GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαρήγα: «Ο λαός να απαιτήσει να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις»

«Δεν συνιστά καθόλου ουτοπία, ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να απαιτήσει να κλείσουν τώρα οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, να φύγο...

«Δεν συνιστά καθόλου ουτοπία, ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να απαιτήσει να κλείσουν τώρα οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, να φύγουν τα πυρηνικά όπλα από τα οποία διαθέτει και το Ισραήλ, να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά στρατεύματα και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή του λαού μας, στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται».
Αυτό σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στον Περισσό, όπου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την εξωτερική πολιτική.
Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει ο λαός, ώστε:
- Να μην συρθεί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.
– Να μην περάσει η παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, η διχοτόμησή του και η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας από τα ιδιωτικά μεγαθήρια.
– Να μην περάσει η χρησιμοποίηση των μειονοτικών ζητημάτων από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε βάρος άλλων λαών και εις βάρος της Ελλάδας στη Θράκη και στη Μακεδονία και
– Να μην περάσει μια νέα παραλλαγή του επικίνδυνου σχεδίου Ανάν για την Κύπρο.
Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να εξεταστούν απομονωμένα από τις εξελίξεις στον κόσμο και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, όπου εκτυλίσσονται σοβαρές και επικίνδυνες εξελίξεις, καθώς «ισχυρότατα μονοπώλια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις και ανερχόμενες δυνάμεις εμπλέκονται σε ένα «κουβάρι» αντιθέσεων, ενώ στη διαπάλη χρησιμοποιούνται ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, αστυνομικά και στρατιωτικά σώματα της ΕΕ, στρατιωτικές βάσεις και μεγάλοι ναυτικοί στόλοι, με προσχήματα την «πάλη με την τρομοκρατία», την «υπεράσπιση των μειονοτήτων» καθώς και τα μεταναστευτικά ρεύματα που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι».
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ καλλιεργούν ψευδή εντύπωση στον ελληνικό λαό όταν υποστηρίζουν ότι «το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι είναι εξίσου παραπλανητικές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «κάποια αντικατάσταση του ΝΑΤΟ και των στρατιωτικών δομών της ΕΕ στο μέλλον, με ένα άλλο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας και μείωσης των εξοπλισμών, ενώ είναι πολύ περισσότερο κοροϊδία γιατί είναι γνωστό ότι η ΕΕ θεωρεί το ΝΑΤΟ βασικό πυλώνα για την ασφάλεια και άμυνα των χωρών- μελών, χωρίς ταυτόχρονα να μας λένε από ποιους απειλούνται».
«Το ΚΚΕ διαφοροποιείται από όλα τα άλλα κόμματα, γιατί αγωνίζεται για μια Ελλάδα χωρίς δεσμεύσεις στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ενώσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί στον ελληνικό λαό μόνο μια εργατική- λαϊκή εξουσία», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.
Αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η ειρήνη κινδυνεύει από τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται με επίκεντρο το Αιγαίο και τον πλούτο του, τόνισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται ενάντια στην πολιτική εγκατάλειψης και εκχώρησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και πρόσθεσε ότι «στις σημερινές συνθήκες που το Διεθνές Δίκαιο ξαναγράφεται από τους ιμπεριαλιστές και το Δικαστήριο της Χάγης λειτουργεί με σκοπιμότητες, η ειρήνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να διασφαλιστούν σε αυτά τα πλαίσια χωρίς την πάλη των δύο λαών για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων που είναι η αιτία των αντιθέσεων, των συγκρούσεων και των πολεμικών συρράξεων».
Αναφορικά με το Κυπριακό, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ «για μια Κύπρο ενιαία ανεξάρτητη σε μια ομοσπονδιακή διζωνική, δικοινοτική λύση με μια και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, ξένους εγγυητές και προστάτες», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα σχέδια ενσωμάτωσης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ με «προθάλαμο» τον λεγόμενο «συνεταιρισμό για την ειρήνη»».
«Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, κόντρα στην εθνικιστική προπαγάνδα που αναπτύσσουν ανάλογοι κύκλοι στις δύο χώρες, δεν αναγνωρίζει το προτεκτοράτο του Κοσσόβου, θεωρεί ότι το όνομα «Μακεδονία» ή όποια παράγωγά του θα πρέπει να γίνει ρητά αποδεκτό μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός, θέτοντας ταυτόχρονα τέλος και στην αλυτρωτική προπαγάνδα με αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών», είπε η κ. Παπαρήγα.
Τέλος, αναφερόμενη στο Μεσανατολικό, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και καταδικάζει τις πιέσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή για νέους συμβιβασμούς, απαιτεί την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη, ζητά την άμεση απελευθέρωση από το Ισραήλ όλων των Λιβανέζων και Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, ζητά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού και αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και του Λιβάνου, ενώ τάσσεται και κατά της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας- Ισραήλ.
[title]Ανασύρθηκε πτώμα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης[title]
Το πτώμα μίας ηλικιωμένης γυναίκας (άνω των 70 ετών) εντοπίστηκε στις 9:30 πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η σωρός βρίσκονταν μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από το λιμενικό.
Τα αίτια του θανάτου της ηλικιωμένης θα προκύψουν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

4 σχόλια

  1. Τα σημερινά γεγονότα ( επεισόδιο στον Αντέννα, άμυνα 25χρονου απέναντι σε 43χρονο Αλβανό διαρρήκτη κλπ ) δείχνουν πολλά πράγματα, αλλά το κυριότερο είναι έχει ξεφύγει η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα. Οδηγούμαστε σε πτώχευση και "εμφύλιο πόλεμο" , εκτός αν...

    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να δώσουν λύση σε κυβέρνηση συνεργασίας ή οικουμενική.
    Σύριζα και ΑΝΕΛ του Καμμένου, με την ΑΠΟΛΥΤΗ άρνηση "ΟΧΙ στο μνημόνιο", οδηγούν σε άμεση παύση δανείων του εξωτερικού και του ΕΣΠΑ, πρόκληση πανικού, φυγή καταθέσεων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό, εσωτερική κατάρρευση.
    Το Πασοκ του Βενιζέλου, λόγω της άθλιας φορομπηχτικής πολιτικής ( χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, φάρμακα, γιατρούς, σε σχολεία, σε νοσοκομεία,σε δήμους, στις άθλιες νεες φορολογικές δηλώσεις, το μπάχαλο στις Πανελλαδικές κλπ ) έχει προκαλέσει την οργή και το μίσος ακόμα και των ψηφοφόρων του, ενώ υστερεί και στο τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Οι καθημερινές ληστείες δεν λύνονται ούτε με τον "αφοπλισμό" της Αστυνομίας ( Σύριζα ), ούτε με παράλληλους μηχανισμούς ( Χ.Α ).

    Οι πολίτες, μπροστά σε αυτό το χάος στην Οικονομία και στη Δημόσια Ασφάλεια, έχουν να επιλέξουν τη ΜΕΣΗ ΟΔΟ, μια μέση λύση, πριν έρθουν τα χειρότερα. Μια ισχυρή, σε ποσοστά, Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά από το νεφελώδες οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα του Σύριζα, με ΑΜΕΣΗ επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ( αλλαγές σε χαράτσι στη ΔΕΗ, στις φορολογικές δηλώσεις, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ), με εκζήτηση κοινωνικής συναίνεσης από όλα τα κόμματα ( ιδέες, προτάσεις για την οικονομία- κοινή γραμμή απέναντι στην ΕΕ ), με επιβολή της δημόσιας τάξης σε όσους παρανομούν ( χωρίς την αυταρχικότητητα της κυβέρνησης πασοκ ), με ανάπτυξη- προσέλκυση επενδύσεων και ΕΣΠΑ,μόνο αυτή μπορεί να αποτρέψει το επερχόμενο ΧΑΟΣ,τη πτώχευση,την εμφύλια σύρραξη μεταξύ των άκρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Gisele Bundchen και ο Tom Brady περιμένουν το δεύτερό τους παιδί. Οι φήμες για τις εγκυμοσύνη του μοντέλου υπάρχουν εδώ και εβδομάδες, όμως δεν επιβεβαιώνονταν. Τώρα, μια πηγή αναφέρει στο US Weekly πως η Gisele διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

    Αλήθεια ή όχι, θα το μάθουμε σύντομα! Η Gisele και ο Tom, οι οποίοι παντρεύτηκαν το 2009, έχουν ήδη ένα παιδί, τον δίχρονο Benjamin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 1981
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Kolejka.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ

    ΠΩΣ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΕΚΑ ;

    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ;


    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΤΟ 80.

    ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση