GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος...

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας  Γ. Βερνίκος, μόλις διαπίστωσε το νομικό κώλυμα που εμπόδιζε εξ αρχής την υπουργοποίηση το...

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας  Γ. Βερνίκος, μόλις διαπίστωσε το νομικό κώλυμα που εμπόδιζε εξ αρχής την υπουργοποίηση του, τη συμμετοχή του δηλαδή σε εξωχώρια εταιρεία.  
Το θέμα ανακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του επισήμανε ότι ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) απαγορεύει ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Επίσης ανέφερε για τον κ. Βερνίκο, ότι με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βερνίκος διερεύνησε αμέσως το θέμα και όταν διαπίστωσε ότι πράγματι υπάρχει κώλυμα, συνέταξε την επιστολή της παραίτησης του. Παράλληλα ενημέρωσε τον κ. Ευ. Βενιζέλο για το κώλυμα που υπάρχει και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ του επισήμανε ότι ο νόμος είναι νόμος. Αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Ομως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.
Ομως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;»

6 σχόλια

  1. "Παραίτησε" τον Βερνίκο ο ΣΥΡΙΖΑ- Φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ ...

    Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γ.Βερνίκος. Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό εξηγήσεις για το αν συμμετέχει σε εξωχώριες εταιρείες, καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα.
    Κάπως έτσι, το ΠΑΣΟΚ χαρίζει στον Αλέξη Τσίπρα μια τεράστια επικοινωνιακή νίκη καθώς ο κ.Βερνίκος ήταν προσωπική επιλογή του...Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς είναι ένας από τους πλέον στενούς φίλους του.
    Ο κ.Βερνίκος μπορεί μεν να είναι ένας σοβαρός άνθρωπος αλλά δραστηριότητες του παρελθόντος καθιστούσαν την πορεία του ασυμβίβαστη με την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων. Το γνώριζε όλη η "πιάτσα" πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου.
    Δεν αντέχει το ΠΑΣΟΚ άλλους ερασιτεχνισμούς.

    Πηγή :Parapolitiki.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θετικό το ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο Βερνίκος μετά την αποκάλυψη της offshore.

    Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε από τον Α. Σαμαρά, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιώργος Βερνίκος, μετά την αποκάλυψη
    ότι έχει offshore με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.
    Έτσι διορθώνεται τουλάχιστον το λάθος της αποδοχής της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για υπουργοποίησή του μιας και ήταν εξ αρχής γνωστό ότι σαν "καλός" αριστερός...είναι βουτηγμένος μέχρι το λαιμό μέσα στα σκατ@ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ' ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΤΕΣ".
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΙΣ "ΚΑΤΙΝΕΣ" ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑΚΙ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΤΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΔΏ ΘΕΛΕΙ ΚΊΝΗΜΑ ΜΕ ΈΝΟΠΛΟ ΑΓΏΝΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.....ΟΙ ΟΦ ΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΏΝΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ...ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΔΏ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ !!ΜΕ ΠΟΥΤΣΕΣ ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΕΣ-ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΟΚΟΥΛΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΆΝΕ ....

    ΏΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ... ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΘΑΊΝΟΥΜΕ,,, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΌΛΟΙ ΘΗΡΊΑ ΚΑΜΊΑ ΣΧΈΣΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    Κ-Α-Μ-Ι-Α


    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελάτε να αλλάξουμε την χώρα μας να απαλλάξουμε την χώρα μας ΑΠΟ ΟΦ ΣΟΡ, από απατεώνες ...Αν έχουν δικαίωμα οι εφοπλιστές να έχουν ΟΦ ΣΟΡ γιατί να μην έχουν οι ΆΛΛΟΙ Ελληνες???

    Αυτά με τα όπλα και την λαϊκή εξουσία αλλάζουν ΟΛΑ... τώρα στην ΝΕΤ ,ΑΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Η ΜΑΝΩΛΗΔΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΕ ΤΗΣ ΟΦ ΣΟΡ...ΓΑΜΗΣΤΕ ΟΣΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ .. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΡΟΔΥΑΦΥΓΑΔΕΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ..ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΓΙΑ ΛΑΟΣ??? ΠΟΥ ΣΕ ΨΕΥΤΙΛΗΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΞΥΠΝΑ ΓΑΜΩ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΣΟΥ 18.000 ΟΦ ΣΟΡ ΣΑΣ ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΈΨΕΙ .....ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ ΡΑΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ?????

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρτι κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ:
    14 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία
    το 2013...
    ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 350%!

    Η εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 27% (με μια ενδιάμεση... στάση στο 16%), δε δημιούργησε ευφορία στην Κουμουνδούρου μόνο για την αύξηση των εδρών στη Βουλή.
    Η εκλογική επιτυχία έφερε και κατακόρυφη άνοδο των εσόδων του κόμματος, που με βάση τα ποσοστά του, θα βάλει στα ταμεία του το 2013 έως και 14 εκατομμύρια ευρώ.

    Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το 2011 τα έσοδα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν μετά βίας τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
    Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η διαφορά σε σχέση με το περασμένο έτος φτάνει το 350%!

    Αντίθετη πορεία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι μια ανάσα από το οριστικό "κραχ". Τα χρέη συσσωρεύονται και η αποχώρηση από τα... σούπερ λουξ γραφεία της Ιπποκράτους θεωρείται μονόδρομος.

    - Ας αλλάξουν γραφεία. Ο £ΥΡΙΖΑ στην Ιπποκράτους και το ΠΑ$$ΟΚ στην Κουμουνδούρου...

    ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση