GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελική ευθεία...

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 10 Ιουνίου 2012, σελίδα 7 Μόλις μια εβδομάδα απέμεινε για τις εθνικές εκλογές. Τα 3 τε...

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 10 Ιουνίου 2012, σελίδα 7
Μόλις μια εβδομάδα απέμεινε για τις εθνικές εκλογές. Τα 3 τελευταία χρόνια ο πολιτικός χρόνος έγινε τόσοσυμπιεσμένος που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να «χωνέψει» όλα όσα έχουν συμβεί. Η Ελλάδα είδε μπροστά της ξαφνικά, σαν τοίχο που ξεφυτρώνει κινηματογραφικά στη μέση αυτοκινητοδρόμου μεγάλων ταχυτήτων, όλα εκείνα που για χρόνια κάποιοι ψιθύριζαν μεταξύ τους, άλλοι τα φώναζαν και τα υπερθεμάτιζαν, μερικοί τα έκρυβαν κάτω από το χαλί γιατί έτσι βόλευε και ορισμένοι τα αγνοούσαν γιατί απλώς ποτέ δεν έτυχε να τους απασχολήσουν. Υπάρχουν και εκείνοι που, καθισμένοι πάνω σε «δόγματα», προτιμούσαν να βλέπουν άλλο έργο σε παλιές βιντεοκασέτες και σήμερα συνεχίζουν να το ξαναβάζουν στο βίντεο τσεκάροντας το πόσο καλά έχουν μάθει απέξω τις ατάκες του.
Είναι εντυπωσιακό δε το γεγονός ότι όλες αυτές τις παθογένειες η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα πάντα τις εντόπιζαν λεκτικά επιτυχώς, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, όμως δεν κατάφεραν να τις εξαλείψουν για διάφορους λόγους που μάλλον για όλους μας είναι προφανείς ακόμα και αν τους προβάλλουμε μέσα από αυστηρώς υποκειμενικά πρίσματα. Οι ευθύνες μοιράζονται σε όλους, όχι το ίδιο, διαβαθμίζονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν φέρει μερίδιο για διάφορες παραλείψεις ή πράξεις, είτε υπήρξε στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση. Είτε με τις πρακτικές του δημιούργησε, εγκατέστησε και υπόθαλψε καταστροφικές νοοτροπίες, είτε εμπόδισε για κομματικό ή προσωπικό όφελος κάθε προσπάθεια οποιασδήποτε θετικής αλλαγής στο παρελθόν.
Ακόμα και εκείνοι που λένε «ποτέ δεν ψήφισα» ή «ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική», φέρουν βαριά ευθύνη ακριβώς γιατί προτίμησαν να απέχουν συστηματικά από το πολιτικό γίγνεσθαι, όχι με την έννοια του υποψηφίου ή του κομματικά ενταγμένου, αλλά με την έννοια του πολίτη που συμμετέχει στα κοινά, μελετάει γεγονότα, διαμορφώνει την προσωπική του άποψη και εκφέρει δημόσιο λόγο με κάθε τρόπο. Ακόμα και εκείνοι που στάθηκαν για πολλά χρόνια στη μεριά του βολικού «απολιτίκ» έχουν βαριά ευθύνη γιατί με τον καιρό, ενώ επέλεξαν να απέχουν, παρασύρθηκαν στην εύκολη κριτική, μπήκαν στο πεδίο των εύκολων αφορισμών, πιστεύοντας ότι αυτό ήταν μια στάση ζωής που θα τους εξασφάλιζε αυτό που λέμε «να έχω το κεφάλι μου ήσυχο».
Πιστεύουν πολλοί σήμερα ότι επειδή δεν ασχολήθηκαν ποτέ, με οποιονδήποτε τρόπο με τα πολιτικά πράγματα ή ακόμα και επειδή ενδεχομένως δεν ψήφιζαν, έχουν το δικαίωμα να ξιφουλκούν κατά του οποιουδήποτε, να μοιράζουν ισοπεδωτικά ευθύνες, να δείχνουναδιακρίτως ενόχους, να αφορίζουν, ενίοτε να κανιβαλίζουν ή να πιστεύουν ότι είναι οι πιο κατάλληλοι κριτές των πάντων. Κι όμως αυτό είναι τεράστιο λάθος γιατί με ποιον τρόπο άραγε θα παραστήσεις τον «δικαστή» όταν ποτέ δεν έχεις ασχοληθεί, δεν έχεις προσπαθήσει να αλλάξεις πράγματα, δεν έχεις γνώση επί της διαδοχής και εξέλιξης γεγονότων και καταστάσεων ; Πως μπορείς να ξεχωρίσεις θετικά το οτιδήποτε σήμερα όταν πάντα θεωρούσες ή ήθελες να θεωρείς ότι όλα είναι ίδια ; Πως γίνεται σήμερα να επιζητά κάποιος να επιτελέσει το ρόλο του εθνικού προστάτη, του εκδικητή ή του οργισμένου πολιτικού «δήμιου» όταν η διαρκής συνειδητή επιλογή του ήταν να απέχει από όλα ;
Προφανώς και δεν αναφέρομαι απλώς στην έννοια της γνώμης γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο της 17ης Ιουνίου. Αναφέρομαι σε αυτό που πραγματικά κάνουμε σε κάθε εκλογές και δείχνουμε να το έχουμε ξεχάσει λίγο στις μέρες μας. Στις εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε κυβερνητική ρότα για τη χώρα, προσανατολισμό, πορεία και πρόσωπα που θα υπηρετήσουν όλα αυτά. Και είμαστε ακόμα μια χώρα που χρειάζεται να έχει κυβέρνηση, κυρίως γιατί δεν έχουμε καταφέρει να λειτουργούν όλα ρολόι μόνα τους και αυτοματοποιημένα, και γιατί δεν έχουμε φτάσει ως κράτος να λειτουργούν έστω και τα βασικά πέρα και πάνω από ένα κυβερνητικό σχήμα. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν επιτευχθεί τέτοιου είδους ισορροπίεςαν και με αυτές προσωπικά διαφωνώ γιατί αποκόβουν πλήρως τον πολίτη από τη συναίσθηση ότι έχει μια κυβέρνηση στην οποία κάποια στιγμή – έστω και δυνητικά – μπορεί να συμμετάσχει και ο ίδιος ή να συνδιαμορφώσει το στρατηγικό της πλαίσιο και σχεδιασμό. Απομακρύνουν δηλαδή τον πολίτη από την ίδια την πολιτική και καθιστούν την κυβερνητική διάταξη ένα είδος στεγνής διαχειριστικής υφής χωρίς ιδεολογία, χωρίς όραμα, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική.
Πολλά από όσα ανέφερα, εδώ και χρόνια, ακόμα και σε περιόδους ομαλής πολιτικής ροής, μας λείπουν, υπολειτουργούν ή απουσιάζουν πλήρως. Όμως όταν δεν λειτουργεί μια διαδικασία, ένας θεσμός, μια δομική, δημοκρατική, κοινοβουλευτική οντότητα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την καταργήσουμε. Αντιθέτως πρέπει να τη διαφυλάξουμε και να αναζητήσουμε στους ανθρώπους τους λόγους που τις φθείρουν. Και πρωτίστως δεν πρέπει να θεωρήσουμε ποτέ ότι κάποιοι μπορούν «εξωθεσμικά», γκανγκστερικά ή με «προνομιακούς» όρους να παριστάνουν τους «μάστορες» ή τους «ειδικούς» που θα προχωρήσουν σε αφαιρετικές εγχειρήσεις μέσω διάφορων τρόπων ολικής αναισθησίας, καταστολής ή «εφαρμογής γύψου».
Όσο και αν σε πολλούς έχει δοθεί η εντύπωση ότι όσα ζούμε σήμερα αποτελούν το χείριστο σημείο, τον πάτο του βαρελιού, αυτό δεν ισχύει. Και όσοι νομίζουν ότι μπορούμε να κινηθούμε σε μια πορεία ελεύθερης πτώσης χωρίς αλεξίπτωτο, έτσι απλά για να το δοκιμάσουμε ή «για να δούμε πως είναι», θα είναι οι πρώτοι που θα διαμαρτυρηθούν και ξανά θα «αγανακτήσουν»συνειδητοποιώντας ότι στο τέλος της διαδρομής υπάρχει σκοτάδι, χάος, άβυσσος. Αλλά τότε η νέα επιλογή δεν θα είναι απλώς να πάμε μια βόλτα στο Σύνταγμα και να ρίξουμε μια μούντζα στη Βουλή …
Όλα όσα έχουν συμβεί την τελευταία εβδομάδα δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όχι απλώς υπάρχουν χειρότερα, αλλά ορισμένα έχουν ήδη επωαστεί και εμφανιστεί, άλλαετοιμάζονται με το «όπλο παρά πόδα» και κάποια θεωρούν ότι πρέπει η πατρίδα να περάσει μαζί τους τη νευρωτική και ενίοτε αλλοπρόσαλλη εφηβεία τους.
Όλοι μας ξέρουμε πια τι πρέπει να αλλάξει σε τούτη τη χώρα για να γίνει μια πραγματική «ευρωπαϊκή» χώρα. Ευρωπαϊκή χώρα ούτε τύπου Ολάντ, ούτε Μέρκελ, ούτε κανενός άλλου τύπου. Ελληνική ευρωπαϊκή χώρα.
Στις εκλογές πρέπει να εξασφαλίσουμε το ελάχιστο υπόβαθρο για να αλλάξουμε όλα εκείνα που έχουμε ανάγκη. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα περιβάλλον που να έχει αναφορές, που να μην είναι περιθωριοποιημένο, που να είναι δυναμικό και που δεν θα είναι κακέκτυπο αποτυχημένων μοντέλων τα οποία μέσω εθνικής λογοκρισίας προβάλουν εικόνες υποχρεωτικώνομαδικών θρήνων, δήθεν λαϊκών ηγετών που ουσιαστικά είναι μονάρχες ή δικτάτορες. Η Ελλάδα πρέπει ρητά να παραμείνει μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι την ώρα που εκείνο συνολικά θα αντιμετωπίσει την κρίση. Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει συμμάχους την ώρα που τους χρειάζεται όλους, η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να βυθιστεί στο σκοτάδι ελπίζοντας πως κάποιος άλλος έξω από αυτή θα έρθει κάποια στιγμή να σηκώσει το διακόπτη, ή πιστεύοντας πως διχάζοντας την κοινωνία της και δημιουργώντας κοινωνικούς αυτοματισμούς θα οδηγηθεί από καραμπόλα σε κάτι καλύτερο.
Σαφώς και υπάρχουν σοβαρές «εκπτώσεις» σε αυτή τη λογική. Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες και ένα μονοπάτι που απαιτεί επίπονη προσπάθεια. Όλοι όσοι κόπτονται για τις αδύναμες τάξεις πρέπει να αναλογιστούν μήπως με τις επιλογές τους μας οδηγήσουν σε ένα ολικό αδιέξοδο που δεν θα μπορεί να απλώσει ούτε ένα ελάχιστο δίχτυ προστασίας τους. Προτιμώ λοιπόν να κάνω μια τέτοιου είδους «έκπτωση», παρά την «έκπτωση» που έκανε εκείνος που έβλεπε για χρόνια το διπλανό του να δηλώνει ως χτήμα του το φαράγγι της Σαμαριάς για να πάρει επιδότηση. Προτιμώ να δώσω τη μάχη υπό στοιχειώδεις συνθήκες για όσα πρέπει να αλλάξουν, παρά σαν άλλος «γλάρος» να πετάω κρώζοντας πάνω από συντρίμμια, σκουπίδια και υπολείμματα ναυαγίων.

22 σχόλια

  1. Δεν μπορω να καταλαβω φιλοι μου ενα πραγμα.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ διωξη εναντιον αυτης της προκλητικης σκυλας (κανελλη)?????

    Αυτη δεν εκανε την αρχη??
    Αυτη δεν επιτεθηκε πρωτη???

    Τι μου καθεται και μυξοκλαιει τωρα η χοντροκωλα σκυλα????
    Δηλαδη επιτεθηκε, τις εφαγε και τωρα το "παιζει θυμα"???

    Α! μωρη υστερικια!!

    Αμα δεν αντιδρουσε ετσι ο κ.Κασιδιαρης ,τι θα γινοταν??
    Πες μας μωρη σκυλα!!!!

    Εγω παντως ειμαι σιγουρος τι θα γινοταν:

    Πηχιαιους τιτλους στο "Ριζοσπαστη" "εθνος" νεα" και λοιπες ρυπαροφυλλαδες:
    "Η Κανελη κτυπησε τον εκπροσωπο της Χρυσης Αυγης"!

    Η βουλευτης του ΚΚΕ κ.Κανελλη κτυπησε με αποτροπιασμο τον βουλευτη της Χρυσης Αυγης κ.Κασιδιαρη !!!
    Το αποκαλεσε φασιστα και αυτος δεν αντεδρασε καθολου!!!

    Κατι τετοιο δεν θα συνεβαινε μωρη χοντροκωλα σκυλα???

    Θα γινοσουν ..ηρωιδα!!

    Φτου σιχαμενη

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή η Ευρωπαϊκή ένωση είναι καταδικασμένη πεθάνει αυτά που υπερασπίζονται με πάθος, το ΠΑΣΟΚ , Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ο ΤΣΙΜΕΡΟΣ και άλλοι..Σαν Ευρωπαϊστής ΠΕΙΣΤΕΥΩ ότι και ΣΥΡΙΖΑ να βγει η δεν βγει θα έχομε ραγδαίες εξέλιξης..

    Προσωπικά έχω πτώχευσή ,το μόνο προσπαθώ με όλες μου της δύναμης είναι να μην μεταλλαχτώ σε φασίστα..

    Δεν καταλαβαίνουν αλήθεια η Ν.Δ με την μικροπολιτική που κάνει αντί να συζητούν πως θα εξασφαλίσουν την ΖΩΉ του Ελληνικού ΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ μιλάμε για ΖΩΉ Η ΘΆΝΑΤΟ--ΗΛΊΘΙΟΙ-- και όχι με βιντεοταινίες.

    Όμως μπορεί να είναι και μέρος του παιγνιδιού τους γιατί έτσι ανεβαίνουν τα Ναζιστικά και τα φασιστικά καθεστώτα..

    Αν διαβάσει κανείς την προπαγάνδα του Χίτλερ, όταν ίδρυσε το το υπουργείο προπαγάνδας το 1937 MinCupPop προέβαλαν τον κορπορατισμο, τον αυταρχισμό,τον ενθικισμο,το μιλιταρισμό, το κομα-κράτος,τον συγκεντρωτισμό,την λογοκρισία,τον απόλυτο ρατσισμό, τον απόλυτο ανισημιτισμο,κ.λ.π

    Με πάνε μαθηματικά να γίνω αυτό που ΣΥΧΑΊΝΟΜΑΙ , ναζί και φασίστας..{ δεν θα γίνει αλλά οι νέοι};

    ΔΥΣΤΗΧΟΣ βλέπω πως η φαλλαγα του Μιχαλολικου είναι εδώ σαν την Λένι Ρίφενσταλ την μούσα του ΝΑΖΙΣΜΟΥ μαζι με την νύχτα τον κρυστάλλων και με το μαύρο κοίταγμα..

    Ακούω από νέο ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ στην TV να μου λένε ωμά
    οι Ελληνες πτωχεύσαν ΑΛΛΑ όχι η χώρα!!!!! ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ !!! και λέω θεέ μου κρατάμε μην πάω να βάψω τα χέρια μου με αίμα ΣΗΜΕΡΑ..
    { Έχω φίλο φαρμακοποιό που μεγαλώσαμε μαζί που είναι και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδηλάκης λέγετε, ας ΕΙΝΑΙ καλά που μου δίνει ακόμα φάρμακα βέρεσαι που είναι ζωή η θανάτου { ινσουλίνες -αναστολές-β κ.λ.π..} τώρα δεν βρίσκω ραντεβού για απινιδωτή, 6 μήνες περιμένω να με εξετάσουν ΑΝ θα πάρω συντάξει αλλά η στηθάγχη με πιάνει ακόμα και όταν τρώγω το Ranexa τον 500 και το Seretida Diskus ΔΕΝ κάνουν πια δουλειά εεε ας έλθει ο Θάνατος να μην δω αλλά η τα πάρω και τους κάνω κανένα ΑΡΚΑΔΙ γιατί τρομοκράτης δεν θα γίνω,, ακούς ΝΤΟΡΑ;ΣΑΜΑΡΑ;ΤΣΙΠΡΑ;ΚΑΜΕΝΝΕ; ΒΕΝΙΖΕΛΟ; ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ; ΤΣΙΜΕΡΕ; ΒΟΥΔΟΥΡΗ;ΤΣΕΦΡΙ;ΠΑΠΑΡΗΡΑ; ΛΕΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ !!! .. καμικάζι ΟΜΩΣ ΝΑΙ το σκέφτομαι παρά πολύ σοβαρά..αν ακούστε ότι αυτοκτόνησα η ότι τράκαρα{αλλά ξέχασα δεν οδηγώ μου πήραν το δίπλωμα} η με τράκαραν η ότι κρεμάστηκα θα είναι δολοφονεια ΑΝ ΘΑ ΦΎΓΩ ΜΕ ΈΝΑ ΔΥΝΑΤΌ ΑΡΚΑΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΊ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΥΦΉΛΙΟ....... ΝΤΡΟΠΉ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΊΧΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΆΝΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΈΤΙΑ ΣΑΣ... ΕΓΏ ΤΟΥΣ ΈΧΩ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΟΥΕ ΚΛΊΣΗ ΔΕΝ ΕΣΦΥΣΑ...ΚΑΙ ΠΆΛΕΥΑ ΌΤΑΝ ΑΚΌΜΑ ΚΆΠΟΙΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΎΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΌ.. ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΎΣΑ ΜΕ ,ΕΦΕΤ, ΜΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΛΑΔΟΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ!! ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΕΙΔΑΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΤΕΡΟΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΤΕΡΙΡΓΚ --ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΙΑ ΜΓΑΚΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ-- Η ΜΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος... Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ....που υπάρχει !!!
    ένας ΑΝΟΗΤΟΣ ΕΣΩ ΜΕΣΑ.

    που πιστεύει.....
    ότι δεν θα ΤΟΝ πληρώνουν
    θα τον ταϊζουν, θα τον στολίζουν και πλουτίζουν οι άλλοι στην Ελλάδα,
    στην Ευρώπη, στον πλανήτη Γή !!
    και αυτός θα κάααααθεεταιιιιι

    Ας πάει να κάνει το ΒΟΔΙ
    σε κανένα Λιβάδι
    παρά να γράφει στο Ιντερνέτ
    το ΜΟΣΧΑΡΙ

    Ή σε κανένα Κτηνίατρο
    και ΓΡΗΓΟΡΑ......άχρηστε

    Εκ γεννησιμιού χοντρομαλάαααακαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Reuters για έξοδο Ελλάδα από ευρώ: Επιβολή ορίου αναλήψεων στα ΑΤΜ, ελέγχους στα σύνορα και κεφαλαιακούς ελέγχους.

    Επιβολή ορίου αναλήψεων στα ΑΤΜ, ελέγχους στα σύνορα και κεφαλαιακούς ελέγχους προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ.
    Τα μέτρα αυτά συζήτησαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο δύο κοινοτικούς αξιωματούχους.


    Την ίδια ώρα, την προετοιμασία στρατηγικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ώστε να περιορισθούν οι συνέπειες για τους υπόλοιπους, ζητά από την γερμανική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

    Ο κ. Λάουκ εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι «βαρύτατα υπερχρεωμένη, έχει πραγματοποιήσει μόλις το 5% των μεταρρυθμίσεων, η εξυγίανση των τραπεζών δεν θα γίνει», ενώ χαρακτηρίζει «απογοητευτικά» τα ως τώρα αποτελέσματα των αποκρατικοποιήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο Σαμαράς είσαι ;

    Ρε, τι μου λέτε sexi ο Αλέξης.

    Αφού έκανα γκάλοπ. Ρώτησα όλους όσους ήξερα. Ποιόν θέλετε να πηδήξετε; το Σαμαρά ή τον Τσίπρα;

    Το Σαμαρά, Το Σαμαρά. Αντώνη συγχαρητήρια. Όλοι θέλουν να σου κάνουν sex.

    Να σου κάνουν ότι εσύ στην οικονομία, ρε παιδί μου. Να σου τραβήξουν μια εργασιακή εφεδρεία με δυο επαναδιαπραγματεύσεις.

    Δε σε βλέπω χαρούμενο. Εγώ το είπα για να σου φτιάξω το κέφι. Στα άλλα γκάλοπ; Εντάξει τον πίνεις λιγάκι.

    Θα μπορούσε να ταν και χειρότερα. Τι να πει κι ο Βαγγέλης, που θα πάει σπίτι του, χωρίς το μισθό του βουλευτή; Έλα τώρα, ολόκληρος κροκόδειλος και κλαις.

    Τι έκανες λάθος; Γιατί το κάνεις αυτό Αντώνη; Αν γράψω όλα τα λάθη σου, πάει ο σκληρός δίσκος. Γέμισε. Τι να πρωτοθυμηθώ, τις Τούμπες, τα Ψέματα, το Μνημόνιο, την Κλεψιά, την Τρομοκρατία, το Διχασμό…
    Εντάξει σε λυπάμαι (πλάκα κάνω). Θα σου πω ένα λάθος που κάνεις αυτές τις μέρες.

    Κατηγορείς και λες ψέματα για τον κυριότερο πολιτικό σου αντίπαλο. Αυτό μανάρι μου, θα είχε αποτέλεσμα, αν (με προσέχεις, εάν) ήσουν αξιόπιστος.

    Εσύ και η αξιοπιστία… τσακωμένοι.
    Όταν λοιπόν κάποιος αντιπαθής αυνάνας, βγαίνει και βρίζει κάποιον άνθρωπο, αυτός που βρίζεται γίνεται πιο συμπαθής.

    Η Ντόρα σου έδωσε την ιδέα; Και ο Αβραμόπουλος με τον Καραμανλή συμφώνησαν; Όχι; Δική σου ήταν;

    Μπράβο ρε Αντώνη. Μπορώ να σε λέω Οιδίποδα από δω κι εμπρός έτσι;
    Τι έκανες ρε Τόνι; Πόσο Σαμαράς είσαι τελικά;

    Καλά δεν κατάλαβες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα απάνω του, από τότε που ο Πάγκαλος είπε, ότι είναι ο Αλέξης πίσω από τα γιαουρτώματα; Ήρωας ανακηρύχτηκε ο Τσίπρας μετά απ αυτό.

    Αμ το άλλο; Δεν είδες τι έπαθες που κατηγορούσες τον Καμμένο, πριν τις προηγούμενες εκλογές; Διψήφιο πήρε.
    Κούκλε μου, παλιά που άκουγε ο κόσμος τέτοιες σαχλαμάρες, δεν είχε κοπεί στη μέση ο μισθός κι η σύνταξη.

    Τώρα και να θέλει ο κόσμος να ξεχάσει, έρχεται η Εφορία, η ΔΕΗ, η Τράπεζα και του το υπενθυμίζει. Σε καρφώνει. Λένε οι λυπητερές ο Σαμαράς στα παίρνει όλα.

    Κινδυνεύουμε από τον Αμυρά; Χα, χα, χα, όχι δα. Α να χαθείς παλιόπαιδο, με κάνεις και γελάω.

    Ο Αμυράς λέει τη γνώμη του. Μπορεί σε μερικά να συμφωνεί κάποιος και άλλα να διαφωνεί, αλλά κανείς δεν κινδυνεύει απ αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο επικίνδυνος Πόλα μου, είσαι εσύ. Δεν κατάλαβες; Άκου. Όταν ένας άνθρωπος είναι ψεύτης, είναι απατεώνας, είναι λαμόγιο, κάνει κακό στους συνανθρώπους του έτσι;


    Μπράβο αγορίνα μου. Ως εδώ κατάλαβες.

    Ωραία, συνεχίζω.
    Όταν αυτός ο αλαζόνας ψεύτης, που την έχει ψωνίσει, θέλει να το παίξει αρχηγός, τότε τα πράγματα σκουραίνουν για τους υπόλοιπους.

    Κι αυτό γιατί, αν γίνει αρχηγός, αποκτά δύναμη να κάνει χειρότερες κλεψιές, καταστροφές, λέει μεγαλύτερα ψέματα. Ο Χίτλερ για παράδειγμα, ο Καλιγούλας, ο Νέρωνας, ο Γιωργάκης…

    Εσύ λοιπόν που είσαι ίδιος, ή ακόμα χειρότερος με τους παραπάνω, θες να κυβερνήσεις. Ρε Αντώνη, γιατί μας μισείς; Τι σου κάναμε; Εντάξει, σε στείλαμε σπίτι σου παλιά, σε φτύνουμε και θέλουμε να σε κρεμάσουμε ανάποδα στο Σύνταγμα, είναι αυτός λόγος;

    Άλλωστε, εσύ άρχισες πρώτος. Ας μην μας ρήμαζες.

    Πρέπει σώνει και καλά, να μας αφανίσεις, για να ευχαριστηθείς;

    Γιατί αυτό θα κάνεις, αν βγεις, που ευτυχώς δεν πρόκειται. Νέα χαράτσια, νέες περικοπές, νέες ανατιμήσεις. Και μετά φταίνε όσοι σε λένε αλήτη και προδότη.

    Ναι… δεν ντρέπονται. Αναρωτιέμαι κι εγώ, γιατί άραγε σε λένε έτσι;

    Άλλο και τούτο… στο χρωστάμε να γίνεις πρωθυπουργός;

    Σου υποσχέθηκαν οι καναλάρχες; Οι ξένοι; Ναι, αλλά εμείς δεν σου είπαμε ποτέ… Αααα, για άκου εδώ. Τι θα πει το Γιωργάκη πως τον κάναμε;

    Δηλαδή κάναμε κι εμείς ένα λάθος, να το πω τραγικό, το λέω, θα μας το χτυπάς συνέχεια; Μην αρχίσω και λέω κι εγώ τώρα για την Μπακογιάννη…

    Μη μου αγριεύεις εμένα γιατί… άντε!

    Σου χρωστάμε; Επιμένεις. Λοιπόν άκου. Τώρα που το σκέφτομαι είμαι άνεργος χάρη σε σένα. Χάρη στο Μνημόνιο. Έκοψαν το μισθό των εργαζομένων, κλέψατε τη σύνταξη των γερόντων… Είμαστε φτωχοί, άνεργοι και το χρωστάμε KAI σε σένα.

    Ωραία λοιπόν, αποδεχόμαστε αυτό το χρέος, αφού το θέλεις έτσι. Σου χρωστάμε ένα γερό χέρι ξύλο. Και θα στο δώσουμε στις 17. Πέρνα από την κάλπη να πληρωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ....που υπάρχει !!!
    ένας ΑΝΟΗΤΟΣ ΕΣΩ ΜΕΣΑ.

    που πιστεύει.....
    ότι δεν θα ΤΟΝ πληρώνουν
    θα τον ταϊζουν, θα τον στολίζουν και πλουτίζουν οι άλλοι στην Ελλάδα,
    στην Ευρώπη, στον πλανήτη Γή !!
    και αυτός θα κάααααθεεταιιιιι

    Ας πάει να κάνει το ΒΟΔΙ
    σε κανένα Λιβάδι
    παρά να γράφει στο Ιντερνέτ
    το ΜΟΣΧΑΡΙ

    Ή σε κανένα Κτηνίατρο
    και ΓΡΗΓΟΡΑ......άχρηστε

    Εκ γεννησιμιού χοντρομαλάαααακαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διετές επίδομα ανεργίας έταξε ο Τσίπρας _________ "λεφτά για επιδόματα δεν υπάρχουν" δήλωσε η Δούρου!

    Τελικά ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.
    Προ ολίγων ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην παρουσίαση του προγράμματος ανέφερε ότι το "επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό".

    Λίγη ώρα μετά, στο ραδιόφωνο του Real FM, η υποψήφια βουλευτής του κόμματος δηλώνει τα ακριβώς αντίθετα, αναιρώντας τις εξαγγελίες του Τσίπρα: "Η αλήθεια είναι ότι αν δεν μας ακούσατε μας να μιλάμε για επιδόματα ανεργίας δύο ετών ή και παραπάνω, είναι γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι λεφτά δεν υπάρχουν".

    Δείτε στο διαφωτιστικό βίντεο, πώς με διαφορά λίγων μόνο ωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ρένα Δούρου αλληλοαναιρούνται: Ο Σύριζα λέει ψέματα, Δούρου εναντίον Τσίπρα
    Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιούν 2012 από BigNick157

    Η πολυγλωσσία είναι φανερή.
    £ύριζα = το ΝΕΟ ΠΑ$$ΟΚ

    ΕΤΣΙ.. ΕΤΣΙ.. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    Μ Α Λ Α Κ Ε Σ
    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ....ΑΥΤΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατι εγω νομιζω οτι το συριζα (των πουστηδων και των φτωχων μεταναστων) ειναι ενα τσιρκο??

    Μπα! κατι περιεργες φατσες που αλλα λενε το πρωι αλλα το βραδυ αλλα χτες αλλα αυριο!!!

    Και αυτο το περιεργο γατί "τσουπρας" η καπως ετσι, τι παριστανει?? τον ..προεδρο??
    Τινος? του ενωμενου τετοιου??

    Α! Ξυλο θελετε κωλοπαιδα αναρχοαπλυτα πρεζονια πουστηδες και φτωχοι μετανστες..
    και αλλες ..συνιστωσες!!
    ουστ ρε τζογλανια καθικια

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πίσσα και πούπουλα..

    Τι είναι ο Επίτροπος;

    Τι είναι ο Γκαουλάπερ;

    Τι είναι ο Κομισάριος;

    Τι είναι το Γκόλντεν Μπόυ, που παίρνει 30.000 Ευρώ τον μήνα μπόνους, συν 25.000 Ευρώ τον μήνα ο μισθός του;

    για να κανονίσει αν ο μισθός του Ελληνα θα είναι 500 Ευρώ τον μήνα και του Ισπανού 657 Ευρώ;

    Ποιοι είναι αυτοί οι Τύποι;

    Από πού αρύονται τη δύναμη να μπουκάρουν σε μια κοινωνία και να την κάνουν Γης Μαδιάμ;

    Από πότε ο λόγος του κάθε κυρίου Τόμσεν γίνεται Νόμος για τους Ελληνες Νόμος για τους Πορτογάλους Νόμος για τους Ιρλανδούς;

    Ποιος Νόμος θεού, ανθρώπου ή θηρίου προβλέπει ότι πρέπει να πληρώσει ο Ιρλανδικός λαός για χρέη που δεν δημιούργησε ο ίδιος, αλλά τρεις πεθαμένες Τράπεζες;

    Ποιοι είναι αυτοί οι λιμοκοντόροι, οι σφιγμένοι μέσα στα ακριβά τους κουστούμια, που γυρίζουν από χώρα σε χώρα και μοιράζουν ζωή ή θάνατο;

    Ποιοι είναι αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι τσόγλανοι που προσπαθούν ή ήδη έχουν καταφέρει

    να ορίζουν τη ζωή των ανθρώπων για πολλά -πάρα πολλά χρόνια μπροστά μας φέροντες ως άλλοι Δαναοί δώρα τις αυτοκτονίες, την παιδική πείνα, την τρέλα της ανεργίας, την πτώση των κοινωνιών;

    Ποιοι είναι αυτοί οι Μαύροι Αγγελοι που υποτάσσουν χώρες και καταλύουν κράτη;

    Οι Τέσσερις Ιππότες της Αποκάλυψης είναι;

    Οχι!

    Είναι σκάρτοι τενεκέδες. Ξεγάνωτοι.

    Οσον ξεγάνωτοι τενεκέδες είναι οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί που τους έφεραν κεχαγιάδες στη χώρα μας.

    Πανάθλια, ρηχά και αμαθέστατα ανθρωπάκια είναι.

    Απλώς, τους αντιμετωπίζουμε ακόμα με το δέος που έχουμε μάθει (μας έχουν μάθει) να αντιμετωπίζουμε τους Εξουσιαστές.

    Ενα ρήγμα μόνο να εμφανισθεί σε αυτό το Σύνδρομο της Στοκχόλμης που μας διακατέχει και αυτές οι χάρτινες τίγρεις με τα πήλινα πόδια θα φανούν μπροστά στα μάτια μας ως αυτό που είναι: γυμνοί βασιλιάδες.

    Είναι να μη γελάσει ο πρώτος στο καφενείο με τον όποιον σοβαροφανή ταρτούφο, μετά τον παίρνει ο διάολος.

    Αυτό που σήμερα μας φαίνεται αδιανόητο, να κρεμάσουμε ας πούμε κουδούνια στον ΡΑΪΧενμπαχ, μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή.

    Ποιος, για παράδειγμα, περίμενε πριν από τρία χρόνια ότι μέσα σε δυο χρόνια ο Γιωργάκης θα γινόταν (αυτό που ήταν πάντα) ένα τίποτα;

    Ενα περίγελω που α πλώς κάνει ρίμα με το σούργελο;

    Τι περισσότερο απ'τον Γιωργάκη είναι ο κ. Τόμσεν και τι περισσότερο απ' τον Τόμσεν ο Αντωνάκης που τον προσκυνάει ή

    ο Μπενύτο, η Ντόρα κι όλος ο συρφετός της Διαπλοκής που μόνον να μας απειλεί ξέρει και να μας ληστεύει;

    Ποιοι είναι αυτοί που, αφού δήλωσαν τη χώρα, τώρα προσφέρουν λάφυρα τα παιδιά μας στους τοκογλύφους;

    Από πού αρύονται τη δύναμη τους;

    Από την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλιά ιστορία, αλλά εν παραβολαίς διαχρονική.

    Οταν δραπέτευσε ο Ναπολέων απ' τη νήσο Ελβα (για να ακολουθήσει τον 100 ημερών μονόδρομο του προςτο Βατερλώ), φιλοβασιλική εφημερίδα των Παρισίων, έξαλλη, κυκλοφόρησε με τίτλο: [ΤΟ ΊΈΡΑΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ!}. Οταν ο Ναπολέων αποβιβάσθηκε στη Μασσαλία χωρίς να του αντισταθεί η Φρουρά της η εφημερίδα απ' το Παρίσι ωρυόταν: [Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ}

    Οταν το στράτευμα που εστάλη απ' τον βασιλιά για να συλλάβει τον Ναπολέοντα προσεχώρησε ενθουσιώδες στον αυτοκράτορα του, η καλή μαςεφημερίδα στο Παρίσι ανακοίνωνε: [ΚΑΘ' ΟΔΟΝ Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ.

    Οταν, εν τέλει, ο Ναπολέων έφθασε προ των πυλών της πόλεως του φωτός αιδημόνως η πρώην πλέον βασιλική εφημερίδα, δήλωνε: ]Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΟΥ.

    Να δω την κυρία Τρέμη να προσφωνείτον κ. Τσίπρα «κύριε Πρωθυπουργέ!» και ας μου καεί το βίντεο!..

    Τι φάρμακο παίρνει ο κ. Λοβέρδος κι αντέχει τον εαυτόν του να βγαίνει στα κανάλια και να μιλά για τα έργα του στον τομέα της Υγείας;
    Πρέπει να 'ναι φάρμακο κάργα ντούρο!

    Ισως αν το κυκλοφορούσαμε με τον τίτλο {Γνώθι σαυτόν}, θα μπορούσαμε να πετύχουμε τρελές πωλήσεις στο εξωτερικό και να αρχίσει η πολυπόθητη ανάπτυξη στο εσωτερικό.

    Τι ακριβώς εννοεί η κυρία Παπαρήγα όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως αποκρύπτει απ' τον λαό τον {κίνδυνο για ανεξέλεγκτη πτώχευση της χώρας};

    Εννοεί μήπωςνα ψηφίσουμε Σαμαρά, για να αποφύγουμε τον εν λόγω κίνδυνο και κάθε άλλον, όπως, λόγου χάριν, το να έχουν χάσει πλέον τελείωςτα μυαλά τους εκεί στον Περισσό;

    Αντιθέτως ο Νόαμ Τσόμσκυ μας τα λέει αλλιώς {Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνες είναι δύσκολες και οδυνηρές.
    Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά για το σύνολο της Ευρώπης και τον κόσμο ολόκληρο}.

    Λέω να ακούσω την Ιστορία και όχι την Αλέκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπα σε καλό σου...

    Χα, χα, χα! Α στο καλό, Βαγγέλη, μ έκανες και γέλασα.

    Πως το είπες, πες μου το πάλι, έλααα. Θα απομακρύνεις αυτούς που με λόγια ή έργα πλήγωσαν το ΠΑΣΟΚ. Ααα, και που σκέφτεσαι να πας, αφού φύγεις; Γιατί ρε Βαγγελιώ δεν πιστεύω να βγάζεις τον εαυτούλη σου απ έξω;

    Καλά, δε «πας» το χαζό. Θέλεις ΓΑΠ στα κάρβουνα. Αμοιβαία τα αισθήματα.

    Αλλά Μπενύτο, το ΠΑΣΟΚ το έφερες σε δύσκολη θέση όχι μια, δυο φορές. Την πρώτη όταν έλεγες «αρχηγιές» τη νύχτα που έχασε ο Γιώργος από το μπουχέσα τον Κωστάκη.

    Και τη γλυτώσατε φθηνά, χάρη στις βλακείες της νέας δημαγωγίας.

    Θα χατε από τότε διαλυθεί.

    Τη δεύτερη, τη φαρμακερή, όταν βγήκες ως βεζίρης – υπουργός με το χαλίφη της Χαλιμάς, να πείτε για το χαράτσι της ΔΕΗ.

    Και σε ρωτώ Ευάγγελε: Ο Γιωργάκης έβλαψε, ήταν ή βλάξ, ή προδότης, ή και τα δυο (Το πιθανότερο).

    Εσείς όλοι στο ΠΑΣΟΚ που ακολουθούσατε το βλάκα, τον προδότη, τι ήσαστε;

    Που χρεοκοπήσατε τη χώρα; Που κλέψατε τα λεφτά μας;

    Συνένοχοι; Ένοχοι; Κλέφτες; Ψεύτες; Μπράβο, τo βρήκες.

    Με άλλα λόγια, συνέδεσες την μοίρα σου με το ΓΑΠ.

    Το θέλησες, το Μνημόνιο ήταν το αντίτιμο για να αποκτήσεις την καρέκλα την υπουργική πρώτα, της αρχηγίας μετά.

    Όπως και ο Σαμαράς προτίμησε το Μνημόνιο, για να έχει περαιτέρω υποστήριξη των συμφερόντων και φυσικά να ξοφλήσει παλαιά γραμμάτια, από τότε που σαν Πόλα, έκανε κονσομασιόν στο καμπαρέ της βουλής.

    Για αυτό σήμερα όλες οι φυλλάδες και τα κανάλια του ΠΑΣΟΚ χτυπάνε ύπουλα την Αριστερά και όχι τη ΝΔ. Η γίνεται τυχαία;

    Κοντολογίς, προτίμησες το προδοτικό μνημόνιο και την κλεψιά, από το Λαό.

    Ο Λαός πάλι, αποπάτησε μια φορά πάνω σου, και τώρα θα τραβήξει και το καζανάκι.

    Επιτέλους θα φύγεις από τη Βουλή και θα βρεθείς εκεί που είναι το στοιχείο σου. Στο βόθρο. Καλή διαμονή. Ευτυχώς θα έχεις παρέα.

    Σου έρχεται ο Σαμαράς, υπομονή. Κράτα του μια υγρή θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νέα ΣΥΡΙΖομαχία.

    Τσίπρας: Θα καταγγείλω, θα ακυρώσω.

    Παπαδημούλης: Ποτέ δεν τα είπαμε αυτά.

    Μας θυμίζει το από Δευτέρα… δίαιτα. Κάτι δηλαδή που σχεδιάζεις, πείθεις τον εαυτό σου και ενίοτε τους γύρω σου ότι θα κάνεις αλλά αναβάλλεις επ’ αόριστον.

    Ο Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στις 3/5/2012 ανακοίνωνε πως από Δευτέρα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε τις δανειακές συμβάσεις γιατί θα τις καταγγείλει και θα τις ακυρώσει.

    Στις 11 Ιουνίου όμως...στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ Ο Παπαδημούλης φαίνεται να άλλαξε άποψη.

    Απολαύστε άλλη μια ΣΥΡΙΖομαχία, από αυτές που μας έχουν χαρίσει άφθονο γέλιο αλλά και μας έχουν γεμίσει ανησυχία για την επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζήτω η Ντόρα Ζήτω ,η θρησκεία , Ζήτω το λογιστικό ΛΑΘΟΣ Ζήτω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..

    Ας το διάολο ένας καλώς λογιστής δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα!!!! ΨΥΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ...ΠΩΣ ΔΙΆΟΛΟ ΞΕΧΝΆΝΕ ΟΙ ΚΏΛΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΣ !!!!!Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση επέβαλε η Ανακρίτρια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος, υποστήριξε ότι η υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογιστικό λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - Πλαφόν στις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ στις τράπεζες και κλείσιμο συνόρων - Το διαψεύδει η Κομισιόν
    - Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτηρίζει το τηλεγράφημα του Reuters ως αναληθές
    - Μία από τις επιλογές που εξετάζουν είναι η αναστολή της συνθήκης Σένγκεν
    - Στέλεχος της Moody's: Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων
    - Οργιάζουν τα αμερικανικά μέσα για το ενδεχόμενο εξόδου αναμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

    ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ή Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ. ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ, ΛΟΓΩ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ Ν.Δ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΤΣΙΠΡΑ ;
    ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΣΕ ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Χ.Α, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΣΕ ΧΑΟΣ, ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Χ.Α, ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ; Ή ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειναι γνωστο οσοι ψηφίζουν Συριζα είναι οι βολεμενοι του πασοκ και όσοι φτωχοι ζηλέυουν τις περιουσίες των άλλων.Μονο που οι τελευταίοι με δραχμη δεν θα υπάρχουν γιατι θα τους έχουν αγοράσει οι πρώτοι που έχουν κάνει το κουμάντο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειναι γνωστο οσοι ψηφίζουν Συριζα είναι οι βολεμενοι του πασοκ ,τα συμφέροντα της δραχμής και των μεταναστών ,και όσοι φτωχοι ζηλέυουν τις περιουσίες των άλλων.Μονο που οι τελευταίοι με δραχμη δεν θα υπάρχουν γιατι θα τους έχουν αγοράσει οι πρώτοι που έχουν κάνει το κουμάντο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση