GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η κρίση βαθαίνει και περιπλέκεται»...

Την απαισιοδοξία της σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης και τις επιπτώσεις της για την Ελλάδα, εξέφρασε  η Αλέκα Παπαρήγα σε προεκλογική...

Την απαισιοδοξία της σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης και τις επιπτώσεις της για την Ελλάδα, εξέφρασε  η Αλέκα Παπαρήγα σε προεκλογική ομιλία της στο στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης».
Αναφορικά με την είσοδο της Ισπανίας στον μηχανισμό ανέφερε ότι θα επηρεάσει την Λατινική Αμερική, ενώ η κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας θα επηρεάσει και την Τουρκία, καθώς ισπανικά ομόλογα ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ τα έχουν τουρκικές τράπεζες.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο λαός υφίσταται τις άμεσες επιπτώσεις του Μνημονίου στην ζωή του, αλλά και με ευθύνη των άλλων κομμάτων, παραμένει ακόμα θολό και μπερδεμένο το αν η κρίση οφείλεται στο Μνημόνιο ή το αντίστροφο.
«Δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, η κρίση έφερε το Μνημόνιο, ακόμα κι αν το καταργήσουν, τα προβλήματα θα είναι μπροστά μας γιατί αιτία είναι η καπιταλιστική κρίση» υπογράμμισε, η κ. Παπαρήγα.
Αναφερόμενη στην Ισπανία είπε ότι η χώρα δεν είχε Μνημόνιο, αλλά όλο το πακέτο αλλαγής εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο και άλλα μέτρα έχουν περάσει στην Ισπανία εδώ και 10 χρόνια.
«Όταν μια σειρά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λένε ότι «το Μνημόνιο απέτυχε» σημαίνει ότι ψάχνουν μια «άλλη συνταγή». Το Μνημόνιο ως προς τους ταξικούς του στόχους πέτυχε, γιατί τα μέτρα του δεν αποσκοπούσαν στην ανάκαμψη της οικονομίας, λένε ότι «δεν γίνονται επενδύσεις», μα στην κρίση δεν γίνονται επενδύσεις, απαξιώνεται και καταστρέφεται πρώτα η εργατική τάξη, καταστρέφεται ένα μέρος του κεφαλαίου μετά, και κατόπιν γίνονται -αν γίνουν -επενδύσεις και αυτές εκεί όπου μεγιστοποιείται η κερδοφορία του κεφαλαίου», είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι τα μέτρα του Μνημονίου καθυστέρησαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα γιατί υπήρχε ένα κίνημα το οποίο εμπόδισε κάτι τέτοιο, και στο οποίο το ΚΚΕ συνέβαλε με την πολιτική του γραμμή και την προσπάθειά του.
Η κ. Παπαρήγα επέκρινε τα άλλα κόμματα γιατί δεν μιλάνε καθόλου για αυτά, και πρόσθεσε ότι με μια κυβέρνηση ΝΔ «η Ελλάδα με τις βάσεις θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε», ενώ αναφερόμενη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι «δεν μπορείς να λες ότι θα κοιτάξουμε να μην εμπλακούμε, αλλά πρέπει καθαρά να πεις ότι θα κλείσεις της βάση της Σούδας, η ρητή και σαφής αυτή απόφαση έχει μεγάλη πολιτική σημασία».
«Αν δεν ξηλωθεί η εγκατάσταση δεν ξέρεις τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν μειώνει την μεγάλη πολιτική σημασία της απόφασης» πρόσθεσε.
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η κρίση δεν οφείλεται στους «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», ανέφερε ότι αναμφισβήτητα υπάρχουν «παράσιτα», ωστόσο, πρόσθεσε, ότι το ΚΚΕ θέλει η προσοχή του λαού να συγκεντρωθεί στην νόμιμη κλοπή, κύριες πλευρές της οποίας είναι η ταξική εκμετάλλευση, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μετά το Μάαστριχτ, η φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, τα οποία όλα έγιναν νόμιμα.

3 σχόλια

  1. Καλα ρε σεις κουκουεδες δεν εχετε κανενα αλλο/η να κανετε προεδρο??
    Φτου σας ψοφιμια!!

    40 χρονια την εχετε αυτη τη πατσογρια ρε ζωα!!
    Και μοιαζει και με ενα ποδαρι στο λακκο!

    Δηλαδη την .."ειδατε ηγετιδα"??

    Βεβαια απο κουκουεδες ολα να τα περιμενεις..
    Στοκοι φιλε μου,στοκοι...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω! κουκουεδες κριμα!

    Χασατε και τη χοντροκωλα "κ.κανελλη"..

    Μετα τα χαστουκια ακουω οτι επαθε σοκ..

    Δεν βαριεσαι σοκ-αρισμενη ειναι αυτη μια ζωη..

    Και λιγες εφαγε πειτε της.
    Επιτεθηκε απροκλητα στον κ.Κασιδιαρη και αυτος απο ευγενεια μονο δυο τρια χαστουκια της ερριξε.
    Ενω θαπρεπε να τη βαλει κατω και να την παταει..

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΝΑ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ.ΣΚΟΠΙΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ.ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΛΗΜΜΑ.ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ.ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΗΔΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ.

    ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    12 Ιουν 2012 5:02:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση