GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά ο Ραγκούσης για τις προσλήψεις...

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" με τίτλο «Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο». πηγή : ragkousis.gr ...

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής" με τίτλο «Ποιοι έριξαν έξω το μνημόνιο».
πηγή : ragkousis.gr

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι με αφορά προσωπικά είναι απαραίτητο να σας γνωρίσω εκ των υστέρων τα παρακάτω, αφού δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσω έγκαιρα τον συντάκτη σας.
Πρώτον, η αρμοδιότητα για την έγκριση των προσλήψεων στη δημόσια διοίκηση και στους ΟΤΑ περιήλθε στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μετά την1η Ιανουαρίου 2011. Από τότε και μέχρι στις 15 Ιουνίου 2011 που ασκούσα τα καθήκοντα του Υπουργού, και παρά τον πολλαπλάσιο αριθμό αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από όλα τα Υπουργεία, εγκρίναμε μόνο 1.153 προσλήψεις έναντι 53.336 αποχωρήσεων το 2010. Είναι προφανές ότι η έγκριση μόλις 1.153 προσλήψεων όχι μόνο τήρησε τον κανόνα του 1 προς 5, αλλά ήταν ένας αριθμός εγκρίσεων πολύ μικρότερος και από τον κανόνα του 1 προς 10 που ίσχυσε στη συνέχεια.
Δεύτερον, παρακαλώ να κατανοήσετε την αντικειμενική μου αδυναμία λόγω της αποχώρησής μου από το συγκεκριμένο Υπουργείο είτε να επιβεβαιώσω, είτε να διαψεύσω τα στοιχεία του ρεπορτάζ. Εσείς είστε όμως σε θέση να ερευνήσετε την απόλυτη ακρίβεια των εγκρίσεων που φέρουν την υπογραφή μου δεδομένου ότι τα σχετικά έγγραφα διατηρούνται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ ούτως ή άλλως είχαν από τότε αναρτηθεί στη Διαύγεια.
Τρίτον, όσον αφορά το δημοσιονομικό όφελος από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και πάλι για την περίοδο μέχρι τον Ιούνιο 2011, αυτό το οποίο προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, είναι ότι το δημοσιονομικό αυτό όφελος ξεπέρασε στο αρχικό στάδιο εφαρμογής το 1,2 δις ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την εθνικολογιστική προσέγγιση, όπως αυτή αποτυπώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η αυτοδιοίκηση εμφανιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργεί συνεχώς δημοσιονομικό έλλειμμα που το 2010 έφτασε στα 550 εκ.ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012 η αυτοδιοίκηση κατέγραψε το 2011, πρώτο χρόνο εφαρμογής του Καλλικράτη, πλεόνασμα 35 εκ.ευρώ.
Τέλος, δεν είναι χωρίς αξία η υπενθύμιση ότι μετά το 2010 όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ είχαν υπαχθεί στις αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ, μετά την ψήφιση του ν.3812/09 με τον οποίο καταργήθηκαν όλες οι πελατειακές εξαιρέσεις.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τη δημοσίευση της απάντησης μου που θα δώσει την δυνατότητα στους αναγνώστες σας για πληρέστερη εικόνα του ζητήματος,
Γιάννης Ραγκούσης

6 σχόλια

  1. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου Gay Pride στη Θεσσαλονίκη, αφού θρησκευτικές οργανώσεις έκαναν συγκέντρωση και ήρθαν στα χέρια με τους gay και τους αστυνομικούς. Οπωσδήποτε, η ρίψη αυγών, οι διαπληκτισμοί και η ένταση δεν τιμούν την όμορφη Θεσσαλονίκη.

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι διοργανωτές του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη έκαναν ένα μεγάλο λάθος.

    Τα επεισόδια θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν ενημέρωναν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης πως το Gay Pride γίνεται προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Αν ενημέρωναν πως θέλουν να τιμήσουν το Μεγαλέξανδρο για τη συμβολή του στο gay κίνημα, όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα γιόρταζαν μαζί τους στους δρόμους. Πιτσιρίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίπου 70.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο τα δύο τελευταία χρόνια, λέει η τρόικα...
    αυτά βλέπουν και δεν χαλαρώνουν!

    Τους παλαιούς συνομιλητές της, εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, «καρφώνει» η μόνιμη αντιπροσωπία της τρόικας στην Αθήνα. Σε έκθεσή της για την εξέλιξη του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτει ότι οι κανονικές ή πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αναπληρώθηκαν με περίπου 70.000 νέες προσλήψεις τα δύο τελευταία χρόνια. Επισημαίνει, δε, ότι το προσωπικό σε τέσσερις τομείς -ΟΤΑ, υγεία, αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού- αντί να μειωθεί, αυξήθηκε.


    Στην έκθεση που δημοσιεύει Το Βήμα της Κυριακής σημειώνεται: «Ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

    Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και η οποία αποτέλεσε βάση των συζητήσεων ανάμεσα στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για να καταλήξουν στην προγραμματική συμφωνία, προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις.

    Και το 2011, όταν πλέον η τρόικα επέβαλε την αυστηρή εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», ενώ απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο 40.025 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 24.266 άτομα, καθώς οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν με διορισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεσσαλονίκη: Αυγά και ξύλο στο Gay Pride
    Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την παρέλαση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.

    Πολίτες – κυρίως μέλη θρησκευτικών οργανώσεων – που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης...πέταξαν αυγά και φώναξαν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη.

    Ακολούθησαν συμπλοκές στην Αγίας Σοφίας, αλλά και στην Τσιμισκή, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
    στις 09:30

    Μπουτάρη κοντεύουμε να ψοφήσουμε από τη βρώμα κι εσύ ασχολείσαι με φρου φρου κι αρώματα. Κάποιος να τον πετάξει έξω από το Δήμο και να αναλάβει την Δημαρχεία διαπαραταξιακή επιτροπή.
    Ο άνθρωπος, είναι η ταφόπλακα της πόλης.

    ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ τα άπλυτα μουνιά και τις τραβεστί της Ανταρσύα
    να καθαρίσουν τα ..χυμένα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οχι μονο 70.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο τα δύο τελευταία χρόνια,

    αντι να "ελαφρυνει" τους μισθους των δημαρχων αντιδημαρχων,

    τους αυξησε!

    ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

    Και οσο για την "ηλεκτρονικη διακυβρνηση"

    εκει το δουλεμα παει σεννεφο

    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ!

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    ΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΚΑΚΕΙΑ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

    Ο Ρ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΖΕΙ,
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΝΕ!

    ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΔΕ ΛΕΝΕ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΑΓΚΟΥΣΗ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ? Ε ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ?
    ΨΟΦΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΣΟΙ ΣΟΥ.
    ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. EYXOMAI NA PSOFISEIS POYSTH.
    NA PSOFISEIS ESY KAI TO SKATOSOI SOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση