GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκλογές υπό διεθνείς πιέσεις...

Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα. Τριάντα και πλέον χρόνια ασχολείται ο γράφων επαγγελματικά με τις πολιτικές και δ...

Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα. Τριάντα και πλέον χρόνια ασχολείται ο γράφων επαγγελματικά με τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά αντίστοιχο όργιο ωμών δημόσιων παρεμβάσεων ξένων πολιτικών ηγετών σε ελληνικές εκλογές δεν έχει υπάρξει.
Είναι κι αυτό θλιβερό δείγμα του διεθνούς ευτελισμού του κύρους της πατρίδας μας. Ο τελευταίος ηγετίσκος ασήμαντης χώρας της Ευρώπης θεωρεί ότι έχει πλέον το δικαίωμα να υποδεικνύει στους Ελληνες ποιο κόμμα να ψηφίσουν – πράγμα αδιανόητο μέχρι τη μοιραία υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονιακής υποτέλειας από τον Γιώργο Παπανδρέου και τους συνεργάτες του.
Δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει στα μάτια του και στα αυτιά του όταν διαβάζει ή ακούει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό της επί των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νααπαιτούν σχεδόν καθημερινά από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει … Σαμαρά και όχι Τσίπρα!
Το ίδιο ζητούν και ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός δοτός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, σύσσωμη η κορυφή της πυραμίδας της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και όλων των θεσμών της ΕΕ – Κομισιόν, ΕΚΤ, Ευρωκοινοβουλίου, Ευρωζώνης και πάει λέγοντας.
Σε κατάσταση πολιτικής υστερίας περιέπεσαν όλοι αυτοί μετά τα αποτελέσματα των πρόωρων εκλογών της 6ης Μαϊου, όπου κατέρρευσαν τα μνημονιακά κόμματα και από το 80% βρέθηκαν στο 30%, με την πρώτη ΝΔ να μην φτάνει ούτε καν το 19%(!) και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση με δυο εκατοστιαίες μονάδες λιγότερο.
Η αντικειμενική – μετά τα αποτελέσματα αυτά – διεκδίκηση της πρώτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου με αξιώσεις επιτυχίας, τρέλανε τους Γερμανούς. Δεν είναι το πρώτιστο μέλημα και ανησυχία τους το τι θα κάνει ο Τσίπρας, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, με το μνημόνιο. Το κύριο που απασχολεί το Βερολίνο είναι ότι σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά μετά το 1950 σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης θα σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς!
Θα επανέλθει δηλαδή στο προσκήνιο η Αριστερά – και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης – ενώ οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες νόμιζαν ότι έχουν ξεμπλέξει οριστικά και αμετάκλητα με την Αριστερά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και η διάλυση του στρατοπέδου του «υπαρκτού σοσιαλισμού» το 1989.
Τη συγκρότηση στην Ελλάδα κυβέρνησης της Αριστεράς, ανεξαρτήτως της πολιτικής που αυτή θα ακολουθήσει, θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν οι Γερμανοί και γι αυτό έχουν εγκαταλείψει πλέον και τα τελευταία προσχήματα και εκβιάζουν ωμά τους Έλληνες για να ψηφίσουν Σαμαρά.
Στο πλαίσιο αυτό συναίνεσε το Βερολίνο στη δημόσια παρέμβαση υπέρ της ΝΔ ακόμη και του προέδρου των … ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα!
Ούτε στα πιο παρανοϊκά γλυκά όνειρα του δεν μπορούσε να φανταστεί ο Αντώνης Σαμαράς ότι θα έκανε προεκλογικό αγώνα υπέρ του η … καγκελάριος της Γερμανίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ!
Αν βέβαια παρ’ όλη αυτήν την ασύλληπτη διεθνή βοήθεια, ο Αντώνης Σαμαράς κατορθώσει μόλις και μετά βίας να πάρει πάλι το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της ΝΔ, εξαιρουμένου του δικού του «επιτεύγματος» του 19% της 6ης Μαΐου, δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανος για τις πολιτικές του ικανότητες.
Αν όντως το αποτέλεσμα της ΝΔ είναι πάλι γλισχρο, γύρω στο 30%, τότε υπό ορισμένες προϋποθέσεις δεν αποκλείεται αυτό να του στοιχίσει ακόμη και την πρωθυπουργία παρά ενδεχόμενη πρωτιά του κόμματός του, αλλά αυτή είναι μια υπόθεση αδιάφορη για τον ελληνικό λαό, τουλάχιστον για την ώρα.
Πολύ σοβαρότερη για τους Έλληνες είναι π.χ. η δήλωση Σόιμπλε ότι «την πραγματική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε επώδυνη κρίση εξαιτίας λανθασμένων οικονομικών χειρισμών, δεν πρόκειται να την αλλάξει οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα»!
ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΕ
Ελλάδα προς σφαγή σε ρόλο Ιφιγένειας
Σοκ προκάλεσε η άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του στους «Τάιμς» του Λονδίνου ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζόρτζ Οσμπορν, καθώς ουσιαστικά περιέγραψε μια Ελλάδα οδηγούμενη σε σφαγή, σε ρόλο Ιφιγένειας, προκειμένου να διασωθεί έτσι η υπόλοιπη Ευρωζώνη!
«Η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ώστε να πειστεί η Γερμανία να χορηγήσει περισσότερα χρήματα για να σωθεί το ευρώ» υπογράμμισε ο Τζ. Οσμπορν.
«Απλώς δεν γνωρίζω αν η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας για να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πρέπει να κάνει ορισμένα πράγματα όπως η τραπεζική ένωση, τα ευρωομόλογα και άλλα που συνδέονται άμεσα με αυτά» διευκρίνισε ο Βρετανός υπουργός.
Γιώργος Δελαστίκ

6 σχόλια

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 15 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012

    Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται.

    το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ.

    Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία καιπαραδείγματα.

    Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.

    Ποιος είπε ότι το ευρώ
    δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα? Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?

    Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?

    Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να μείνουμε κιόλας? Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ? Εξηγούμαι: 1. Το ευρώ από τη φύση του και από τη λειτουργία του είναι ένα χρεωστικό νόμισμα. Παράγεται σε ειδικό χαρτί και μελάνια της ΕΚΤ, δηλαδή με ελάχιστο κόστος. Είναι αποσυνδεδεμένο πλήρως από τον λεγόμενο "χρυσό κανόνα" και επομένως, η αξία του είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ λογιστική .

    Η αξία του νομίσματος δεν αντιστοιχεί σε χρυσό.

    Δηλαδή είναι ...αέρας. Δεν πρόκειται περί πραγματικής αξίας αλλά περί λογιστικών συμψηφισμών αξιών στις συναλλαγές.

    2. Περαιτέρω, το ευρώ είναι νόμισμα που παράγει από την στιγμή της παραγωγής του, χρέος. Πώς γίνεται αυτό; Να η απάντηση: Το ευρώ "κόβεται" από την ΕΚΤ.

    Αλλά η ΕΚΤ (από τις ιδρυτικές συμβάσεις της ΟΝΕ) δεν μπορεί να είναι απευθείας δανειστής κρατών. Η ΕΚΤ υποχρεούται να δανείζει με το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο (αυτή τη στιγμή 0,75%) τις εμπορικές τράπεζες κάθε κράτους.

    Στη συνέχεια, οι τράπεζες δανειοδοτούν τα κράτη, είτε με τη σύναψη δανειακών συμβάσεων (οπότε το επιτόκιο δανεισμού κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6% και καθορίζεται με διμερείς διαπραγματεύσεις) είτε με την αγορά ομολόγων χρέους (οπότε το επιτόκιο δανεισμού προσδιορίζεται από τις χρηματαγορές κατ΄ αρχή επάνω στο δίπολο "προσφορά-ζήτηση" και ανάλογα με την επικινδυνότητα της τοποθέτησης , αυτά είναι τα διαβόητα spreads).

    Άρα, τελικά, ο αέρας που παράγει η ΕΚΤ καταλήγει να αποτελεί προϊόν δανεισμού, ο οποίος επιβαρύνει επιτοκιακά ένα κράτους περί το 4%-5%. Παράδειγμα:

    Έστω ότι η ΕΚΤ έκοψε 100€. Αυτά τα δανείζει στην τράπεζα Τ με επιτόκιο 0,75%. Η Τράπεζα Τ τα δανείζει με τη σειρά της στο κράτος Κ με επιτόκιο 5%. Άρα το κράτος, όταν θα έρθει η ώρα της αποπληρωμής, θα πρέπει να αποπληρώσει 105€.

    Από αυτά τα 105€, τα 4,25 θα τα κρατήσει η τράπεζα Τ, ως απόδοση του επιτοκίου της. Και τα υπόλοιπα 100,75€ θα πρέπει να τα αποδώσει στην ΕΚΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται.

    Ας το δούμε με ερωταπαντήσεις για να γίνει σαφές τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω: Ερώτηση: Άρα, ποιος κερδίζει με τον τρόπο λειτουργίας του ευρώ? Απάντηση: Οι τράπεζες και η ΕΚΤ. Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ παράγει χρέος? Απάντηση: Ασφαλώς ναι! Άλλωστε, για να αποδοθεί 5% τόκος σημαίνει ότι απαιτείται ανάπτυξη περίπου 8%-10% στο ΑΕΠ της χώρας, ώστε αφαιρουμένων των λειτουργικών εξόδων, να απομένει κέρδος από την ανάπτυξη της τάξης του 5% που μπορεί να αποπληρώσει τους δανειστές.

    Αλλά τέτοιας έντασης αναπτύξεις ΠΟΤΕ δεν παρουσιάστηκαν στα κράτη της ΟΝΕ, από την δημιουργία της μέχρι και σήμερα.

    Ερώτηση: Επομένως, το ευρώ, δεν ευνοεί κράτη αλλά τράπεζες; Απάντηση: Όχι, λάθος! Το ευρώ στην λειτουργία του ως δανειακό προϊόν, ευνοεί τις Τράπεζες.

    Αλλά ως μέσο συναλλαγών ευνοεί την παραγωγική υπερδύναμη της ΟΝΕ, την Γερμανία. Η Γερμανία με τον ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό της, συγκεντρώνει τεράστια ποσά από τις εξαγωγές, τα οποία οι χώρες με ισχνή παραγωγική δομή αναγκάζονται να καταβάλλουν για να αποκτούν αυτά που χρειάζονται.

    Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που δεν έχουν ισχυρή παραγωγική δομή παρουσιάζουν εμπορικά ελλείμματα, τα οποία προσπαθούν να τα καλύψουν από την παροχή υπηρεσιών (πχ από τον τουρισμό ) και από τον δανεισμό.

    Επομένως, η Γερμανία κεφαλαιοποιεί το κέρδος που παράγει το ευρώ, πουλώντας τα προϊόντα της, ενώ εμείς χρεωνόμαστε προκειμένου να τα αγοράσουμε, καθώς το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου δεν μας επιτρέπει την δημιουργία αποθεματικών κεφαλαίου από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

    Ερώτηση: Αυτό όμως είναι φαύλος κύκλος. Όποιος χρεώνεται διαρκώς κάποτε θα καταρρεύσει. Επομένως, το ευρώ, δημιουργώντας συνεχώς χρέη προς όφελος των ισχυρών, είναι τελικά ένα εργαλείο εκπόρθησης κρατών; Απάντηση: Ασφαλώς.

    Το ευρώ φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που δεν είναι μόνο οικονομικό μέγεθος. Είναι και πολιτικό όπλο. Δημιουργώντας χρέη, επιβάλλει πολιτικές. Και εν τέλει, αναγκάζει σε απώλεια εκφάνσεων της εθνικής κυριαρχίας των κρατών, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των χρεών.

    Επομένως, όταν το ευρώ θα έχει επιτελέσει τη λειτουργία του, δεν θα υπάρχει και λόγος ύπαρξής του. Ερώτηση: Άρα η ίδια η Γερμανία μπορεί αν φύγει πρώτη από το ευρώ; Απάντηση: Ήδη στη Γερμανία η σχετική κουβέντα έχει ξεκινήσει και μάλιστα, ακούγεται πολύ το moto "εμείς ότι είχαμε να κερδίσουμε από την κρίση το κερδίσαμε, τώρα μπορούμε να αποχωρήσουμε από το ευρώ".

    Ερώτηση: Άρα εμείς γιατί κοπτόμεθα για το ευρώ τόσο πολύ; Απάντηση: 1. Γιατί οι πολιτικοί μας έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σε ενδεχόμενο επανόδου σε εθνικό νόμισμα και με την εφαρμογή αυστηρής νομισματικής πολιτικής, δεν θα μπορέσουν ΠΟΤΕ να επαναπατρίσουν αυτά τα κεφάλαια, και 2. Γιατί είμαστε τα ιδανικά θύματα και ψώνια, ευρωλιγούρηδες και ξενομανείς, κομπεξικοί και φραγκογλύφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Ένα κείμενο που δίνει πολλές απαντήσεις στους δικαιολογημένους φόβους που εκφράζονται.

    Σχετικό είναι και το θέμα μιας πρότασης που υποβάλλουμε αρκετοί (μεταξύ αυτών κι εγώ ήδη με την σημείωσή μου αυτή) σχετικά με την δυνατότητα ή ίσως και την αναγκαιότητα έκδοσης χρυσής δραχμής, τουλάχιστον για τις εξωτερικές μας συναλλαγές, ως κράτος.

    Το ζήτημα της χρυσής δραχμής και του χρυσού κανόνα είναι περίπου ίδια αλλά και πολύ διαφορετικά. Ειδικότερα: Ένα νόμισμα που κυκλοφορεί ως αξία αντιστοιχούσα σε χρυσό, σημαίνει ότι, αν το πας στην τράπεζα της Ελλάδας και ζητήσεις την αξία του νομίσματος σε πραγματικό χρυσό, τότε θα πάρεις τον αντίστοιχο χρυσό.

    Επομένως, θα πρέπει το ύψος των κυκλοφορούντων νομισμάτων, το σύνολο του χρήματος που κυκλοφορεί σε μια χώρα, να αντιστοιχεί σε αποθεματικά χρυσού. Αυτό είναι ο λεγόμενος " χρυσός κανόνας". Πχ αν το ευρώ ήταν νόμισμα σε αξία χρυσού, τότε εσύ θα μπορούσες να μεταβείς στην τράπεζα της Ελλάδας με ένα χαρτονόμισμα των 100€ και να ζητήσεις να λάβεις την αντίστοιχη ποσότητα χρυσού.

    Περίπου όμοια είναι η λειτουργία του χρυσού νομίσματος αλλά είναι επίσης και εντελώς διαφορετική ταυτόχρονα. Ο λόγος είναι απλός: Το χρυσό νόμισμα δεν αποτελεί νόμισμα σε αντικατάσταση αξίας, αλλά αποτελεί το ίδιο το νόμισμα αξία καθ' εαυτή, αφού είναι χρυσό .

    Επομένως, η συναλλακτική συμπεριφορά στις 2 περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετική. Στην πρώτη περίπτωση (του χρυσού κανόνα) συναλλάσσεσαι συμπράττοντας σε ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, εκτιμώντας ότι η λογιστική αξία του νομίσματος αντιστοιχεί σε αποθεματικό χρυσού. Στην δεύτερη περίπτωση, όμως συναλλάσσεσαι με ΕΚΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΠΡΑΞΙΑ, αφού στην πραγματικότητα συναλλάσσεσαι με χρυσό.

    Δηλαδή στην πρώτη περίπτωση μετατρέπεις την λογιστική αξία σε χρυσό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, μετατρέπεις το χρυσό σε λογιστική αξία. Έτσι, η πρότασή μου για κυκλοφορία εθνικού χρυσού νομίσματος λαμβάνει υπόψη της μια άκρως αντίθετη παράμετρο σε σχέση με την έκδοση λογιστικής δραχμής. Η έκδοση λογιστικής δραχμής (που δεν θα αντιστοιχεί σε αποθέματα χρυσού) σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβληθούν αυστηροί νομισματικοί κανόνες για την εισροή και εκκροή συναλλάγματος καθώς επίσης και να διασφαλιστεί ότι το νέο νόμισμα δεν θα γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε να μην δεχτεί πιέσεις και αναγκαστεί σε υποτίμηση.

    Αλλά η έκδοση χρυσής δραχμής απαιτεί το νόμισμα να γίνει αντικείμενο συναλλαγών στις χρηματαγορές, ώστε λόγω ακριβώς της ενσωματωμένης αξίας του πολύτιμου μετάλλου από το οποίο έχει δημιουργηθεί και λόγω της τεράστιας ζήτησης σε χρυσό, να δεχτεί υπερτιμητικές πιέσεις και τελικά να ανατιμηθεί!

    Έτσι η χρυσή δραχμή, αν ξεκινήσει στην ισοτιμία 1 χρυσή δραχμή =1200 ευρώ, τότε με την είσοδο του νομίσματος στις χρηματαγορές, το νόμισμα αυτό, λόγω ζήτησης θα αποκτήσει αυτόματα προστιθέμενη αξία λόγω ζήτησης που τουλάχιστον θα διπλασιάσει την αξία του μέσα σε λίγες ώρες! Για να το καταστήσω πρακτικό το ζήτημα, ώστε να γίνει αντιληπτό:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το συστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΓΚΑ-ΣΚΑΙ
    συνεχιζει να διαμορφωνει τη δημοσια συζητηση,
    (φραγκα εχουν οτι θελουν κανουν)
    με τα ψευτικα διλημματα ευρω η δραχμη,ευρωπη η καταστροφη..
    Στις ιδιωτικες συζητησεις,
    που δεν υπαρχει ο φοβος του αφεντικου,
    πολλοι καταλαβαινουν οτι
    οι φραγκατοι μας παρεδωσαν δεμενους στη γερμανια ,
    σκοπιμα καταστρεφοντας το ελληνικο κρατος(ολυμπιακοι και ευρω).
    Και γιατι μας παρεδωσαν?
    για να καταργηθει η δημοκρατια
    και ναχουν οι φραγκατοι το κεφαλι τους ησυχο,
    αφου ολες τις σημαντικες αποφασεις θα τις αγοραζουν στις βρυξελλες..
    Οι ανοητοι ελληνες,η μεγαλη πλειοψηφια του 90% της νουδουπασοκιας,
    πιστεψαν οτι θα ζουν πλουσια χωρις να δουλευουν,
    οπως πιστεψαν και οι σοβιετικοι οτι θα ζουν καλα με τη μαγεια της αγορας,
    και κατεληξαν πουτανες στα ευρωπαικα μπουρδελα.
    Αυτο που χαλασε τα σχεδια των ελληνων φραγκατων ηταν η οικονομικη κριση του 2008..
    το ονειρο της καταναλωσης εσβυσε,και ενα μικρο ποσοστο ελληνων ξυπνησε..
    ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ η πλειοψηφια,θα επιδιωξει
    εθνικη κυριαρχια,
    δραχμη,
    ειδικη σχεση με την ευρωπαικη ενωση,
    και δημοκρατια.
    ΑΝ ΠΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ η πλειοψηφια..θα κανει και τις αναλογες θυσιες
    Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

    Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

    Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

    Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
    Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Δελαστίκ, Σας διαβάζω συχνά και εκτιμώ τα επιχειρήματά σας. Νομίζω όμως, ότι εδώ δεν έχετε δίκιο. Συγκεκριμένα: Σίγουρα οι έξωθεν παραινέσεις έως και απροκάλυπτες παρεμβάσεις, πληγώνουν τη φιλοτιμία κάθε Έλληνα και τον οδηγούν να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Πιστεύω όμως ότι δικαιολογημένα ανησυχούν οι δανειστές μας, ανεξάρτητα αν κακώς, πολύ κακώς , παρεμβαίνουν! Τα χρήματα που μας δανείζουν και από το υστέρημα ορισμένων χωρών τους, βλέπουν να κινδυνεύουν. Σκέφτονται οι ξένοι, ιδιαίτερα μετά το «κούρεμα», μέχρι πότε θα δίνουμε στην Ελλάδα δανεικά και αγύριστα; Νομίζετε ότι κακώς σκέφτονται έτσι; Έχετε σκεφτεί τί θα κάναμε εμείς οι Έλληνες, ως δανειστές, εάν έπρεπε να κληθούμε να δανειοδοτήσουμε π.χ τη Δανία; Θα είχαμε γκρεμίσει το σύμπαν! Θα είχαμε κάψει τη μισή Ελλάδα. Εσείς στη θέση τους πώς θα σκεφτόσαστε; Δεν έχετε ακούσει ή δεν σας έτυχε να δανείσετε «φίλο» σας και να χάσετε και τα δανεικά και το «φίλο» σας;
    Εγώ που «δικαιολογώ» εν μέρει τους δανειστές μας, έχω υποστεί πανωλεθρία στη σύνταξή μου. Δεν επιτρέπω , όμως στον εαυτό μου, να βλέπει μόνο όσα τον συμφέρουν. Θέλω να βλέπω και να αξιολογώ και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.
    Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα: Ο κ. Τσίπρας , ενθάρρυνε και ο ίδιος προσωπικά και όχι μόνο κάποια συνιστώσα του, το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και σήκωνε τις μπάρες των διοδίων. Προσέξτε δεν πληρώνω τίποτα, όχι δεν πληρώνω τόσα πολλά. Το δεν πληρώνω τίποτα σημαίνει ότι δεν θα συντηρείται κανείς εθνικός δρόμος, με αποτέλεσμα να γεμίσει λακκούβες. Ερωτώ, εάν στον ασυντήρητο δρόμο, όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, σκοτωθεί κάποιος συγγενής μας, ποιος θα φταίει για να υποστεί τις συνέπειες; Ο εργολάβος που δεν θα υπάρχει ή ο ανεγκέφαλος που δεν πλήρωνε τίποτα;
    Καταλήγω. Καλά τα «επαναστατικά», αρκεί να έχουν έστω κάποια στοιχεία λογικής, γιατί εάν η Μέρκελ , από πείσμα και εγωισμό ή από οικονομική ανάγκη, μετά την πτώση της Πορτογαλίας και της βιομηχανικής Ισπανίας ,ίσως ακόμη της Κύπρου και της Ιταλίας, πει «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ», θα μας στείλει στην απέραντη κόλαση της φτώχειας. Τότε όμως δεν θα μας ενδιαφέρει εάν η Μέρκελ ή ο Ομπάμα ήθελαν τον κ. Σαμαρά ή κάποιον άλλο. Για μας όλους, τους καλής πίστης και αγνών προθέσεων παραπλανημένους Έλληνες, θα είναι αργά για δάκρυα…
    Δημήτρης Κλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση