GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχεις Αξιοπρέπεια; Ας Βοηθήσουμε την Χαλκιδική!...

    Για να μην επιτρέψουμε τη λεηλασία της φύσης και των φυσικών πόρων. Την Τρίτη 5/6, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία. ...

 
 Για να μην επιτρέψουμε τη λεηλασία της φύσης και των φυσικών πόρων.

Την Τρίτη 5/6, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία.

Την Τετάρτη 6/6, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο ΣΤΕ.

ΧΡΥΣΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ!

Στην επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, για λειτουργία μεταλλείων χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική, καθρεφτίζεται πεντακάθαρα όλη η βαρβαρότητα της προσπάθειας των κυβερνήσεων, με την υποστήριξη και τοπικών παραγόντων, να ξεπουλήσουν το φυσικό μας πλούτο και να υποθηκεύσουν το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, έναντι πινακίου φακής. Το αντίτιμο της μεταβίβασης στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, που κι αυτά πήγαν στις τσέπες των προηγούμενων επίδοξων επενδυτών της TVXgold!! Με αυτά τα χρήματα παραχωρήθηκαν: 317.000 στρέμματα δασικής έκτασης, 91 στρέμματα σε οικόπεδα, 320 σπίτια στο Στρατώνι, 24.000 τ.μ. βιομηχανικών κτιρίων, πληθώρα μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στα υπάρχοντα μεταλλεία, τεράστιος μηχανολογικός εξοπλισμός, λιμενικές εγκαταστάσεις, ανεκμετάλλευτα προϊόντα εξόρυξης και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα με την παραχώρηση, η τότε κυβέρνηση φρόντισε με τον ειδικό νόμο για τη μεταβίβαση και την υπογραφή του κ. Πάχτα (ν. 3220/2004), να δεσμευτεί ότι δεν θα αναζητήσει ευθύνες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των δραστηριοτήτων που προηγήθηκαν.

Ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις κρατάει χρόνια, γιατί, πέρα από το ξεπούλημα, η ίδια η δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού είναι καταστροφική για το περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες. Αφήνει πίσω της κρανίου τόπο και φτωχούς κατοίκους. Γι αυτό η εταιρεία με βοηθό της το κράτος, τα ΜΜΕ και τοπικές αρχές, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα συκοφάντησης και κατάπνιξης όποιας φωνής αμφισβητεί την παρουσία της εκεί, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, προκειμένου να την επιβάλλει.

Σήμερα, σε συνθήκες μνημονιακής ισοπέδωσης, οι μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Χαλκιδική και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα είναι ένα μέρος μόνο μιας γενικευμένης επίθεσης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ενός διεφθαρμένου και υποταγμένου σε αυτά συμπλέγματος πολιτικών δυνάμεων, που επιχειρούν να εκποιήσουν τους φυσικούς πόρους και τις δημόσιες υποδομές της χώρας, υποθηκεύοντας το μέλλον ολόκληρης της κοινωνίας και αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, τη ζωή τους και τις ελπίδες τους. Για όλους αυτούς τους λόγους:
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής μας αφορά όλους
Είναι αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος,
Για την ανθρώπινη διαβίωση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής και για την αξιοπρέπεια ολόκληρης της κοινωνίας μας
Πολίτες και φορείς της περιοχής έχουν καταθέσει προσφυγές στο Συμβούλιο επικρατείας, καθώς και αιτήσεις αναστολής εργασιών. Θα είμαστε κοντά τους και σε αυτή τη μάχη που δίνουν:
Την Τρίτη 5/6, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία
Την Τετάρτη 6/6, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο ΣΤΕ
Για να μην επιτρέψουμε τη λεηλασία της φύσης και των φυσικών πόρων
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΑΤΤΙΚΗ)
e-mail επικοινωνίας: attiki.forum@gmail.com

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
Twitter: @enpoarneas 

10 σχόλια

  1. Οργή και φόβος για την έκρηξη της εγκληματικότητας - Δολοφονίες, ληστείες και βασανισμοί σε ολόκληρη τη χώρα
    - Στην Καβάλα έδεσαν, φίμωσαν και σκότωσαν ηλικιωμένο μέσα στο ίδιο του το σπίτι
    - Στην Λαμία η εικόνα του θύματος μετά την επίθεση που δέχτηκε σοκάρει - Χαροπαλεύει σε νοσοκομείο
    - Στην Κάλυμνο μια 27χρονη σφαγιάστηκε με 18 μαχαιριές - Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη
    - Στην Αττική η δολοφονική επίθεση με καλάσνικοφ σε δύο αδέρφια συγκλονίζει τους πάντες...

    Ναι, όλα αυτά κληρονόμησε στη χώρα η άθλια οικονομική πολιτική του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου. Ένα κράτος- μπάχαλο, διαλυμένο, όπως φάνηκε και από τη σφαγή των Πανελλαδικών.

    Από την άλλη, πως ο Σύριζα, ο προστάτης των λαθρομεταναστών ( δεν μιλάμε για τους νόμιμους μετανάστες ), που θα υποβαθμίσει την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας θα ελέγξει την εγκληματικότητα ; Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι από τη Σκύλλα του Βενιζέλου κινδυνεύουμε να πέσουμε στη Χάρυβδη του Τσίπρα.

    Από το καταστροφικό ΝΑΙ σε όλα του Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου κινδυνευούμε να πέσουμε στο - επίσης- καταστροφικό ΟΧΙ των Τσίπρα- Καμμένου.

    Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, η ΜΕΣΗ ΟΔΟΣ, που συνδυάζει επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου με πολιτική ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( αυτό έλειπε δύο χρόνια από τη χώρα )είναι, καλώς ή κακώς, ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μένω άναυδος. Τόσα χρόνια και αγνοούσα το γεγονός ότι τόσοι πολλοί Έλληνες και ξένοι, … συντοπίτες και άγνωστοι ενδιαφέρονται για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Είχα έκδηλη την εντύπωση ότι μας είχαν χε… (ξεχα)-σμένους, αφού ακόμη και η μετανάστευση στάθηκε άδικη, μας ξερίζωσε και ρήμαξε ολόκληρη την «Κακάβια» ορεινή Χαλκιδική για δεκαετίες.
    Ξαφνικά σήμερα όλα άλλαξαν, ακόμη και πορείες οργανώνονται στο κέντρο της Αθήνας και όλα αυτά γίνονται για το … καλό μας, από συνανθρώπους μας αλληλέγγυους που ξαφνικά μας … λυπήθηκαν και γι’ αυτό οργανώθηκαν στην άλλη μεριά της Ελλάδας, για το … καλό μας, επειδή μας σκέπτονται, μας πονούν και ενδιαφέρονται για την επιβίωσή μας, ακόμη και για το περιβάλλον που θα ζήσουμε εμείς και πιθανόν όχι αυτοί.
    Αύριο όταν κάποιοι από εμάς θα έχουμε όλους αυτούς τους «αλληλέγγυους» ανάγκη για βιοποριστικούς πλέον λόγους, πιστεύω ότι σίγουρα δεν θα είναι εκεί για να μας στηρίξουν και να δείξουν την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους… Οψόμεθα …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΟΚ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011. ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΙ 4 ΦΟΡΟΥΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ! ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ( ΣΑΣ ) ΞΕΚΑΝΕΙ ;

    Τα πρώτα 350.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα στείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Το 65% των σημειωμάτων (περίπου 200.000) είναι...
    χρεωστικά και ο μέσος φόρος, για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ξεπερνά τα 700 ευρώ, όση είναι δηλαδή η επιβάρυνση που προκύπτει μόνο και μόνο από το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο όριο, που έχει μειωθεί στα 5.000 ευρώ.

    ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗΣ, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ - ΚΑΠΩΣ- ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

    ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΚΗ- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΛΕΣ ΑΘΛΙΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
    ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ...
    ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΤΟΡΑ ΨΗΦΞΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΘΛΙΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ... ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ
    ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλείνουν τις πόρτες συνεργασίας οι ΑΝΕΛ και το Πασοκ, οπότε υπάρχει κίνδυνος νέας ακυβερνησίας στις 18 Ιουνίου. Αυτό θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους τους προς τη Νέα Δημοκρατία, για λόγους σταθερότητας.

    Τόσο ηλίθια προεκλογική καμπάνια δεν έχω ξαναδεί! Εκεί μέσα στο κόμμα του Καμμένου δεν υπάρχουν συνετοί άνθρωποι ; Μέσα στο πασοκ τι λένε; Έτσι θα ανακάμψουν ή θα πέσουν στο 6 ή 7% ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γι αυτό δεν πρόκειται να πάει μπροστά αυτός ο τόπος:
    Γιατί έχει κάποιους ψευτοπροοδευτικούς "οικολόγους" που "συμπαρίστανται" γενικώς σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.
    "Συμπαρίστανται" εναντίον κάθε προσπάθειας ανάπτυξης, αντί να τη χαιρετήσουν, ελέγχοντας όμως σε κάθε στάδιο,τη διαδικασία.
    Είναι οι εκ του ασφαλούς αντιδραστικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΟΡΙΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΨΙΦΙΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΙ (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΙΩΣΕΙ Η ΦΑΣΗ ΠΑΛΙ ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ
    ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΡΕΥΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΡΠΑΧΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ , ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση