GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περικοπές και στα βραβεία Νόμπελ...

Το χρηματικό έπαθλο που απονέμεται στους τιμώμενους με βραβείο Νόμπελ θα μειωθεί στο ένα πέμπτο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ιδρύματο...

Το χρηματικό έπαθλο που απονέμεται στους τιμώμενους με βραβείο Νόμπελ θα μειωθεί στο ένα πέμπτο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ιδρύματος, έπειτα από μία πολυδάπανη δεκαετία που έφερε στα όριά της την οικονομική του ευρωστία.
Το Ίδρυμα Νόμπελ τόνισε πως τα χρήματα για τη διάκριση, που χορηγούνται για τις εξαίρετες επιδόσεις στους τομείς των επιστημών, της λογοτεχνίας και της ειρήνης, θα μειωθούν στα 8 εκατ. σουηδικές κορώνες (1,12 εκατ. δολάρια).
Το κεφάλαιο που αποτελεί τη βάση για τα έπαθλα προέρχεται από την δωρεά που κληροδότησε ο εφευρέτης της δυναμίτιδος Άλφρεντ Νόμπελ και το διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου το ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1900.
Το Ίδρυμα στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι δαπάνες έχουν ξεπεράσει τα έσοδα από τους τόκους και τις επενδύσεις του αρχικού κεφαλαίου κατά την περασμένη δεκαετία, καθιστώντας αναγκαία τη μείωση του χρηματικού επάθλου, που μέχρι σήμερα ανερχόταν στα 10 εκατ. κορώνες.
«Είναι το Ίδρυμα Νόμπελ εκείνο που είναι υπεύθυνο ώστε τα χρηματικά έπαθλα να παραμείνουν σε υψηλή στάθμη για μακρά χρονική περίοδο», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του Λαρς Χάικενστεν.
«Έχουμε κάνει μία αξιολόγηση που επιτάσσει τη σπουδαιότητα να λάβουμε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα», πρόσθεσε.
Το Ίδρυμα ανακοίνωσε εξίσου πως έχει ξεκινήσει προσπάθειες ώστε να μειωθούν οι διοικητικές δαπάνες και τα έξοδα που συνδέονται με τις τελετές του Βραβείου Νόμπελ, που πραγματοποιούνται κάθε Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη και το Όσλο.
Οι φετινοί τιμώμενοι θα είναι οι πρώτοι, που θα βιώσουν αυτή τη μείωση.

2 σχόλια

  1. ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ βραβείο Νόμπελ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..

    «Μπήκα στη μάχη, στην πρώτη γραμμή γιατί βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος για τον τόπο»

    Εκτός τόπου και χρόνου ο Κων/νος Μητσοτάκης που προχώρησε σε νέα προεκλογική παρέμβαση πριν τις εκλογές στην τηλεόραση του Σκάι.

    Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» τη λιτότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και η ανεργία καλπάζει.

    Τόνισε ότι απλά πρέπει ο λαός να κάνει τις θυσίες που χρειάζεται και να ζήσει με τα «λεφτά που έχει».

    Εύκολο να το λες φυσικά όταν η οικογένεια σου έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα πρόσφατα ένα μέλος της μετέφερε ένα εκατομμύριο στο Λονδίνο που δεν δήλωσε στον Πόθεν Έσχες.

    Είναι διαφορετικό ωστόσο να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι, το δάνειο και να εξασφαλίσεις το φαγητό των παιδιών σου. Μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι ...δεν πρόκειται να στηρίξει μια ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση πάντως ποιος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός προσπέρασε επιδεικτικά τον Α. Σαμαρά και τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες».

    Τόνισε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

    Μίλησε ιδιαίτερα απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα «γενιά που μεγάλωσε στα πούπουλα», «δεν έχει γνωρίσει αίμα και θυσίες» και πως «δεν έχει καμία σχέση με τον Α. Παπανδρέου που ήταν αναγνωρισμένος οικονομολόγος διεθνούς κύρους».

    Για την έκρηξη της βίας, τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για ακροδεξιά φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή δεν ήταν ειλικρινής και με φανατισμό αρνήθηκε να τα συνδέσει με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων ή ακόμα την οικονομική κρίση. Χωρίς κανέναν ορθολογισμό απλά περιορίστηκε στην καραμέλα ότι αυτά γίνονται όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία.

    Μάλιστα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά ως «αντι-βια» απέναντι στη βια της Αριστεράς και των κουκουλοφόρων (τους οποίους υποστήριξε ότι κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια).

    Ακόμα και την εγκληματικότητα τη χρέωσε στο γενικότερο κίνημα ανυπακοής ή τους μετανάστες αντί να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα και να παραδεχτεί ότι οφείλεται κυρίως στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.
    Ακόμα μίλησε για νοσταλγία για τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και τη συμφιλιωτική στάση του Χ. Φλωράκη στον οποίο «είχες εμπιστοσύνη» αντίθετα με τώρα που το πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ αλλά μια θολή Αριστερά που δεν ξέρεις από πού έρχεται και που πηγαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγική συγκέντρωση του πασοκ στο Κορυδαλλό. Παρά τα δένδρα και τα καπνογόνα,παρά τη τεράστια κινητοποίηση, μαζεύτηκαν μόνο γύρω στα 1000 άτομα από όλη την Αττική ( υποψηφιοι, κομματικά στελέχη και γύρω στους 100 νέους ) στη κεντρική εκδήλωση του πασοκ !!!

    Πρόκειται για νέα μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα του Πασοκ να κάνει τη συγκέντρωσή του σε περιοχή, όπου υπάρχουν οι φυλακές Κορυδαλλού, μέσα στις οποίες είναι έγκλειστος ο "σύντροφος" Άκης !!! Για μια ακόμα φορά ο κ. Βενιζέλος, αντιμέτωπος με την εκλογική κατάρρευση του κόμματος του, λόγω χαρατσιού στη ΔΕΗ και των απίθανων φορολογικών δηλώσεων που εμπνεύστηκε αυτός και το επιτελείο του, στρέφει τα βέλη του κατά σοβαρών στελεχών του πασοκ, που βλέπουν ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσύνθεση και ετοιμάζεται να τους πετάξει έξω το βράδυ της Κυριακής, σε μια "άγρια νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου" για να τους φορτώσει τις δικές του αποτυχίες.

    Η μεγαλύτερη γκάφα του ειναι ότι ζητά, μετεκλογικώς ( κάτι που είναι εντελώς αδύνατο ) να μπει σε κυβέρνηση ο Σύριζα ( κατά πρώτον ) και οι ΑΝΕΛ ( κατά δεύτερον ), και έτσι δυσκολεύει αφάνταστα τη δημιουργία σταθερής κυβέρνησης και μπορεί, έτσι, με αυτή την αδιαλλακτη τακτική, να οδηγήσει σε ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΧΑΟΣ, νέες εκλογές ! Φυσικά τα σοβαρά στελέχη του πασοκ αδυνατούν να καταλάβουν την "αυτοκτονική" πολιτική που οδηγεί σε εκλογική συρρίκνωση και το ΠΑΣΟΚ ( είναι η ίδια τακτική Καμμένου που έχει ρίξει τους ΑΝΕΛ στο 6 με 7% ).

    Οι πολίτες δεν θέλουν ακυβερνησία, χάος, εμφύλια κοινωνική σύγκρουση στους δρόμους ανάμεσα στις ακροαριστερές συνιστώσες του Σύριζα και τα στελέχη της Χ.Α. Θέλουν και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και σταθερότητα και ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ο κ. Βενιζέλος, παίζοντας με τους θεσμούς, και με μικροκομματική οπτική, στέλνει όλους τους κεντρώους και τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κόμματος του προς τη Νέα Δημοκρατία, για να υπάρξει όσο το δυνατόν σταθερότερη κυβέρνηση, την οποία δεν εγγυώνται ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μιχαλολιάκος, ούτε πολύ περισσότερο το νεφελώδες πρόγραμμα Σύριζα. Η Αττική, πολύ φοβάμαι, θα ζήσει στιγμές απείρου κάλους, αν συνεχιστεί η ακυβερνησία και το χάος το σημερινό, που θα πολλαπλασιαστεί. Μήπως μας οδηγούν σε "εμφύλιο κοινωνικό πόλεμο" ; Μήπως θέλουν "ταραχές" ανάλογες με του Δεκέμβρη του 2008 ; Μήπως μας οδηγούν σε "πρωτιά" Τσίπρα για να απωλέσουμε "εθνική κυριαρχία" και ΑΟΖ και να μπούμε σε περιπέτειες εθνικές, κοινωνικές, οικονομικές ; Μήπως , χωρίς να το θέλουν, κάποιοι που εμμένουν στο μικρόκοσμό τους και στα μικροποσοστά τους, βάζουν πλάτη για μια ανεξέλεγκτη εσωτερική "χρεοκοπία" το βράδυ της Κυριακής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση