GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα της Αντζελίνα Τζολί για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πιστεύει ότι ακόμα και 1 άτομο που αναγκάζεται να ξεριζωθεί είναι πολύ. Και αυτό είναι αλήθε...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πιστεύει ότι ακόμα και 1 άτομο που αναγκάζεται να ξεριζωθεί είναι πολύ. Και αυτό είναι αλήθεια. Κάθε πρόσφυγας μετράει. Κάθε ένας έχει τη δική του ιστορία. Κάθε ένας έχει υποφέρει και αντέξει πολύ περισσότερα απ’ό,τι θα μπορούσα να αντέξω εγώ. Και όμως, δεν το βάζουν κάτω, επιβιώνουν και συνεχίζουν.
Όταν μιλάμε με αριθμούς, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε τον άνθρωπο. Όμως, οι αριθμοί έχουν κάτι σημαντικό να πουν. Πέρυσι, ξεριζώθηκαν 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Υπάρχουν ακόμα 2,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ανιθαγενείς. Και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο αριθμός των ξεριζωμένων σε ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασε τα 42 εκατομμύρια.
Δυστυχώς, κάποιος που γίνεται πρόσφυγας είναι πιθανόν να παραμείνει πρόσφυγας για πολλά χρόνια – ζώντας εγκλωβισμένος σε έναν καταυλισμό ή παλεύοντας να επιβιώσει στους δρόμους μιας πόλης του αναπτυσσόμενου κόσμου. Το 70 τοις εκατό των προσφύγων για τους οποίους φροντίζει η Ύπατη Αρμοστεία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση για περισσότερα από πέντε χρόνια. Η ασφάλεια και η ευημερία τους εξαρτώνται από τη γενναιοδωρία των χωρών που κρατούν ανοιχτά τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες, καθώς και από τις σημαντικές προσπάθειες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπου και όταν αυτή είναι απαραίτητη.
Δυστυχώς, ο κόσμος μας παράγει πρόσφυγες πιο γρήγορα απ’ό,τι λύσεις. Και οι λύσεις δεν είναι αποκλειστικά ανθρωπιστικού χαρακτήρα – είναι και πολιτικές. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αφοσιωθεί ξανά στην πρόληψη των συγκρούσεων, στην αντιμετώπισή τους όταν αυτές ξεσπούν και στην πιο γρήγορη εξεύρεση λύσεων. Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες. Η δύναμή τους μας εμπνέει αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Αντζελίνα Τζολί, 20 Ιουνίου 2012 

Η Ύπατη Αρμοστεία εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην κ. Τζολί για το ποσό των 100.000 δολαρίων που δώρισε σήμερα στον Οργανισμό για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση