GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν είναι ντροπή η προσφυγή στο μηχανισμό»...

«Δεν είναι κακό ούτε ντροπή η προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρ...

«Δεν είναι κακό ούτε ντροπή η προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλής, παρουσιάζοντας τους άξονες δημοσιονομικής εξυγίανσης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
Οι τέσσερις αυτοί άξονες αφορούν μείωση του κόστους της κρατικής μηχανής, στόχευση των κοινωνικών παροχών, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και πρόσθετα φορολογικά μέτρα.
Ο κ. Σιαρλής διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα φορολόγησης του εφάπαξ, ενώ δεν  απέκλεισε το ενδεχόμενο υλοποίησης πρότασης του τέως υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία, για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ, με υπολογισμό των 30 τελευταίων μηνών, άρα και μείωσης του ποσού.
Για το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης, ο κ. Σιαρλή δήλωσε ότι «δεν είναι κακό, ούτε ντροπή».
Δεν δαιμονοποιούμε, είπε, ούτε και θεωρούμε αρνητική εξέλιξη την προσφυγή στο Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβεβαίωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Κύπρος θα χειρισθεί το θέμα, όπως η Ισπανία, ώστε να αποφευχθούν αυστηροί όροι.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για εξασφάλιση δανείου από τρίτες χώρες και εξέφρασε την ευχή ότι σύντομα θα λάβει απαντήσεις. Είπε, ωστόσο, ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση δανείου από τον Μηχανισμό, τον οποίο παρομοίασε με τα Συνεργατικά Ιδρύματα στην Κύπρο.
Διευκρίνισε ότι ενδεχόμενη προσφυγή δεν θα γίνει μόνο για τις ανάγκες αναχρηματοδότησης των Τραπεζών, αλλά για ολόκληρη την οικονομία, τονίζοντας ότι η πείρα έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις άμεσες ανάγκες αλλά και τις μελλοντικές. Ο κ. Σιαρλή επανέλαβε ότι παραμένει ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 2,5%, από 6,3% που ήταν το 2011.
Εξέφρασε, εξ΄ άλλου, την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για έλλειμμα μέχρι και 3% δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις θέσεις του Υπουργείου. Είπε ότι τα μέτρα θα ανακοινωθούν σύντομα, αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο για το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
Αυτή την ώρα κρίνεται η αξιοπιστία μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν χάθηκε ο κόσμος εάν το έλλειμμα αντί για 2.5% βρεθεί στο 3%.
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε λύπη γιατί οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είπε, μόνον αξιοπιστία δεν εμπνέουν στους Ευρωπαίους. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να επισπεύσει τις ενέργειές της και να στείλει μηνύματα ότι λαμβάνει μέτρα περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση που είχε με τις ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ.
Κρίσιμες για την οικονομία του τόπου, χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλας Παπαδόπουλος.
Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφαση για την Ισπανία και τόνισε ότι επαφίεται στην κυβέρνηση να πετύχει, αυτό που πέτυχε η Μαδρίτη με τη σωστή διαπραγμάτευση.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, επανέλαβε ότι «δεν ωφελεί η δαιμονοποίηση» του Μηχανισμού, ενώ είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα.
Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναποφασιστικότητα στη λήψη μέτρων, ενώ ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, χαρακτήρισε τη συζήτηση θεωρητική, αφού, όπως είπε, τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

8 σχόλια

  1. οχι, βέβαια δεν είναι ντροπή...
    μόνο μαγκιά και αξιοπρέπεια !!!
    μπρρρρρρρρρ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσιπρας Μιχαλολιακος Σαμαρας Καμμενος οι μεγαλυτεροι μαλαϊκιστες της ελληνικης ιστοριας. Να τους χαιρομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΛΑΪΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ...
    ΒΛ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΩΟ ΠΑΣΟΚ ( ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ), ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΗΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ :
    1) Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕ ΕΚΡΟΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 100 ΕΩΣ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ "ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ" ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
    2) ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 4 ΜΕ 5 ΜΟΝΑΔΕΣ,ΤΟΤΕ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ.
    3) ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    4) ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ) ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΡΧΗΣ ΚΑΙ "ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ".

    ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΑΛΛΑ Η ΑΤΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΑ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ; ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΛΠ ;

    ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ, ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ, ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη σημερινή γκάφα του Βενιζέλου, οδηγεί σε ολική φυγή των ψηφοφόρων του προς τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ ξέρει ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί να μπει σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, βάζει αυτόν τον όρο τορπιλίζοντας τη δημιουργία κυβέρνησης και οδηγεί σε ακυβερνησία και χάος και τρίτες εκλογές !
    Το ίδιο αδιάλλακτος και με αστείους, ανεφάρμοστους όρους και ο κ. Καμμένος, στρέφει με τη τακτική του τους ψηφοφόρους του προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία παρουσιάζουν ως τη μόνη πολιτικη δύναμη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, με επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, βελτίωση των δανειακών συμβάσεων, και σωφροσύνης !!! Η ανικανότητα διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων, οι προσωπικές φιλοδοξίες και μικροκομματισμοί τους, οδηγούν τη χώρα σε ανεξέλεγκτη πτώχευση και κοινωνικό χάος,και δείχνουν ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με τέτοιους "λίγους ηγέτες". Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, ώστε να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος και να γίνει προσπάθεια αλλαγής πτυχών του μνημονίου, γιατί οι διάφοροι ηγετίσκοι δεν είναι ικανοί των κρίσιμων περιστάσεων. Οι προσπάθειες " κυβερνήσεων συνεργασίες" ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΝΤΑΙ από τους ίδιους τους "θαμώνες" τέτοιων λύσεων. Και η ανεξέλεγκτη πτώχευση είναι προ των πυλών, με κύρια θύματα τους κατοίκους των αστικών κέντρων, που δεν έχουν αγροτική- κτηνοτροφική παραγωγή δική τους. Αν υπάρξει στάση πληρωμών και σταμάτημα εισαγωγών, πως οι άνθρωποι της Αθήνας και του Πειραιά θα επιβιώσουν ; Με φραπέ ή μπυρίτσα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σκέψη που αρχίζουν να κάνουν οι πολίτες είναι - πλέον- να πλησιάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

    ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση