GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ο λαός πρέπει να οδηγήσει στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή»

Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι «οδόντας αντί οδόντος, ούτε κάποια πολιτική ρεβανσισμού, την απάντηση πριν απ’ όλα πρέπει...

Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι «οδόντας αντί οδόντος, ούτε κάποια πολιτική ρεβανσισμού, την απάντηση πριν απ’ όλα πρέπει να την δώσει στις εκλογές ο ελληνικός λαός» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τη σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στη Λ. Κανέλλη και τη Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν χρεώνουμε σε αυτούς που ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» τους προσανατολισμούς του κόμματος αυτού, απλώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το όπλο της ψήφου και να το χρησιμοποιήσουν για να οδηγήσουν στο περιθώριο την «Χρυσή Αυγή»» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «πάνω από όλα, όμως, τέτοια ναζιστικά μορφώματα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα βαθύτατα πολιτικοποιημένο και οργανωμένο εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης που διαφέρει από οποιαδήποτε συνηθισμένη περίοδο ζήσαμε μέχρι σήμερα».
«Η Χρυσή Αυγή είναι πάντα διαθέσιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην εργοδοσία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό προκειμένου να σπάσει με τραμπουκισμό απεργίες και να οδηγήσει με όπλο τον φόβο, τους εργάτες να εγκαταλείψουν τέτοιες μορφές πάλης» είπε η κ. Παπαρήγα.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «νομίζουμε πως ήλθε η ώρα να ξανασκεφθούν οι εργαζόμενοι γιατί το ΚΚΕ περιέβαλλε με σκεπτικισμό και αμφισβήτηση διάφορα «κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμα», στα οποία, χωρίς βεβαίως να φταίνε αυτοί που προσήλθαν, η Χρυσή Αυγή ήταν μια από τις δυνάμεις που έδρασε συστηματικά και προσπάθησε να υποκαταστήσει αυθόρμητα ή γνήσια λαϊκά αιτήματα με τα γνωστά συνθήματα «οι 300 στο Γουδή», «να καεί η Βουλή» κλπ, όπως ακριβώς τα έλεγαν. Και μάλιστα με το σύνθημα «έξω τα κόμματα», «έξω οι συνδικαλιστικές οργανώσεις».
«Σε αυτά τα «κινήματα χωρίς ονοματεπώνυμο», που μπορεί να έχουν ως ένα βαθμό και έναν αυθόρμητο χαρακτήρα, τέτοιες οργανώσεις προσφέρονται να δράσουν και μπορούν να κάνουν ένα εξαιρετικά επιζήμιο έργο και στην πολιτικοποίηση των εργατικών- λαϊκών μαζών, αλλά κυρίως με την προβοκάτσια και με την υπονόμευση μέχρι και τη διάλυση οποιασδήποτε γνήσιας αυθόρμητης διαμαρτυρίας», είπε η κ. Παπαρήγα.
Ερωτηθείσα αν το σημερινό γεγονός ήταν μεμονωμένο ή εντάσσεται σε σχέδιο εναντίον του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήταν προσχεδιασμένο, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι από τη φύση της κατ’ εξοχήν αντικομμουνιστική οργάνωση, όχι εναντίον του ΚΚΕ, αλλά εκείνο που πραγματικά μισεί είναι η θέση του ΚΚΕ για την πρωτοπορία της εργατικής τάξης.
«Θεωρώ ότι ο χαρακτήρας του ΚΚΕ είναι εντελώς ασυμβίβαστος με οποιαδήποτε ανοχή στη Χρυσή Αυγή», είπε η κ. Παπαρήγα.
Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι μπορεί ο φασισμός να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από την ευρωπαϊκή αστική τάξη, καθώς η κρίση βαθαίνει και οξύνεται, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «σε συνθήκες κρίσης χρησιμοποιείται και ο ναζισμός, ενώ οι συνθήκες κρίσης μπορεί να συνδεθούν και με τον πόλεμο και μας ανησυχεί πάρα πολύ».
Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ ανησυχεί από το ενδεχόμενο υποχώρησης του ριζοσπαστισμού του λαϊκού κινήματος, καθώς τα άλλα κόμματα καθησυχάζουν και η σύγχυση του λαού θα ενταθεί αν βρεθεί ανέτοιμος μπροστά στην όξυνση της κρίσης.
«Θεωρούμε ότι το ΚΚΕ έχει σπείρει πολύ καλό σπόρο- παρακαταθήκη και είναι αποφασισμένο να τελειοποιηθεί και να γίνει πιο μαχητικό και ικανό, ενώ ζητώντας την ενίσχυσή του σήμερα, το κάνουμε για να αντιπαλέψουμε καλύτερα τις όποιες τάσεις υποχώρησης υπάρχουν και να ανταποκριθούμε στην αναγέννηση του κινήματος».
Ερωτηθείσα για το περιστατικό με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και όσα συνέβησαν στην Παιανία, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «αυτά τα δύο γεγονότα δεν πρόκειται να αλλάξουν την προεκλογική ατζέντα -τουλάχιστον όσον εξαρτάται από εμάς δεν θα το επιτρέψουμε- που είναι η πορεία της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πως ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει οργανωμένα τον κίνδυνο μιας ευρύτερης εξαθλίωσης».
«Με ένα ισχυρό κίνημα οι » Κασιδιάρηδες» και οι άλλοι θα είναι ένα γραφικό περιθώριο», υπογράμμισε, τέλος, η κ. Παπαρήγα.

3 σχόλια

  1. Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 1981
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Kolejka.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας επιβάλλεις και τι θα ψηφίσουμε ρε Σταλινο-κουτσουλιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, φυσικά Αλέκα μου. Και σένα θα σε βαλσαμώσουμε όπως τον Λένιν και θα σε πουλήσουμε σε τσίρκο, διότι μόνο για εκεί αξίζεις εσύ και η γελοία σκατο-ιδεολογία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση