GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

εξουσία = ηρωίνη .. οπότε .. πολιτικός = ναρκομανής

εστάλη από αναγνώστη μας στο facebook καλησπέρα….μόλις διαβασα το αρθρο -ποσο μελι εχει η εξουσια- και ηθελα να σας δωσω μια αλλη ματια...


εστάλη από αναγνώστη μας στο facebook
καλησπέρα….μόλις διαβασα το αρθρο -ποσο μελι εχει η εξουσια- και ηθελα να σας δωσω μια αλλη ματια για την εξουσία
Σαν ναρκομανής σε αναρρωση θα ηθελα να πω την άποψη μου, η οποία ειναι περιουσια της προσωπικης μου εμπειρίας (για σχεδον 25 χρονια) μεσα στον φαύλο κυκλο των ναρκωτικων.
Δεν θελω να μπω στην διαδικασια να εξηγησω για το πως εφτασα να κανω χρηση ηρωινης  αλλα να αναφερθω στην πραγματικη αρωστια του ναρκωμανη που δεν ειναι τα ναρκωτικα αλλα ο εθισμος.
Τα ναρκωτικα ειναι συμπτωμα οπως συμπτωμα ειναι ο τζογος το φαι κτλ.
Τωρα τι σχεση μπορει να εχει η πολιτικη και η εξουσια με τα ναρκωτικα ;
Στο πρωτο ακουσμα αυτου του συσχετισμου μπορει να φανει οτι ηπια και δεν ξερω τι λεω και ναι μεχρι που να κανω αποτοξεινωση και γω αυτη την γνωμη ειχα.
Μεχρι να φτασω να καταλαβω οτι το προβλημα μου ειναι ο εθισμος κοντεψα να πεθανω γιατι πολυ απλα δεν ηθελα να δω την πραγματικοτητα και την εκταση της αρωστιας.
Ας καθωρισω πρωτα τι σημαινει η αρωστια του εθισμου.
Εθισμος  στην ουσια ειναι μια καταναγκαστικη συμπεριφορα απο την οποια το ατομο θελει να αποκομοισει κερδη, π.χ.ο ναρκωμανης νιωθει αβολα με την χαμηλη του αυτοεκτιμηση και μεσω των ναρκωτικων η του αλκοολ(το αλκοολ ειναι ναρκωτικο) αποκτα ενα ειδος θρασους και μια εικονικη πραγματικοτητα για το ποιος ειναι και τι νιωθει και για να συντηρησει αυτην την εικονα ειναι προθυμος να θυσιασει ολους και ολα οσα εχει στην ζωη του , μεχρι και την ιδια του την ζωη.
Εμπειρικα τωρα μεχρι που να κανω αποτοξεινωση νομιζα πως ειχα πιει το πιο δυνατο ναρκωτικο που ειναι η ηρωινη.
Ελα που δεν ειναι και δεν ηθελα να το πιστεψω μεχρι που αρχισα να κατανοω μεσω της ψυχολογιας την ολο και πιο μεγαλη εκταση που εχει ο εθισμος.
Ετσι εφτασα στο συμπερασμα και ειναι κοινως  αποδεκτο οτι η εξουσια ειναι το κορυφαιο ναρκωτικο.
Ακομη μεσω της εμπειριας και την βοηθεια της ψυχολογιας αναγνωριζω εναν ανθρωπο που εχει τα συμπτωματα του εθισμου και δεν μιλαω για εναν ναρκωμανη που κανει τις νταγκλες του σε καποιο παγκακι αλλα για αυτους που φορανε κουστουμι και γραβατα.
Ας τα παρουμε  με την σειρα και απο την αρχη του κυκλου που κανει ενας ναρκωμανης και να δουμε αν εχει τα ιδια συμπτωματα με αυτα που εχουν οι πολιτικοι που αυτη την στιγμη πασχιζουν για το καλο της Ελλάδας.
Τον πρωτο καιρο που εκανα χρηση ναρκωτικων ενιωθα σαν να ημουν θεος και μπορουσα να κανω οτι θελω να λεω οτι θελω χωρις μαλιστα καμια συνεπεια . Απλα το μονο που χρειαζομουνα ηταν ενα φιξακι ακομη . Μηπως καπως ετσι ειναι ο Τσιπρας ;
Οταν τελειωνε το φιξακι και δεν ειχα λεφτα να παρω το επομενο εκανα σαν τρελος .Μπορουσα να ταξω οτιδηποτε ,μπορουσα να πω το πιο πειστικο ψεμα γιατι πρωτα το πιστευα εγω και μετα το ελεγα με αποτελεσμα ολο και καποιον ξεγελουσα για να εξασφαλεισω την επομενη δοση μου η την επομενη εικονικη μου πραγματικοτητα.Μηπως αυτος ειναι ο Βενιζελος;
Αλλες φορες τα εφερνε ετσι η ζωη και αποκτουσα καποια γραμμαρια παραπανω .Αυτο για εναν λογικο ανθρωπο θα του εδινε μια ανασα και λιγο καιρο για ησυχια και απομακρυνση απο την τρελα του ψαξε .Αμ δε που σκεφτεται ενας εθισμενος ετσι.Τι εκανα; Νομιζα πως ειχα γινει ο Παμπλο Εσκομπαρ και εκανα τα παγκοσμια κουμαντα στα καρτελ.Αυτο εδειχνα εξωτερικα αλλα ο φοβος της αληθειας μου ετρωγε την ψυχη.Και η αληθεια ηταν οτι και αυτο το ψεμα θα τελειωνε η χαρμανα θα ξαναερχοτανε και θα εψαχνα αλλο ψεμα για να κρατησω το ψευτικο μου προφιλ  και το χειροτερο θα παρακαλουσα ξανα αυτους που απαξιωσα οταν ημουν σε θεση ισχυως.Μηπως ειναι αυτος ο Σαμαράς;
Οσο για τους υπολοιπους ειναι οι ρολοι που επαιρνα στην καθημερηνοτητα μου στην πιατσα προσπαθοντας να γινω καποιος αλλα παντα με ναρκωτικα στο χερι.Εκανα παρεα με ατομα που σημερα ουτε γεια δεν λεμε και ομως στον βωμο της μαστουρας λεγαμε ο ενας τον αλλο αδερφε και ποτε δεν ελεγε ο ενας τον αλλο εστω και μια αληθεια και αλαζα τα στρατοπεδα σαν τα πουκαμισα η μαλλον πηγαινα οπου ειχε ναρκωτικα.Ετσι δεν ειναι αυτοι οι Κουβεληδες και οι Καρατζαφερηδες;
Παντα ελεγα οτι εγω δεν λεω ψεματα αλλα παντα ελεγα την μιση αληθεια οποτε ελεγα ψεματα.
Ετσι δεν ειναι ο Καμμενος που λεει για τον πολεμο εναντια στην νεα ταξη πραγματων και απο την αλλη λεει αημνηστους τους Α.Παπανδρεου και τον Κ. Καραμανλή;
Παντα ελεγα οτι αν γινουν οπως θελω τα πραγματα η ζωη μου θα ειναι καλυτερη και θα ζησω εκεινο το ονειρο της αγαπης και θα ειχαμε ειρηνη και ισονομια πανω στον κοσμο .Ελεγα αλλα κατεληγα με ενα LSD κατω απο την γλωσσα και την αλλη μερα στην κολαση της πραγματικης ζωης που παντα της γυριζα την πλατη και της ελεγα ΟΧΙ, εγω θα πασχισω για να θυσιασω την ζωη μου για το απραγματοποιητο , δηλαδη και να πινω και να ειμαι καλα.Μηπως αυτη ειναι η Αλεκα;

Οσο για αυτους τους τυπους που το παιζουν βουλευτες τους χαρακτηριζω σαν εκεινους τους ναρκωμανης που παντα μα παντα ομως ειναι με μισο φιξακι και δεν μπορουν να μαστουριασουν ποτε οπως φανταζονται την μαστουρα αν ειχαν πολλα ναρκωτικα.Απλα οταν καποια στιγμη παρουν λιγα γραμμαρια παραπανω πεθαινουν απο υπερβολικη δοση.Το μονο που καταφεραν σε ολη τους την ζωη ειναι να γινουν ανθρωποι σκιες χωρις ηθικη και αρχες στην ζωη τους υπηρετοντας την μαστουρα με καθε κοστος.
Τελος η πολιτικη για μενα δεν ειναι εξουσια αλλα διαχειρηση του κρατους και των νομων του , οποτε ολοι αυτοι οι πολιτικοι που κυκλοφορουν αναμεσα μας δεν ειναι τιποτα αλλο απο τζανκια της εξουσιας που στοχο εχουν την προσωπικη τους ευημερια και για να το πετυχουν κανουν ηθικα χειροτερα εγκληματα απο οσα κανει ενας ναρκωμανης για να βρει την επομενη δοση του.Απλα τον εναν τον κλεινουν φυλακη και τον αλλο ηρωα……
Κλεινοντας θελω να πω σαν επιλογο οτι για να παρει καποιος εξουσια στα χερια του και να μπορει να την διαχειρηστει χρειαζεται να ειναι τοσο δουλεμενος μεσα του σε σημειο που το εγω του να μην εχει καμια σημασια για τον ιδιο. πχ Καντι , Τσε κτλ.
Υπαρχει καποιος τετοιος αναμεσα στους σημερινους πολιτικους; ΟΧΙ
Υπαρχει καποιος που θα τρεξει πανω στην βομβα για να σωσει την χωρα;ΟΧΙ.
Υπαρχει ελπιδα: ΝΑΙ.
Τα πραγματα ειναι απλα ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ……
Ακης (akiser) Κουστουλιδης
Υ.Γ.1 Ζητω συγνωμη απο οποιον τυχον ναρωμανη εχει θιχτει.Τον εαυτο μου εξεθεσα και ολοι οι παραπανω ρολοι ειναι ρολοι της δικης μου ζωης.
Υ.Γ.2 Συγνωμη για τα ορθογραφικα και τα συντακτικα λαθη…
Υ.Γ.3 Σας παραθετω μια επηστημονικη θεση για την εξουσια και τον εθισμό
Δρα σαν ναρκωτικό, επιδρά στα συναισθήματα και μπορεί να αλλοιώσει την κρίση
Η εξουσία είναι εθιστική σαν ναρκωτικό και αυτό δεν είναι μια εν θερμώ «κατηγορία» των αγανακτισμένων ψηφοφόρων αλλά διαπίστωση επιστημονικών μελετών. Οι αλλαγές που επιφέρει η άσκηση εξουσίας στον εγκέφαλο εξηγούνται διεξοδικά σε ένα βιβλίο από τον καθηγητή Ψυχολογίας του Trinity College του Δουβλίνου Ιαν Ρόμπερτσον. Η εικόνα που περιγράφει ο ειδικός προσφέρει ίσως μια πολύ λογική εξήγηση για αποφάσεις και συμπεριφορές πολιτικών ηγετών που ορισμένες φορές μας φαίνονται ότι βγαίνουν έξω από τα όρια της κοινής λογικής.
Ο κύκλος της τεστοστερόνης και της ντοπαμίνης
Η άσκηση της εξουσίας αλλάζει τον εγκέφαλο πυροδοτώντας την έκκριση τεστοστερόνης, εξηγεί ο καθηγητής σε άρθρο του στην εφημερίδα «Telegraph». Η τεστοστερόνη, και ιδιαίτερα ένα υποπροϊόν της, η 3-ανδροστενεδιόνη, προκαλούν εθισμό γιατί αυξάνουν τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σύστημα της ανταμοιβής του εγκεφάλου και συγκεκριμένα σε μια περιοχή που ονομάζεται επικλινής πυρήνας.
Το σύστημα της ανταμοιβής, όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό που μας κάνει ευάλωτους απέναντι στις περισσότερες εθιστικές συμπεριφορές. Σε αυτό επενεργούν επίσης τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, πυροδοτώντας έναν μηχανισμό ο οποίος προσφέρει άμεσα μεγάλη απόλαυση αλλά μακροπρόθεσμα οδηγεί στον εθισμό.
Μέσω διαφορετικής οδού, η εξουσία καταλήγει όπως έχουν δείξει οι μελέτες ακριβώς στο ίδιο αποτέλεσμα. Ο βαθμός του εθισμού και της αλλοίωσης της συμπεριφοράς που θα προκαλέσει φαίνεται, όπως εξηγεί ο ψυχολόγος, να είναι ζήτημα «δόσεων».
Κυριαρχία και υποταγή
Η κυριαρχία και η υποταγή είναι οι δυο όψεις – ή, αν θέλετε τα δυο απαραίτητα «συστατικά» – στην άσκηση της εξουσίας. Και τα δυο επενεργούν στα κυκλώματα της ανταμοιβής, με διαφορετικό τρόπο. Πειράματα σε μπαμπουίνους (από τους στενότερους συγγενείς του ανθρώπου) έχουν δείξει ότι τα ζώα που βρίσκονται στις κατώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας, και άρα σε θέση υποταγής, έχουν χαμηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης στις περιοχές της ανταμοιβής.
Μόλις όμως οι πίθηκοι προαχθούν σε ανώτερη βαθμίδα η αίσθηση της κυριαρχίας κάνει την εμφάνισή της αισθητή στον εγκέφαλο αυξάνοντας τη ντοπαμίνη. Γίνονται πιο επιθετικοί και σεξουαλικά δραστήριοι, κάτι το οποίο, όπως τονίζει ο κ. Ρόμπερτσον, συμβαίνει και στους ανθρώπους όταν αποκτούν εξουσία. Η ντοπαμίνη βελτιώνει επίσης τη λειτουργία των μετωπιαίων λοβών, χαρίζοντας καλύτερες γνωσιακές λειτουργίες – εν ολίγοις ευστροφία και εξυπνάδα.
Εξίσου αισθητά, αλλά αντίστροφα, είναι τα αποτελέσματα της «πτώσης» στην ιεραχία. Η απώλεια της εξουσίας και το πέρασμα από μια θέση κυριαρχίας σε μια θέση υποταγής επιφέρει μείωση των επιπέδων ντοπαμίίνης, αύξηση του στρες και χειρότερες επιδόσεις στις γνωσιακές λειτουργίες.
Διαταραχή του νου και των συναισθημάτων
Η υπερβολική εξουσία ωστόσο – και η υπερβολική έκκριση ντοπαμίνης – ενέχει κινδύνους και αρνητικά αποτελέσματα επιφέροντας διαταραχή τόσο των γνωσιακών όσο και των συναισθηματικών λειτουργιών. Όπως προειδοποιεί ο κ. Ρόμπερτσον, μπορεί να οδηγήσει σε χονδροειδώς λανθασμένες κρίσεις και αποφάσεις, άγνοια κινδύνου, εγωκεντρικότητα και έλλειψη οίκτου για τους άλλους.
Ευτυχώς για εμάς, επισημαίνει ο ειδικός, οι ασφαλιστικές δικλίδες ενός δημοκρατικού πολιτεύματος – όπως ο διαχωρισμός της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας ή η ελευθερία του Τύπου – συνήθως μετριάζουν την κατάσταση, θέτοντας τους πολιτικούς υπό έλεγχο και φέρνοντάς τους μερικές φορές σε θέση υποταγής.
Το βιβλίο του Ian Robertson με τίτλο «The Winner Effect: How Power Affects Your Brain» θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Bloomsbury.
upogia-taxi

2 σχόλια

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον φίλο που ξέμπλεξε, αλλά και για τη πολύ σωστή ανάρτηση!
    Τουλάχιστον εσύ σώθηκες, αλλά τι γίνεται με αυτούς που είναι εθισμένοι οικογενειακά στη σωτηρία της χώρας και κάποιοι άλλοι στη συλλογή φουγάρων πλοίων..

    Καπετάν Μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση