GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση κατά της Bankia κατέθεσαν οι «Αγανακτισμένοι»...

Την κατηγορούν για παραποίηση λογιστικών στοιχείων και εμπορική απάτη. Το κίνημα των αγανακτισμένων (15-Μ) της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα π...

Την κατηγορούν για παραποίηση λογιστικών στοιχείων και εμπορική απάτη.
Το κίνημα των αγανακτισμένων (15-Μ) της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο μήνυση για παραποίηση λογιστικών στοιχείων και εμπορική απάτη σε βάρος της διοίκησης του ομίλου της τράπεζας Bankia και κατά του πρώην διοικητή της Ροδρίγο Ράτο, καθώς το αστρονομικό σχέδιο διάσωσής της με 23,5 δισ. ευρώ επιτάχυνε την προσφυγή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο δανεισμού.
«Θέλουμε να αποδείξουμε πως τελείωσε η ατιμωρησία», «οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε φυλακή», τόνισε ο εκπρόσωπος του κινήματος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ανοικτό χώρο στο κέντρο της Μαδρίτης.
Η μήνυση των αγανακτισμένων, που κατατέθηκε εξ ονόματος 13 μετόχων της τράπεζας, στρέφεται κατά του Ράτο και των σημερινών μελών του διοικητικού συμβουλίου, για «παραποίηση λογιστικών στοιχείων» και «παραπληροφόρηση» των αρχών της τραπεζικής αγοράς, εξήγησε ο δικηγόρος τους Χουάν Μορένο Γιάγουε.
Η μήνυση αξιώνει παράλληλα τη δικαστική παρέμβαση για να αντικατασταθεί η παρούσα διοίκηση από έναν διαχειριστή, ο οποίος θα λογοδοτεί στα δικαστήρια, τόνισε ο Γιάγουε, προσθέτοντας πως «υπάρχουν επαρκή λογιστικά στοιχεία», που αποδεικνύουν την βασιμότητα της μήνυσης.
Με βάση τα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές «από ένα έως έξι χρόνια», πρόσθεσε.
Παράλληλα, άλλοι μικρομέτοχοι της Bankia συνέστησαν την εταιρεία APACBANK, που θα έχει κύριο έργο της την υποβοήθηση των πληγέντων «από την κακόβουλη διαχείριση της Bankia να ανακτήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα χρήματά τους».

6 σχόλια

  1. Pasok


    Μηνυση κατα των ελληνων τρπεζιτων εχει ηδη καταθεσει ο δρ Κουτσουκος

    εχει σχηματιστει η δικογραφια Π 2399

    ο δρ Κουτσουκος εχε ηδη μιλησει αυτες τις μερε σε 32 ξενακαναλια

    δεν υπαρχει κριση
    τα λεφα ειναι στην Ελβετια

    και εστειλε αρθρο στο πρεσσσ

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pasok


    Μηνυση κατα των ελληνων τρπεζιτων εχει ηδη καταθεσει ο δρ Κουτσουκος

    εχει σχηματιστει η δικογραφια Π 2399

    ο δρ Κουτσουκος εχε ηδη μιλησει αυτες τις μερε σε 32 ξενακαναλια

    δεν υπαρχει κριση
    τα λεφα ειναι στην Ελβετια

    και εστειλε αρθρο στο πρεσσσ

    Νικος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λαός ψηφίζει ακυβερνησία ;

    Αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι καθαρά μπροστά το βράδυ των εκλογών, υπάρχει ο κίνδυνος ασυνενοησίας και ακυβερνησίας. Τα άλλα δεξιά και κεντροδεξιά κόμματα ( Καμμένος, Μιχαλολιάκος, Τζήμερος- Μάνος, Καρατζαφέρης ) οδηγούν τη χώρα σε νέα περιπέτεια, επιλέγοντας να μείνουν ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ σε θέσεις που δεν δίνουν βιώσιμη κυβέρνηση. Το απόλυτο ΟΧΙ από τη μια, και το απόλυτο ΝΑΙ από την άλλη, δημιουργούν εκρηκτική και αποσταθεροποιητική ατμόσφαιρα, ενώ ούτε η ακραία συμπεριφορά Βενιζέλου βοηθά στο να βγούμε από το αδιέξοδο. Προβλέπεται μια δύσκολη μέρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε μεγάλη οικονομική, κοινωνική και εθνική περιπέτεια είναι μεγάλος, όσο οι ψηφοφόροι δεν επιλέγουν πιο μαζικά τη μόνη μέση οδό, τη μόνη μέση λύση, για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ταυτόχρονα με μεταρρυθμίσεις με το λιγότερο κοινωνικό κόστος, σταθερότητα και δημόσια και εθνική ασφάλεια, που είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Πιστεύω στην ωριμότητα και την μετριοπάθεια και τη λογική των περισσοτέρων ψηφοφόρων. Το βράδυ θα ξέρουμε, αν η Ελλάδα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση, με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ακραίες επιλογές ανεύθυνου ρίσκου ή η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτεια ανάλογη του 1920 που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή, επιλέγοντας καταστροφικές, ανεύθυνες λύσεις,τύπου Τσίπρα ή άλλων άκρων.

    Μετά τις 7 το απογευμα κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ότι συμβεί με τις ακραίες επιλογές του, ειδικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση