GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τρικ της…ελπίδας

Του Θανάση Νικολαΐδη. ΠΡΩΙΝΟΣ (στο Mega) και καθόλου πρωτότυπος ο κ. Σαμαράς. Είπε και υποσχέθηκε πολλά και «ωραία», από εκείνα που υπόσχο...

Του Θανάση Νικολαΐδη.
ΠΡΩΙΝΟΣ (στο Mega) και καθόλου πρωτότυπος ο κ. Σαμαράς. Είπε και υποσχέθηκε πολλά και «ωραία», από εκείνα που υπόσχονται και οι άλλοι και κάνουν τ’ αυτιά να…επιμηκύνονται και την ψυχή ν’ αγαλλιάζει. Πως ποτέ δεν είναι αργά και πως θα σιάξουμε τη ρότα, με τους «σεμνούς και ταπεινούς» στο τιμόνι.
ΘΑ πάρουμε μιαν απ’ τις συνιστώσες των υποσχέσεών του, την πιο εντυπωσιακή, ελπιδοφόρο και…αποδοτική. Σε χρήμα, μιας και χρήμα κατάντησε η ζωή μας (όπως τη φτιάξαν’ και τη φτιάξαμε), με χρήμα θα σωθούμε «εθνικά» και άσε ό,τι εθνικό στη γωνιά, για τη λήθη και την περιφρόνηση.
ΕΙΠΕ, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς για το μελλούμενο «πόθεν έσχες» των πολιτικών, όταν «έλθει εν τη βασιλεία του». Θα γραπώσει τους οικονομισάριους βαθμοφόρους των τελευταίων δεκαετιών και θα ΔΗΜΕΥΣΕΙ περιουσίες(;!). Μπήκες με Α περιουσία (ακίνητα κ.λπ.) στην πολιτική κι έχεις σήμερα Β; Η διαφορά Β-Α δημεύεται(!!!). Για να’ ρθουν στην πηγή τους τα τυχόν κλεμμένα (όχι, παίζουμε…) κι από ‘κει και πέρα…πανηγύρι. Θα πιάσουμε σειρά για τη μοιρασιά, θα ρίχνουμε και καμιά δεκάρα στο καπέλο των πρώην πολιτικών, στημένων στα σοκάκια για…ζητιανιά.
«ΚΑΙ, βέβαια, ο έλεγχος θα γίνει από δικαστικούς και όχι από πολιτικούς» συμπληρώνει ο κ. Σαμαράς και η καρδιά μας πάει να σπάσει. Από χαρά, ελπίδα και προσδοκία. Τόσο απλό και δεν το’ χαμε σκεφθεί, τέτοια μέθοδος-πατέντα ελληνική και τόσα χρόνια να τρως στη μάπα τις ψευτιές των πολιτικών με λαθροχειρίες σε ψευδεπίγραφα «πόθεν έσχες» και άλλα κόλπα;
Ο κ. Σαμαράς έφυγε ευχαριστημένος απ’ το στούντιο κι εμείς μείναμε για λίγο σκεφτικοί και προβληματισμένοι. Για, για την προεκλογική υπόσχεση που θα’ ναι σαν τις άλλες και, βέβαια, για το τρικ που συντελέστηκε Και ποιο είναι το τρικ; Πού κρύβεται η μαγική εικόνα που γίνεται πιο μαγική προεκλογικά;
ΕΙΝΑΙ απλό, απλούστατο. Τα παραπάνω «ωραία» περί πόθεν έσχες και δικαστικής μέριμνας που θα φέρει πίσω τα κλεμμένα θα τα προβλέπει ο νόμος. Ποιος νόμος; Αυτός που θα ψηφιστεί απ’ τη βουλή, πριν περάσει στο σύνταγμα. Και ποιοι θα τον ψηφίσουν; Οι βουλευτές! Παλιοί, καινούριο και μελλούμενοι. Αυτοί κι αυτές που κράτησαν, σκόπιμα και για δεκαετίες νεκρό το «πόθεν έσχες» και τώρα καλούνται να τα παραδώσουν σε δικαστές(!).
ΑΝ έλειπε αυτή η…λεπτομέρεια της ψήφισης των εθνοπατέρων μας (κατά του εαυτού τους), θα περιμέναμε δημεύσεις, επιστροφές και μοιρασιές. Τώρα, ας μοιραστούμε τη φτώχια και την αγωνία μας. Και οι κ.κ. βουλευτές; Απέναντί μας, με την παλάμη ανοικτή και τον αντίχειρά τους στο πηγούνι.

4 σχόλια

  1. Γιούνκερ: «Δεν έχω δει κανέναν πλούσιο στην Ελλάδα να κλαίει»
    Σε συνέντευξή του τόνισε ότι «ίσως πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της»
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 1'
    Γιούνκερ: «Δεν έχω δει κανέναν πλούσιο στην Ελλάδα να κλαίει»
    1
    emailεκτύπωση

    Βερολίνο, Γερμανία
    «Έχω δει ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιoφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur.

    Ωστόσο, τόνισε ότι «ίσως πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «εάν εγώ είχα ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβούργο, θα είχα στραφεί σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Στην Ελλάδα αυτό έγινε σε ανεπαρκή βαθμό».

    Ο επικεφαλής της Eurogroup απηύθυνε έκκληση για την ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση, εμμένοντας στο ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, έχει ένα γενικότερο πρόβλημα.

    Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ κ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ.

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΙΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ...ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.

    ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ (ΘΑ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ,ΕΤΣΙ?) ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ.

    ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΛΕΡΤΑΡΕΤΕ ΜΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για Βενιζέλο κ.λπ. "Συ είπας", αγαπητέ μου κύριε/κυρία 2:56:00 μ.μ.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση