GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία Κραουνάκη: «Λάδωσα» για να πάρω επιχορήγηση...

Σε μία καταγγελία για το τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τις επιχορηγήσεις οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προχώρησε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Lo...

550 334 152301 250x180 Καταγγελία Κραουνάκη: «Λάδωσα» για να πάρω επιχορήγησηΣε μία καταγγελία για το τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τις επιχορηγήσεις οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προχώρησε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Love Radio 97.5. O γνωστός καλλιτέχνης παραδέχθηκε ότι έπρεπε να δώσει «μίζα» στον υπάλληλο του υπουργείου που υπέγραφε για αυτά τα κονδύλια προκειμένου να λάβει επιχορήγηση η ομάδα του «Σπείρα – Σπείρα».

13 σχόλια

  1. Για γέλια και για κλάματα είναι το μέλλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαιρέσει και ο ΟΦΗ !!!

    Αρκεί μερικοί ΜΕ ΠΟΛΛΆ εισαγωγικά {παράγοντες-προπονητές- ποδοσφαιριστές} να καταλάβουν πόσο κακό έκαναν στους ευατους τους αλλά και σε συναδέλφους τους ,με τους κηπουρούς της πολιτικής που έβαζαν το χεράκι τους και στο μέλι του αθλητισμού ...

    Από αυτά που έχω δει έχω φρίξει , ελπίζω σε λίγο καιρό ως FIFA και με την συνεργασία του κ. Νίκου Λέκκα , της Ιντερπόλ με το νέο εργαλείο του λογισμικού "Elenxis" να έχομε οδήγηση στην δικαιοσύνη αρκετούς αιρετούς και βουλευτές .
    Βέβαια υπάρχει και ένας πολιτικός ο οποίος
    { εξοργίστηκε για το γεγονός ότι ελέγχουμε τους λογαριασμούς του στη Σουηδία} σαν αυτές της κατάστασης είναι μέχρι στιγμής 500 περιπτώσεις που αφορούν αιρετούς και πολιτικούς διαφόρων κομμάτων, αυτήν την εποχή της φτώχειας ..

    ΕΜΕΙΣ βέβαιε από της απειλές τους έχουμε [κατουρηθεί όλοι από τον φόβο μας!!!} αυτά μόνο κρατήστε.. ΤΊΠΟΤΑ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ,ΤΊΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλυτα σύμφωνος με τα όσο η η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είπε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, ο οποίος, παράλληλα επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη συνεργασία με τις τράπεζες και στις περιπτώσεις που οι ελεγχόμενοι είναι... πολιτικοί.

    Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», ο κ. Λέκκας, τόνισε πως «ηφοροδιαφυγή στην Ελλάδα φτάνει το 12- 15% του ΑΕΠ. Αυτό είναι 40- 45 δισ. τον χρόνο. Εάν θα μπορούσαμε από αυτά να εισπράξουμε μόνον τα μισά, τότε το πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί». .

    Επίσης, ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, τονίζει πως απαιτείται γι΄ αυτό πολιτική βούληση, επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι πολιτικοί μας έχουν ξεκινήσει να το καταλαβαίνουν», ενώ εξήγησε πως η απαραίτητη νομοθεσία υπάρχει από το 1996, αλλά -όπως λέει- δεν εφαρμόστηκε, ενώ προβλέπει πως εάν «η συστημική διαφθορά, η οποία έχει διεισδύσει σε ολόκληρη την κοινωνία» δεν σταματήσει, και ιδιαίτερα εάν οι ελίτ παραμείνουν ατιμώρητες την ίδια ώρα που ο λαός ξεζουμίζεται, τότε «θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη».

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στα αποτελέσματα του ΣΔΟΕ. «Το 2009 μπορέσαμε να βεβαιώσουμε οφειλόμενους φόρους και πρόστιμα ύψους 1,7 δισ. Το 2010 ήταν ήδη 4,1 δισ. και το 2011 4,5 δισ. Για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου 2012, βρισκόμαστε στο 1,5 δισ. Ο Μάιος του 2012 είναι ο πιο πετυχημένος μήνας από την ίδρυση του ΣΔΟΕ, με 500 εκατομμύρια», σημειώνει ο κ. Λέκκας και εξηγεί τη διαδικασία των ελέγχων. «Αυτά τα στοιχεία τα διαβιβάζουμε στις φορολογικές αρχές. Το τι πραγματικά εισπράττεται, εξαρτάται από το ποια πρόστιμα επιβάλλουν οι αρχές και πώς συνεννοούνται με τον ενδιαφερόμενο και τι μπορεί πραγματικά να εισπραχθεί», διευκρινίζει.

    Το στέλεχος του ΣΔΟΕ αναφέρεται ακόμη στην απροθυμία των τραπεζών να επιτρέψουν έλεγχο των λογαριασμών των πελατών τους. «Αυτή τη στιγμή πρέπει -δυστυχώς- να πω ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τις τράπεζες. Σε πάνω από 5.000 περιπτώσεις υποβάλαμε αίτηση να δούμε τους λογαριασμούς υπόπτων. Μόνο σε 214 υποθέσεις το πετύχαμε. Αυτό έφερε 650 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα», επισημαίνει.

    Επίσης, τονίζει ότι σε 500 περιπτώσεις που αφορούν πολιτικούς διαφόρων κομμάτων, το ΣΔΟΕ περιμένει εδώ και πέντε μήνες ενημέρωση. Όπως υπογραμμίζεται από την εφημερίδα, μπορεί να χρειαστεί αναμονή έως και ενός έτους για να έρθουν οι πληροφορίες και μέχρι τότε τα λεφτά μάλλον έχουν φύγει. «Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα είναι λογαριασμοί τους οποίους μπορούμε να δούμε online. Δεν ενδιαφερόμαστε για ίχνη, θέλουμε να κατασχέσουμε τα λεφτά. Για αυτό πρέπει να είναι κάνεις γρήγορος», σημειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. Λέκκας πάντως θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι τώρα υπήρξε η διαφθορά των ίδιων των υπαλλήλων των φορολογικών υπηρεσιών και εκτιμά ότι η χρήση του νέου λογισμικού "Elenxis", που δοκιμάζεται ήδη, μπορεί να δώσει σε αυτό ένα τέλος. «Με αυτό το φορητό σύστημα, μπορούμε να στείλουμε ελεγκτές, οι οποίοι π.χ. θα ελέγξουν μια εταιρεία επί τόπου. Μπορούμε να δούμε από το κέντρο -ανά πάσα στιγμή- τι κάνει ο ελεγκτής. Μέχρι τον Σεπτέμβριο ελπίζουμε να έχει εφοδιαστεί όλο το ΣΔΟΕ με αυτό το πρόγραμμα. Τότε ελπίζω να δοθεί τέλος με τον χρηματισμό των εφοριακών και τις βρόμικες συμφωνίες», δηλώνει.

    Ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ κάνει ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση που οι ελεγχόμενοι είναι αιρετοί, π.χ. βουλευτές. «Έχουν ασυλία. Εάν ανακαλύψουμε κάτι, πρέπει να διαβιβάσουμε την υπόθεση στη Βουλή. Τέλος της ιστορίας», λέει και κάνει λόγο για κάποιον πολιτικό, ο οποίος «εξοργίστηκε για το γεγονός ότι είχαμε δει τους λογαριασμούς του στη Σουηδία».

    Ο ίδιος, ωστόσο, δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν του ασκήθηκε ποτέ πολιτική πίεση προκειμένου να σταματήσουν έλεγχοι σε βάρος πολιτικών, ενώ αναφέρει τον διορισμό ενός πρώην εισαγγελέα, του Ιωάννη Διώτη, στη θέση του αρμόδιου γενικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών, ως την καλύτερη απόδειξη ότι ξεκίνησε νέα εποχή, με λιγότερους χρηματισμούς.

    Για την υπηρεσία του ζητεί, πάντως, περισσότερους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. «Πρέπει να γίνει πλήρης μηχανοργάνωση και χρειαζόμαστε πολλούς καινούργιους και νέους ανθρώπους, για τους οποίους η ηλεκτρονική εργασία είναι αυτονόητη», εξηγεί, αν και σπεύδει να τηρήσει κάποια επιφύλαξη για τον εαυτό του, καθώς, όπως λέει, «ποιος ξέρει, μπορεί σε έναν μήνα να μην έχω πλέον αυτήν τη θέση».

    Διαβάστε περισσότερα:Οικονομία Elenxis ΑΕΠ γενικλή διευθύντρια διαφθορά Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ Ελλάδα Ιωάννης Διώτης κοινωνική έκρηξη Κριστίν Λαγκάρντ Νίκος Λέκκας νομοθεσία πρόστιμο ΣΔΟΕ συνέντευξη τράπεζα Υπουργείο Οικονομικών φοροδιαφυγή φορολογικός έλεγχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Θρίαμβος" του πασοκ στη θεσσαλονίκη. Γέμισε το Ολύμπιον με στελέχη και ψηφοφόρους ( καμιά 300αριά άτομα όλα κι όλα ) στην έδρα του Βενιζέλου.
    Με τους νέους της Θεσ/νίκης μίλησε σε αίθουσα συνεδριάσεων! Ούτε εικόνα δεν έχουν ανεβάσει από αυτή τη συνάθροιση ! Και που ; Στην εκλογική του περιφέρεια !

    Το χαρατσοπασοκ τελειώνει. Κι αυτοί που το τελειώνουν πρώτοι είναι οι ίδιοι οι προδομένοι ψηφοφόροι του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως μου φαίνεται ότι τα πρώτα σχόλια έχουν άρωμα οπαδού γνωστού δόκτορα ; Και πως δημοσιεύει ονόματα στο διαδίκτυο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έμειναν 8 μέρες μέχρι τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης.
    Εδώ και 2 χρόνια η Ελλάδα ζει ένα δράμα, μπλεγμένη στο ΔΝΤ και μνημόνιο που την ενέπλεξαν με ατυχείς δηλώσεις Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου και τη βύθισε η άθλια οικονομική πολιτική Βενιζέλου που διπλασίασαν τους ανέργους, στέρεψαν την αγορά από ρευστό, επέβαλλαν φόρους αβάσταχτους για το 90% των Ελλήνων, που βλέπουν να εξανεμίζονται μισθοί, συντάξεις, αποταμιεύσεις, να κινδυνεύουν να χάσουν το βιος τους. Αποκορύφωμα της αθλιότητας είναι το χαράτσι στη πρώτη κατοικία των Ελλήνων και οι νέες φορολογικές δηλώσεις που θυμίζουν "ταινία τρόμου" για τις οικογένειες ! Θάνατοι και αρρώστιες αυξήθηκαν δραματικά, παρόλο που είμαστε σε περίοδο ΕΙΡΗΝΗΣ! Μπάχαλο η Παιδεία και η Υγεία. Καμμένη γη, γενοκτονία των Ελλήνων, από το μεταλλαγμένο χαρατσοπασοκ !
    Από την άλλη, ο λαός πλανάται από τις νεφελώδεις και αδιέξοδες ΑΡΝΗΣΕΙΣ και την ΑΠΟΛΥΤΗ, ΑΚΡΑΙΑ πολιτική του Σύριζα και των ΑΝΕΛ, που οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό της εσωτερικής πτώχευσης, της νέας ακυβερνησίας, και ειδικά ο Σύριζα στο κοινωνικό χάος, αφού με αφοπλισμό της Αστυνομίας η βία και η εγκληματικότητα και η αυτοδικία θα πολλαπλασιαστούν.Με σύριζα πρώτο κόμμα, οι συγκρούσεις αριστεριστών και Χ.Α θα λάβουν απίστευτες διαστάσεις, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της φυγής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των καταθέσεων στο εξωτερικό. Οπότε τι θα βρει να φορολογήσει ο Σύριζα ; Θα δεσμεύσει τις καταθέσεις ; Πως θα αντιδράσει, αν όσοι δεν τον ψήφισαν καταληφθούν από πανικό, που ήδη υπάρχει ; Μήπως κάποιοι μας οδηγούν, επίτηδες, σε εμφύλιο σπαραγμό, πτώχευση, και εθνική περιπέτεια με Τουρκία;
    Η μέση λύση, ανάμεσα στα άκρα, είναι η Νέα Δημοκρατία. Αλλά δεν αρκεί να πάρει μια μικρή διαφορά από τον Σύριζα, γιατί πάλι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, ούτε να επαναδιαπραγματευτεί. Χρειάζεται πλέον ισχυρή πλειοψηφία για να αλλάξει οικονομική πολιτική, να σταματήσει τα φορομπηχτικά μέτρα του κ. Βενιζέλου και τα χαράτσια, να κάνει και κάποιες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει, όμως, ο Σαμαράς, να ζητήσει τη συνεργασία όλων των κομμάτων και τη βοήθειά τους, ώστε να βρεθεί ένα ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ απέναντι στη Ε.Ε. Αν δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία, θα υπάρχουν πάλι τα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα και του Καμμένου που μπορεί να τινάξουν τη προσπάθεια στον αέρα. Επίσης, φάνηκε ότι και ο κ. Βενιζέλος δεν φαίνεται να μένει αμέτοχος σε αυτό το μικροκομματισμό,ενώ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα της κατάστασης ο Καρατζαφέρης, Μάνος και Τζήμερος, που επιμένουν στα μικρομάγαζά τους, αντί να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Έτσι, τις επόμενες μέρες, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τη μόνη, εκ των πραγμάτων, λύση, προς τη Νέα Δημοκρατία, αναμένονται να κορυφωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρωτη φορα ακουω οτι τα πιανουν οι δημοσιοι κοπριτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    KANE OΡΕΞΗ ΠΑΠΑΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    KANE OΡΕΞΗ ΠΑΠΑΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ

    KANE OΡΕΞΗ ΠΑΠΑΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι λεει ο παλιοπουστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο παπιοπουστας τα ειπε σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση