GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα «βρήκαν» στο φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν σήμερα η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στο θέμα της εισαγωγής φόρου στις χρηματοοικονομικές ...

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν σήμερα η γερμανική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση στο θέμα της εισαγωγής φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο.
Την ερχόμενη Δεύτερα θα πραγματοποιηθεί στην Καγκελαρία συνάντηση της Άγκελας Μέρκελ με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να διασφαλισθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής για την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).
Η αντιπολίτευση έχει θέσει την εισαγωγή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ως έναν από τους όρους προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της.
Σημείο αφετηρίας για τη διαφαινόμενη συμφωνία υπήρξε σχέδιο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προβλέπει εφαρμογή του φόρου ακόμη και σε μόνον εννέα από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτευχθεί ομοφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση