GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο εκλογικός χάρτης της Κρήτης

Συνολικά 528.792 πολίτες καλούνται να καταθέσουν σήμερα την ψήφο τους σε 1210 εκλογικά τμήματα. Οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 17ης ...

Συνολικά 528.792 πολίτες καλούνται να καταθέσουν σήμερα την ψήφο τους σε 1210 εκλογικά τμήματα.
Οι γενικές βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου θα διεξαχθούν με τους καταλόγους της Α΄ Αναθεώρησης 2012 (μεταβολές έως και 29-2-2012), δηλαδή με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους που διεξήχθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αναφέρει το prismanews.gr.
Ηράκλειο
Στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους. (524 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς και τους εκλογείς του άρθρου 27 και τέσσερα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών – τρία αμιγή και ένα μεικτό).
Χανιά
Στην εκλογική περιφέρεια Χανίων έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μάιου 2012 και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους. (319 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς του άρθρου 27 και δύο ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών-ένα μικτό και ένα αμιγές).
Ρέθυμνο
Στην εκλογική περιφέρεια Ρεθύμνου έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μάιου 2012 και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους. (411 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς του άρθρου 27 και ένα μικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών)
Λασίθι
Στην εκλογική περιφέρεια Λασιθίου έχουν διατηρηθεί τα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εκλογών της 6ης Μάιου 2012 και θα στεγαστούν στους ίδιους χώρους (364 εκλογικά τμήματα για τους βασικούς εκλογείς του άρθρου 27 και ένα μικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών)
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από την ώρα 07:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Η αναγνώριση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική ταυτότητα, ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, ή το διαβατήριο, ή την άδεια οδήγησης, ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Κομμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας γίνεται αποδεκτό. Στα ψηφοδέλτια δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης υπέρ των υποψηφίων βουλευτών. Η συλλογή των αποτελεσμάτων για πρώτη φορά θα γίνει με FAX, μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων ή των Δήμων και όχι με το συνηθισμένο τρόπο μέσω ΟΤΕ με τηλεγράφημα.
Αναλυτικά το εκλογικό σώμα ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως εξής:
Στο Ηράκλειο ψηφίζουν 249.726 άτομα σε 524 εκλογικά τμήματα, στο Λασίθι 68.519 σε 169 τμήματα, στοΡέθυμνο 70.557 σε 198 τμήματα και στα Χανιά 139.990 σε 319 τμήματα.
Όσον αφορά στο πλήθος των εκλογέων του άρθρου 27 (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Κ.Λ.Π.) στο Ηράκλειο είναι 1053, στο Λασίθι 364, στο Ρέθυμνο 411 και στα Χανιά 1.619.
Ετεροδημότες και εκλογικά τμήματα
Ηράκλειο: 373 εκλογείς σε 4 τμήματα
Λασίθι 115 εκλογείς σε 1 τμήμα
Ρέθυμνο: 77 εκλογείς σε 1 τμήμα
Χανιά 247 εκλογείς σε 2 τμήματα
Ετεροδημότες που ψηφίζουν αλλού
Από Ηράκλειο 1.862 εκλογείς σε 5 τμήματα
Από Λασίθι 1.211 εκλογείς σε 9 τμήματα
Από Ρέθυμνο 1.558 εκλογείς σε 11 τμήματα

2 σχόλια

  1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
    Οι οιωνοί είναι άριστοι.
    ________________________________
    Νέα Δημοκρατία και Εθνική Ελλάδος
    πάνε πακέτο.

    Πάρτε το χαμπάρι, ότι το 2004 θα επαναληφθεί.

    Αλλά...Φωτιές, πολλές φωτιές ρε παιδιά.
    Τι μου θυμίζει !!

    Ήταν 14 Αυγούστου 2007 στις 11 το πρωί όταν ο Καραμανλής ανακοίνωσε τις πρόωρες εκλογές.
    Οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να κερδίζει τις εκλογές άνετα.
    Τότε που ξέσπασαν πυρκαϊές σε όλη την Αττική και μετά σε όλη την Ελλάδα. Φυσούσε και τότε πολύ...πάρα πολύ.

    Προσπάθησαν να αποτρέψουν το μοιραίο για αυτούς αποτέλεσμα,
    αλλά πήραν το ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.

    Έτσι καλή ώρα και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λαός ψηφίζει ακυβερνησία ;

    Αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι καθαρά μπροστά το βράδυ των εκλογών, υπάρχει ο κίνδυνος ασυνενοησίας και ακυβερνησίας. Τα άλλα δεξιά και κεντροδεξιά κόμματα ( Καμμένος, Μιχαλολιάκος, Τζήμερος- Μάνος, Καρατζαφέρης ) οδηγούν τη χώρα σε νέα περιπέτεια, επιλέγοντας να μείνουν ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ σε θέσεις που δεν δίνουν βιώσιμη κυβέρνηση. Το απόλυτο ΟΧΙ από τη μια, και το απόλυτο ΝΑΙ από την άλλη, δημιουργούν εκρηκτική και αποσταθεροποιητική ατμόσφαιρα, ενώ ούτε η ακραία συμπεριφορά Βενιζέλου βοηθά στο να βγούμε από το αδιέξοδο. Προβλέπεται μια δύσκολη μέρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε μεγάλη οικονομική, κοινωνική και εθνική περιπέτεια είναι μεγάλος, όσο οι ψηφοφόροι δεν επιλέγουν πιο μαζικά τη μόνη μέση οδό, τη μόνη μέση λύση, για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ταυτόχρονα με μεταρρυθμίσεις με το λιγότερο κοινωνικό κόστος, σταθερότητα και δημόσια και εθνική ασφάλεια, που είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Πιστεύω στην ωριμότητα και την μετριοπάθεια και τη λογική των περισσοτέρων ψηφοφόρων. Το βράδυ θα ξέρουμε, αν η Ελλάδα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση, με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ακραίες επιλογές ανεύθυνου ρίσκου ή η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτεια ανάλογη του 1920 που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή, επιλέγοντας καταστροφικές, ανεύθυνες λύσεις,τύπου Τσίπρα ή άλλων άκρων. Μετά τις 7 κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ότι συμβεί με τις ακραίες επιλογές του, ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση