GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ελλάδα και Ισπανία είναι αλληλένδετες»

Αλληλένδετες είναι οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ισπανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναλύσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, προβάλλε...

Αλληλένδετες είναι οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ισπανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναλύσεις σε αμερικανικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, προβάλλεται το αυξημένο ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη, ενώ διατυπώνεται και η εκτίμηση ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, ενδέχεται η Αθήνα να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει το μνημόνιο.
Η «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρεται στην «έντονη ανησυχία» σε Ευρώπη και Αμερική εν όψει των ελληνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, σημειώνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, για τις «καταστροφικές συνέπειες» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Επίσης, υποστηρίζεται ότι, ακόμη και στην περίπτωση ανάδειξης «φιλομνημονιακής κυβέρνησης», υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς το εάν αυτή θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Χαρακτηριστικά, ο Jurgen Stark, πρώην μέλος τού Εκτελεστικού Συμβουλίου τής ΕΚΤ, δήλωσε: «Αμφιβάλλω εάν το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης».
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται ανταπόκριση από το Λονδίνο για τις απώλειες των ευρωπαϊκών Τραπεζών, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Καταγράφεται η εκτίμηση ότι οι Γαλλικές και Γερμανικές Τράπεζες θα πληγούν περισσότερο, εξαιτίας του μακροχρόνιου δανεισμού προς την ελληνική κυβέρνηση.
Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», με κύριο άρθρο, εκτιμά ότι «το ισπανικό πακέτο διάσωσης λειτουργεί ως σωτηρία και για την υπόλοιπη Ευρώπη, εν όψει των ελληνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου». Η σύνταξη της εφημερίδας θεωρεί ότι αυτό λειτουργεί επειδή υπάρχει ο φόβος ότι εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι απώλειες των Ισπανικών Τραπεζών θα επιταχυνθούν και το εθνικό χρέος της Ισπανίας θα διογκωθεί, με συνέπεια η Μαδρίτη να εξαναγκασθεί σε εθνικό δάνειο. Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι για την αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίεσαν την Ισπανική κυβέρνηση να δεχθεί την τραπεζική διάσωσή της ως ένα τείχος προστασίας στην εξάπλωση του ελληνικού προβλήματος.
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον, όπου υποστηρίζεται ότι «αν και η συμφωνία με την Ισπανική κυβέρνηση για τη διάσωση των Τραπεζών της, σηματοδότησε καθοριστικό βήμα για την άμβλυνση των φόβων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς, τώρα πλησιάζει μια άλλη τεράστια απειλή, οι ελληνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής». Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι και τα δυο αυτά γεγονότα πιθανό να έχουν μεγαλύτερη επιρροή από οποιαδήποτε ενέργεια του προέδρου Ομπάμα στην πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, πριν τις εκλογές του φθινοπώρου στις ΗΠΑ. Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, όπως τονίζεται, θα ενταθούν οι ευρέως διαδεδομένοι φόβοι για μια νέα παγκόσμια κρίση, την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός ηγέτης οδεύει στην τελική πορεία των εκλογών.
Η «Ουάσιγκτον Ποστ», σε ανταπόκριση από την Αθήνα, αναφέρει ότι η Ισπανία υποχρεώθηκε να προσφύγει σε σχέδιο διάσωσης λόγω της ελληνικής κρίσης, καθώς υπάρχουν φόβοι νέων αναταράξεων στις αγορές, εξαιτίας των ελληνικών εκλογών. Οι Έλληνες ψηφοφόροι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καλούνται να επιλέξουν στις εκλογές της Κυριακής μεταξύ των ηγετών που αποδέχονται τους σκληρούς όρους των σχεδίων διάσωσης και που επιτρέπουν τη χρηματοδότηση της χώρας, και των ηγετών που τα απορρίπτουν, με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το ενδεχόμενο επικράτησης των αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται, οδήγησε στην όξυνση των προβλημάτων της Ισπανίας, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού της και αποδυναμώνοντας περαιτέρω το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.
Επίσης, προβάλλεται η άποψη ότι η διογκούμενη έλλειψη εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, όπου τα 17 κράτη-μέλη είναι επαρκώς ενωμένα για να υφίστανται τα φαινόμενα ντόμινο, αλλά όχι αρκετά για να τα αποτρέψουν, αποτελεί το αντικείμενο των ενεργειών των Ευρωπαίων ηγετών με ένα οδικό χάρτη περαιτέρω οικονομικής ενοποίησης που αναμένεται να τεθεί στα τέλη του μήνα. Προς το παρόν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να προστατέψουν την υπόλοιπη ευρωζώνη από τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα ανησυχεί για την κακή κατάσταση της οικονομίας στην Ευρώπη, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάσχεση της ανάκαμψης στις ΗΠΑ, απειλώντας την επανεκλογή του, ενώ τις τελευταίες μέρες εξέφρασε με έναν ασυνήθιστα άμεσο τρόπο τις ανησυχίες του για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όπως υποστηρίζεται, για τώρα, η Ευρώπη συνεχίζει το σκληρό παιχνίδι με την Ελλάδα, ενώ το σχέδιο διάσωσης για την Ισπανία παρέχει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους ηγέτες να διατηρήσουν την σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Τέλος, σε άλλο δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας υποστηρίζεται ότι η Γερμανία, ακόμη και εάν ήθελε, αδυνατεί να σώσει την Ευρώπη, και όσοι εμμένουν σ’ αυτήν την άποψη υπερεκτιμούν τη δύναμή της, ενώ υποτιμούν τα προβλήματα της Ευρώπης. Όπως σημειώνεται, η ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης στη Γερμανία δεν θα οδηγούσε απαραίτητα και στην στήριξη τής ανάπτυξης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

5 σχόλια

  1. Θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων από έξοδο από το ευρώ.ΛΕΝΕ ΩΜΆ ΠΙΑ ΡΕ.

    Αν βγάζω 700 ευρώ τον μήνα; και μου ζητάς 1000 ευρώ τον μήνα ΑΠΛΆ θα με βγάλετε ΕΣΕΙΣ...
    ΑΣ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΈΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΕΛΛΉΝΩΝ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΗΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ..

    Χάσαμε τρία χρόνια!! Αν είχαμε βάλει εμείς τους όρους μας, ας μας είχαν βγάλει πριν τρία χρονιά από το Ευρώ, ας είχαμε βγει ΕΜΕΙΣ από το ευρώ που πεθαίνει , αλλά ΔΥΣΤΗΧΟΣ έχομε πολιτικούς νενέκους πουλημένους που πάντα έδινα και δίνουν χρόνο να παίρνουν τα κλεμμένα κάποιοι και να τα βγάζουν έξω από την χώρα .. ΠΆΝΤΑ ΤΟΥΣ ΈΔΙΝΑΝ ΧΡΌΝΟ .. ΠΑ-ΝΤΑ...

    Η κύρια Τρεμη σήμερα είναι στην Γαλλία , για να μας παίξει αύριο το ΜΕΚΑ ένα μήνυμα του αστείου αυτού τυπάκου που τον έβαλαν να το παίζει πρόεδρος της Γαλλίας τον ΟΛΑΝΤ..

    Τα 11 δις μέτρα θα παρθούν στις 18 Ιουνίου ΟΤΙ και να γίνει,ας βγει η ΠΑΠΑΡΗΓΑ Πρωθυπουργός όμως και πάλη δεν βγαίνει το γαμημένο 1+1 μας κάνει 2.. πώς το λένε δεν κάνει 200.. ΠΤΩ-ΧΕΥ-ΣΑ-ΜΕ ..

    Η χώρα θέλει από ΤΩΡΑ οργάνωση για να μην παθαίνουν οι άνθρωποι από την πεινά ,και τους μαζεύουν από τους δρόμους με τα ΚΑΡΆ..

    Η Ελλαδα μπέικε σε περιπέτεια ΤΕΛΟΣ.
    Βγάλετε αμέσως ΤΑ ΔΙΚΆ μας πλάνα μετά από ολοκληρωτική καταστροφή ΟΡΓΑΝΟΘΗΤΕ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΒΓΆΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΩΣ ΣΑΝ ΝΑ ΧΆΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ ..

    ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΆ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΓΡΑΦΩΣ!

    Μου αρέσει η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ανάλυση του δεξιού τσεκουράτου ακτιβιστής για την ΙΣΠΑΝΊΑ !! ΤΡΕΛΑΊΝΟΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ αγόρι!!! μου έρχεται να το φιλήσω!!!!

    1} ΠΕΙΣΤΕΥΩ 1000% ότι ευχομε ΜΑΛΑΚΕΣ πολιτικούς ΜΑ Τελείως μαλάκες και ακολουθούν οι μαλάκες μεγάλο δημοσιογράφοι ..να κάτι σαν τον ΨΑΡΙΑΝΌ ΑΣ πούμε!!!


    2} Πόσο είναι το ΔΗΜΌΣΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ χρέος της Ισπανίας; άλλοι λένε 80% .. ακούτε τώρα και γελάτε ΔΥΝΑΤΆ..

    Η Ισπανία αποτελείτε - διαιρείται σε 17 Αυτόνομες Κοινότητες..

    1]ΑΝΔΑΛΟΥΣΊΑ,

    2}ΑΣΤΟΥΡΙΑΣ,

    3}ΓΑΛΙΚΊΑ,

    4}ΚΑΣΤΙΛΛΗ ΚΑΙ ΛΈΩΝ ,

    5}ΛΑ ΡΙΟΧΑ,

    6}ΑΡΑΓΩΝΙΑ,

    7}ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ,

    8}ΜΑΡΔΙΤΗΣ,

    9}ΚΑΣΤΙΛΗ ΛΑ ΜΑΝΤΣΑ

    10} ΒΑΛΈΝΘΙΑ,

    11}ΕΞΤΡΕΜΑΔΟΥΡΑ,

    12}ΜΟΥΡΘΙΑ,

    13}ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ,

    14}ΝΑΒΑΡΑ,

    15}ΚΑΝΤΑΒΡΙΑ

    16}ΒΕΛΕΑΡΙΔΕΣ ΝΗΣΟΙ,

    17}ΚΑΝΑΡΙΕΣ ΝΗΣΟΙ..

    Της έμαθες δεξιέ ακτιβιστή; Μπράβο!!!άκου τώρα και κρατήσουν ΚΑΛΆ και εσύ και όλοι που δεν γνωρίζουν, Για την Ελλαδα μπήκανε μέσα όλα τα χρέη όλων τον περιφεριων , όλων το δήμων, όλων τον νοσοκομείων όλων το ΔΕΚΟ!!! ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΊΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΣ 17 Αυτόνομες Κοινότητες!!!

    Κάτι τραπεζών μπήκαν !! Αν θα μπούνε οι παραπάνω κοινότητες με όπως τα δικά μας κριτήριά ΄΄ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΑΚΤΙΒΗΣΤΗ¨ Το χρέος θα
    εκτηνακτη πάνω από 190% ... φερτέ του ΝΕΡΌ ΡΕ ...Για να σωθεί με εκτίμησης θέλει πάνω από ένα τρις οχτακόσια δις ευρώ !!!

    Γιατί εμάς οι προδότες πολιτικοί έβαλαν μέσα, νοσοκομεία; δήμους; ΔΕΚΟ; ΓΙΑ να φουσκώσουν το χρέος; ΕΊΠΑΝ ΨΩΡΟΚΏΣΤΑΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΚΆΝΟΜΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΆΤΟ ΜΑΣ !!! ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΊ ΚΆΤΩ 40 ΧΡΟΝΙΆ ΈΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΈΧΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΔΉ Βαρδινογιάννη ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ και ο ΑΚΗΣ!! Αλλα ο οικονομεας, ο οικονομου, ο λυριτσης ο Καμπουρακης, ο Παπαδακης, ο Καψης, ο τζων πρετεντερής , ο χατζινικολαου, Ο ΤΡΓΑΓΚΑΣ Ο ΕΜΑ!!ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΡΑ!!! ΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΕΙΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΝΑ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ.ΣΚΟΠΙΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ.ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΛΗΜΜΑ.ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ.ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΗΔΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ.

    ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    12 Ιουν 2012 5:02:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΩΟ ΠΑΣΟΚ ( ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ), ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΗΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :
    1) Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΕΚΡΟΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 100 ΕΩΣ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ" ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
    2) ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 4 ΜΕ 5 ΜΟΝΑΔΕΣ,ΤΟΤΕ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ.
    3) ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    4) ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΡΧΗΣ ΚΑΙ "ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ".

    ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΑΛΛΑ Η ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ; ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΛΠ ;

    ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ, ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προειδοποίηση απευθύνουν οι Έλληνες εφοπλιστές μέσω του Bloomberg, πως εάν εκλεγεί κυβέρνηση που θα αρνηθεί το μνημόνιο θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.

    Αυτό θα έχει ως συνέπεια να χαθούν έως 60.000 θέσεις εργασίας του ναυτιλιακού κλάδου.

    Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και όσες συνδέονται με τον κλάδο απασχολούν 200.000 άτομα!!!
    (Το ερώτημα , βεβαίως είναι, αυτά τα άτομα είναι Έλληνες ή αλλοδαποί?? Διότι είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι το 80% είναι κυρίως Πακιστανοί ++με ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ αξιωματικούς λόγο μπουμπουκου λέω εγώ ... και πάμε στο 99%!!!).


    Σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών θα έχαναν τις δουλειές τους εάν οι Έλληνες εφοπλιστές αποφάσιζαν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους ..
    αλλού, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο την ΕΣΕΕ.


    Εάν οι Έλληνες εφοπλιστές μετακομίσουν τα γραφεία τους στο Ντουμπάι ή στη Σιγκαπούρη, για να αποφύγουν τους νέους φόρους, η ανεργία στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο θα αυξηθεί στο 20-30% από κάτω του 8% που είναι σήμερα, εκτιμά ο Βασίλης Κορκίδης, της ΕΣΕΕ. «Χρειαζόμαστε στην ελληνική ναυτιλία», τόνισε ο ίδιος.{ ΣΤΑ ΑΡΧΊΔΙΑ ΜΑΣ ΛΈΩ ΕΓΏ ΟΠΟΊΟ ΠΛΟΊΟ ΤΟΥΣ ΠΈΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΑΔΡΆ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΞΟΝΥΧΊΣΤΗΚΑ .ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΑΩ Κ.Τ.Λ Κ.Τ.Λ}


    Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι σκοπεύει να καταργήσει το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που απολαμβάνουν οι περίπου 762 πλοιοκτήτες της Ελλάδας, στο πλαίσιο του οποίου δεν πληρώνουν φόρο για τα κέρδη που έβγαλαν στο εξωτερικό, όταν τα φέρνουν στη χώρα.

    «Η ναυτιλία είναι μία offshore βιομηχανία, και κάθε κίνηση κατά της, είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας»,(Τα δικά σας πόδια , όχι του ελληνικού λαού, Τέντυ μπόι) δηλώνει ο Ted Petropoulos, ιδρυτής της Petrofin Research.

    Μόνο το 2010, οι Έλληνες πλοιοκτήτες έφεραν 15,4 δισ. ευρώ στη χώρα. Από το 2000 έως το 2010 έφεραν 140 δισ. ευρώ.(Και που είναι αυτά τα λεφτά...??? Θα μας απαντήσει κάποιος η θα μας πρήζετε με παραμύθια για μικρά, χαζά παιδάκια?)

    Ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος της DryShips δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για την πιθανότητα κατάργησης του ευνοϊκού φορολογικού πλαισίου(Γιατί ευνοικούς , λοιπόν?Αυτοί δεν πρέπει να φορολογούνται? Όλοι εμείς μαλ@κες είμαστε?). «Δεν θα ανησυχούσα καθόλου για αυτό. Τα γραφεία της επιχείρησης μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο, επομένως, αυτοί θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ», είπε στο Bloomberg ο εφοπλιστής, που έχει ένα στόλο 58 πλοίων.

    «Δεν μπορείς να πιέζεις και να φέρνεις εμπόδια σε κάποιον που δραστηριοποιείται στο διεθνές ναυτιλιακό εμπόριο και finance και να του λες ‘θα σε φορολογήσω’. Η απάντηση είναι «βέβαια, φορολόγησέ με. Αν με βρεις«», εξηγεί ο Βίκτωρ Ρέστης,( Ο οποίος επενδύει στο εξωτερικό τα χρήματά του..πχ Μαυροβούνιο) που ελέγχει ένα στόλο περισσότερων από 200 πλοίων και είναι ο πέμπτος ισχυρότερος εφοπλιστής της Ελλάδας».
    Τα φορολογικά οφέλη για τους πλοιοκτήτες, οι οποίοι επέλεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα ( Τρίχες κατσαρές...Στηρίζουν μόνο τον εαυτό τους !!! Στ @ρχίδι@ τους η Ελλάδα...Η Ελλάδα στηρίζει αυτούς με νόμους για να κερδοσκοπούν σε βάρος του Δημοσίου και των Ελλήνων ναυτικών...) δεν ήταν καλύτερα ή χειρότερα από εκείνα που προσφέρονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Μάλτα, η Κύπρος και οι Κάτω Χώρες, δήλωσε ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών...ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ; ΑΡΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ !!! ΕΕΕΕ ΚΑΛΑ

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ Ο Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση