GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση»

Επειδή «πρόκειται για ζητήματα που έχουν βαριές συνέπειες, δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται εξαρχής λεπτομερείς ανακοινώσεις» δήλωσε ο π...

Επειδή «πρόκειται για ζητήματα που έχουν βαριές συνέπειες, δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται εξαρχής λεπτομερείς ανακοινώσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, αναφερόμενος σήμερα στην υπόθεση της κατάρριψης τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία.
Ωστόσο, το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «επικίνδυνη» τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα για ποιο λόγο βρισκόταν το αεροσκάφος στο σημείο, που καταρρίφθηκε.
«Εάν ληφθούν υπόψη οι ταχύτητες των αεροσκαφών καθώς πετούν πάνω από τη θάλασσα, είναι κάπως σύνηθες φαινόμενο οι στιγμιαίες παραβιάσεις συνόρων» είπε ο Αμπ.Γκιουλ και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να διαλευκανθεί αν πρόκειται για μία τέτοια περίπτωση, ή αν το συμβάν έγινε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
«Πρόκειται για ζητήματα με βαριές συνέπειες και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να εκδίδονται εξαρχής λεπτομερείς ανακοινώσεις. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, θα γίνουν τα δέοντα» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Η βουλευτής του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Γκιουλτάν Κισανάκ, δήλωσε σχετικά ότι «μία κυβέρνηση που δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει επί 7-8 ώρες τι απέγινε ένα αεροσκάφος της και εμφανίζεται υπέρμαχος της στρατιωτικής επέμβασης, συνιστά κίνδυνο που θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία σε μεγάλο βάλτο».
Η Κισανάκ είπε πως «το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι στις 12 χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους, αλλά δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η πληροφορία με ποια αποστολή απογειώθηκε το αεροσκάφος, ποιος ήταν ο προορισμός του και ποιος ο στόχος του».
Υπογράμμισε επίσης ότι «η κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να δεχθεί ένα κράτος, αλλά αν το ίδιο αυτό κράτος δεν είναι σε θέση να κάνει επί 7-8 ώρες σχετική ανακοίνωση και δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα τι δουλειά είχε εκεί το αεροσκάφος, ποια ήταν η αποστολή του και για ποιο λόγο προέβη σε παραβίαση συνόρων, αυτό συνιστά μεγάλο πρόβλημα».
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε σήμερα ότι το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη χθες από την Συρία δεν ήταν πολεμικό αλλά αναγνωριστικό, όπως μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TRT.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ήταν ένα F-4 Phantom, υπερηχητικό μαχητικό, το οποίο μπορεί και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις αναγνώρισης.
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε σήμερα με τον υπαρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, όπως μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV.
Νωρίτερα, το ίδιο δίκτυο μετέδωσε ότι στη συνάντηση, με θέμα την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους, μετείχε και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού, αλλά αργότερα διόρθωσε την είδηση αναφέροντας ότι μετείχε μόνο ο υπαρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση