GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα της κρίσης! [φωτο]

Δραματικό φωτορεπορτάζ απο την «Ελλάδα της κρίση ς », όπως την ονομάζει, δημοσιεύει σήμερα η Le Monde. Στις εικόνες που ακολουθούν, βλέπο...

Δραματικό φωτορεπορτάζ απο την «Ελλάδα της κρίσης», όπως την ονομάζει, δημοσιεύει σήμερα η Le Monde. Στις εικόνες που ακολουθούν, βλέπουμε μέσα απο τα μάτια των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης την πρόσφατη πολιτική και οικονομική ιστορία της χώρας μας τα τελευταία 3 χρόνια.
Μέσα σε πέντε φωτογραφίες με συνοπτικές λεζάντες, παρουσιάζει σημεία της ελληνικής κρίσης, απο την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, μέχρι και τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις ανάμεσα στον ακροδεξιό υποψήφιο βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη και την Λιάνα Κανέλη,
Ακολουθούν οι φωτογραφίες, μαζί με τις λεζάντες, έτσι όπως τις παρουσίασε σήμερα στο δημοσίευμά της η εφημερίδα LeMonde.
1. Δεκέμβριος 2009- To σοκ της λιτότητας
Nικητής τον Οκτώβριο, ο σοσιαλιστής Γεώργιος Παπανδρέου, συνειδητοποίησε την έκταση του δημόσιου ελλείμματος (12,7% του ΑΕΠ) που έκρυβε η δεξιά κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε από τα έργα τόνωσης και ανακοίνωσε ένα δραστικό σχέδιο λιτότητας. Oι οργανισμοί αξιολόγησης υποβάθμισαν την κατάταξη της χώρας.
 ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα της κρίσης! [φωτο]

2. 2010 – Η καθημερινή λιτότηταEν μέρει υπαγορευόμενα απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα κυβερνητικά μέτρα (μείωση μισθών, αύξηση φόρων) είναι έντονα αισθητά στον πληθυσμό. Η ευρωπαϊκή βοήθεια των 110 εκατομμυρίων ευρώ του Μαΐου δεν θα αλλάξει τίποτα.
 ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα της κρίσης! [φωτο]
3. Ιούνιος 2011 – οι αστικές ταραχέςAγανακτισμένοι οι Έλληνες εκφράζουν την οργή τους στους δρόμους, ενάντια στην πολιτική κατάσταση. Τον Ιούνιο, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα δεύτερο σχέδιο λιτότητας, τα βίαια επεισόδια φτάνουν στο απώγειό τους, στη πλατεία του Συντάγματος μπροστά απο τη Βουλή.
 ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα της κρίσης! [φωτο]

4. Oκτώβριος 2011 – ο πειρασμός του δημοψηφίσματος
O Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο σχέδιο διάσωσης που υπέβαλε η ΕΕ. Η απόφαση αυτή ενοχλεί την Άνγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί. O πρωθυπουργός τελικά υποχώρησε και υπέβαλε την παραίτησή του στις 9 Νοέμβρη.
 ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα της κρίσης! [φωτο]

5. Ιούνιος 2012 – Η άνοδος του εξτρεμισμού
Eικόνα του χάος που επικρατεί στην Ελλάδα, ένα μέλος του κοινοβουλίου του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, χτυπάει μία κομμουνίστρια στο πλατό πρωϊνής εκπομπής στις 7 Ιουνίου. (H άνοδος της Χρυσής Αυγής) θεωρείται ψήφος διαμαρτυρίας των πολιτών στα παραδοσιακά κόμματα. Οι βουλευτικές εκλογές δεν έδωσαν αυτοδυναμία και οι ψηφοφόροι επιστρέφουν στις κάλπες στις 17 Ιουνίου.
 ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα της κρίσης! [φωτο]

1 σχόλιο

  1. ΝΤΕ ΝΑ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ..


    {{ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΑΡΙΣΤΕΡΆ}}


    ΚΑΛΏ ΕΕΕΕΕ?? ΌΛΟΙ ΜΈΣΑ...

    >>>Μια μέρα μετά τις εκλογές οι Βρυξέλλες αποφάσισαν οτι θα μας δώσουν το 1 δις που παρακράτησαν από την δόση του Μαΐου!<<<<

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΌΤΑΝΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΊΑ ΕΚΛΟΓΏΝ ΠΩΣ ΛΈΓΕΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ; ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΕΕΕΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ;; ΚΑΙ ΛΈΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ???

    ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΤΙ ΦΑΣΙΣΜΌΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση