GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βασικός αντίπαλος του Γιάννη Στουρνάρα ο Γιάννης Στουρνάρας...

Αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τη δημόσια παρουσία του κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σ...

Αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τη δημόσια παρουσία του κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών θα βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μια ιδιαίτερα δημοφιλής προσωπικότητα στο χώρο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.
Αν και η ατομική του ποιότητα είναι σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου των πολιτικών στελεχών του κομματικού συστήματος, ο κ.Στουρνάρας έχει συχνά προκαλέσει χαμόγελα στους συναδέλφους του με τις γενναιόδωρες εκτιμήσεις του για τα δημοσιονομικά της χώρας.
Θυμίζω:
Η μέση πρόβλεψη για το 2009 είναι 2% ανάπτυξη - αυτό βέβαια είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 4% του 2007. Η εθνική οικονομία σε πραγματικούς όρους θα είναι κατά 7,5 δισ. ευρώ φτωχότερη μέσα σε μια διετία, απ' ό,τι θα ήταν αν αναπτυσσόταν ετησίως με βάση τη μακροχρόνια τάση της, που είναι 4%. (...)Επίσης, οφείλω να πω ότι η ανάκαμψη στις αγορές κεφαλαίου και χρήματος ενδεχομένως θα προηγηθούν της ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, όπως συνήθως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές. Ξέρετε, η οικονομική ιστορία είναι πάντα ο καλύτερος οδηγός . Πάντως, προβλέπω ότι σε ρυθμούς 4% θα φτάσουμε μετά το 2010, στις αρχές του 2011.
Συνέντευξη στη Lifo, 2008
«Aσο» άνω των 300 δισ. ευρώ απέκτησε η κυβέρνηση στο μανίκι της που μπορεί να ανατρέψει τις αρνητικές αξιολογήσεις των ξένων οίκων, να μειώσει το δημόσιο χρέος και το κόστος δανεισμού, αλλά και να χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό σύστημα. Πριν από μερικά 24ωρα ολοκληρώθηκε η καταγραφή και ο υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας ακινήτων του Δημοσίου που παρουσιάζει σήμερα η «Κ». Η καταγραφή και ο υπολογισμός αυτός γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού Δημοσίου και, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ και καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα, μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα, συμβάλλοντας στον περιορισμό του δημοσίου χρέους και του κόστους δανεισμού.
Ρεπορτάζ Καθημερινής, Ιανουάριος 2012
Μελέτη του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), όπου ισχυρίζεται πως η εθνική οικονομία θα ωφεληθεί κατά 13% στην πενταετία (συγκεκριμένα αύξηση του ΑΕΠ κατά 13,2%).
Περισσότερα εδώ.
Αν πράγματι στη χώρα βρίσκεται δημόσια περιουσία αξίας 300 δισ. ευρώ κι αν όντως η πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων μπορεί να αυξήσει κατά 13,2% το ΑΕΠ, ο κ.Στουρνάρας έχει μια μεγάλη ευκαιρία να γράψει Ιστορία...

2 σχόλια

  1. πολυ καλο αρθρο..
    πως εξαπατας ενα λαο..
    η ακριβη κουστουμια βοηθαει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΕΊΣΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ??? ΧΡΕΩΘΕΊΤΕ ΡΕ ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΩΧΎΝΟΥΜΕ ΚΟΡΌΙΔΑ...

    ΝΑ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΠΑΝΤΟΎ ..ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΚΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΧΙΌΝΙ , ΕΔΏ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΊΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΠΟΛΑΑΑ,,ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΌ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΆΜΕ ΠΟΛΛΆ ΝΑ ΠΕΡΝΟΎΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕ ,ΑΣ ΘΈΛΟΥΝ ΤΌΚΟ 50%Ο.Κ ...ΕΕΕ, ΚΑΙ; ΘΑ ΤΑ ΠΆΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.. ΓΡΆΨΕΤΕΤΑ ΣΤΟ ΧΙΌΝΙ ΡΕ ?????

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση