GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπανδρέου: Έπεσα θύμα της Ευρώπης...

Η Λιμπερασιόν φιλοξενεί συνέντευξη του "εξαφανισμένου", όπως χαρακτηρίζει, πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος επιμένει να υπερασπίζεται ...

Η Λιμπερασιόν φιλοξενεί συνέντευξη του "εξαφανισμένου", όπως χαρακτηρίζει, πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος επιμένει να υπερασπίζεται την ιδέα του περί δημοψηφίσματος.
Στο ερώτημα της εφημερίδας εάν τον στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν βρήκε την κατανόηση των Ευρωπαίων όταν είχε ο ίδιος προτείνει το δημοψήφισμα, αφού η ειρωνεία σήμερα είναι, ότι οι εκλογές της Κυριακής συχνά χαρακτηρίζονται ως δημοψήφισμα, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Ναι, γιατί πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα μας ακολουθούσε. Το θέμα θα αφορούσε τα μέτρα που θα έπρεπε να πάρουμε για να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη της Ευρώπης. Ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είχε προσφέρει στους Έλληνες το συναίσθημα ότι επιλέγουν το πεπρωμένο τους. Το «ναι» θα είχε νικήσει γιατί αφορούσε άμεσες προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Αντί αυτού έχουμε εκλογές που δίνουν περιθώρια να ακούγονται όλων των ειδών υποσχέσεις για το αύριο», όπως αναφέρει το newsit.gr
Στο ερώτημα εάν η αποκήρυξη που εισέπραξε από Μέρκελ και Σαρκοζί στις Κάννες, διότι δεν τους είχε προειδοποιήσει, συνέβαλε στην απομάκρυνσή του από την εξουσία, ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «είναι λάθος» το να θεωρείται ότι δεν ήταν ενημερωμένοι. «Το γνώριζαν πριν από εξάμηνο» εξηγεί, «όπως και οι κκ Μπαρόζο και Γιούνκερ. Το Καλοκαίρι του 2011, ψηφίσαμε μάλιστα έναν νόμο που καθιστούσε δυνατό το δημοψήφισμα, τίποτε δεν ήταν κρυφό. Στη συνέχεια, αρχές Σεπτεμβρίου, μίλησα για το θέμα με τη Μέρκελ. Μου είχε ζητήσει να περιμένω την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης στις 27 Οκτωβρίου. Οπότε, όταν έφθασα στη Σύνοδο των Καννών, στις 2 Νοεμβρίου, το σχέδιο του δημοψηφίσματος ήταν γνωστό και η ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί ήταν η 4η Δεκεμβρίου.
Ο Νικολά Σαρκοζί όμως, ξαφνικά εκνευρίστηκε και έβγαλε τη δήλωση ότι η Ελλάδα έπρεπε να αποφασίσει, μια για πάντα, εάν θα έμενε ή όχι στο ευρώ. Από τότε, όλα τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Εκ των υστέρων έχω την εντύπωση ότι ο Σαρκοζί εκνευρίστηκε γιατί είχε την εντύπωση ότι του χαλάσαμε τη Σύνοδο».
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που έκανε η κυβέρνησή του για το σχέδιο διάσωσης ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι «διαπραγματεύσεις έγιναν σε όλα τα στάδια». Εκτιμά ότι το πραγματικό πρόβλημα ευρίσκεται στις αμφιταλαντεύσεις και αργοπορίες των Ευρωπαίων.
«Όταν συνάντησα τους Ευρωπαίους εταίρους το 2010 στις Βρυξέλλες» εξηγεί, «τους είπα ότι θα πάρουμε μέτρα, αλλά η πραγματική πρόκληση είναι η αναδιοργάνωση του κράτους. Για να αποφύγουμε να είμαστε ο στόχος της κερδοσκοπίας των αγορών, χρειάζομαι χρόνο και μια δήλωση από την πλευρά σας ότι η Ελλάδα θα υποστηριχθεί από την Ευρώπη. Όμως αμφιταλαντεύθηκαν. Κάθε φορά που διαπραγματευόμασταν ήταν το ίδιο πράγμα: πάρα πολύ λίγα και πάρα πολύ αργά. Οπότε ρίζωσε ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνική κρίση αποκάλυψε τα ελλείμματα του συστήματός μας. Οι αμφιταλαντεύσεις δημιούργησαν μια γενική αβεβαιότητα, πολύ πιο επικίνδυνη από τα δημόσια ελλείμματα».

17 σχόλια

  1. Ότι είναι ο μεγαλύτερος ΒΛΑΚΑΣ που έχει κυβερνήσει την Ελλάδα, έχει ποτέ περάσει από το (ανύπαρκτο) μυαλό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΧΑΦΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ... Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΙΤΙΚΗ .... ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>
    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
    Ενα τετοιο δημοψήφισμα θα είχε δώσει στους Ελληνες ιθαγενείς ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ οτι αυτοί αποφασίζουν.

    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:
    Ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είχε προσφέρει στους Έλληνες το συναίσθημα ότι επιλέγουν το πεπρωμένο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κακομοιρo γιοργακι,
    επεσες θυμα των τραπεζιτων που σου υποσχεθηκαν στηριξη το 2009 σε κεινο το δειπνο,
    των ιδιων που σε εβαλαν εξωφυλο στο TIME,
    των ιδιων που σε ανακηρυξαν global thinker..

    σοσιαλιστης εσυ να στηριζεσαι σε τραπεζιτες..
    τουλαχιστον δεν ταλαιπωρηθηκες σαν τον παππου σου
    που ηρθε με στρατιωτικο αεροπλανο το 44,
    courtesy of the british empire..
    εσυ παντα με learjet..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΒΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΕΣΥ ΔΕ ΚΥΡΙΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΑΝΙΚΑ;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΝ ΕΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΗΔΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.... ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΝΤΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ !!! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ !!! Α ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 10.02

    Καλημέρα, και για το ποδήλατο δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι το ξέρει καλά. Δε θυμάσαι πρόσφατα, πριν 2-3 χρόνια που σαβουριάστηκε και έβγαινε με τα τσιρότα? Εγώ έχω την εντύπωση ότι το παιδί δεν κάνει για τίποτα. Αυτό που λέμε 'χρυσό πιάνει, σκατά τον κάνει'...

    Στο διάολο μιά για πάντα, ο ΑΡΧΙπροδότης

    LiMuBai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά το γυψαρισμένο μυαλό του λειτουργεί με αναλαμπές.

    Δεν σε πρόδωσε η Ευρώπη Γιωργάκη αυτη που σε "πρόδωσαν" όπως λες ήταν οι φίλοι σου απο την άλλη μερια του Ατλαντικού που τους δεχόσουν ινγκογνιτο στου Μαξιμου και τους ταιζες ενω αυτη σου στρωνανε το κρεβατακι για να μας γαμησουν ολους μαζι.
    Επίσης δεν πρέπει να ξεχνας και τον αλλο μεγαλο φίλο σου τον ΑΚΕΡΜΑΝ που σε βραβευσε κιόλας ως τον πολιτικό διάνοια!! σου έδωσε την καραμελιτσα και μετα σου κατεβασε το βρακακι.
    Ξερεις κατι ακόμη; από το 2009 είχες αποφασισει αυτον τον δρόμο συζητωντας με τον σοσιαλισταρχο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ και στελνωντας αναλογες επιστολές στην αμερικανικη πρεσβεία για το ποσο "διατεθειμενος" ήσουν!!!!ατιμο wikileaks!!!

    Αυτα τα πουστικα Γιωργακη να πας να τα πεις αλλου και νασαι σιγουρος δεν θα γλυτωσεις το τρικαβαλο σκαμνι ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ γιατι εισαι συνειδησιακος εγκληματιας και ότι εκανες το εκανες συνειδητα και με πλήρη γνωση του γυψαρισμένου άχρηστου μυαλού σου.
    Αν ήθελες δημοψηφισματα να τα εκανες την ωρα που έπρεπε πριν βγείς στο Καστελοριζο σαν στυγνος εγκληματιας νεκροθαφτης με μωβ γραββατα να βαλεις την Ελλαδα στην λαιμητομο.

    ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΦΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ 4ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΡΕΧΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΡΩΞΕΣ.

    Το δυστύμημα με σενα δεν ειναι οτι κατεστρεψες τον τόπο, είναι η διανοητική αναπηρια που εχεις ως ηλιθιος και βλαμμένος να καταλαβεις το μεγεθος της καταστροφης που εχεις προκαλεσει σε αυτο τον τόπο.
    Τους ξεπερασες όλους τους πρωθυπουργους που σε αυτη την χωρα κανανε κακο ακόμα και τους δοσιλογους της κατοχής.
    Αν ειχες πραγματικα καταλαβει τι εχεις κανει και ειχες μερικα ψηγματα ανδρισμού και υπερηφανειας θα είχες αυτοκτονήσει. Ασφαλώς αυτό ειναι για αντρες με συνειδηση και μαλακισμενους ηλιθιους χεστες και σκουπιδια σαν και σενα.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παπατζης Α,1944
    πιστευομεν και εις την λαοκρατιαν
    παπατζης Β,1979
    εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο
    παπατζης Γ,2009
    λεφτα υπαρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τιμη στον Γιωργο Παπανδρεου. Ειναι απολυτως βεβαιο, οτι η ιστορια θα τον δικαιωσει. βριστε οσο θελετε καμενοι χαχολοι, οι καμμενοι σας αξιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κ Σταυρόπουλε Μινεικο Παπανδρέου και εσχατως Αναγνωστόπουλε

    Οσο κακό και αν εχεις προξενήσει σε αυτή την χωρα θα πρεπει να ξερεις οτι αυτος ο τοπος ειναι το περιβολι του Θεού και θα συνεχίσει να υπάρχει αναλοίωτος στους αιώνες κατι που ηδη εχει κανει διανύωντας ήδη 26 αιώνες ανελλιπούς παρουσιας στην γή οσο και αν ενοχλει καποια βαρβαρα κτηνη και μισανθρωπους.
    Εκείνος που θα μείνει ως στιγμα στην πορεία αυτης της χώρας θα είσαι εσυ, θα εισαι το προτυπο της προδοσίας του δοσιλογισμού της ψευτιας της απάτης και οτι βρωμεροτερου μπορει να εχει ενας πολιτικός.
    Βλέπεις η ιστορία καταγράφει και τους μεγάλους της καθε εποχής καθως επίσης και τα αντιστοιχα καθηκια.
    Οι μεγαλοι και χαρισματικοι ανθρωποι μνομονούνται και διδασκονται τα λογια τους και τα γραπτα τους ενω των καθηκιων μνημονευονται οταν μιλαμε για σκατα και κακο.
    Ενταξες τον εαυτό σου εκει που αξίζεις στον βόθρο των λυμματων και των αποβλήτων.
    Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να φυγεις και εσυ και ολο το σοι σου των χαραμοφαηδων από αυτο τον τόπο άλλωστε θεωρείτε τους εαυτους σας οτι ειστε πολιτες του κόσμου, εχετε μερικες ιθαγενειες και πολλές πατριδες ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ!!! τουλαχιστον εστω σαν δειγμα οτι αυτοτιμωρησατε κατα καποιο τρόπο τον εαυτό σας.
    Εαν παραμεινετε το μελλον σας ειναι δυσοιωνο σε αυτο τον τόπο και πολυ ομιχλωδες.

    Γκρεμοτσακιστειτε!!! μια ωρα αρχύτερα καλό για εσας και ληθη για εμας. Όσο ειστε εδώ εξαπτετε τα παθη την οργή και το μισος μόνο στο αντικρυσμα των γλοιωδων προσωπων σας. Ειστε ερπετοειδη που σερνεστε με την κοιλια και προκαλείτε αηδία και διαθεση να σας συντριψουν το κεφαλι μια και αυτη ηταν η καταρα του ΘΕΟΥ προς τα ερπετα οταν συναντωνται με τον ανθρωπο να τους κομματιαζεται το κεφαλι.

    ΦΥΓΕΤΕ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΑΓΑΤΕ ΚΛΕΨΑΤΕ ΣΚΑΣΑΤΕ ΠΗΡΑΤΕ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΞΑΥΛΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΦΥΓΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΩ.

    ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΦΟΥΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11.45 KOPSE KOKA AMESA...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Παπαντρέικο τόχει στο αιμα του. Αφού κάνει την μαλακία του, το ρίχνει στο ΜΕΑ CULPA και πάπαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση