GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Λεφτά υπάρχουν”...

Βρίσκομαι ακόμα στους αναποφάσιστους αλλά, ο σύντροφος Πούτιν, θυμάμαι, όταν πήρε τα ηνία της Αρκούδας από τον μεθυσμένο Γιέλτσιν, χρειάστη...

Βρίσκομαι ακόμα στους αναποφάσιστους αλλά, ο σύντροφος Πούτιν, θυμάμαι, όταν πήρε τα ηνία της Αρκούδας από τον μεθυσμένο Γιέλτσιν, χρειάστηκε λεφτά. Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποίησε για να γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους του, ήταν η "καταχρηστική" κατάσχεση των περιουσιών ορισμένων από τους αντιπολιτευόμενους που, μια δεκαπενταετία πριν, τη νύχτα της πτώσης του "κομμουνιστικού" καθεστώτος, μετατράπηκαν από διαχειριστές του κρατικού πλούτου, σε μεγιστάνες ιδιοκτήτες του.
Πλούτος υπάρχει, "λεφτά υπάρχουν" και στον τόπο μας, τηρούμενων των αναλογιών. Σωρευμένος πλούτος αποκτημένος άλλοτε με ανηθικότητα κι άλλοτε με μέσα αμφίβολης ηθικής και πάντως αφορολόγητος, εντός, εκτός και επί τα αυτά των ορίων της νομιμότητας. Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί όχι μόνον ο λογιστικός έλεγχος του χρέους αλλά και να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για τα αίτια που το δημιούργησαν αυτό το χρέος: την σπατάλη, τον παρασιτικό παραγοντισμό και τη διαφθορά που ακόμα και σήμερα, την εποχή της γελοιότητας και των συσσιτίων, συνεχίζει να διέπει αυτή την κοινωνία οριζόντια και κάθετα.
Κάποια από αυτά τα λεφτά που, πράγματι, υπάρχουν, διακινήθηκαν μέσω τραπεζών και τα ίχνη τους είναι ανεξίτηλα. Άλλα κινήθηκαν με βαλίτσες, κι όσα δεν ξοδεύτηκαν στον αγοραίο έρωτα της κατανάλωσης, έγιναν τσιμέντα και πισίνες στο κύμα. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, κι όσα από αυτά δεν είναι καταχωρισμένα στα αρχεία των τραπεζών, μπορούν να στοιχειοθετηθούν στις χειρόγραφες σημειώσεις, τις διάσπαρτες, στα κιτάπια των υποθηκοφυλακείων της χώρας.
Θα ασχοληθεί κανείς ή θα συνεχίσετε να αναλώνεστε τρώγοντας τα άνοστα μουστάκια σας με επιδόρπιο τις συντάξεις και τα φάρμακα των απελπισμένων?
ttp://my-pillow-book.blogspot.com/2012/05/insomnia.html

5 σχόλια

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΔΗΛΩΤΑ ΛΕΦΤΑ,ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ,ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.Η ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΔΙΟΙΣ ΕΞΟΔΟΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Η ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ,ΜΑ ΘΑ ΤΣΑΚΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ,ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΕΩΣ,ΓΑΜΠΡΟΥΣ ΑΝΗΨΙΟΥΣ ΓΙΟΥΣ,ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΛΟΙΠΟΥΣ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΝΑΙ ΓΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ.ΓΕΩ.ΜΑΚΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «ΠΡΟΔΟΣΙΑ» 1ου ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ...!!!

    «ΤΡΙΧΕΣ» ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ... ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...!!!

    Δεν ήταν στις προθέσεις μας να ξαναγράψουμε γιά την επερχόμενη --όχι πλέον συντριβή, αλλά γιά την πλήρη διάλυση-- του ΛΑΟΣ και τις καθημερινές αποχωρήσεις στελεχών και Υπ. Βουλευτών...!!!

    Δεν είναι πλέον είδηση, είναι καθημερινή τακτική καί... θέαμα...

    Αλλά να, δύο φίλοι, ο τραγουδιστής Γ.Γερολυμάτος Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας και Υπ. Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α! Αθηνών, όπως και ο Γιάννης Δαραβίγκας Υπ. καί αυτός Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α! Αθηνών, εγκατέλειψαν τον Καρατζαφέρη.

    Ο Δαραβίγκας ήταν και ένθερμος υποστηρικτής του σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς και μάλιστα υπέρ του δέοντος.
    Ο Δαραβίγκας κατηγορεί τον Καρατζαφέρη για λάθος πολιτικές και επιλογές προσώπων τις οποίες συνεχίζει ακόμη καί τώρα...

    Στα γραφεία του ΛΑΟΣ μιλάνε γιά νέα... προδοσία πολλών εκατομμυρίων ευρώ με την εξαγορά του Δαραβίγκα καί έχουν στοιχεία πού θα παραδώσουν στον Εισαγγελέα τού Αρείου Πάγου.
    Τον κατηγορούν ότι εξαγοράστηκε για να κάνει μεταμόχευση.. τριχών επί της κεφαλής του...!!!

    Μάλιστα δε μεγάλο στέλεχος της Νεολαίας διαβεβαίωσε τούς 32 παριστάμενους στα γραφεία τού ΛΑΟΣ οπαδούς τού κόμματος και συνάμα διορισμένους υπαλλήλους στη Βουλή, να μην ανησυχούν και να μη δίνουν σημασία στις δημοσκοπήσεις διότι ένας Δαραβίγκας έφυγε, αυτομάτως ο Καρατζαφέρης θα βρεί άλλους... δέκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΤΑΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ.ΤΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ.ΑΥΤΟΙ ΔΩΣΑΝΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΣΟΚ ΝΔ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ Στην πραγματικότητα ζώα..

    Άρχισαν τις δοκιμές για πιθανή επιστροφή στη δραχμή στα ΑΤΜ της HSBC.
    Η βρετανική τράπεζα HSBC πραγματοποιεί δοκιμές στα μηχανήματα ανάληψης που διατηρεί στην Ελλάδα ώστε να είναι βέβαιο ότι μπορούν να λειτουργήσουν με χαρτονομίσματα διαφορετικού μεγέθους και υφής, σε περίπτωση επαναφοράς της δραχμής.
    Εκπρόσωπος της τράπεζας δηλώνει στους Times ότι οι προετοιμασίες γίνονται σε πολλαπλά επίπεδα, κατ’ εφαρμογή των υποδείξεων του εποπτικού οργάνου του Σίτι του Λονδίνου.
    Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, όπως και η Τράπεζα της Αγγλίας έχουν ζητήσει από τις βρετανικές τράπεζες να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.
    Τα τεστ που πραγματοποιεί η HSBC αποσκοπούν στο να εντοπιστούν τυχόν τροποποιήσεις που απαιτούνται στα ATM ώστε να χειρίζονται χαρτονομίσματα άλλα από του ευρώ.
    Η HSBC διατηρεί 15 υποκαταστήματα και 25 μηχανήματα ανάληψης χρημάτων στην Ελλάδα.

    Και όχι μόνο!
    Την προηγούμενη Κυριακή τα ΑΤΜ της Εθνικής σε όλη την Ελλάδα ήταν κλειστά για αναβάθμιση λογισμικού.
    Ό,τι κι αν αυτό σημαίνει..

    ___________________________________
    Η πιο καλή... μαθήτρια η Πορτογαλία
    – «Μπράβο» από τους δανειστές.

    [ Άλλη μια απόδειξη ότι το πρόγραμμα δεν είναι τελέιως για τον πούτ@@. αλλά η ελληνική εφαρμογή του είναι για κλάμματα και γι αυτό η κατάστασή μας συνεχώς επιδεινώνεται. Δύο χρόνια τώρα δεν έγινε τίποτα!
    Δεν απολύθηκε ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος, δεν άνοιξε κανένα κλειστό επάγγελμα, δεν έγινε ούτε μία αποκρατικοποίηση, δεν δεν δεν... Μετά μας φταίνε τα μνημόνια και οι τοκογλύφοι...]

    Η Πορτογαλία πήρε έλεγχο... προόδου και βγήκε άριστη!
    Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η τέταρτη τριμηνιαία αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος βοήθειας που χορηγήθηκε στη Λισσαβώνα το Μάιο του 2011 από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
    "Σύμφωνα με την αξιολόγηση των διεθνών οργανισμών, τηρούμε το πρόγραμμα προσαρμογής μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ διευκρινίζοντας ότι η αποστολή της Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) θα εισηγηθεί την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου, ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ".
    "Πετύχαμε τους στόχους μας.
    Η εκτέλεση του προϋπολογισμού συμφωνεί με τους στόχους για το 2012" και η κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας στο 4,5% του ΑΕΠ, όπως έχει προγραμματιστεί, υπογράμμισε.


    - Μήπως η Πορτογαλία έχει σοβαρούς πολιτικούς και όχι καραγκιόζηδες τυχάρπαστους σαν και τους δικούς μας; Σοσιαληστές Λαμόγια και "αριστερούς"
    του κώλου, με δεξιές φουσκωμένες τσέπες ;
    Και πρόσφατα και "μαγκάκια" πατριώτες του..κώλου "ελληναράδεςς" !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οργή και φόβος για την έκρηξη της εγκληματικότητας - Δολοφονίες, ληστείες και βασανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα
    - Στην Καβάλα έδεσαν, φίμωσαν και σκότωσαν ηλικιωμένο μέσα στο ίδιο του το σπίτι
    - Στην Λαμία η εικόνα του θύματος μετά την επίθεση που δέχτηκε σοκάρει - Χαροπαλεύει σε νοσοκομείο
    - Στην Κάλυμνο μια 27χρονη σφαγιάστηκε με 18 μαχαιριές - Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη
    - Στην Αττική η δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ σε δύο αδέρφια συγκλονίζει τους πάντες...

    Ναι, όλα αυτά κληρονόμησε στη χώρα η άθλια οικονομική πολιτική του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου. Ένα κράτος- μπάχαλο, διαλυμένο, όπως φάνηκε και από τη σφαγή των Πανελλαδικών.

    Από την άλλη, πως ο Σύριζα, ο προστάτης των λαθρομεταναστών ( δεν μιλάμε για τους νόμιμους μετανάστες ), που θα υποβαθμίσει την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας θα ελέγξει την εγκληματικότητα ; Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι από τη Σκύλλα του Βενιζέλου κινδυνεύουμε να πέσουμε στη Χάρυβδη του Τσίπρα.

    Από το καταστροφικό ΝΑΙ σε όλα του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου κινδυνευούμε να πέσουμε στο - επίσης- καταστροφικό ΟΧΙ των Τσίπρα- Καμμένου.

    Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, η ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ, που συνδυάζει επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου με πολιτική ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( αυτό έλειπε δύο χρόνια από τη χώρα )είναι, καλώς ή κακώς, ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση