GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπριος Ευρωβουλευτής ζητά την απλοποίηση της γλώσσας!..

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος  Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας...

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος  Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη’ τα εξής:
1…   Να καταργηθούν τα γράμματα ‘η’ και ‘υ’ και να αντικατασταθούν από το γράμμα ‘ι’.
2…   Να καταργηθεί το γράμμα ‘ω’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘ο’.
3…   Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής:
          αι’—> ‘ε’, ‘ει’—>’ι’, ‘οι—>ι’, ‘υι’—>ι’, ‘αυ’—>’αβ’, ‘ευ’—>’εβ’
4…   Να καταργηθεί η χρήση του ‘γγ’ και να αντικατασταθεί από το ‘γκ’.
5…   α καταργηθεί το τελικό γράμμα ‘ς’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘σ’.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το ‘ου’)…
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες  μορφές δυσλεξίας’.

Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!

Υ.Γ.   ΟΠΩΣ  ΕΙΠΕ  ΚΑΙ  Ο  ΧΕΝΡΙ   ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε:
1.  τη γλώσσα,
2.  τη θρησκεία,
[title]Ελέγχεται για φοροδιαφυγή ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας[title]
Ένα… χαλί εκθέτει τον υπουργό Ανάπτυξης της Γερμανίας Ντιρκ Νίμπελ (FDP), ο οποίος ελέγχεται για ενδεχόμενη απόπειρα φοροδιαφυγής από την εισαγγελία.
Συγκεκριμένα το περιοδικό Focus γράφει ότι κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στο Αφγανιστάν…
, ο Γερμανός αξιωματούχος αγόρασε χειροποίητο χαλί αξίας 1100 ευρώ, το οποίο ωστόσο, επειδή δεν χωρούσε στις αποσκευές του, μεταφέρθηκε στην Γερμανία με πτήση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών. Στο αεροδρόμιο το χαλί παρελήφθη από τον οδηγό του υπουργού, ο οποίος, καθώς δεν είχε ανάλογη εντολή, παρέλειψε να το δηλώσει στις τελωνειακές αρχές.
Όπως υποστηρίζει το περιοδικό η υπόθεση διέρρευσε από υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ενημέρωσαν με επιστολή δύο πολιτικούς, από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και την Αριστερά. Σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, η εισαγωγή από χώρα έκτος Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβαρύνεται με φόρο 19%, ενώ το αφορολόγητο όριο είναι στα 430 ευρώ.
Ο ίδιος ο κ. Νίμπελ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, αναφερόμενος στην Ελλάδα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μετατραπεί από ανεπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα, παραδέχθηκε το λάθος του, αλλά υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ζήτησε την μεταφορά του χαλιού με πτήση των μυστικών υπηρεσιών, απλώς παρακάλεσε την γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ να το στείλει με κάποιον τρόπο στην Γερμανία.
Από την πλευρά των μυστικών υπηρεσιών, διευκρινίστηκε ότι υπήρχε η εντύπωση ότι το χαλί ήταν επίσημο δώρο και ότι όφειλαν να το μεταφέρουν. «Ήθελα να ενισχύσω τις μικρές επιχειρήσεις του Αφγανιστάν», δήλωσε αφοπλιστικά ο κ. Νίμπελ, αλλά μάλλον δεν συγκίνησε την ‘Αγκελα Μέρκελ, ο εκπρόσωπος της οποίας κάλεσε τον υπουργό να φροντίσει το θέμα «το συντομότερο και με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο».

12 σχόλια

  1. Πότε έχουν εκλογές σην Κύπρο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11.06.2012 | 18:35
    Νέες πιέσεις από την Ευρώπη – Αποφάσισαν μονομερώς να “κόψουν” στο μισό τα κονδύλια 1 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
    - Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα δώσει μόνο 500 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
    - Η αρχική συμφωνία ήταν 1 δισ. όμως σήμερα αποφάσισαν να δώσουν τα μισά
    - Έχει ήδη προηγηθεί και το κόψιμο κατά 1 δισ. ευρώ της δόσης από το πακέτο βοήθειας
    - Προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΤΕ

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. ΘΑΡΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ( ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ.

    ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ "ΧΑΖΟΙ" ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτους τους "ανθρωπους" επρεπε με συνοπτικες διαδικασιες να τους βαζουμε φυλακη μια για παντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα θέσει παρόμοιο ερώτημα , στη 2α Λυκείου στο Λυκειάρχη που ήταν φιλόλογος , όταν η Δημοτική είχε καθιερωθεί σαν επίσημη γλώσσα περίπου 1χρόνο πριν .Μέχρι τότε είχαμε την καθαρεύουσα . Η απάντηση που μου έδωσε ήταν ότι τα γραμματα και δίφθογους π.χ ο&ω και η&ι&ει&οι στην αρχαιότητα υπήρχε διαφορετική προφορά και το ίδιο ισχύει και σήμερα σε μικρότερο βαθμό. Τώρα που έχει καθιερωθεί το μονοτονικό και έχουν καταργηθεί οι δασείες , ψιλές , περισπωμένες και υπογεγραμμένες και βλέπω σε πολλές αναρτήσεις να γράφουν σχόλια με λατινικούς χαρακτήρες , έχω αναρωτηθεί τι φταίει . αρμόδιοι να απαντήσουν στο θέμα αυτό είναι οι φιλόλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα πρότεινα το ς αντί του σ. Το υ να διατηρηθεί σαν ου, και καταργηθούν τα δύο ίδια γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω προτείνω τον κασιδιαρη πρωθυπουργό και την Κανέλλη καρπαζοσυλλεκτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζήτω η Ντόρα Ζήτω ,η θρησκεία , Ζήτω το λογιστικό ΛΑΘΟΣ Ζήτω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..

    Ας το διάολο ένας καλώς λογιστής δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα!!!! ΨΥΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ...ΠΩΣ ΔΙΆΟΛΟ ΞΕΧΝΆΝΕ ΟΙ ΚΏΛΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΣ !!!!!Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση επέβαλε η Ανακρίτρια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος, υποστήριξε ότι η υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογιστικό λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση