GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αποδοχή του διαφορετικού...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή. Η αποδοχή του διαφορετικού , είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο. Σε αυτό το ταπεινό συμπέρασμα έχω καταλήξει μετά...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή.

Η αποδοχή του διαφορετικού, είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο. Σε αυτό το ταπεινό συμπέρασμα έχω καταλήξει μετά από διδασκαλία ετών, πότε στα ακριβότερα σχολεία των Αθηνών, πότε σε ορεινά απομονωμένα χωριά και πότε σε σχολεία με παιδιά μεταναστών, τα λεγόμενα υποβαθμισμένα.
Σ΄ αυτή τη διαπίστωση έρχεται να προστεθεί η ιδέα, ότι ο ρατσισμός δεν είναι τελικά παρά μια μεταμφιεσμένη μορφή φασισμού, ίσως η πιο συγκαλυμμένη και η πιο ύπουλη. Σίγουρα πάντως, όσο οι μειονότητες υφίστανται ρατσιστικές διακρίσεις σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η στέγαση κι η εφαρμογή του νόμου, είναι αυτονόητο ότι φανερά ή ενδόμυχα, θα γεννιούνται εχθρικά συναισθήματα στον αδικημένο.
Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα μ' ένα φίλο μου που ασχολείται με θέματα ρατσισμού, πληροφορήθηκα ότι έναν στους πέντε Αφρικανούς τους σταματάει για έλεγχο η αστυνομία, μόνο και μόνο εξαιτίας του χρώματός τους!
Όταν η προκατάληψη συναντάει το φοβικό σύνδρομο, ο αλλιώτικος, ο ξένος εμπεριέχει παράλογα κάτι επικίνδυνο. Και τα φράγματα που μπαίνουν ανάμεσα στους ανθρώπους εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της κοινωνικής ομάδας.
Ο ρατσισμός δεν είναι κάτι μακρινό. Αντίθετα βρίσκεται, στις εκφάνσεις της καθημερινότητας, έστω και σε light εκδοχές, ακόμη κι όταν αυτό συμβαίνει υποδόρεια. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης μάλιστα, αυξάνουν οι ρατσιστικές συμπεριφορές και τα άσχημα περιστατικά εις βάρος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Κατά βάθος, αυτό αποτελεί μια διασπαστική κίνηση που διευκολύνει την πολιτική εξουσία, μέσω της τακτικής του "διαίρει και βασίλευε`'.
Η κοινωνία πάντως δε γίνεται να γυρίσει πίσω. Κι αυτό γιατί, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, ζούμε σε μια κοινωνία όπου δε χωράει ούτε η βλακεία της απομόνωσης, ούτε η συστηματική αδιαφορία, ούτε κανενός είδους πολιτισμική αχρωματοψία.

4 σχόλια

  1. Έλληνες ένα βάλτε στο μυαλό σας: Δεν είναι δυνατόν το δικό σας συμφέρον να συμπίπτει με αυτό των καναλαρχών και του τύπου. Ούτε με των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Ούτε με των Σαμαροπασόκων και των τραπεζιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσίπρας θέλει να φέρει και τις οικογένειες των λαθραίων......

    Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Καταρχήν πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πολιτική νομιμοποίησης.
    Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται, πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής.
    « Το να μπορεί υπό τέτοιες συνθήκες να φέρει τη γυναίκα του και τα παιδιά του δεν είναι τόσο παράλογο.
    Οι Έλληνες της διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα. Η νομιμοποίηση μεταναστών στα τέλη της δεκαετίας του '90 παρά το γεγονός ότι έτυχε σκληρής κριτικής, έλυσε παρά πολλά προβλήματα».

    Απαντώντας στον κ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

    «Ο κ. Τσίπρας, μετά τη δέσμευσή του για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, δίνοντάς τους ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και επιδόματα ανεργίας, κάνει το επόμενο βήμα. Εξαγγέλλει, σήμερα, ότι θα επιτρέψει στους λαθρομετανάστες να φέρουν στη χώρα μας και τις οικογένειές τους.

    » Οι πολιτικές του δεν χωρούν σε μια χώρα που πλήττεται από την ανεργία και την εγκληματικότητα. Είναι επικίνδυνες και περιθωριακές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι απίστευτη η κατάντια του πασοκ.
    Χθες ο Βενιζέλος μίλησε στην αίθουσα συνεδριάσεων σε 60-70 νέους της Θεσσαλονίκης και σήμερα μίλησε σε 70-80 στελέχη του Λεκανοπεδίου Αττικής, οι περισσότεροι υποψήφιοι βουλευτές !
    Αυτά τα φαινόμενα οργανωτικής κατάρρευσης του πασοκ θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες,με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχει μονοψήφιο ποσοστό (αυτό φαίνεται σχεδόν βέβαιο ) αλλά και να γίνει η έκπληξη και να παλεύει γύρω στο 5- 6% με τα άλλα 4 κόμματα ( ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, Χ.Α ) που θα κινηθούν εκεί γύρω ή ακόμα πιο κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γελοιότητα της ΝΔ και της Συγγρού ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας και φαυλότητας!

    Προσπαθούν οι κακόμοιροι, το άεργο τζάκι – ο εξηνταδυάχρονος βουτηρομπεμπές Σαχλαμαράς, που δεν έχει ένα ένσημο στη ζωή του, με τον γελοίο Μιχελάκη, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, από τα αδιέξοδα και την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, που έφερε καταστροφή και δυστυχία για τον ελληνικό λαό, που υπέγραψε ο ίδιος, ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, Αντώνης Σαχλαμαράς!!!

    Η ΝΔ, όχι μόνο έχει εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα, την πολιτική του «μεσαίου χώρου» του μπουχέσα-μπουκωμένου επανιδρυτή (που την συνέφερε εκλογικά), αλλά γυρίζει δεκαετίες πίσω – ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕ...

    (να θυμίσω, ότι το 1963, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη, είχε δηλώσει «για το δεξιό παρακράτος των Γκοτζαμάνηδων» - «Ποιος κυβερναέι αυτή τη χώρα;;;»),

    ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ, που εμπεριείχε μέσα του, όλα τα φυντάνια, συνεργάτες των Ναζί Γερμανών Κατακτητών – δηλαδή, γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες (ταγματαλήτες, κατά την ορολογία της Αριστεράς), Χίτες, δοσίλογους, διερμηνείς των Γερμανών ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!

    Η Γελοιότητα και η αθλιότητα του Σαχλαμαρά και Μιχελάκη έγκειται, στο ότι πήραν τις δηλώσεις κάποιου γελοίου και περιθωριακού τύπου, ο οποίος δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απλώς αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος και απερρίφθη και ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!!!!

    Στον ίδιο τύπο όμως, έδωσε συνέντευξη και ο Φαήλος Κρανιδιώτης!!!!

    Άρα στο «Δίκτυο 21» του οποίου εξέχον στέλεχος είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δεξί χέρι του Αντωνάκη Σαχλαμαρά κι αυτός (παλιό στέλεχος της Β’ Πανελλαδικής), ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ, ΩΣ Ο «ΨΗΛΟΣ», ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΓΑΛΛΙΚΑ, ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ 17Ν, στην δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ριτσαρντ Γουέλς και του χουντικού αρχιβασανιστή Ευάγγελου Μάλλιου…

    Άρα να συμπεράνουμε, ότι ο Φαήλος, δεξί χέρι του Σαμαρά και σύμβουλός του, είναι το… χαχαχαχαχα... κρυφό-ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΗΣ, ΕΙΣΟΔΙΣΤΗΣ (όρος των τροτσκιστών, για την προσπάθεια, να εισχωρήσουν οι Τροτσκιστές στα αστικά κόμματα και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του 1970).

    Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ, ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ!!!!

    Και εάν λάβουμε υπόψη μας και την γελοία, φαύλη, αμόρφωτη και απολίτιστη επίθεση που κάνουν ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΣΛΑΒΟΪ ΖΙΖΕΚ,

    έναν από τους πιο διαπρεπείς κήρυκες κατά του κανιβαλικού, νέο-φιλελεύθερου καπιταλισμού, κατά της Παγκοσμιοποίησης των Τραπεζιτών και των παρασιτικών Κεφαλαίων,

    Ε, ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!

    ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση