GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιέσεις σε Α. Σαμαρά να παραχωρήσει την υποψηφιότητα για πρωθυπουργία...

Καθώς, ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η μάχη ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για την πρώτη θέση παραμένει αμφίρροπη, κύκλοι των Βρυξελλών και του...


Καθώς, ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η μάχη ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για την πρώτη θέση παραμένει αμφίρροπη, κύκλοι των Βρυξελλών και του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου συστήνουν στον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώσει, από τώρα, ότι θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό, ακόμη και αν το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές.
Οι πιέσεις αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς σε τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα του έναντι της ΝΔ, παρά το μπαράζ της αρνητικής διαφήμισης που έχει εξαπολύσει το εκλογικό επιτελείο της οδού Συγγρού. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης είχε διατυπώσει μια ανάλογη πρόταση, σε μια επίσκεψη του στην Αθήνα. ”Ένας πολιτικός του FDP (του κόμματος Φιλελευθέρων της Γερμανίας) που γνωρίζει μάλιστα «μυστικές δημοσκοπήσεις» από την Αμερική», γράφει η χθεσινή κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ στο 38%. Για τους Έλληνες επιχειρηματίες οι αριθμοί ακόμη και πριν τις εκλογές είναι καταστροφή».

Οι ίδιοι επιχειρηματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η “αντοχή” του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται βασικά στην προσωπική φθορά του Α. Σαμαρά. Προσθέτουν ακόμη ότι, και στην περίπτωση που η ΝΔ καταλάβει τελικώς την πρώτη θέση, η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα βρεθεί αμέσως σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, τόσο λόγω των μέτρων που θα κληθεί να εφαρμόσει όσο και λόγω της πρωθυπουργίας Σαμαρά.
Υποστηρίζουν, αντίθετα, ότι μια δήλωση του προέδρου της ΝΔ μέσα στην εβδομάδα θα εξασφάλιζε την πρώτη θέση, καθώς θα συσπείρωνε μετριοπαθείς ψηφοφόρους που στις εκλογές της 6ης Μαΐου ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, την Δράση ή και την Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Μπακογιάννη.
Ο κ. Σαμαράς δεν έχει πάρει σαφή θέση απέναντι στις παραινέσεις αυτές, τις οποίες οι γνώστες του εντονότατου πολιτικού παρασκήνιου μπορούσαν να διαβάσουν “μέσα από τις γραμμές” του κυριακάτικου τύπου αλλά και τις δηλώσεις των επικεφαλής των άλλων κομμάτων. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κύριο, πρωτοσέλιδο άρθρο της “Καθημερινής”, που είχε τίτλο “Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”, και καταλήγει ως εξής: “Αυτή την ύστατη στιγμή, οι πολιτικές δυνάμεις ευθύνης, με πρώτη και κυρίαρχη τη Ν.Δ., πρέπει να δώσουν το μήνυμα της πανστρατιάς και την υπόσχεση πως η χώρα θα κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που δεν θα έχει τίποτα να κάνει με φθαρμένα κόμματα και πρόσωπα. Η ιστορική ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού ασφαλώς, αλλά τις επόμενες κρίσιμες ημέρες οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να αποδείξουν εμπράκτως ότι βάζουν τη σωτηρία της πατρίδας και την αποτροπή μιας μεγάλης καταστροφής πάνω από οιαδήποτε κομματική ή προσωπική φιλοδοξία.”
Από την πλευρά του, ο Ε. Βενιζέλος απάντησε εμμέσως στην πρόκληση, με μια επιστολή που έστειλε χθες στους προέδρους των άλλων κομμάτων, και στην οποία τάσσεται υπέρ μιας παρόμοιας λύσης: “Μόνη σοβαρή και υπεύθυνη, δηλαδή λειτουργική, μετεκλογική λύση είναι μια διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που, όπως τόνισα ήδη, θέλουν πράγματι την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη.Οποιοδήποτε άλλο σχήμα, ακόμη και αν είναι εφικτό αριθμητικά, είναι ατελέσφορο πολιτικά, γιατί δεν θα διαθέτει την αναγκαία πολιτική και κοινωνική στήριξη”, γράφει η επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που αποφεύγει πάντως να θίξει το θέμα της πρωθυπουργίας.
Ο Φώτης Κουβέλης, όταν στη διάρκεια της χθεσινής του διακαναλικής ρωτήθηκε “εάν θέλετε να είναι κάποιος άλλος πρωθυπουργός, ή να είναι ο Αντώνης Σαμαράς που ενδεχομένως να είναι πρώτος ή δεύτερος στις εκλογές», απάντησε: «Θα δούμε την επόμενη ημέρα για όλα αυτά και βεβαίως θα συνυπολογίσουμε και τη φερεγγυότητα των προσώπων».
tvxs.gr

9 σχόλια

  1. Λέων
    Στα αισθηματικά όσοι έχετε μόνιμο δεσμό, ξαφνικές καταστάσεις θα συμβούν και θα δημιουργηθεί ένα περίεργο κλίμα με τον σύντροφο σας. Στα οικονομικά σας, ρυθμίστε με καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις σας, για να μην αναγκαστείτε να οδηγηθείτε σε δανεισμό. Στον αισθηματικό σας τομέα, οι δεσμευμένοι του ζωδίου θα δώσετε προτεραιότητα στο ταίρι σας, αφιερώνοντας του περισσότερο χρόνο. Σχέσεις που δεν έχουν γερές βάσεις θα υποστούν τριγμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συννεφιασμένη Κυριακή
    μοιάζεις με την Ελλάδα
    που το ΠΑΣΟΚ κι' η δεξιά
    την πήραν νουμεράδα.

    Όμως την άλλη Κυριακή
    θα δείξουμε σε κείνους
    πώς κόβουν τ’ αμελέτητα
    του Μπούλη και του Κτήνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ !!

    Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί, οι καρδιοπαθείς,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που ΟΛΑ είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κράτος,

    την ώρα που σε αυτήν την καταστροφή μας οδήγησαν ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις μίζες, τις Siemens, τα υποβρύχια, τα δομημένα ομόλογα, τις «περήφανες» Ολυμπιάδες τους, τα SWAPS τους, τα Βατοπαίδια τους, τους Κουμπάρους τους… κλπ. κλπ…

    Αν μετά απ’ όλα αυτά, ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    και επιπλέον ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, είναι ψήφος στην Μέρκελ, στον Σόϊμπλε, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους διεθνείς τοκογλύφους, στο παγκόσμιο παρασιτικό Κεφάλαιο, στις δυνάμεις Κατοχής της χώρας μας!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου ρόδινα. Με νέες δηλώσεις του οι κ. Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δήλωσαν οτι θέλουν οικουμενική, ενώ γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν θα δεχθεί, ούτε ο Καμμένος. Τις ίδιες αδιάλλακτες απόψεις, περί μη συγκυβέρνησης με Σαμαρά, εξέφρασε ο κ. Καμμένος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Σωτηρίας.ΚΚΕ και Χ.Α δεν θέλουν να μπουν σε διακυβέρνηση,οπότε η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας "Μικρασιατικής καταστροφής", μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Ο Σύριζα, με την ουσιαστική κατάργηση της ιδιωτικής πρωτουβουλίας τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης. Με τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό,ποιους θα φορολογήσει ; Από που θα αυξηθεί το ΑΕΠ ; Το Δημόσιο δεν παράγει πλούτο για να αναδιανεμηθεί στους πολίτες. Το χειρότερο είναι ο κίνδυνος εμφυλίου πολέμου ( στους δρόμους ) μεταξύ συνιστωσών του Σύριζα και της Χ.Α, ενώ η διάλυση των Σωμάτων Ασφαλείας θα προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων- μεταναστών, οπαδών διαφορετικών ομάδων, θα οδηγήσει σε αυτοδικία και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Για πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα κινδυνεύει με χάος, ακυβερνησία, κοινωνικές ταραχές και συγκρούσεις ακραίων ομάδων, εσωτερική οικονομική κατάρρευση.Μέσα στα πλαίσια αυτού του πανικού, πολίτες κάνουν μαζικές αγορές τροφίμων, φαρμάκων και σκέφτονται να αποσύρουν καταθέσεις, αν βγαίνει πρώτο κόμμα ο Σύριζα. Το κλίμα θα επιδεινωθεί, αν η ΕΕ δεν μπλοφάρει και κόψει πιστώσεις, επιδοτήσεις και ΕΣΠΑ. Από την άλλη είναι αδύνατον η ελληνική κοινωνία να αντέξει αυτό την καταστροφική, οριζόντια, φορομπηχτική πολιτική Βενιζέλου, που οδηγεί σε ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
    Συμπερασματικά, δεν αρκεί πλέον να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά από τον Σύριζα, για να αποφευχθεί μια ολική, νέα "μικρασιατική καταστροφή" σε μια εβδομάδα από τώρα. Από τη στιγμή που πασοκ και ανελ δείχνουν ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ σε ακραίες θέσεις ακυβερνησίας, οδηγούν τους ψηφόφορους τους προς τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέες πιέσεις από την Ευρώπη – Αποφάσισαν μονομερώς να “κόψουν” στο μισό τα κονδύλια 1 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
    - Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα δώσει μόνο 500 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
    - Η αρχική συμφωνία ήταν 1 δισ. όμως σήμερα αποφάσισαν να δώσουν τα μισά
    - Έχει ήδη προηγηθεί και το κόψιμο κατά 1 δισ. ευρώ της δόσης από το πακέτο βοήθειας
    - Προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΤΕ

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. ΘΑΡΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ( ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ) ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΟ.

    ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ "ΧΑΖΟΙ" ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ηλίθιοι στις Βρυξέλλες.
    Εδώ και 2 χρόνια ο Σαμαράς τους έλεγε ότι είναι λάθος πολιτική και ότι δεν θα φέρει αποτελέσματα, τους προειδοποιούσε ότι θα φέρει ύφεση και ανεργία και λιγότερα έσοδα.

    Και δικαιώθηκε.

    Τι στο καλό θέλουν ; Να βάλουν πάλι κανένα ανίδεο, όπως οι Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος- Σαχινίδης και να έχουμε νέα κοινωνική έκρηξη ;

    Μου αρέσει ότι πληρώνουμε όλους αυτούς τους άχρηστους στην ΕΕ και στη Τρόικα για να διαλύουν τις οικονομίες. Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7 kai8 ενω η ΝΔ ε μεγαλη παραταξη αναψε την φωτια και κατηγορει τους πυροσβεστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζήτω η Ντόρα Ζήτω ,η θρησκεία , Ζήτω το λογιστικό ΛΑΘΟΣ Ζήτω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..

    Ας το διάολο ένας καλώς λογιστής δεν υπάρχει σε αυτή την χώρα!!!! ΨΥΦΙΣΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ...ΠΩΣ ΔΙΆΟΛΟ ΞΕΧΝΆΝΕ ΟΙ ΚΏΛΟ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΣ !!!!!Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση επέβαλε η Ανακρίτρια στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Στην απολογία του ο πρώην δήμαρχος, υποστήριξε ότι η υπεξαίρεση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα οποία κατηγορείται δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογιστικό λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ .

    ΡΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;



    ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΝΔ;


    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ 2% ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ;


    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση