοιχεία του με την φορολογική δήλωση του και το πόθεν ΕΣΧΕΣ του που τα βρήκε ; ήταν είναι ΝΟΜΙΜΑ; ήταν φορολογημένα; εε ας τα πηγεναι όπου ήθελε ... και αν κανείς πονηρός τα σήκωνε σε μικρά ποσά κάθε ημέρα θα χτυπούσε και εκεί το αλαρμ του ΣΔΟΕ να ελεγκτή ο μάγκας...

    ΑΝΤΊ ΑΥΤΟΎ ΤΙ ΚΆΝΑΤΕ ΡΕ ΜΠΟΥΧΕΣΑ !!!ΑΦΗΣΕΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝΕ ΟΛΑΑΑΑΑΑ ΈΞΩ ΦΙΛΏΝ ΣΑΣ.. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑΑ .. ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ...ΕΕΕ ΡΕΕΕΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ... ΓΑΜΙΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ..

    ΤΑ ΧΑΡΆΤΣΙΑ ΞΈΡΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΆΖΕΤΕ, ΝΑ ΜΕΙΟΝΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΞΈΡΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ !!!ΑΑΑ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.. ΓΑΜΉΣΙ ΠΟΥ ΘΈΛΕΤΕ..

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    ΡΟΥΦΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΧΑΡΑΤΣΑΣ ΠΩΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΑΣ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΓΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΣΥ ΒΟΥΤΗΞΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ

    ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ;



    ΠΑΡΕΑ ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΑΚΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση