GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρότυπο Τσάβες...

Toυ Τάκη Μίχα Είναι απαραίτητο και πολύ κατατοπιστικό να δεί κανείς τι συνέβη στην Βενεζουέλα στον τομέα της «ασφάλειας» με την άνοδο...


Είναι απαραίτητο και πολύ κατατοπιστικό να δεί κανείς τι συνέβη στην Βενεζουέλα στον τομέα της «ασφάλειας» με την άνοδο του Ούγκο Τσαβές στην εξουσία. Η σύγκριση είναι απόλυτα θεμιτή καθ όσον το καθεστώς της Βενεζουέλας είναι το καθεστώς που επικαλούνται όλο και πιο συχνά τα στελέχη αλλά και ο ίδιος ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η έκρηξη της εγκληματικότητας που συνοδεύει την άνοδο στην εξουσία του Ούγκο Τσαβές είναι πρωτοφανής .Το 1998 όταν πρωτοεξελέγη ο κ.Τσαβές ο αριθμός των φόνων στην χώρα ήταν 4500.Το 2011 ο αριθμός είχε τετραπλασιασθεί φτάνοντας στους 19936! Κάθε μισή ώρα ένα άτομο δολοφονείται στην Βενεζουέλα.
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό αριθμό στο βαθμό που υπερβαίνει το άθροισμα των δολοφονιών που πραγματοποιήθηκαν από κοινού στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης και στις ΗΠΑ!
Σήμερα, με 67 δολοφονίες ανά 100000 κατοίκους η Βενεζουέλα παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Λατινική Αμερική –μόνο οι Ονδούρες και το Ελ Σάλβαντορ βρίσκονται σε χειρότερη θέση. Η πρωτεύουσα Καράκας είναι η πιο επικίνδυνη πόλη στην Λατινική Αμερική: Με 210 δολοφονίες ανά 100000 κατοίκους, η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας έχει πλέον ξεπεράσει και τις συνοριακές πόλεις του Μεξικού πού βρίσκονται στο επίκεντρο του ναρκοπολέμου.
Η έκρηξη της εγκληματικότητας στην Βενεζουέλα καταρρίπτει ένα μεγάλο μύθο της Αριστεράς: Την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ εισοδηματικής ανισότητας και εγκληματικότητας. Τα τελευταία έτη οι εισοδηματικές ανισότητες στην Βενεζουέλα έχουν μειωθεί σημαντικά. Έτσι η μεταβλητή Ginni- πού μετράει σε μίας κλίμακα 0-1 την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου-μειώθηκε από 0.498 το 1998 σε 0.412 το 2008 που αντιπροσωπεύει μία σοβαρή μείωση για χώρα της Λατινικής Αμερικής;
Αν λοιπόν οι εισοδηματικές ανισότητες δεν ευθύνονται για την έκρηξη της εγκληματικότητας τότε τι ευθύνεται; Για τους περισσότερους αναλυτές η ευθύνη θα πρέπει να αναζητηθεί στην κατάρρευση των θεσμών και μηχανισμών της έννομης τάξης που συνόδευσαν την άνοδο του κ.Τσαβές στην εξουσία.
Το καθεστώς διέλυσε ένα σχετικά αποτελεσματικό μάνατζμεντ των σωμάτων ασφαλείας αντικαθιστώντας πεπειραμένους αστυνομικούς με φίλους του τέως στρατιωτικούς. Αυτό είχε καταστροφικά αποτελέσματα: Το 1998,ένα έτος πρίν ο Ούγκο Τσαβές αναλάβει την προεδρία, η αστυνομία έκανε 118 συλλήψεις για κάθε 100 δολοφονίες. Σήμερα η αστυνομία κάνει μόνο 9 συλλήψεις για κάθε 100 δολοφονίες !
Από την άλλη πλευρά οι επιθέσεις του καθεστώτος εναντίον της ατομικής ιδιοκτησίας και των «πλουτοκρατών» παρείχαν την ιδεολογική νομιμοποίηση σε κάθε ομάδα η άτομο να προσπαθεί να «απαλλοτριώσει» τον πλούτο των άλλων στο όνομα της «κοινωνικής δικαιοσύνης». Παράλληλα τα ελεγμένα από το καθεστώς δικαστήρια δεν είχαν κανένα κίνητρο να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν τους ενόχους. Το δικαστικό σώμα ελέγχεται απόλυτα από τους chavistas και όποιος δικαστικός τολμήσει να αντισταθεί αντιμετωπίζει άμεσα διώξεις όπως συνέβη πρόσφατα με την δικαστικό Maria Lourdes Affiouni (υπερ της οποίας δραστηριοποιήθηκε ακόμα και ο Νόαμ Τσόμσκι- αλλά όχι φυσικά ο Α.Τσίπρας)
Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι τα περισσότερα εγκλήματα δεν καταγγέλλονται. Σήμερα μόνο το 31% των θυμάτων καταγγέλλουν την εγκληματική πράξη στις αρχές .Ο λόγος τον οποίο δίνουν είναι ότι δεν πιστεύουν ότι οι αρχές θα ασχοληθούν με το θέμα η ότι τα δικαστήρια θα καταδικάσουν τους ενόχους. Μόνο το 18% των θυμάτων αναφέρουν ότι δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια η από τις αρχές.
Όμως το μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη του διευρυμένου κλίματος ανομίας που συγκλονίζει την χώρα παίζουν ασφαλώς οι λεγόμενες «colectivos» των μεγαλουπόλεων(στα ελληνικά αποδίδεται ως «ένοπλες συνιστώσες»). Πρόκειται για ένοπλες ομάδες κουκουλοφόρων που δραστηριοποιούνται σε διάφορες γειτονιές και στα πανεπιστήμια και βρίσκονται ιδεολογικά κοντά στο συντροφο –Πρόεδρο. Περιγράφουν τους εαυτούς τους αντι-ιμπεριαλιστές και αντι-καπιταλιστές ενώ μεταξύ των στόχων τους έχουν και τις «κοινωνικές εκκαθαρίσεις» των «αντιδραστικών» έτσι ώστε η κοινωνία να προχωρήσει «χωρίς αυτούς». Πολλές απ αυτές τις ομάδες έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητες τους πού τώρα συμπεριλαμβάνουν και την διακίνηση ναρκωτικών, την κλοπή αυτοκινήτων, τις απαγωγές, τα «συμβόλαια εκτελέσεων» (sicariato) και άλλες μορφές οργανωμένου εγκλήματος Γενικώς αυτές οι ομάδες απολαμβάνουν διευρυμένης ασυλίας ακόμα και όταν οι κατηγορίες εναντίον τους αφορούν δολοφονίες ληστείες κλπ. Μάλιστα σε πολλές γειτονιές όπως π.χ. την 23 De Enero του Καράκας (κάτι αντίστοιχο με τα Εξάρχεια) δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αστυνομία. Μία απ αυτές τις ομάδες η Carapaicas δίνει συνεντεύξεις Τύπου όπου τα μέλη της φοράνε μάσκες του σκί και κραδαίνουν ημιαυτόματα. Χωρίς φυσικά να παρεμβαίνουν οι αρχές.

19 σχόλια

  1. MIN LES TETOIA PRAGMATA STIN ELLADA THA SE KATHARISOUNE , PROSEXE DEN THA SE PISTEPSIM KANEIS GIATI H MALAKOELLINES KOIMONTE TON VATHY YPNO, PANTOS SYNXARITIRIA, EISAI SOSTOS KAI EXEIS TA ARXIDIA NA TA PEIS, NA KAI ENAS PRAGMATIKOS ELLINAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αηδια και ξεφτιλα οι αλητες ρουφιανοι δημοσιοκαφροι..

    Πουθενα σε κανενα μπουρδελοκαναλο την Χρυση Αυγη!!

    Ρε τους μπασταδους..

    Λοιπον Χρυση Αυγη δαγκωτο.
    Με τα δυο μου χερια μαλιστα!!

    ΜΟΝΟΝ αν παρει η Χρυση Αυγη ενα 30-40% θα δουμε ασπρη μερα!!!

    Θα κρυφτουνε οι αλητες ρουφιανοι δημοσιοκαφροι!!
    Θα χεζονται πανω τους στο κυνοβουλιο οι κουφαλες (κρεμαλες κουφαλες!)...

    Και ισως θα κρεμασει και καμποσα σκυλια της αλητοσυμμοριας πασοκ!!
    Με πρωτο πρωτο το ηλιθιο βλακογιοργο της τσαντ και το μαμουνι παπακωνσταντινου...
    Και επεται συνεχεια..

    Χρυση Αυγη Δαγκωτο φιλοι μου!!!

    Επιτελους κατι αλλαξε!!!!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μία ... μικρή καθυστέρηση (κάτι μηνών)...
    Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, για τις δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά ο οποίος καλούσε μέσω διαδικτυακής εκπομπής σε «αντάρτικο πόλεων».

    Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου και ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας καθώς -σύμφωνα με τα καταγγελόμενα- στην εν λόγω εκπομπή ο Ιφικράτης Αμυράς προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.

    Την έρευνα αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιάννης Δραγάτση, και αφορά στο αδίκημα της παρότρυνσης για τη διάπραξη αδικημάτων και ανατέθηκε με το χαρακτήρα του επειγόντως στο εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΚΑΪ ξεπλένει Ιφικράτη Αμυρά!!

    Ο ορισμός της δημοσιογραφικής προστασίας, από τους Λυριτζή - Οικονόμου (όνειδος για την καριέρα τους η σημερινή συνέντευξη), που έφεραν στο στούντιο τον Αμυρά, ρωτώντας τον μόνο όσα βολεύουν και αποσιωπώντας με μαεστρία όλα τα δύσκολα. Όσοι είδαν τηλεόραση, έμειναν με...
    τελείως λανθασμένες εντυπώσεις.

    δεν τον ρώτησαν ας πούμε
    "μα εσείς ανεβάσατε στο προσωπικό σας ιστολόγιο, την κάρτα υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ!"
    http://iphicratisamyras.blogspot.gr/2012/04/blog-post_19.html

    Ούτε τον ρώτησαν: "Μα ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δελτίο Τύπου της 20-4-2012, που εστάλη σε όλα τα ΜΜΕ σας είχε πρώτο πρώτο στην Α΄Αθηνών κάτω από πρόεδρο κ.Τσίπρα"
    ιδού η πρώτη δημοσίευση στην ΑΥΓΗ
    ιδού και στο ΕΘΝΟΣ : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63646853

    ιδού και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=191564

    ιδού και στο ΒΗΜΑ : http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=454000

    Λοιπόν; Τι δεν καταλαβαίνεις;

    Επίσης, ξέχασαν να του ζητήσουν τη γνώμη του για την προσφυγή στη βία (με τσεκούρια, βόμβες, δολοφονίες), όσων πιστεύουν ότι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) είναι "προδοτική".

    Αν αύριο δηλαδή γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, πιστέψει ότι προδίδουν τη χώρα (επειδή π.χ. θα συζητήσουν την ΑΟΖ με την Τουρκία) και δημοσιοποιήσει ακριβώς, ταυτόσημες απόψεις,
    ποιά θα είναι η συμπεριφορά της πολιτείας;
    Θα του παίρνει συνεντεύξεις ή θα τον στείλει στη φυλακή για χρόνια;
    Δεν τον ρώτησαν επίσης, γιατί η προτροπή σε ανεξέλεγκτη βία, τυγχάνει ασυλίας, όταν ο "επαναστάτης" φέρεται να ανήκει σε αριστερό κόμμα;

    Οι αριστερές δολοφονίες μένουν ατιμώρητες κατά το ελληνικό Σύνταγμα;
    Λοιπόν; Τι δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορω να καταλαβω φιλοι μου ενα πραγμα.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ διωξη εναντιον αυτης της προκλητικης σκυλας (κανελλη)?????

    Αυτη δεν εκανε την αρχη??
    Αυτη δεν επιτεθηκε πρωτη???

    Τι μου καθεται και μυξοκλαιει τωρα η χοντροκωλα σκυλα????
    Δηλαδη επιτεθηκε, τις εφαγε και τωρα το "παιζει θυμα"???

    Α! μωρη υστερικια!!

    Αμα δεν αντιδρουσε ετσι ο κ.Κασιδιαρης ,τι θα γινοταν??
    Πες μας μωρη σκυλα!!!!

    Εγω παντως ειμαι σιγουρος τι θα γινοταν:

    Πηχιαιους τιτλους στο "Ριζοσπαστη" "εθνος" νεα" και λοιπες ρυπαροφυλλαδες:
    "Η Κανελη κτυπησε τον εκπροσωπο της Χρυσης Αυγης"!

    Η βουλευτης του ΚΚΕ κ.Κανελλη κτυπησε με αποτροπιασμο τον βουλευτη της Χρυσης Αυγης κ.Κασιδιαρη !!!
    Το αποκαλεσε φασιστα και αυτος δεν αντεδρασε καθολου!!!

    Κατι τετοιο δεν θα συνεβαινε μωρη χοντροκωλα σκυλα???

    Θα γινοσουν ..ηρωιδα!!

    Φτου σιχαμενη

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πίσσα και πούπουλα..

    Τι είναι ο Επίτροπος;

    Τι είναι ο Γκαουλάπερ;

    Τι είναι ο Κομισάριος;

    Τι είναι το Γκόλντεν Μπόυ, που παίρνει 30.000 Ευρώ τον μήνα μπόνους, συν 25.000 Ευρώ τον μήνα ο μισθός του;

    για να κανονίσει αν ο μισθός του Ελληνα θα είναι 500 Ευρώ τον μήνα και του Ισπανού 657 Ευρώ;

    Ποιοι είναι αυτοί οι Τύποι;

    Από πού αρύονται τη δύναμη να μπουκάρουν σε μια κοινωνία και να την κάνουν Γης Μαδιάμ;

    Από πότε ο λόγος του κάθε κυρίου Τόμσεν γίνεται Νόμος για τους Ελληνες Νόμος για τους Πορτογάλους Νόμος για τους Ιρλανδούς;

    Ποιος Νόμος θεού, ανθρώπου ή θηρίου προβλέπει ότι πρέπει να πληρώσει ο Ιρλανδικός λαός για χρέη που δεν δημιούργησε ο ίδιος, αλλά τρεις πεθαμένες Τράπεζες;

    Ποιοι είναι αυτοί οι λιμοκοντόροι, οι σφιγμένοι μέσα στα ακριβά τους κουστούμια, που γυρίζουν από χώρα σε χώρα και μοιράζουν ζωή ή θάνατο;

    Ποιοι είναι αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι τσόγλανοι που προσπαθούν ή ήδη έχουν καταφέρει

    να ορίζουν τη ζωή των ανθρώπων για πολλά -πάρα πολλά χρόνια μπροστά μας φέροντες ως άλλοι Δαναοί δώρα τις αυτοκτονίες, την παιδική πείνα, την τρέλα της ανεργίας, την πτώση των κοινωνιών;

    Ποιοι είναι αυτοί οι Μαύροι Αγγελοι που υποτάσσουν χώρες και καταλύουν κράτη;

    Οι Τέσσερις Ιππότες της Αποκάλυψης είναι;

    Οχι!

    Είναι σκάρτοι τενεκέδες. Ξεγάνωτοι.

    Οσον ξεγάνωτοι τενεκέδες είναι οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί που τους έφεραν κεχαγιάδες στη χώρα μας.

    Πανάθλια, ρηχά και αμαθέστατα ανθρωπάκια είναι.

    Απλώς, τους αντιμετωπίζουμε ακόμα με το δέος που έχουμε μάθει (μας έχουν μάθει) να αντιμετωπίζουμε τους Εξουσιαστές.

    Ενα ρήγμα μόνο να εμφανισθεί σε αυτό το Σύνδρομο της Στοκχόλμης που μας διακατέχει και αυτές οι χάρτινες τίγρεις με τα πήλινα πόδια θα φανούν μπροστά στα μάτια μας ως αυτό που είναι: γυμνοί βασιλιάδες.

    Είναι να μη γελάσει ο πρώτος στο καφενείο με τον όποιον σοβαροφανή ταρτούφο, μετά τον παίρνει ο διάολος.

    Αυτό που σήμερα μας φαίνεται αδιανόητο, να κρεμάσουμε ας πούμε κουδούνια στον ΡΑΪΧενμπαχ, μπορεί να συμβεί από στιγμή σε στιγμή.

    Ποιος, για παράδειγμα, περίμενε πριν από τρία χρόνια ότι μέσα σε δυο χρόνια ο Γιωργάκης θα γινόταν (αυτό που ήταν πάντα) ένα τίποτα;

    Ενα περίγελω που α πλώς κάνει ρίμα με το σούργελο;

    Τι περισσότερο απ'τον Γιωργάκη είναι ο κ. Τόμσεν και τι περισσότερο απ' τον Τόμσεν ο Αντωνάκης που τον προσκυνάει ή

    ο Μπενύτο, η Ντόρα κι όλος ο συρφετός της Διαπλοκής που μόνον να μας απειλεί ξέρει και να μας ληστεύει;

    Ποιοι είναι αυτοί που, αφού δήλωσαν τη χώρα, τώρα προσφέρουν λάφυρα τα παιδιά μας στους τοκογλύφους;

    Από πού αρύονται τη δύναμη τους;

    Από την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλιά ιστορία, αλλά εν παραβολαίς διαχρονική.

    Οταν δραπέτευσε ο Ναπολέων απ' τη νήσο Ελβα (για να ακολουθήσει τον 100 ημερών μονόδρομο του προςτο Βατερλώ), φιλοβασιλική εφημερίδα των Παρισίων, έξαλλη, κυκλοφόρησε με τίτλο: [ΤΟ ΊΈΡΑΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ!}. Οταν ο Ναπολέων αποβιβάσθηκε στη Μασσαλία χωρίς να του αντισταθεί η Φρουρά της η εφημερίδα απ' το Παρίσι ωρυόταν: [Ο ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ}

    Οταν το στράτευμα που εστάλη απ' τον βασιλιά για να συλλάβει τον Ναπολέοντα προσεχώρησε ενθουσιώδες στον αυτοκράτορα του, η καλή μαςεφημερίδα στο Παρίσι ανακοίνωνε: [ΚΑΘ' ΟΔΟΝ Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ.

    Οταν, εν τέλει, ο Ναπολέων έφθασε προ των πυλών της πόλεως του φωτός αιδημόνως η πρώην πλέον βασιλική εφημερίδα, δήλωνε: ]Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΟΥ.

    Να δω την κυρία Τρέμη να προσφωνείτον κ. Τσίπρα «κύριε Πρωθυπουργέ!» και ας μου καεί το βίντεο!..

    Τι φάρμακο παίρνει ο κ. Λοβέρδος κι αντέχει τον εαυτόν του να βγαίνει στα κανάλια και να μιλά για τα έργα του στον τομέα της Υγείας;
    Πρέπει να 'ναι φάρμακο κάργα ντούρο!

    Ισως αν το κυκλοφορούσαμε με τον τίτλο {Γνώθι σαυτόν}, θα μπορούσαμε να πετύχουμε τρελές πωλήσεις στο εξωτερικό και να αρχίσει η πολυπόθητη ανάπτυξη στο εσωτερικό.

    Τι ακριβώς εννοεί η κυρία Παπαρήγα όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως αποκρύπτει απ' τον λαό τον {κίνδυνο για ανεξέλεγκτη πτώχευση της χώρας};

    Εννοεί μήπωςνα ψηφίσουμε Σαμαρά, για να αποφύγουμε τον εν λόγω κίνδυνο και κάθε άλλον, όπως, λόγου χάριν, το να έχουν χάσει πλέον τελείωςτα μυαλά τους εκεί στον Περισσό;

    Αντιθέτως ο Νόαμ Τσόμσκυ μας τα λέει αλλιώς {Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνες είναι δύσκολες και οδυνηρές.
    Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας αλλά για το σύνολο της Ευρώπης και τον κόσμο ολόκληρο}.

    Λέω να ακούσω την Ιστορία και όχι την Αλέκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ασκήθηκε δίωξη κατά της Κανέλη γιατί είναι πόρνη και κάνει πιάτσα μαζί με την μάνα σου πούστη τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζήτω η Ντόρα Ζήτω ,η θρησκεία , Ζήτω το λογιστικό ΛΑΘΟΣ Ζήτω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..

    Ας το διάολο ένας καλώς λογιστής δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα!!!! ΨΥΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ...ΠΩΣ ΔΙΆΟΛΟ ΞΕΧΝΆΝΕ ΟΙ ΚΏΛΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΣ !!!!!Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση επέβαλε η Ανακρίτρια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος, υποστήριξε ότι η υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογιστικό λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. " Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ιωάννα.
    σε ζορίζει πολύ ο Τσίπρας κορίτσι μου, βάλε λιπαντικό, θα σε διευκολύνει.

    12 Ιουν 2012 12:06:00 π.μ."

    Ιδού, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ήδη αμόλυσε τους συριζοφρουρούς του να ασκήσουν δημοκρατικότατα ιδεολογική τρομοκρατία.

    Ας θαυμάσουν όλοι τον τρόπο με τον οποίον αντιλαμβάνονται οι κομματοστρατιώτες του Τσίπρα τον διάλογο και τη δημοκρατία. Όταν μας λείπουν τα (καναδυό) επιχειρήματα η συζήτηση αμέσως γλιστράει σε προσωπικό επίπεδο, σε προσωπική λάσπη, σε προσωπικές ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που σκοπό έχουν μέσω του ηθικής προσβολής να απαξιώσουν επικοινωνιακά τον φορέα του αντίλογου, να τον σχετικοποιήσουν σαν προσωπικότητα, να αποδομήσουν το προφίλ του  ούτως ώστε να ακυρωθεί η δύναμη της επιχειρηματολογίας του. Επενδύοντάς τον με χαρακτηριστικά που στο συλλογικό υποσυνείδητο συνδέονται άμεσα με την εικόνα του ρηχού, του γελοίου. Με το κόλπο αυτό ακυρώνεται αυτόματα η επιχειρηματολογία αυτού που θέλουμε να "εξαφανίσουμε" κατά την σταλινική μέθοδο από την εικόνα. 
    Αυτού του είδους τη γραμμή ακολουθεί επικοινωνιακά και ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία, χωρίς να μπορεί να κρύψει και την αλαζονεία που του φούσκωσε τα μυαλά. Με φωνασκείες, τσιτάτα, ταμπέλες, ειρωνείες και χαρακτηρισμούς, με απαξιωτικά χάχανα και γελάκια, με φτηνά ύπουλα επικοινωνιακά τερτίπια που σκοπό έχουν να αποδομήσουν όχι μόνο την επιχειρηματολογία αλλά και να μειώσουν και την προσωπικότητα των αντιπάλων τους, ακυρώνοντας εκ των προτέρων τη φωνή τους.  Το βλέπουμε καθημερινά στην εξυπνακίστικη και απαξιωτική γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους "αντιπάλους" του (με τέτοια εμπάθεια αντιλαμβάνεται όσους δεν συμφωνούν μαζί του) γεμάτη ανούσιο υβρεολόγιο και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς χωρίς περιεχόμενο, το βλέπετε όλοι τώρα δα, στις αλλεργικές αντιδράσεις των οπαδών του σε κάθε διάλογο. Μια ακόμη απόδειξη πόση σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοκρατία. Ας σκεφτεί ο λαός καλά τι πάει να κάμει. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι γνωστο οσοι ψηφίζουν Συριζα είναι οι βολεμενοι του πασοκ και όσοι φτωχοι ζηλέυουν τις περιουσίες των άλλων.Μονο που οι τελευταίοι με δραχμη δεν θα υπάρχουν γιατι θα τους έχουν αγοράσει οι πρώτοι που έχουν κάνει το κουμάντο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για αυτούς που δεν ξέρουν ότι οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται και όταν τις σκίζουν καποιοι, οι πιό ισχυροί συμβαλόμενοι επιβάλλουν τους όρους τους με άσχημο τρόπο .

    ψΗΦΙΣΕ σΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ακύρωση δηλαδη αντικατάσταση με νεο μνημόνιο που θα λεγεται πρόγραμμα ανορθωσης κλπ, για το οποίο χρειάζονται χρήματα ...τα οποία θα προκύψουν από την αναδιαπραγματευση μέρους του χρέους ..η οποία θα γίνει με νέο κούρεμα και νέα δανειακή σύμβαση και αλλο μνημονιο δηλαδη φόροι ..το οποίο θα λένε ότι αποτελεί νέα βάση κλπ . Αν το δεκτούν βεβαια οι Ευρωπαίοι,και αν δεν το δεκτούν εννοείται δραχμούλες με ολα οσα ανεφερε η Εθνικη τραπεζα σαν συνεπειες και οτι ο Γλεζος στην τράπεζα από τον καθε φουκαρα.Γι'αυτο μόνο ο Συριζ αντεδρασε στην έκθεση της Εθνικής τρπαεζας .Μπορείτε να μας δουλεύετε, ατομα νέα και άπειρα στη πολιτική ειχτε...τους αλλους ΟΧΙ.. ....όσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαϊμού , τόσο περισσότερο φαίνετα ι ο κ----ς της .Δεν είναι όμως μόνο τα μνημόνια ,είναι και τα σκοπια που θελετε να τα λετε βορεια μακεδονια,οι λαθρομεταναστες σαν ελληνες,να ξεφορτωθουμε την κύπρο με σχέδιο Αναν,καλως ηλθες Τουρκια δεν έχουμε λεφτα για στρατο να πολεμησουμε γιαυτο βγαινουμε εξω απο το Νατο ,αοπλη αστυνομια γιατι οι κακοποιοι και οι κουκουλοφοροι εχουν δικαιωματα.Μια Κουβα στην Ευρωπη.Και για ζησουμε πορνεια για ολους-ολες σε αυτους που θα εχουν ευρω και ενα καλο αγαθο να μας δωσουν σαν δωρο γιατι οσα εχουμε τωρα καποτε θα παλιωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση