GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μολών Λαβέ!

Γράφει ο Δευκαλίωνας. http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ . Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της στήλης που συμπα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους της στήλης που συμπαραστάθηκαν στο προσωπικό πρόβλημα. Ένα απλό ευχαριστώ είναι πολύ λίγο γι’ όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους που αμέσως ενδιαφέρθηκαν και δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν.
Σιγά-σιγά, όμως, ας ξαναβρούμε τον ρυθμό μας... στο επίκαιρο θέμα των ημερών... θα αποχωρίσει εθελοντικά ή εξαναγκαστικά η Ελλάδα από το ευρώ;
Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι...
το Βόρειο-Ευρωπαϊκό βιομηχανικό Κεφάλαιο επιθυμεί ένα ευρώ υποτιμημένο έναντι του δολαρίου. Με ευρώ υποτιμημένο έναντι του δολαρίου τα βιομηχανικά προϊόντα της Βόρειας Ευρώπης εξάγονται με φθηνότερες τιμές στις δολαριακές αγορές. Ευνόητα αυτά τα προϊόντα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικά λόγω φθηνότερης τιμής από τα αντίστοιχα προϊόντα που παράγονται και κοστολογούνται σε δολάρια. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η παρούσα αναταραχή στην Ελλάδα και οι επικοινωνιακές της προεκτάσεις στο οικοδόμημα του ευρώ υποτιμούν το ευρωπαϊκό νόμισμα. Είναι δηλαδή βούτυρο στο ψωμί του Βόρειο-Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου.
Ας πάμε τώρα παρακάτω. Μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είτε εξαναγκαστικά, είτε εθελοντικά θα ανατιμήσει αυτόματα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άρα ακριβότερα βιομηχανικά προϊόντα, συνεπώς λιγότερες εξαγωγές, συνεπαγωγικά μικρότερη παραγωγή από τις βιομηχανίες της Βόρειας Ευρώπης. Η ύφεση και ανεργία προ των πυλών της Φρανκφούρτης!
Η στήλη δεν θεωρεί ότι το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο ώστε να προκαλέσει παγκόσμιο οικονομικό σοκ. Απλά το Ελληνικό Δημοσιονομικό Πρόβλημα και η επικοινωνιακή του αναζωπύρωση είναι ένα πολύ καλό επικοινωνιακό επιχείρημα για να υποτιμάται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο.
Πάμε τώρα στα σπουδαία. Ποιο είναι το ερώτημα; Εάν η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας ακολουθήσει αντιμνημονιακή πολιτική, ποια θα είναι η εξέλιξη; Θα αποχωρίσει εθελοντικά ή εξαναγκαστικά η Ελλάδα από το ευρώ;
Κατ’ αρχή να το ξεκαθαρίσουμε. Διαδικασία εξαναγκαστικής αποπομπής μίας χώρας από την ζώνη του ευρώ δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο εθελοντική και αυτή υπό προϋποθέσεις αποχώρηση.
Δεύτερο επιχείρημα. Θα μας κόψουν τα δανεικά και θα χρεοκοπήσουμε; Μα οι ίδιοι πλέον παραδέχονται ότι τα δανεικά που μας δίνουν τα παίρνουν πίσω σαν εξοφλήσεις παλαιών δανείων και τόκων. Άρα ποιοι θα χρεοκοπήσουν; Εμείς που είμαστε χρεοκοπημένοι ή οι τράπεζες τους που δεν θα εισπράττουν τα ευρωπαϊκά κρατικά κεφάλαια που δίνονται δανεικά στην χώρα μας για να εξοφληθούν τα παλαιά δάνεια;
Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε δεμένοι με τους ευρωπαίους εταίρους μας σε ένα ταγκό θανάτου.
Ποια είναι η λύση;
Ας μην είμαστε αιθεροβάμονες. Δεν υπάρχει εύκολη λύση. Ο Καπιταλισμός και η πλέον σύγχρονη και χυδαία έκφραση του ο νεοφιλελευθερισμός δεν θα κάνουν πίσω. Θα προσπαθήσουν να επιβάλουν την θέληση τους με οποιοδήποτε τρόπο. Ειρηνικό ή βίαιο!
Εξ άλλου ήδη διανύουμε τα πρώτα βήματα προς τον Αυταρχικό Καπιταλισμό. Δηλαδή τέρμα τα ψέματα για Ανθρώπινα Δικαιώματα και αστικές Δημοκρατίες. Φθηνή δουλειά και καθόλου εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Το παράδειγμα της μετά-κομμουνιστικής Κίνας απέδωσε κέρδη, γιατί να μην το ακολουθήσει και η δύση;
Και εκεί είναι η πρόκληση για τους Έλληνες! Είναι αποφασισμένοι να παλέψουν, να αγωνιστούν, να ματώσουν για να έχουν φάρμακα οι άρρωστοι και τροφή όσοι πεινάνε; Τότε τη λύση θα την βρουν στα στενά των Θερμοπυλών. Εκεί υπάρχει το άγαλμα ενός άντρα που στέκει όρθιος και διαλαλεί στους αιώνες: Μολών Λαβέ!

9 σχόλια

  1. Της τζαμπα μαγκιας το αναγνωσμα.

    Κρυβεις κατι φιλαρακο. Αν ειναι αποφασισμενοι να ματωσουν, θα ματωνουν για καμμια 20αρια χρονια, δε θα ματωσουν στις 18 ιουνιου και στις 19 θα ειναι παλι πλουσιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουν κατουρηθει πανω τους απο το φοβο.

    Εχουν χεσθει στην κυριολεξια...

    "αλητες ρουφιανοι δημοσιοκαφροι" κομματα αποκομματα αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ-σκυλια,πουστηδες του συριζα (των πουστηδων και των φτωχων μεταναστων)... και λοιπα σκυλια..

    Αιτια??

    Η ανοδος της Χρυσης Αυγης!!!
    Τρεμουν αμα ερθει ΠΡΩΤΗ και σχηματισει αυτοδυναμη κυβερνηση..
    Τρεμουν την κρεμαλα οι αλητες...

    Και εχουν αμολησει λυτους και δεμενους και βριζουν συκοφαντουν ,οτι πουστια θελεις σκαρφιζονται οι μπασταρδοι για να τους εξαφανισουν...

    Σημερα ειδα σε καποια φαση εκεινο το τραγί "μανεση" στο "αλφα μπουρδελο" να διαβαζει κατι δακρυφερτα γραμματα "φτωχων μεταναστων"..

    Τωρα το απογευμα η Χρυση Αυγη δεν υπηρξε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ τηλεπαραθυρο..

    Λοιπον ..Εξαγριωθηκα .

    Χρυση Αυγη δαγκωτο πουστηδες

    Χ Ρ Υ Σ Η Α Υ Γ Η δαγκωτο..

    Πουστηδες γαμω τη φυλη σας...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάντηση στο Ζάππειο

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει στους πρεσβευτές της G20 ο Αλέξης Τσίπρας

    Αθήνα

    Τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους πρεσβευτές της G20 στις ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα διαλόγου με όλες τις χώρες.

    Εκτός των πρεσβευτών της G20 έχει κληθεί και ο πρέσβης της Κύπρου.

    Στις 20:00 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην Ελευσίνα, στον πεζόδρομο στην παραλία, Νικολαΐδου και Χαριλάου.

    ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ,

    Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ,

    Η ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!

    ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!

    ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 35% !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτο καραγκιοζιλίκι και κόμπλεξ από τον γραφικό Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ!
    Δείτε τι δημοσίευσε!!

    Ντροπή και αίσχος.
    Ο γελοίος ο Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λύσει τα προβλήματά μας διώχνοντας τις λίγες επιχειρήσεις που υπάρχουν ακόμα εδώ, αφού θα τους αυξήσει τη φορολογίας στος 60-70%, κοινοποιεί αφίσα Μαοκικού Κομμουνιστή που...ποδοπατά τον Ιησού Χριστό!!!!

    Ρε γελοίε γιατί προσβάλεις τους υπόλοιπους που πιστεύουν και θες να τους υφαρπάξεις τους ψήφους;;
    Εμείς δημοσιεύουμε φωτογραφίες που να σφυροκοπούμε το κεφάλι του ινδάλματός σου του Κάστρο ή του Στάλιν;;;

    Καραγκιόζη !!..μάλλονκλόουν, στην διεθνιστική!


    Διερωτομαι πως κυκλοφορει στη πιατσα ο Μηλιος με αυτη τη φατσα που εχει.
    Μου θυμιζει μανιακο που παιζει σε ταινια cult της δεκαετιας του 1970.

    Για τη δε κορη του Κωνσταντοπουλου και τη Δουρου, η οψη τους δειχνει οτι κανανε πολλες καταχρησεις στα νιατα τους ...


    ΑΘΕΟΙ-ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι άχρηστοι μπαχαλάκηδες
    τα ρεμάλια ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός ειναι αυτος ο Λεβεντης Εισαγγελεας;!

    Που καλεί Παπανδρέου και Βενιζέλο για τις μίζες του Άκη!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Καλουνται: οι δύο πρώην πρωθυπουργοι, Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, επίσης ο Ευ. Βενιζέλος, η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου, όσοι δηλαδή συμμετείχαν στις αποφάσεις για τα υποβρύχια και τα TOR M1.
    Για δύο μήνες ο ανακριτής θα ακούσει καταθέσεις και στη συνέχεια θα αποφανθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πτώχευση φαίνεται πλέον σχεδόν αναπόφευκτη.

    Ας τα δούμε από την αρχή.
    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπαίνουν σε καμία κυβέρνηση.
    Βενιζέλος και Καμμένος δηλώνουν ξανά ότι δεν θα συμμετέχουν ή ότι θέλουν κυβέρνηση οικουμενική ή εθνικής ενότητας, στην οποία, όμως, αποκλείεται να μπει ο Σύριζα, αν είναι δεύτερο κόμμα.

    Τι μένει; Ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη ( αλλά με μικρή διαφορά από τον Σύριζα ) δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, αν το πασοκ ή οι ΑΝΕΛ δεν δεχθούν μια μίνιμουμ συμφωνία. Πιθανόν, στο πασοκ, μετά τη βέβαιη νέα ήττα με μείωση ποσοστών, μικρή ή μεγάλη, να είναι άλλος αρχηγός, πιο σώφρων και διαλλακτικός, στη πορεία σχηματισμού κυβέρνησης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάπτυξης, μαζί με τη ΝΔ και την Δημ. Αριστερά. Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να μιλήσει με σιγουριά, λόγω των αλλεπάλληλων επικοινωνιακών λαθών του κ. Βενιζέλου.

    Όπως φάνηκε και σήμερα, με τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου,σε περίπτωση επικράτησης του Σύριζα είτε ως πρώτο κόμμα, είτε ως δεύτερο αλλά με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, οδηγούμαστε σε ακυβερνησία και εσωτερική πτώχευση, μαζική φυγή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στο εξωτερικό, και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, καθώς θα είναι βέβαιη η προσφυγή και σε τρίτες κάλπες, λόγω της αδιαλλαξίας του Σύριζα και Καμμένου σε κατάργηση του μνημονίου, και στην εκτός τόπου και χρόνου πολιτική Βενιζέλου.
    Για όσους ξέρουν και λίγη ιστορία, το Κράχ του Χρηματιστηρίου της Ν.Υ έφερε 13εκ ανέργους στην Αμερική. Η πιθανη κατάρρευση τραπεζών στις 18 Ιουνίου, λόγω πανικού, ακυβερνησίας, έλλειψης εμπιστοσύνης στο κρατικισμό του Σύριζα, θα σημάνει και το τέλος των επιχορηγήσεων και ΕΣΠΑ για την Ελλάδα!
    Οι ακραίες, αδιάλλακτες τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Καμμένου, σε συνδυασμό με τη άτεγκτη στάση του Σύριζα, οδηγούν μια πολύ μεγάλη μάζα ψηφοφόρων προς τη ΝΔ. Θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η εσωτερική πτώχευση ; Θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ομιλία στους πρεσβευτές της G20

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση, είπε ο Αλ.Τσίπρας

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και την οικονομία, όπως διατυπώνονται και στο πρόγραμμα του κόμματος, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τετάρτη στους πρεσβευτές της G20, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αλλά είναι πρόγραμμα που αποτελεί τον μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και την ζώνη του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά του 21ου αιώνα, που επιδιώκει έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

    Σήμερα, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ ο Αλ.Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Ελευσίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μολων λαβε
    ναι
    αλλα τ ι ;!






    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί Αυτοδύναμος Αλέξης Τσίπρας.

    Θέλω μια (αυτοδύναμη, ναι!) κυβέρνηση Τσίπρα για να φέρει τ’ απάνω-κάτω σ’ αυτόν άθλιο τόπο όπου ζούμε.

    Δεν αντέχω άλλο την μικρομεσαία μετριότητα και την έφεση προς την διαπλοκή και την συναλλαγή με επιχειρηματίες, μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών, νταβατζήδες, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και εκβιαστές -που χαρακτηρίζει όλο το πολιτικό μας σύστημα.

    Θέλω να φύγουν όλοι, να εξαφανιστούν, να τους φάει η μαρμάγκα, η μαύρη τρύπα που αυτοί δημιούργησαν.

    Δεν θέλω ούτε Βενιζέλους, ούτε Σαμαράδες, ούτε Παπανδρέου, ούτε Καραμανλήδες ούτε Μητσοτακέϊκο – θέλω να αποσυρθούν και να μας αφήσουν επιτέλους ήσυχους.

    Μας οδήγησαν όλοι αυτοί στο απόλυτο αδιέξοδο και έχουν το θράσος να μας ξαναζητάνε την ψήφο μας; Πολύ θράσος το λέω εγώ αυτό.

    Γιατί ξέρω, όπως ξέρουν όλοι οι Έλληνες πια, ότι όλοι αυτοί και τα κομματόσκυλά τους, χρησιμοποίησαν τις ψήφους μας προς ίδιον όφελος –για να πλουτίσουν σε βαθμό εμετικό, να εξασφαλίσουν εγγόνια και τρισέγγονα και να νοιώσουν το “ power” του χρήματος και της εξ αυτού εκπορευομένης «εξουσίας».

    Και, όχι, συγγνώμη, δεν το κάνανε καν «για τα παιδιά τους». Όλα τους τα εγκλήματα τα κάνανε για πάρτη τους, κινούμενοι από τον ακόρεστο εγωισμό τους και την λατρεία τους στο χρήμα.

    Από τα χωριά τους όλοι αυτοί (καλά τα έλεγε ο Κατσιφάρας ότι δεν τους ήξεραν ούτε οι θυρωροί τους –αν είχαν και θυρωρούς), εκτοξεύτηκαν στην επικίνδυνη ζώνη των μεγάλων εθνικών αποφάσεων χωρίς να νοιάζονται ντιπ για το "έθνος".

    Απατεώνες με σφραγίδα. Ένας υπουργός Αμύνης, παρ’ ολίγον πρωθυπουργός που σαν ψυχοπαθής κρατούσε σημειώσεις για τα μπίλιον —μπικικίνια του και ένοιωθε ασφαλής ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγγίξει.

    Πρέπει επειγόντως να απαλλαγούμε απ’ όλον αυτόν τον συρφετό.

    Τώρα, στις 17 Ιουνίου.

    Δεν ξέρω τι θα μπορέσει να καταφέρει μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ξέρω όμως ότι μπροστά στην μαφιόζικη Ελλάδα στην οποία ζούμε δεκαετίες τώρα, είναι ελπίδα μεγάλη η ριζική αλλαγή των ανθρώπων που θα χειριστούν από δω και πέρα την εξουσία. Είναι άλλα μυαλά.

    Δεν είναι «έμπειροι» στην άσκηση της εξουσίας αλλά είναι διαθέσιμοι να μάθουν και να βοηθήσουν τον έρημο αυτόν τόπο να ξανασταθεί στα πόδια του. Και κανένας Στρατούλης, κανένας Μπαλάφας, κανένα στέλεχος του νέου «κόμματος» του ΣΥΡΙΖΑ (και φυσικά όχι ο αρχηγός του) δεν μπορεί να είναι χειρότερος από τους αλήτες που μας κυβερνούνε 38 χρόνια τώρα.

    Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν.
    Αυτή είναι εμένα η επιλογή μου.

    Ευτυχώς θα το βοηθήσει αυτό το «όνειρο» η αποκοτιά του Σκανδαλίδη και του Παυλόπουλου που φτιάξανε τους νόμους με τα μπόνους των 40 (και μετά των 50) βουλευτών, σίγουροι ότι αυτοί θα τους χαρούνε.

    Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα δόξα τω Θεώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση