GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ...

ΝΑΙ ΡΕ EΛΛΗΝΑ... Έλληνα ε Έλληνα, του κάμω Τι ζητάς εδώ? Είμαι νεκρός, μου κάμη. (Ν.Εγγονόπουλος)., Τι χτυπιέσαι και κλαις και τα βάζε...

ΝΑΙ ΡΕ EΛΛΗΝΑ...
Έλληνα ε Έλληνα, του κάμω
Τι ζητάς εδώ?
Είμαι νεκρός, μου κάμη.
(Ν.Εγγονόπουλος).,

Τι χτυπιέσαι και κλαις και τα βάζεις με τους άλλους για το κακό που μας βρήκε αδερφέ ?Τι  κοιτάς και  ψάχνεσαι όλο και πάντα παραδίπλα, για φταίχτες και υπόπτους και συνωμότες και ανθέλληνας και άλλους αποδιοπομπαίους τράγους?. Ψάξε  και ολίγον τι μέσα σου, Γίνε λίγο σκληρός με τον εαυτούλη σου και ίσως να βρεις την απάντησις(ή μέρος της). 
Από κει  θάπρεπε να  ξεκινήσουμε , αν είναι  να σηκώσουμε κεφάλι.
  Να σου (μου ) θυμίσω  λίγα από τα κατορθώματα σου? Πραγματάκια τινά  όπως τα αντιλαμβάνομαι   με τας  γραμματικάς γνώσεις που διαθέτω
 Λέγω  σε  , το λοιπόν και απευθύνομαι στο φιλότιμο σου (ναι αυτό το σπάνιο και περίεργο και δυσεξήγητο πράγμα που σε κάνει να ξεχωρίζεις) . Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και νόαν, νοήτω
Κι ότι σο λέγω τα λέγω πρώτα στον εαυτό μου τον Μήτσο τον Τούφα η Χλεμπόνα ή Μπατιράκια ν ανοίξουν πρώτα τα δικά μου αφτιά και μετά ούλων των άλλων
Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που σαράντα και βάλε χρόνια τώρα δεν στήριζες ,ψήφισες,  χειροκρότησες ,ανέχτηκες ταυτίστηκες, ενίοτε και εκμεταλλεύτηκες,   ούλο αυτό το σύστημα που τώρα πνέει τα λοίσθια και απειλεί να σε πάρει μαζί του  στον πάτο?
      Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ανέδειξες όλη αυτή την πολιτική ,δημοσιογραφική ,μεγαλοπαραγοντική , κληρονομική, νομενκλατούρα,   την άφησες  καλά καλά να ανέβει στο σβέρκο σου και να ξεφτιλίσει  από θεσμούς  και άξιες που δεν  την συμφέρανε?
        Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έστειλες ένα μάτσο  υπερφίαλους ανεπάγγελτους στα ανώτατα αξιώματα να σε κυβερνήσουν? δεν αφισοκόλλησες? δεν κούνησες σημαιούλες πλαστικές?  δεν φώναξες ξύλινα συνθήματα? ,δεν πλακώθηκες με τους'' άλλους'' τους προδότες? δεν πανηγύρισες?  αντίτιμο? ένα κόκαλο απ το Λουκούλλειο γεύμα τους, έτσι για να μπορείς να χειροκροτάς(ζωηρώς περικαλώ)
    Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που  έφαγες παπά κι έφτιαξες Ακηδες,Μάκηδες ,Σάκηδες και Μπάκηδες,  Τσουκάτους και Μαντέληδες. Ριρήδες και Βουλγαράκηδες ,Ντόρες και Γιωργάκηδες ,Κωστάκηδες και Πάγκαλους,Αρούληδες και Ζορό,Βελόπουλους και Μπουμπούκους, Κουλούρηδες  και χίλιους μύριους άλλους τόσους καλόγερους τον καθένα με το χαβά του?
    Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)  έτοιμος να συγχωρέσεις τα παραπτώματα των δικών σου (έλα μπρε τι έκανε το παιδί?  κατασκευάσματα  των δημοσιογράφων)   και να σκίσεις τα ιμάτιά σου(που δεν έχεις)  για τα ίδια των  απέναντι?(κουφάλες. κλέφτες, ευτυχώς που τα βγάζουν οι δημοσιογράφοι)
  Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ανέχτηκες  με κλεμενα λεφτά την κάθε Κούλα να   μεταμορφώνεται σε   Βίκυ την κάθε Ποπάρα απο τον ποδονίφτη σε  κυρία Πόπη εν Κολωνακίω  κλπ την κάθε Κατίνα, σε  Κάθριν την κάθε κοσμική  θείτσα σε κοκότα η κυρατσομπεμπέκα ή ξέκωλο και τοκανες πρότυπο για σένα και τα παιδιά σου?.
       Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που ανέχεσαι την Αλέκα με τη φορμόλη στο χέρι να ταριχεύει μυαλά  ανθρώπων με πρότυπα τον Πατερούλη και  την Β. Κορέα (πάντα για το καλό του λαού)
        Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που αφήνεις τα γερασμένα παιδιά του Σύριζα να παίζουν επικίνδυνα παιχνιδάκια εξουσίας με τόση ευθύνη όση   και τα   γκρουπούσκουλα των συνιστωσών του
       Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που περιμένεις να σωθείς από ξεπερασμένους πολιτικούς τύπου Σαμαρά ,Μπένυ και κομφορμιστές τύπου Καρατζαφέρη που σε ρίξανε εδώ,  από υστερικές  δεξιές γεροντοκόρες τύπου Καμένου που στριγγλίζουν αρνήσεις δεξιά κι αριστερά ή αριστερές ξινές  παρθενώπες(στ αυτιά) τύπου Κουβέλη?
Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που χειροκροτούσες τα 50 βήματα της αλαζονείας της Γιάννας στην Ολυμπιάδα της μίζας  της κονόμας και της τσαλακωμένης μας περηφάνιας .? Εσύ δεν έπαιρνες μαϊμού  αναπηρικές συντάξεις (ολάκαιρα χωριά ,τυφλών ,χωλών και ότι άλλων αναξιοπαθούντων. Μέχρι και τυφλός ταξιτζής κυκλοφορούσε . Εσύ δεν τσέπωνες την σύνταξη των επί είκοσι χρόνια πεθαμένων γονιών σου?!!112 και 126 χρονών αντίστοιχα εν ζωή!!!! ζωή νάχουνε )
    Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έκανες τις αγροτικές επιδοτήσεις, Cayen  και ουίσκι(μαύρο περικαλώ) στα επαρχιακά σκυλοστριπτιζάδικα (Η Λάρισα πρώτη στον κόσμο σε κατοχή Πόρσε και το οϊσκυ ,ντίσκυ τολεγε ένας παππούς, εθνικό μας ποτό?)
     Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που φιστικώθηκες εορτο-διακοπο κι αλλά γαμισοδάνεια  που δεν μπορείς να αποπληρώσεις, αρκεί να ζούσες δέκα μέρες σαν κροίσος  που δεν ήσουν( ε ρε κατακαημένο Άνω Σκορποχώρι!!!!)
       Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) κάτω απ την ομπρέλα σε ξαπλώστρα σε κοσμική παραλία, με φραπόγαλο,  σαγιονάρα ,καρότο αντηλιακό, κόκκινη εφιμερίς και τελέφωνο στ αυτί ωσάν γαρίφαλο και αγοραπουλούσες φωναχτά(ν ακούει και το παραδίπλα μωρό) μετοχαί  εν έδει χρηματιστή της Wall street Τσόμπανε? (Μου φάγασι τα λεπτά μου οι αλήτρες!!!)
         Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που απαθής παρακολουθούσες  το γιο του δοσίλογου Χριστοφοράκου να μπουκώνει, κανονικώς  ούλο το πολίτικο μας σύστημα ,να βγάζει δις στην αγαπημένη του Γερμάνια κι από κει να περιγελάει τους μαλάκες Έλληνες¨? Ε Ντόρα?
        Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που γι  αντίδραση στο χάλι μας   έφερες ναζιστές στη Βουλή απλά για να εγκαταστήσεις τη δημοκρατία της κλωτσοπατινάδας(όχι πως δεν το χρειάζονται το ξύλο με τα όσα έκαναν και κάνουν)
Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν) που  μέρα νύχτα ασχολιόσουν  με τους celebrities του σκοτωμού και το life style του Μαλακακωστόπουλου και των συναφών Κομιστών,Μαλέληδων  και άλλων σκουπιδιών τύπου STAR. Τώρα που γέμισε το μυαλό και η ψυχή και η ζωή σου με σκατά, πως να αισθανθείς, πως να σκεφτείς, πως να μιλήσεις? 
Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που  δήλωνες μια ζωή εισοδήματα κάτω απ το αφορολόγητο με εξοχικά δυο, σκάφος μέγκλα (έβαζες μέσα τη μαμά με το φουλάρι  και τον μπαμπά που τόπαιζε καπετάνιος με κασκέτο κι άσπρο κοστούμι κατακαλόκαιρο, ο μπουρτζόβλαχος) μερσεντέ γαμάτη(δεν μπορώ να κεκλοφορήσω με άλλο όχημα .να πούμε), χειμερινάς διακοπάς εις σαλέ(δίπλα  στης Γιάννας) με το πρόσωπο(τη γκόμενα ντε,  δια να εξηγούμεθα) και εις υγείαν τα κορόιδα?
     Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που λάδωσες τον εφοριακό για μια ψιλοτακτοποίησις  και μετά τη πολεοδομία(you know, ένα μικρό αυθαίρετο (320 τμ) στο δάσος έτσι για αλλαγή περιβάλλοντος)και   φακελάκι σε γιατρό για να γιάνει  τις αιμορροΐδες σου   και στον βουλευτή να διορίσει τον στόκο γιό σου σε καλή  δημόσια θέση, ανεξαρτήτως προσόντος να πούμε ? κι όπου αλλού εύρισκες πρόθυμον  τρύπαν, θε μου σχώρνα με,  έχωνες ,αρκεί να γινόταν η δουλειά σου?\
      Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έβλεπες την διαφθορά τριγύρω σου να βρωμίζει τα πάντα  και το θεωρούσες φυσιολογικήν κατάστασιν   και Ελληνική μαγκιά (εδώ  είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε γέλασε, ορέ Εγγονόπουλε?)
       Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ζούσες σαν μεγαλοεισοδηματίας όντας υπάλληλος σε οργανισμό με μισθό μέτριο και βάλε. Αμ η τσουράπω σου η κυρά Μαγδάλω πουθελε και λίφτινγκ? (Και γιατί περικαλώ η Κατίγκω του Σωκράτη του μανάβη  είναι καλυτέρα? Εμεις να μην τραβήξωμεν τα πετσιά μας ? Πως θα κυκλοφορήσωμεν εν τη Μυκόνω? να μας δει κοτζάμ κόκκινος Πάνος και να φτύνεται?)
         Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που δεν πλήρωνες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τα όποια μπατάρανε στ ανοιχτά, όχι μόνο από σένα βέβαια, είχαμε και τα ικανότατα και καλοπληρωμένα  κομματόσκυλα, διορισμενα στους οργανισμούς και τα γάμησαν το ταμ τιριρί..
Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ψήφισες  μια ολάκαιρη γενιά  κηφήνων, γόνους μεγαλοπαραγόντων ,κληρονομικώ δικαιώματι?
      Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που έκλεισες δρόμους λιμάνια ,ηλεκτρικά, τηλεπικοινωνίες θεωρώντας το συντεχνιακό σου αίτημα,  το μόνο  σημαντικό στο σύμπαν  κι ούλοι οι άλλοι να πάνε να καμπουριαστούνε?  Εσύ δεν έκανες την διαμαρτυρία αυτοσκοπό?
Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που ανέδειξες πανηγύρια τύπου Eurovision σε ανώτερο πολιτιστικό γεγονός ? Στην χώρα του πολιτισμού με πνευματικούς γίγαντες τύπου Βουλγαράκη, Λιάπη, αείμνηστο Κου-κου-Κούβελα, πρίγκιπα Γερουλάνο, τιτάνα Κουλούρη, γαμίκο Ζαχόπουλο  και άλλους τοιούτους φουντωτούς μαϊντανούς  στο υπουργείο πολιτισμού όταν η μονή σχέση των παραπάνω με το αντικείμενο , ήτο το πρώτο τραπέζι πίστα στον ΛεΠα και την Βανδή?
      Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που άφησες τον Χοντρομπέννυ να φτιάξει το νόμο έκτρωμα περί συγκάλυψης και μη ευθύνης υπουργών και άλλων επωνύμων (ο κάλος Θεούλης να του δίνει χρόνια τόσος κοσμάκης σώθηκε!!!)
        Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που άκουγες άπραγος και άναυδος τον θρασύτητο Πάγκαλο να σου λέει πως μαζί τα  φάγαμε? (φαίνεται ε!!)να φτύνει στα μούτρα σου την αλαζονεία  και την αμετροέπειά του?
     Εσύ (εγώ ) δεν ήσουν (ήμουν)που βαρύνεσαι για πράξεις και παραλείψεις και ανοχές που μας οδήγησαν εδώ? Εσύ(εγώ) άφησες να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας ενός ολόκληρου λαού και τον παρέδωσες στο εύκολο,  στο φαίνεσθαι, στο λαμέ, στο σεκλαμέ  και σ όλα τα κατώτερα  ένστικτα.Αντικατέστησες την ευθύνη με την ανευθυνότητα κι απορείς για τις συνέπειες?
Τώρα που τα όνειρα σου για ευημερία (έστω και λαμέ) τα πήρε ο γέρο διάολος , οδύρεσαι ?Ζήτα τα ρέστα πρώτα απ τον  ολέθριο  νεοπλουτίστικο ατομικισμό σου και μετά  από τους ξένους
Ο Gunter Grass  χάιδεψε τη συνείδηση σου κι όχι την αυτολύπηση σου κι ούτε το πήρες χαμπάρι(Που τραγουδάει το άτομο να του πετάξουμε κάνα λελουδικόν)
΄΄ Αν δεν φτιάξεις τον εαυτό σου δεν μπορείς να φτιάξεις τη χώρα σου,μόλεγε προχτέ ένας παππούς που το φιλοσοφούσε εν τω καφενείω των Αφων Ζήση και Μάκη Ψειριάρη κατά Τούμπα μεριά.
ΑΜΕΣΑ, από τώρα που θα βγεις να πάρεις τσιγάρα.  Να δεις τον ερειπωμένο κόσμο σου  και ν αλλάξεις στράτα. Κι   επιτέλους   ξέχνα το'' ξέρεις ποιος είμαι γω ρε'' που σ έφτασε ως εδώ
Δεν έχεις χρόνο. Κάτι πρέπει να κάνεις για σένα και τα παιδιά σου''
Κουβέντες μεγαλείο και μορφωτικές ρε παππού μου αλλά που ψυχή? 
'' Να βρεις. Η ζωή είναι εφτά  φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι οχτώ Μη ψάξεις ξένους θεούς να σε σώσουν , Ο μονός θεός  που θα σε σώσει είναι ο εαυτός σου και βρίσκεται μέσα σου. Κι ούτε μηχανισμοί ούτε μνημόνια ούτε Μέρκελ ούτε και κάνας πούστης  νοιάζεται για σένα . Κονομάνε απ την καταστροφή σου.  Σου κουνάν το δάχτυλο και σε βρίζουν κι από πάνω. Επειδής έρχονται και εκλογαί σκέψου το φοράς δυο, ορέ Μήτσε, πριν και κάνεις καμιά μαλακία πάλι και πληρώνουμε τζερεμέδες ''
 Αυτά μόπε και σας τα μεταφέρω σαν πικρή αμπελοφιλοσοφία καφενείου, μπας και την  ανθιστούμε   ότι είμεθα μονάχοι  στο λάκο με τα κωλοδαχτυλα .Κι όσο πιο γρήγορα την ανθιστούμε τόσο το καλύτερον δια τον κώλον μας , αδέρφια
 Την άδολη μου αγάπη για την ράτσα μας
 Μήτσος ο Τούφας
ΥΓ με το παρντόν και πάλιν  δια το ύφος και τη θεωρία .Πρώτα στον εαυτό μου τα λέω μπας και ξεκουνήσει!!!

20 σχόλια

  1. Πασοκ


    Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν ειδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

    ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

    το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο, ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

    ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

    ο Συριζα στα ιδια

    μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

    Νασος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασοκ


    Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν ειδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

    ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

    το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο, ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

    ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

    ο Συριζα στα ιδια

    μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

    Νασος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πασοκ


    Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν ειδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

    ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

    το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο, ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

    ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

    ο Συριζα στα ιδια

    μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

    Νασος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ


    Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν ειδε απο κοντατην συγκεντρωση της ΝΔ

    ολοι οι γυρω δρομοι αδειοι....

    το Δεν πληηρωνω εχει πιο πολυ κοσμο, ειπε στο Αγγλικο Σκαι νιους...

    ο Σαμαρας δεν περνει πανω απο 22% μη πεσει κιολας

    ο Συριζα στα ιδια

    μενει στο νεο Πασοκ να διωξει τα λαμογια...

    Νασος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

    Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

    Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

    Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
    Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαμαροπασόκηδες
    Κι’ η άτιμη γενιά σας
    Καταραμένοι νά ΄σαστε
    Εσείς και τα παιδιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύο χοντροί και δυό λιγνοί
    μας ρίξαν στη παγίδα.
    Εχόντρυναν το χρέος μας
    λιγνέψαν την ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παπάδες: Πυορροούσες πληγές στο πετσί του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΟΣ ΝΑΣΟΣ ;

    Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΟΚΤΟΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΛΙ 33 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ...

    ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος Ο/Η ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ είπε...

    καλα ξεμπερδεματα με τις εφοριες τις κατασχεσεις τις αυτοκτονιες την πεινα,την αναξιοπρεπεια και εν γενει τη σκλαβια.δυστυχως το δεξιος ειναι συνηθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Leygues πρότεινε να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση σαφής προειδοποίηση ότι τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου Θα σήμανε παραδοχή της πολιτικής τον κατά τη διάρκεια τον πολέμου και ανασύσταση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τους Συμμάχους. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Ελλάδα να γνωρίζει ότι οι Σύμμαχοι δεν ήταν σε θέση να εμπιστευθούν σημαντικά στρατηγικά σημεία στη Μικρά Ασία σε μια μη φιλική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, επιστροφή τον Κωνσταντίνου θα σήμαινε αναθεώρηση, από τις Δυνάμεις, της Συνθήκης των Σεβρών. Το τελικό κείμενο, που υιοθετήθηκε από τη Συμμαχική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και επιδόθηκε στην κυβέρνηση Ράλλη, στις 20Νοεμβρίον/3Δεκεμβρίου, αποτελούσε, τυπικά, συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο απόψεις με ουσιαστική παραδοχή των γαλλικών θέσεων. Δεν έθετε θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης, αλλά τόνιζε ότι οι δυνάμεις της Εηtente, θα θεωρούσαν την τυχόν επιστροφή τον Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο σαν μια μη φιλική ενέργεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να επανεξετάσουν ολόκληρη την πολιτική τους στην Εγγύς Ανατολή χωρίς καμία δέσμευση• χωρίς δηλαδή να δεσμεύονται από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Ελλάδα θα έπαυε να θεωρείται σύμμαχος-εντολοδόχος της Εηtente στη Μικρά Ασία. Στις 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από το Δημοψήφισμα για την επιστροφή τον Κωνσταντίνου, οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εξουσιοδοτήθηκαν να γνωστοποιήσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σύμμαχοι θα διέκοπταν κάθε οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα αν ξαναγύριζε ο εξόριστος μονάρχης.
    [Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978, σελ. 150]

    Οι Ευρωπαίοι δεν μπλόφαραν, ακύρωσαν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα και πήγαν διπλωματικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και φτάσαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Η τότε ελληνική κυβέρνηση, διεθνώς απομονωμένη οικονομικά, προχωρά σε αναγκαστικό δάνειο όλων των Ελλήνων προς το Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα μισά τους χρήματα στο Κράτος, με αντάλλαγμα ομόλογα του Δημοσίου!!!Λέτε το μέτρο αυτό να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο Τσίπρα ;


    3. Η «διχοτόμηση της δραχμής»
    Οι προσπάθειες τον Γούναρη για δανειοδότηση από το εξωτερικό αποτυγχάνουν. Οι Αγγλογάλλοι έχουν ακυρώσει όλες τις πιστώσεις από την εποχή της επανόδου του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Ο Γούναρης αναγκάζεται να ακολουθήσει αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης προχωρεί με νόμο στη σύναψη εσωτερικού αναγκαστικού δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου πεντα¬κοσίων εκατομμυρίων δραχμών (Μάρτιος 1922). Ο τρόπος εφαρμογής του αναγκαστικού δανείου ήταν πρωτότυπος: το χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε χάνει τη μισή του αξία. Οι πενήντα δραχμές, για παράδειγμα, που είχε στα χέρια τον ο πολίτης αποκτούν ονομαστική αξία είκοσι πέντε δραχμών. Οι άλλες είκοσι πέντε κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο. ‘Έτσι, ο ελληνικός λαός, αιφνιδιαστικά, χάνει το μισό του νόμισμα.
    [Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη Γ΄ Λυκείου του ΟΕΔΒ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νάσο Πασοκ ( δηλαδή γελοίε οπαδέ του κουτσούκου )

    πες στο κουτσούκο ότι

    1) η συγκέντρωση του Σαμαρά ήταν υπερτριπλάσια του Βενιζέλου στον ίδιο χώρο ( όταν το πασοκ πήρε 13,1 %) και χωρίς πακιστανούς. Στο Βενιζέλο ήταν γεμάτος μόνο ο κεντρικός διάδρομος, ενώ στο Σαμαρά, εκτός από το κεντρικό, ήταν όλη η κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος

    2) Αντιθέτως, αν με αυτό το κόσμο ο Σαμαράς και ο Τσίπρας πάρουν 22% ( ο κόσμος να πεις στο γελοίο δόκτορα δεν πάει στις συγκεντρώσεις ), τότε τι σοκ θα έπαθε ο δόκτορας από τη συγκέντρωση 500 ατόμων στο Μενίδι, που αναγκάζει αυτόν που τραβά τα πλάνα να δείχνει ουρανό και πολυκατοικίες της πλατείας του Μενιδίου; Πόσο θα πάρει το πασοκ με το 1/10 των συγκεντρωμένων της ΝΔ και του Σύριζα ;

    3) Ά, πες στο δόκτορα της παπαρολογίας, ότι το ΚΚΕ έκανε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση από όλους στο Πεδίο του Άρεως. Άρα θα πάρει 30% με την ηλίθια λογική του δόκτορα της αποτυχίας ;

    ΣΟΥΡΓΕΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο υποψηφιος της ΝΕΑΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ απαντα στο ερωτηματολογιο του ΟΥΣΤ
    Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
    Να τσαλαβουταω στην πισινα μου
    Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
    ο ανταγωνισμος με τους πασοκους.Επιστημονες κλεφτες.
    Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
    οταν ακουσα το σαμαρα να καταγγελει το μνημονιο.
    Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
    Ειμαι τραμπουκος.
    Το βασικό ελάττωμά σου;
    Ειμαι πολυ στοκος.
    Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
    στη ζωη δεν επιτρεπονται λαθη.
    Η τελευταία φορά που έκλαψες;
    εκλαψα απο τα γελια, οταν ακουσα το σαμαρα να καταγγελει το μνημονιο.
    Ποιοι είναι οι ήρωές σου σήμερα;
    Τα γατονια που τσιμπανε τα ευρωπουλα των επιδοτησεων
    Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
    The color of money
    Το αγαπημένο σου ταξίδι;
    Στην ελβετια
    Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
    Η πηνελοπη δελτα.
    Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
    Την ανεργια.Μας δουλευει για ψιχουλα.. Αν ειναι και αστεγος ακομα καλυτερα,γιατι φτιαχνω κοινωνικο προφιλ με εξοδα του κρατους.
    Και σε μια γυναίκα;
    Την ανεργια.Μας καθεται για ψιχουλα.Αν ειναι και φορεας ακομα καλυτερα,γιατι φτιαχνω κοινωνικο προφιλ με εξοδα του κρατους.
    Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
    το πουτανακι που τραγουδαει μετραει.
    Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
    Money money money..
    Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
    ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΣ
    Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
    Ο νταβλας
    Το αγαπημένο σου χρώμα;
    Το πράσινο του δολλαριου.Αρεσει και στη βαση μας,αλλα με τη δραχμη θα βολευτουν.
    Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
    Οτι ειμαι η εναλλακτικη του πασοκ
    Το αγαπημένο σου ποτό;
    αυτο που πινω στην υγεια των κοροιδων.
    Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
    γιατι δεν πηρα περισσοτερα
    Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ’ όλα;
    την εφορια.
    Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
    Να σας τα παιρνω
    Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
    η εφορια
    Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
    στην εφορια
    Ποιο είναι το μότο σου;
    ολα τα λεφτα,κρυφα και μετρητα.
    Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
    πινοντας το αγαπημενο μου ποτο στην υγεια των κοροιδων
    Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
    υπηρχαν ευκαιριες να κονομησω που δεν τις ειδα?
    Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
    Προσδοκιας.Λες να τσιμπησουν τα κοροιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΑ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

    ΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ...

    ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΑΣ... ΔΙΩΞΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΑ, ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 1000 ΕΥΡΩ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΘΕΣΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΞΗΛΩΣΕ ΤΑ ΟΛΑ.

    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΚΑΝΕ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 60.000 ΕΥΡΩ, ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΔΗΜΕΥΣΕ ΤΑ ΟΛΑ, ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΟΛΑ. ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΣΕΠΗ. ΚΑΙ 2 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ Η ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΕΞΩ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΜΕΣΑ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΒΓΑΝΟΙ!ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΜΑΤ, ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( ΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ), ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΟΨΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ, ΚΟΨΤΑ ΟΛΑ.

    ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. ΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ; ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΝΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΨΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.
    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν ειδε

    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν ειδε

    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σοκ επαθε ο δρ Κουτσουκος στο Συνταγμαα οταν ειδε

    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση