GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση... διακοπών για αναθέρμανση της οικονομίας προτείνει υπουργός του Μόντι...

Να μειωθούν κατά μία εβδομάδα οι διακοπές των Ιταλών προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία της χώρας πρότεινε στέλεχος της κυβέρνησης Μ...

Να μειωθούν κατά μία εβδομάδα οι διακοπές των Ιταλών προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία της χώρας πρότεινε στέλεχος της κυβέρνησης Μόντι, προκαλώντας την οργή μεγάλου μέρους της ιταλικής Αριστεράς.
«Εάν απαρνιόμασταν μία εβδομάδα από τις διακοπές μας, θα είχαμε άμεσο αντίκτυπο περίπου μία μονάδας στο ΑΕΠ μας», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Τζανφράνκο Πολίλο, στο περιθώριο συνεδρίου στη Ρώμη. «Εργαζόμαστε κατά μέσον όρο εννέα μήνες τον χρόνο και πιστεύω πως αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό» τόνισε ο Πολίλο, προσθέτοντας πως ελάττωση των διακοπών θα επέτρεπε την αύξηση της παραγωγής «χωρίς να υπάρξουν διαφορές στα κόστη». «Ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, διότι έχουμε ένα έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών στον ισολογισμό πληρωμών μας που φθάνει το 3% του ΑΕΠ, ένα έξοδο που συχνά το υποβαθμίζουμε. Όπερ σημαίνει πως σε ετήσια βάση προκειμένου να στηρίξουμε τις εσωτερικές μας δαπάνες έχουμε ανάγκη από εξωτερικό δανεισμό που τα τελευταία χρόνια έφθασε τα 50 δισ. ευρώ» σημείωσε.
«Συνεπώς εάν δεν καλύψουμε αυτό το χάσμα δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε άλλα εξωτερικά δάνεια για να στηρίξουμε τις δικές μας δαπάνες» τόνισε προσθέτοντας ότι «το χάσμα τούτο γεφυρώνεται με δύο τρόπους: είτε μειώνοντας την εσωτερική ζήτηση και αυτό θα ήταν απαράδεκτο εάν δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τη χώρα, είτε αυξάνοντας την παραγωγική δυναμική της χώρας».
Υποστήριξε δε, ότι οι εργατικές ενώσεις «δεν θα ήταν αντίθετες σε μία τέτοια υπόθεση» τουλάχιστον όσον αφορά τα «καλύτερα πληροφορημένα» και «μεταρρυθμιστικά» τμήματά τους.
Επισημαίνεται ότι οι Ιταλοί εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα για διακοπές τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων.
Αντιδράσεις στην Αριστερά
Αντιδρώντας στις αιτιάσεις του Πολίλο πως οι Ιταλοί εργάζονται το πολύ εννέα μήνες τον χρόνο, ο Γερουσιαστής με το κόμμα της Ιταλίας των Αξιών (IdV) Έλιο Λανούτι απάντησε πως «προφανώς ο κ. Πολίλο αναφέρεται στον ίδιο προσωπικά και στους γραφειοκράτες του και όχι σε εκείνους που ούτε καν μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να φύγουν για διακοπές».
Ο Ακίλε Πασόνι, Γερουσιαστής με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) κάλεσε με τη σειρά του τον υφυπουργό «να μην επιμείνει στην ιστορία του γύρω από την εβδομάδα των διακοπών που θα έπρεπε να κοπεί από τους Ιταλούς. Ας φύγει μόνος του. Ο Μόντι και οι Ιταλοί θα έβγαιναν κερδισμένοι από αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση