GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ)...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Πως μπορεί να σωθεί η χώρα; Μοναχά μέσα από μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά. Ανεξάρτητα από την προσωπική μου π...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου.
Πως μπορεί να σωθεί η χώρα; Μοναχά μέσα από μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά. Ανεξάρτητα από την προσωπική μου πεποίθηση, άσχετη με τις πολιτικο-ιδεολογικές μου προτιμήσεις, που παραμένει σταθερή στην εκτίμηση πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πιθανά δεδομένα είναι μόνο δύο. Το ένα είναι νίκη της ΝΔ, και σχηματισμός κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ η ίσως και με την ΔΗΜΑΡ. Η απογοήτευση ενός κόσμου που θα έχει ποντάρει σε κυβέρνηση της Αριστεράς, θα είναι τότε εκρηκτική. Κινητοποιήσεις θα συνταράξουν την χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της αντιπολίτευσης θα καταστήσει αδύνατη την αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. Φυσικό επακόλουθο θα είναι η διάλυση του κράτους και η κατάρρευση του όποιου κυβερνητικού σχήματος. Στις εκλογές που αναπόφευκτα θα ακολουθούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ θα σάρωνε με αυτοδύναμη πλειοψηφία.
Η άλλη εκδοχή είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίχως αυτοδυναμία. Μια ισχυρή ΔΗΜΑΡ θα συνέβαλε τότε στον σχηματισμό κυβερνητικού σχήματος. Η παρουσία της θα διευκόλυνε τους κήρυκες ενός ακραίου Αριστερισμού να βάλουν νερό στο κρασί τους και να εγκαταλείψουν κάποιες από τις υπερβολικές και ακραία λαικίστικες προεκλογικές τους θέσεις. Το άσχημο είναι πως η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει σημαντικά και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το ένα άκρο ανεβαίνοντας αναπόφευκτα επιφέρει την ισχυροποίηση και του άλλου. Η σύγκρουση ακραίων θέσεων και λαικίστικων επιλογών θα οδηγήσει σε μια εφιαλτική κοινωνική πραγματικότητα. Μια ισχυρή ΔΗΜΑΡ ίσως να μπορέσει να αναχαιτίσει την πορεία αυτή καταστροφής.
Δυστυχώς, η εγκληματική συμπεριφορά κορυφαίων στελεχών του φιλελεύθερου χώρου να αρνηθούν, επιμένοντας σε κοντόθωρους ανταγωνισμούς και ρηχή αρχομανία, την κοινή κάθοδο στις εκλογές του Μαίου μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Το λαικό ρεύμα, μαζί με τον διαστρεβλωτικό εκλογικό νόμο, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα με η υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία της συνετής φωνής του Φώτη Κουβέλη πιθανότατα να ματαιώσει ακρότητες. Για τίποτα βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Η παρουσία πάντως μιάς ισχυρής ΔΗΜΑΡ στη Βουλή θα συμβάλει πιθανότατα προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης της μετριοπάθειας και της λογικής

15 σχόλια

  1. ΤΙ ΜΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ???

    Το ξέρει μονάχα ο Θεός και η ψυχή τους... Αγκομαχάνε και φυσομανούνε με την Αντουανέτα της πολιτικής στο βήμα της Πλατείας Συντάγματος...

    Τους παραμυθιάζει για γαλάζια περηφάνεια κι αυτοί αλαλάζουν οι μωροί...

    Κανείς δε τους μαρτύρησε πως οι περήφανες υπογραφές δεν μπαίνουν κάτω από κατοχικά κουρελόχαρτα...

    Κάτι μύρισαν όλοι τούτοι και ματαξαναγύρισαν στο Σύνταγμα. Το μόνο βέβαιο είναι πως...Δε μύρισαν περηφάνεια και αταλάντευτη εθνική αξιοπρέπεια.

    Αμφιβάλει κανείς??? Ας δει τι προσυπέγραψε ο αρχηγούλης τους και τα ματαξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΗΦΑΛΙΑ ΣΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
    Η Ευρώπη πέταξε τη μάσκα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πέταξε τον Λοκ, τον Μοντεσκιέ, τον Ρουσώ στα σκουπίδια.

    Φάρος και οδηγός της είναι μόνον ο Καρλομάγνος και αυτό πλέον το διατυμπανίζει.

    Επί δύο μήνες επιστράτευσε τους μηχανισμούς της, επιστράτευσε λυτούς και δεμένους, παντός χρώματος πολιτικούς της σε μια -μοναδική στην ιστορία- φασιστική επέμβαση, προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

    Το “δόγμα του σοκ” υιοθετείται πλήρως από Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., Κομισιόν, Πρόεδρο και Βουλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρομοκρατούν προς κάθε κατεύθυνση.

    Τα μέσα άλλαξαν: περάσαμε από τα tanks στις banks.

    Η πρόσφατη παρουσία του νέου Γάλλου Προέδρου στην ελληνική τηλεόραση ήταν ενδεικτική για τον υπαλληλικό ρόλο αμφοτέρων, δηλωτική για το προσχεδιασμένο της πτώχευσης που θα πλήξει όσους το φασιστικό σύστημα επιλέξει.

    “Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αρκεί να συμφωνεί με αυτό που θέλουμε”.

    Αρκεί να τηρηθεί το απάνθρωπο μνημόνιο, που όχι μόνον πραγματοποιεί τα αντίθετα από όσα υπόσχεται, αλλά θεμελιώθηκε πάνω στο απόλυτο ψεύδος, στην πλήρη εξαπάτηση των πολιτών, στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, στην απόλυτη έκπτωση των θεσμών που λειτουργούσαν (όσο λειτουργούσαν), μη εξαιρουμένου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Δημοκρατία κατά τη σημερινή Ευρώπη είναι εκείνο το πολίτευμα, στο οποίο ο “κυρίαρχος λαός” έχει δικαίωμα επικύρωσης των εναντίον του εγκλημάτων.

    Κι αφού το πολίτευμα δεν είναι “ελέω Θεού”, αλλά στήνεται κάλπη, εννοείται επίσης ότι ο λαός είναι “κυρίαρχος” στην πολύπλευρη “ενημέρωση” του ενός.

    Εννοείται ότι προσέρχεται να αποφασίσει, βάσει τρομο-διλημμάτων, κατασκευασμένων συνθημάτων και τριτευόντων θεμάτων (από το ογκώδες μνημόνιο πόσα γνωρίζουμε;).

    Δημοκρατία λοιπόν για την Ευρώπη σημαίνει “ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους πολίτες”, “μίζες και ασυλία για τους εκλεγμένους πολιτικούς”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταύτιση των Ευρωπαίων με τα δυο ελληνικά κόμματα εξουσίας εξήγησε ως ένα βαθμό και τον εγχώριο φασισμό των δυο τελευταίων δεκαετιών.

    Ενώ από το 1821 εμπεδώνουμε πόσο αδύναμοι είμαστε, πόση ανάγκη χρημάτων και εκσυγχρονισμού έχει ο ελληνικός πολιτισμός, εντελώς “ξαφνικά, απρόσμενα και αναπάντεχα” την τελευταία δεκαετία ξαναγράφεται η (λειψή) ιστορία μας

    επί το ευρωπαϊκότερον,

    το μουσουλμανικότερον,

    το αυτοκρατορικότερον,

    το διεθνιστικότερον.

    Ο συνωστισμός των τούρκικων σήριαλ στην “πολύπλευρη” ενημέρωση είναι προφανώς συμπτωματικός. Εξίσου “ξαφνικά”, εκτός των PIGS, “πρόβλημα χρέους” παρουσίασε και η Κύπρος.

    Το διαπίστωσε η Moody’s, η οποία προφανώς διαπίστωσε ότι το χρέος της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, δεν συνορεύει με το οικόπεδο Λεβιάθαν.

    Ενώ το θέμα “Ιραν” ήταν έτοιμο να σκάσει, ξαφνικά προέκυψε “πρόβλημα δημοκρατίας” στη Συρία.

    Κάτι προβλήματα δικτατόρων σε Αίγυπτο και Λιβύη “τακτοποιήθηκαν”. Τι μένει;

    Το “πρόβλημα” της Ελλάδας, που ίσως να λυθεί με τη “μέθοδο Γιουγκοσλαβίας”.

    Το “Δουβλίνο 2” άνοιξε τα σύνορα, τώρα πρέπει να προστατευτούν οι μετανάστες από τη “ρατσιστική βία” των Ελλήνων.

    Όσο για τους μουσουλμάνους της Θράκης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προσέλθουμε λοιπόν στην κάλπη με άξονα το φόβο, με θέμα τα χαστούκια, τα τσεκούρια και τις μολότωφ ή θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε όσα συμβαίνουν;

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό κατοχή και η κατοχή αυτή απειλεί με το φασισμό της όλα τα κράτη, όλα τα έθνη.

    Όχι όμως ταυτόχρονα, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.

    Την ίδια στιγμή, η Ε.Ε. επιχειρεί να ορίσει τον φασισμό έξω απ’ αυτήν.

    Πετώντας τον διαφωτισμό στα σκουπίδια, η Ευρώπη δηλώνει ότι δεν τον χρειάζεται πια.

    Της αρκεί ο ανθρωπισμός της γκιλοτίνας και των γκούλαγκ (που περιέργως, διαδέχθηκαν τον διαφωτισμό).

    Τι κάνουμε; Η ανάλυση του πώς φτάσαμε εδώ πρέπει να συνεχιστεί.

    Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε όσο περισσότερους ευρωπαίους πολίτες μπορούμε.

    Κατανοούμε ότι πέρα από την προπαγάνδα που υφίστανται, δεν έχουν το κίνητρο να μας προσέξουν, όπως κι εμείς δεν προσέχαμε τη Γιουγκοσλαβία πριν μερικά χρόνια.

    Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα υπέγραψαν την καταδίκη μας.

    Από ευρωπαϊκή ιδεολογία; Το ένα σίγουρα όχι, και τα δυο όμως, συρόμενα-εκβιαζόμενα από το φόβο της αποκάλυψης των σκανδάλων στα οποία ενεπλάκησαν.

    Η “αριστερά” και η “δεξιά” που πιστέψαμε επί 40 χρόνια εξαφανίστηκαν, με τρόπο που μαρτυρά ότι ουδέποτε υπήρξαν, έτσι όπως αυτοπροσδιορίστηκαν.

    Όμως ακούμε και πάλι για “κεντροαριστερές” και “κεντροδεξιές” λύσεις!

    Πόσο εύκολο είναι να εμπλακούμε σε ένα νέο, ψευδεπίγραφο διχασμό;

    Ψηφίζουμε νηφάλια ως προς αυτούς που θέλουν να μας παρασύρουν, ψηφίζουμε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος για ελευθερία, για ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ψηφίζουμε, γνωρίζοντας ότι τελείωσε η εποχή της δια της ψήφου -μόνον- επίλυσης των θεμάτων,
    συνειδητοποιώντας ότι την επαύριο -στην καλύτερη περίπτωση- έχουμε πάρα πολλή δουλειά…


    15-6-2012
    Στέργιος Ζυγούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ

    Η Ελλάδα πια έχει μόνο: ανεργία, φτώχεια, γιοκ περίθαλψη, ληστείες, δολοφονίες, αυτοκτονίες, και πλούσιους πολιτικούς!!!

    Έλληνα πολίτη, Ελληνα ψηφοφόρε, η Κυριακή 17 Ιουνίου έφτασε!
    Καλώς ή κακώς οι επαγγελματίες πολιτικοί μας οδήγησαν ξανά στις κάλπες πιστεύοντας ότι με την τρομοκρατία που θα ασκούσαν (οι ίδιοι,τα τσιράκια τους και οι ξένοι φίλοι τους) στο μεσοδιάστημα από τις 6 Μαϊου μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα κατάφερναν να σε τρομάξουν και να σε εγκλωβίσουν στο μαντρί του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Παρένθεση: Είναι απορίας άξιον πως μια χρεοκοπημένη στην ουσία χώρα αντέχει τρεις μήνες προεκλογική περίοδο κι έχει και χρήματα για δύο εκλογικές αναμετρήσεις αλλά δεν έχει πχ για φάρμακα!!!!)

    Εχουν ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς με τα ξένα αφεντικά τους!...

    Δεν πρόκαναν να υλοποιήσουν το πλήρες ξεπούλημα της χώρας, υπάρχουν γραμμάτια που λήγουν σύντομα, για τα οποία έχουν δεσμευτεί και πρέπει να τα ξοφλήσουν, διαφορετικά θα έχουν την τύχη του Ακη.

    Καμία στημένη λεμονόκουπα δεν χρησίμευσε ποτέ σε κανέναν, πολλές μαζί όμως κάνουν πλούσιο λίπασμα κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά αυτοί που μας έφεραν στο σημερινό χάλι.


    Είναι τόσο ξεδιάντροποι που υπόσχονται να “επαναδιαπραγματευτούν” ό,τι δεν συζήτησαν καν το Φλεβάρη που είχαν τη δύναμη των 258 βουλευτών, τότε που διέγραψαν εν μια νυκτί όσους τόλμησαν να μην ψηφίσουν το μνημόνιο 2, ασχέτως βέβαια αν πολλοί απ’ αυτούς ξαναγύρισαν στο μαντρί.

    Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να υποδείξουμε σε κανέναν τι να ψηφίσει, όμως ζούμε σ’ αυτή τη χώρα και υποφέρουμε στο πετσί μας όσα και η πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Δεν έχουμε συνεπώς τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να χάσουμε πια μετά τη δίχρονη επέλαση των βαρβάρων.

    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

    Σ’ αυτούς που κατάφεραν,με τις φιλότιμες προσπάθειές τους, η Ελλάδα τώρα πια να έχει μόνο: ανεργία, φτώχεια, γιοκ περίθαλψη, ληστείες, δολοφονίες, αυτοκτονίες, και πλούσιους πολιτικούς!!!

    Δυστυχώς για αυτούς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία λένε:
    Ανεργοι: 1.200.000 (χωρίς να υπολογίζονται όσοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους), σύμφωνα με τα στοιχεία της EΛΣΤΑΤ

    Φτώχεια: εκτός μισθών και συντάξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef

    Υγεία: μόνο η τελευταία περίπτωση με τα φάρμακα των καρκινοπαθών αρκεί.

    Ληστείες: 18 τουλάχιστον ημερησίως, σύμφωναα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

    Δολοφονίες: 1 κάθε δύο μέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

    Αυτοκτονίες: 3 κάθε δύο μέρες!

    Πολιτικοί: στην πλειοψηφία τους πάμπλουτοι και χωρίς ένσημα,βάσει του “πόθεν έσχες” (γιατί εξαφάνισαν τη σελίδα από το site της Βουλής;).

    Ελληνα πολίτη,Ελληνα

    ψηφοφόρε,θυμήσου μεθαύριο στις 17 πως όλα αυτά είναι ένα μέρος από τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .Φτάνει,δεν θέλουμε άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣΣΣΣΣ ΜΠΑΚΟΥΓΙΑΝΗΗΗΗΗΗΗ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΑΣ

    Το 4ο ΡΑΙΧ εξέδωσε νέα διαταγή: Την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ και Σαμαρά!

    Η Ανώτατη Γερμανική διοίκηση προέβη σε νέα ανακοίνωση καθώς το δημοσίευμα των Γερμανικών Financial Times δεν φάνηκε οτι ήταν αρκετό: "Έλληνες, την Κυριακή ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά αλλιώς...
    τα συμφεροντά μας κινδυνεύουν και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

    Εαν δεν το πράξετε θα υπάρξουν άμεσες κυρώσεις στον Ελληνικό λαό ξεκινώντας απο τον άμαχο πληθυσμό.

    Έλληνες μην ξεχνάτε, οι Γερμανοί είναι φίλοι σας!" Η ΝΤΟΡΑΣ ΣΑΣ

    Εκ της Γερμανικής διοικήσεως
    Μαντάμ Μέρκελ / Αδόλφος Σόιμπλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν μερικοί για την χώρα μου, μορφωμένοι άνθρωποι-παρά-μορφωμένοι θα έλεγα- όπως π.χ Γιάννης Στουρνάρας, Γιώργος Φλωρίδης, Δημήτρης Καλουδιώτης ,Χάρης Σοφιανός, Δοξιάδης, Γιανναράς ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ; Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΚΑΙ ΈΦΡΙΞΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΌ ΣΑΣ!!!! ΑΥΤΆ ΣΤΈΛΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΆΝΙΑ;

    Θέλουν παγκοσμιοποίηση; Θέλουν ανταγωνιστικότητα; Θέλουν νέα παραγωγή κ.ο.κ σωστά τα θέλουν ΑΛΛΑ ο πλανήτης δεν έχει κατοικηθεί ακόμα μια ανώτερη κάστα διανοούμενων σε 30-40 χρόνια ίσως παρουσιαστή ο νεο-ανθρωπισμός που κάνουν ότι θέλουν μέσων νέας τεχνολογίας με μικρο τσιπ κ.τ.λ..

    Ο άνθρωπος όμως δεν θα υπάρχει!!!

    Τολμάνε αυτοί οι διανοούμενοι να δυσφημίζουν την χώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

    Μου έφερνε παράδειγμα ο κ. Δοξιάδης τον αγρότη της Μουρθιας με 1000 καντόνια γης πριν δυο χρόνια ..ΣΗΜΕΡΑ που πήγαν τα καντόνια και ο Αγρότης της Μουρθιας κ. Δοξιάδη μου;... Αυτά λέγατε και στο Γ. Παπανδρέου και διαλύσατε την χώρα και τώρα επενδύετε τον Σαμαρά;


    Εγώ θα το ανατρέψω ένα μέρος την την θεωρία σας

    Η ηθική όμως και η εντιμότητα δεν περισσεύουν ούτε στις οργανωμένες μεγαλες επιχηρήσεις του δυτικού κόσμου.

    Θα ήθελα να καταθέσω δύο προσωπικές εμπειρίες από τις παραδόσεις σε γερμανικό πανεπιστήμιο.

    1.Ο καθηγητής συζητά με τους φοιτητές περί του υψηλού κόστους παραγωγής λόγω των αυστηρών περιβαλλοντικών περιορισμών που ισχύουν στην Γερμανία και ρωτά το ακροατήριο για θεραπεία.

    Αφού πρότειναν οι φοιτητές διάφορους τρόπους ο ίδιος ο καθηγητής μας αποσβολώνει όλους:

    -αυτά που προτεινεται κυρίες και κύριοι δεν μας βοηθουν πολύ.Η λύση έιναι να μεταφέρουμε την παραγωγή σε χώρες χωρίς περιβαλλοντικούς περιορισμούς όπως π.χ. οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Ν.Α. Ασίας!!!! ΡΕ ΔΙΑΝΟΟΎΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΕΣΑΤΕ ΑΚΌΜΑ ΞΕΡΟΊ;

    2.Περι ισολογισμών εταιρειών ο λόγος , και ο καθηγητής ρωτά το ακροατήριο τι μπορεί να σημαίνει ο όρος “ειδικά κόστη”.

    Αφού δόθηκαν κάποιες απαντήσεις , κάποιος από το ακροατήριο προτείνει:

    -Δωροδοκία..

    ο καθηγητής έντρομος απαντά:

    -όχι κυρίες και κυριοι αυτό είναι μια αραβική λέξη. Η γερμανική για αυτό είναι “Δωρεά”!!! ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΕΛΕΊΩΣΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΊΑ ΣΑΣ!!!

    Ψυχρή λογική και κυνισμός.

    Η πράξη δείχνει πως και αυτοί -σε διαφορετική βέβαια, πολύ μεγαλύτερη απο εμάς κλίμακα- βρίσκονται “πέραν του καλού και του κακού”.

    Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή και σ’ αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον πρέπει να επιβιώσουμε.

    Η ιστορία δείχνει πως και μπορούμε να αοργανωθούμε σωστά και να μεγαλουργήσουμε.

    Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε από πού ερχόμαστε και να στοχοποιήσουμε το πού θέλουμε να πάμε.

    {Θα πρωτινά να διαλυθεί η Ελλαδα και να γίνουν πόλης κράτη} Η όπου φτάνει το χέρι σου να κρεμάς το καλάθι σου..Δεν διαφωνώ σε όλα αλλά η χώρα πρέπει να ΓΊΝΕΙ χώρα από της πόλης της και χωρίς εξωτερικό ανταγωνισμό ,δεν φτιάχνετε αλλιώς η χώρα.. Έξω από τον όποιο ανταγωνισμό για 20-30 χρόνια και ΈΝΑ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ.. = ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΊΣΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΉ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΉ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

    “Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ.
    Μα ωστόσο λάμπει!”

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι τον βαζετε και τον ξαναβαζετε σε αναρτησεις!
    σιγά τα μούτρα, σιγά το νου, σιγά τα άρθρα
    ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΜΙΝΟ ΤΡΙΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο μαλακας πρεπει να αποκαλυπτεται,
    ιδιαιτερα οταν μας λεει τι να ψηφισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΕΣ ΤΟΥ PLAYBOY ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στις επομενες,μεσα και Αυτιας-Πρεκας!Η απολυτη κουφαμαρα στο καναλι του Αλαφουζεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γνωστος γυρολογος ο Ανδριανοπουλος, απο τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, μετα παλι στη ΝΔ, μετα στη Ντορα και τωρα στον Κουβελη. Αλλος ενας συνεπης ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τέτοια ώρα όταν σε βομβαρδίζει η Δούρου με το λεφτά υπάρχουν!!!

    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι επαναστάτες.

    Μέλη της διοικούσας επιτροπής υπερασπίστηκαν τη 17Ν.

    100% Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι ++++++++++++++++++++++++++

    Μετά τoν Αμυρά, o Γιαννόπουλος; (βίντεο)
    Μετα το ανατριχιαστικό βίντεο του κυρίου Ιφικράτη Αμυρά έρχεται ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώσει τις υποψίες.

    Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε στο σημείο 2:58 να μιλάει με συμπάθεια για "απαγωγές" διευθυντών εταιρειών καθώς και λιγα δευτερόλεπτα αργότερα, το κάψιμο της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008 τον ονομάζει ώς "Δεκέμβη της Νεολαίας"

    Ω ναι στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει την ομιλία.
    --------------------

    Τ. Γιαννόπουλος, 30/5/09, Βόλος, συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ
    Μεταφορτώθηκε από το χρήστη sonnaig την 23 Ιούν 2009
    Αποσπάσματα από την ομιλία του Τάκη Γιαννόπουλου (Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση - ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ελληνικό τμήμα CWI) στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία του Βόλου για τις ευρωεκλογές, Σάββατο 30 Μάη 2009


    http://diaforetikimatia.blogspot.gr

    O Γιαννὀπουλος εἰναι αρχηγὀς της συνιστὠσας ΡΟΖΑ, ἀκρως επικἰνδυνης κομμουνιστικἠς ομἀδας.
    Επἰσης εἰναι επικεφαλἠς της ΜΚΟ Δἰκτυο για τα πολιτικἀ και κοινωνικἀ δικαιὠματα, η οποἰα αναλἰσκεται σε δρἀση υπερ των λαθρομεταναστὠν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο κουφοντινας δικαιωθηκε 100% παπαγαλε 11.33..
    και για οτι εκανε,πληρωνει ισοβια..
    εσυ βλεπεις κανενα φραγκατο να του δημευεται η περιουσια και να μπαινει φυλακη?
    και βεβαια δεν μιλαμε για τον καραγκιοζη του παπατζη και την πουτανα του,που ηταν αναλωσιμοι λογω βλακειας..
    17Ν σας χρειαζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Leygues πρότεινε να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση σαφής προειδοποίηση ότι τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου Θα σήμανε παραδοχή της πολιτικής τον κατά τη διάρκεια τον πολέμου και ανασύσταση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τους Συμμάχους. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Ελλάδα να γνωρίζει ότι οι Σύμμαχοι δεν ήταν σε θέση να εμπιστευθούν σημαντικά στρατηγικά σημεία στη Μικρά Ασία σε μια μη φιλική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, επιστροφή τον Κωνσταντίνου θα σήμαινε αναθεώρηση, από τις Δυνάμεις, της Συνθήκης των Σεβρών. Το τελικό κείμενο, που υιοθετήθηκε από τη Συμμαχική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και επιδόθηκε στην κυβέρνηση Ράλλη, στις 20Νοεμβρίον/3Δεκεμβρίου, αποτελούσε, τυπικά, συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο απόψεις με ουσιαστική παραδοχή των γαλλικών θέσεων. Δεν έθετε θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης, αλλά τόνιζε ότι οι δυνάμεις της Εηtente, θα θεωρούσαν την τυχόν επιστροφή τον Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο σαν μια μη φιλική ενέργεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να επανεξετάσουν ολόκληρη την πολιτική τους στην Εγγύς Ανατολή χωρίς καμία δέσμευση• χωρίς δηλαδή να δεσμεύονται από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Ελλάδα θα έπαυε να θεωρείται σύμμαχος-εντολοδόχος της Εηtente στη Μικρά Ασία. Στις 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από το Δημοψήφισμα για την επιστροφή τον Κωνσταντίνου, οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εξουσιοδοτήθηκαν να γνωστοποιήσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σύμμαχοι θα διέκοπταν κάθε οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα αν ξαναγύριζε ο εξόριστος μονάρχης.
    [Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978, σελ. 150]

    Οι Ευρωπαίοι δεν μπλόφαραν, ακύρωσαν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα και πήγαν διπλωματικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και φτάσαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Η τότε ελληνική κυβέρνηση, διεθνώς απομονωμένη οικονομικά, προχωρά σε αναγκαστικό δάνειο όλων των Ελλήνων προς το Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα μισά τους χρήματα στο Κράτος, με αντάλλαγμα ομόλογα του Δημοσίου!!!Λέτε το μέτρο αυτό να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο Τσίπρα ;


    3. Η «διχοτόμηση της δραχμής»
    Οι προσπάθειες τον Γούναρη για δανειοδότηση από το εξωτερικό αποτυγχάνουν. Οι Αγγλογάλλοι έχουν ακυρώσει όλες τις πιστώσεις από την εποχή της επανόδου του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Ο Γούναρης αναγκάζεται να ακολουθήσει αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης προχωρεί με νόμο στη σύναψη εσωτερικού αναγκαστικού δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου πεντα¬κοσίων εκατομμυρίων δραχμών (Μάρτιος 1922). Ο τρόπος εφαρμογής του αναγκαστικού δανείου ήταν πρωτότυπος: το χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε χάνει τη μισή του αξία. Οι πενήντα δραχμές, για παράδειγμα, που είχε στα χέρια τον ο πολίτης αποκτούν ονομαστική αξία είκοσι πέντε δραχμών. Οι άλλες είκοσι πέντε κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο. ‘Έτσι, ο ελληνικός λαός, αιφνιδιαστικά, χάνει το μισό του νόμισμα.
    [Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη Γ΄ Λυκείου του ΟΕΔΒ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση