GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ...

 Γράφει ο Φελνίκος. Στην αρχή ήμασταν μόνοι μας. Μετά αποχτήσαμε παρέα, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους. Τώρα η παρέα μεγαλώνει. Ισπανοί...

 Γράφει ο Φελνίκος.
Στην αρχή ήμασταν μόνοι μας. Μετά αποχτήσαμε παρέα, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους. Τώρα η παρέα μεγαλώνει. Ισπανοί και Κύπριοι μπαίνουν και αυτοί στο μηχανισμό στήριξης. Σειρά για να χτυπήσουν την πόρτα έχουν οι Ιταλοί. Θα ακολουθήσουν οι Βέλγοι ή μήπως οι Γάλλοι; Ουδείς γνωρίζει.
Πάντως από χθες χτύπησε καμπανάκι και για την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας. Δεν έχουν πρόβλημα τα ομόλογά της. Κάθε άλλο, θησαυρίζει το γερμανικό δημόσιο. Ίσως και να αγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν, τα 200 δισ. ευρώ τα κέρδη του από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση, αφού τα γερμανικά ομόλογα έχουν φτάσει να έχουν ακόμη και αρνητικό επιτόκιο.
Η υποβάθμιση της Γερμανίας από τον οίκο Egan Jones έγινε επειδή υπάρχει φόβος για το μέλλον της ευρωζώνης που θα συμπαρασύρει και την ίδια. Και είναι λογικό. Αν συνεχιστεί το σπιράλ της ύφεσης και της αδυναμίας δανεισμού των κρατών-μελών της από τις αγορές κάποια στιγμή θα μολυνθούν όλοι. Αν συνεχιστεί η σιδηρόφρακτη δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτεί η καγκελάριος Μέρκελ θα έλθει η ώρα που ολόκληρη η ευρωζώνη θα βρίσκεται κάτω από ένα μνημόνιο.
Αν δεν αλλάξει σήμερα η κυρίαρχη πολιτική στην Ευρώπη, αύριο θα γεμίσουν με ανθρώπινα κουφάρια οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα είναι η πτωχή Ελλάς που θα υποφέρει, θα είναι και η αλαζονική Γαλλία που θα ταλαιπωρείται. Δεν θα είναι η μικρή Κύπρος που θα βυθίζεται, θα είναι και η «άρια» Γερμανία που θα βαριανασαίνει.
Όσο η καγκελάριος Μέρκελ αρνείται να δει τα επερχόμενα και να τα αντιμετωπίσει με τους εταίρους της στη βάση της αλληλεγγύης, τόσο αυτά θα πλησιάζουν και κάποια στιγμή θα γίνουν για το Βερολίνο μεσοπολέμιοι εφιάλτες της. Η εξάπλωση της ύφεσης, της φτώχειας, της ανεργίας, των ελλειμμάτων και των χρεών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το μόνο που μπορεί να προετοιμάσουν είναι ένα Ε’ Ράιχ.
Αν οι Τεύτονες κλείνουν τα μάτια στις αγωνίες και τον πόνο των μεσογειακών λαών, ας ανοίξουν τα αυτιά τους να ακούσουν τη φωνή του Σμιτ και του Ντελόρ. Αν η καγκελάριος Μέρκελ επιμένει να υποστηρίζει ότι όσο αυτή ζει δεν θα υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του χρέους, τότε ας πεθάνει. Πολιτικά. Και ει δυνατόν πριν από τις εκλογές, του χρόνου, στη Γερμανία.
Είναι προτιμότερο για τους Γερμανούς να απαλλαγούν μία ώρα νωρίτερα από την καγκελάριο τους και την παρέα της παρά να βρεθούν μετά από μερικά χρόνια να δουν την χώρα τους να πολιορκείται από τους εξαθλιωμένους εταίρους της…

1 σχόλιο

  1. Μαγκιά "made in Greece"

    Οποιος δεν θέλει να παραδαχτεί την μαλακία που τον δέρνει
    αισθάνεται την ανάγκη να αποδείξει ότι κι άλλοι τον παίζουνε.

    Φελε-νίκο . . Άραξε ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση