GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ευρώπη διευθετεί τα ζητήματά της»

Την απόφαση της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών από την Ε.Ε. χαιρέτισε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, στην ομιλία τ...

Την απόφαση της ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών από την Ε.Ε. χαιρέτισε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, στην ομιλία του στο 18ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Αμερικανών στο Μόντρεαλ. Ο καναδός πρωθυπουργός σημείωσε ότι χαίρεται που βλέπει την Ευρώπη να διευθετεί τα ζητήματά της.
Ο Στίβεν Χάρπερ επισήμανε ότι ο Καναδάς αναδείχθηκε σε οικονομικό μοντέλο προς μίμηση κατά την πρόσφατη κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, διότι έχει κατορθώσει να ισορροπήσει το οικονομικό του ισοζύγιο με την οικονομική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι η οικονομική ισορροπία και η οικονομική ανάπτυξη πάνε χέρι με χέρι.
Τόνισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο Καναδάς υπό την πίεση της διεθνούς ύφεσης προσπαθεί να ανοιχτεί σε άλλες οικονομίες διαπραγματευόμενος συμφωνίες με νέους εταίρους προκειμένου να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και προορισμούς εξαγωγής των προϊόντων του . Είπε επίσης ότι η χώρα αλλάζει τους νόμους της μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να φέρει νέο αίμα στους χώρους εργασίας, καθώς ο καναδικός πληθυσμός «γερνάει».
Λίγο νωρίτερα στο φόρουμ είχε μιλήσει ο Διοικητής της Τράπεζας του Καναδά, Μάρκ Κάρνι, ο οποίος σημείωσε ότι η Ευρώπη παίρνει σημαντικά μέτρα για να επιλύσει αδυναμίες στο τραπεζικό της σύστημα που απειλεί μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις.
«Η απόφαση του Σαββατοκύριακου να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας δείχνει σημαντική πρόοδο προς μια οικονομική ενοποίηση που θα ενδυναμώσει τη νομισματική ένωση και αποτελεί ένδειξη ότι η Ευρώπη θέλει να επιλύσει τα προβλήματά της» τόνισε ο Καναδός τραπεζίτης.
Ο Μάρκ Κάρνι είπε εξάλλου, πως οι μέτοχοι και οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος και όχι οι φορολογούμενοι, ενώ επισήμανε πως η Ευρώπη θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα ενοποιημένο τραπεζικό σύστημα. «Θα πρέπει να σταματήσουν οι αυξανόμενες τοξικές συνάφειες μεταξύ των τραπεζών και των κρατικών ισολογισμών» , δήλωσε .
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Κριστιάν Νουαγιέ , Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, ο οποίος είπε ότι τα πράγματα μέχρι τον Απρίλιο όδευαν σχετικά καλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα της Ελλάδας καθώς και το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας δημιούργησαν νέα βίαιη οικονομική κρίση.
Ο ίδιος σημείωσε πως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ επισήμανε πως η έξοδος από αυτή θα περάσει μέσω των συντονισμένων προϋπολογισμών των χωρών μελών και ταυτόχρονης ανάπτυξης.
Ο γάλλος τραπεζίτης τόνισε εξάλλου ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα διευρωπαϊκό σύστημα που θα δανείζει όλα τα κράτη με το ίδιο επιτόκιο. Ο Νουαγιέ επισήμανε ότι το τραπεζικό σύστημα των κρατών της Ευρώπης θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις οικονομίες των κρατών-μελών της.
Στην Διεθνή Συνδιάκεψη μίλησε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Ζαν Σαρέ, ο οποίος σημείωσε ότι το Κεμπέκ θέλει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να διευκολύνει τους μεταναστευτικούς νόμους προκειμένου να εισαγάγει ειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Ο Ζαν Σαρέ αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία με τη Γαλλία που επιτρέπει την άμεση έκδοση βίζας εργασίας για ορισμένα επαγγέλματα και τόνισε ότι το Κεμπέκ ενθαρρύνει φοιτητές που αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια της επαρχίας να εργασθούν εδώ στον τομέα των σπουδών τους προσφέροντάς τους την καναδική υπηκοότητα.

1 σχόλιο

  1. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( ΝΟΜΙΜΟΥΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ) ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΑΝΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ "ΛΕΗΛΑΣΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΜΟΝΕΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΡΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 75% ; ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΓΙΑΤΙ, Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ, ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΑΟΖ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ; ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ( ΤΣΙΠΡΑ- ΚΑΜΜΕΝΟΥ )ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ( ; ) ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ( ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ) ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΕΙΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΑΤΙΖΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ.

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΩΣ Η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση