GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των παρατηρητών στη Χάμα

Ο συριακός στρατός και άμαχοι εμπόδισαν τους παρατηρητές του ΟΗΕ να επιθεωρήσουν το χωριό Μάζραατ Αλ Κουμπέιρ, στην επαρχία Χάμα στη Συ...

Ο συριακός στρατός και άμαχοι εμπόδισαν τους παρατηρητές του ΟΗΕ να επιθεωρήσουν το χωριό Μάζραατ Αλ Κουμπέιρ, στην επαρχία Χάμα στη Συρία, όπου σύμφωνα με ακτιβιστές χθες σφαγιάστηκαν τουλάχιστον 78 άνθρωποι, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα.
«Τους σταμάτησαν στα σημεία ελέγχου του συριακού στρατού και σε μερικές περιπτώσεις τους γύρισαν πίσω», δηλώνει ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΟΗΕ στη Γενεύη.
«Ορισμένες από τις περιπόλους μας τις σταμάτησαν άμαχοι στην περιοχή», πρόσθεσε.
Βάσει πληροφοριών που λαμβάνουμε από κατοίκους της περιοχής, σημειώνει επίσης στην ανακοίνωση, «η ασφάλεια των παρατηρητών μας κινδυνεύει αν εισέλθουν στο χωριό Μάζραατ αλ Κουμπέιρ».
Παρά ταύτα οι παρατηρητές εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στο χωριό, υπογραμμίζει.
Ωστόσο την ίδια ώρα το φιλοκυβερνητικό συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Addounia TV μετέδωσε ότι οι παρατηρητές του ΟΗΕ έφτασαν στο Μάζραατ αλ Κουμπέιρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση