GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεόραση: «Καταστροφική η ελληνική αγορά για την ιδιωτική τηλεόραση»...

«Οι συνθήκες στην ελληνική αγορά είναι καταστροφικές για την ιδιωτική τηλεόραση και την τηλεοπτική διαφήμιση», δήλωσε πρόσφατα ο Ross...


«Οι συνθήκες στην ελληνική αγορά είναι καταστροφικές για την ιδιωτική τηλεόραση και την τηλεοπτική διαφήμιση», δήλωσε πρόσφατα ο Ross Biggam, Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Μέσων (ACT) στη διάρκεια σεμιναρίου για το μέλλον των οπτικοακουστικών μέσων που διοργάνωσε η FIBEP (Διεθνής Ένωση Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου) στις Βρυξέλλες.
Ο R. Biggam αναφέρθηκε διεξοδικά στο μέλλον της τηλεόρασης, τονίζοντας μεταξύ άλλων την κυριαρχία τούρκικων και αστυνομικών σειρών σε διάφορες τηλεοπτικές αγορές συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Στo workshop συμμετείχαν ενεργά δύο στελέχη της εταιρείας αποδελτίωσης Clip News, η Σοφία Καρακεβά, που είναι και υπεύθυνη επικοινωνίας στη FIBEP και η Κατερίνα Κεχαγιά. Το workshop παρακολούθησαν 60 άτομα από 20 κορυφαίες εταιρείες αποδελτίωσης από όλο τον κόσμο. Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι το τηλεοπτικό κοινό, καθώς και το τηλεοπτικό περιεχόμενο αλλάζει και εισέρχεται σε μια νέα ψηφιακή εποχή. «Κινητήρια δύναμη πλέον πίσω από την τηλεόραση είναι τα social media και η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων», δήλωσε ο Mazen Nahawi, Πρόεδρος της FIBEP, στην Σοφία Καρακεβά.
marketingweek.gr

9 σχόλια

  1. Έμειναν 9 μέρες μέχρι τις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης.
    Εδώ και 2 χρόνια η Ελλάδα ζει ένα δράμα, μπλεγμένη στο ΔΝΤ και μνημόνιο που την ενέπλεξαν με ατυχείς δηλώσεις Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου και τη βύθισε η άθλια οικονομική πολιτική Βενιζέλου που διπλασίασαν τους ανέργους, στέρεψαν την αγορά από ρευστό, επέβαλλαν φόρους αβάσταχτους για το 90% των Ελλήνων, που βλέπουν να εξανεμίζονται μισθοί, συντάξεις, αποταμιεύσεις, να κινδυνεύουν να χάσουν το βιος τους. Αποκορύφωμα της αθλιότητας είναι το χαράτσι στη πρώτη κατοικία των Ελλήνων και οι νέες φορολογικές δηλώσεις που θυμίζουν "ταινία τρόμου" για τις οικογένειες ! Θάνατοι και αρρώστιες αυξήθηκαν δραματικά, παρόλο που είμαστε σε περίοδο ΕΙΡΗΝΗΣ! Μπάχαλο η Παιδεία και η Υγεία. Καμμένη γη, γενοκτονία των Ελλήνων, από το μεταλλαγμένο χαρατσοπασοκ !
    Από την άλλη, ο λαός πλανάται από τις νεφελώδεις και αδιέξοδες ΑΡΝΗΣΕΙΣ και την ΑΠΟΛΥΤΗ, ΑΚΡΑΙΑ πολιτική του Σύριζα και των ΑΝΕΛ, που οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό της εσωτερικής πτώχευσης, της νέας ακυβερνησίας, και ειδικά ο Σύριζα στο κοινωνικό χάος, αφού με αφοπλισμό της Αστυνομίας η βία και η εγκληματικότητα και η αυτοδικία θα πολλαπλασιαστούν.Με σύριζα πρώτο κόμμα, οι συγκρούσεις αριστεριστών και Χ.Α θα λάβουν απίστευτες διαστάσεις, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της φυγής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των καταθέσεων στο εξωτερικό. Οπότε τι θα βρει να φορολογήσει ο Σύριζα ; Θα δεσμεύσει τις καταθέσεις ; Πως θα αντιδράσει, αν όσοι δεν τον ψήφισαν καταληφθούν από πανικό, που ήδη υπάρχει ; Μήπως κάποιοι μας οδηγούν, επίτηδες, σε εμφύλιο σπαραγμό, πτώχευση, και εθνική περιπέτεια με Τουρκία;
    Η μέση λύση, ανάμεσα στα άκρα, είναι η Νέα Δημοκρατία. Αλλά δεν αρκεί να πάρει μια μικρή διαφορά από τον Σύριζα, γιατί πάλι δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, ούτε να επαναδιαπραγματευτεί. Χρειάζεται πλέον ισχυρή πλειοψηφία για να αλλάξει οικονομική πολιτική, να σταματήσει τα φορομπηχτικά μέτρα του κ. Βενιζέλου και τα χαράτσια, να κάνει και κάποιες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει, όμως, ο Σαμαράς, να ζητήσει τη συνεργασία όλων των κομμάτων και τη βοήθειά τους, ώστε να βρεθεί ένα ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ απέναντι στη Ε.Ε. Αν δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία, θα υπάρχουν πάλι τα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα και του Καμμένου που μπορεί να τινάξουν τη προσπάθεια στον αέρα. Επίσης, φάνηκε ότι και ο κ. Βενιζέλος δεν φαίνεται να μένει αμέτοχος σε αυτό το μικροκομματισμό,ενώ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη κρισιμότητα της κατάστασης ο Καρατζαφέρης, Μάνος και Τζήμερος, που επιμένουν στα μικρομάγαζά τους, αντί να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια, με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Έτσι, τις επόμενες μέρες, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τη μόνη, εκ των πραγμάτων, λύση, προς τη Νέα Δημοκρατία, αναμένονται να κορυφωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγωδία χωρίς τέλος>
    Νεκρός ο αδελφός και η μάνα του 30χρονου που πυροβόλησαν οι ληστές στη Καισαριανή!
    http://silvercity.gr/index.php




    Καμία αρχαία τραγωδία δεν είχε τέτοια κατάληξη, όπως αυτή που συνέβει πριν λίγο στην Καισαριανή με το άδικο ξεκλήρισμά μιας ολόκληρης οικογένειας από 3-4 άγνωστους ακόμη δράστες!!.

    Ως γνωστό πριν από 6 μέρες, στις 2 Ιουνίου, λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες που πήγαν να κλέψουν ένα ΙΧ, πυροβόλησαν εναντίον δύο νεαρών αδελφών σε πυλωτή πολυκατοικίας επι της οδού Βουτσά 83 στην Καισαριανή, που κατέβηκαν να τους κυνηγήσουν.

    Απο τα πυρά έπεσε αμέσως νεκρός ο 30χρονος σεφ, ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε
    στο νοσοκομείο ο 32χρονος αδελφός του.

    Σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο αδέλφια ενώ είχαν πάει για ύπνο, άκουσαν τον συναγερμό τους αυτοκινήτου τους και βγήκαν στο μπαλκόνι να δουν τι συνέβαινε. Τότε είδαν τους δράστες να προσπαθούν να το κλέψουν.

    Αμέσως, κατέβηκαν κάτω ενω ο ένας απο τους δύο πήρε μαζί του κι ένα κουζινομάχαιρο.

    Μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί, οι δράστες άρχισαν να τους πυροβολούν με καλάσνικοφ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν και σοβαρά τον άλλο κι εξαφανίστηκαν. Ο 30χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στο στήθος και την κοιλιά και ο 32χρονος μία σφαίρα στο στομάχι.

    Μεχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πόσοι ήταν οι δράστες αλλα υπάρχουν αναφορές για 3 ή 4. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο για πρόκειται για τη γνωστή τετράδα που τον τελευταίο καιρό ληστεύει με καλάσνικοφ καταστήματα, περίπτερα και βενζινάδικα σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνα, Ζωγράφου κλπ

    Και η κατάληξη της απίστευτης τραγωδίας που, σημειωταίον, απαξίωσαν να μεταδώσουν τα ΜΜΕ:

    Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο νοσοκομείο, όπου είχε άμεσα μεταφερθεί, κατέληξε και ο δεύτερος άτυχος αδελφός της οικογένεις, ενώ η χαροκαμένη μητέρα των δύο αδικοχαμένων παλληκαριών της, μόλις έμαθε το νέο τραγικό γεγονός του χαμού και του δεύτερου παιδιού της, έπαθε οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εξέπνευσε !!
    Παρ 08 Ιουν 2012 | 23:06 | Share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη "θέση" του έβαλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας, Γ. Ζαννιά, για την εξοντωτική εγκύκλιο... που εξέδωσε το υπουργείο και με την οποία ζητούνται από τις εφορίες να προχωρούν σε κατασχέσεις για οφειλές άνω των 3000 ευρώ.

    Το ηγετικό στέλεχος της ΝΔ μιλώντας στον Ελ.Τύπο, σημείωσε ότι "κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πρωτοβουλίες, που παρεμβαίνουν στην προεκλογική δημόσια αντιπαράθεση και μάλιστα για θέματα που είναι μέρος του διακυβεύματος αυτών των εκλογών, όπως η στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, που η εγκύκλιος αυτή πλήττει κατά προτεραιότητα, είναι λάθος".

    Ο Δ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως η κίνηση Ζαννιά, "δεν συνάδει με τον σκοπό μιας Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η οποία ναι μεν έχει συνταγματικό χαρακτήρα, στερείται ωστόσο της δυνατότητας ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών, οι οποίες απαιτούν, μέσω των συντεταγμένων οργάνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την απαραίτητη πολιτική νομιμοποίηση".

    Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου από τον πρώην συνεργάτη του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, που την έχει "δει"... κανονικός υπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Σε λίγες ημέρες η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση, που θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες, υποχρεώσεις και δυνατότητες.

    Και βέβαια, με την απαραίτητη επίσης κατανόηση της κοινωνίας, της οικονομίας και της αγοράς. Γι΄ αυτό η εγκύκλιος αυτή πρέπει άμεσα να αποσυρθεί και στην συνολική της δραστηριότητα η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση θα πρέπει να αποφεύγει οτιδήποτε τούτες τις ώρες μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές ή άλλες αντιδράσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TI ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΣΥΛΗΠΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ .ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΘΥΤΑΤΟ ΠΟΝΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ .ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ .ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ
    ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟΤΑΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΜΠΙΛΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΤΑΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΑΡΛΑΡΙΖΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ.ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ .ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΡ ΚΑΤ ΝΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ ΝΟΚ ΑΟΥΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παυλόπουλε είσαι πολύ φλώρος που δεν υπερασπίστηκες τις κυρίες. Είσαι μεγάλος χέστης.
    Επίσης είσαι και φασίστας κωλοδεξιός, διότι κατά βάθος χάρηκες με αυτό που έγινε.
    Ξεφτιλισμένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ λέω να σταματήσει το ΜΈΓΑ γεγονός με τον ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ .. Το καταδικάσαμε, το διακωμωδήσαμε, ΒΓΆΛΑΜΕ όλοι από μέσα μας και εγώ τα δημοκρατικά μας αισθήματα δεν βγάζω την ουρά μου από έξω..

    Όμως όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή ΜΗΝ ΠΈΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΊΔΑ ΤΟΥΣ να μας βάλουν σε εμφύλιο ώστε να περάσουν οι εκλογές αυτές με το τι έκανε ο Κασιδιάρης...

    Μακάρι και να είχα την δύναμη να μπορούσα να ενώσω οπαδούς και ψηφοφόρους ένθεν και ένθεν..

    ΠΕΙΣΤΕΥΩ ότι αν θα καθόμουν απέναντι από έναν οπαδό της Χρύσης αυγής και από έναν θεωρητικό κομμουνιστή {καθοδηγα τους λέγαμε εμείς παλιότερα } ΘΑ ΤΑ ΒΡΊΣΚΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ πιο καλά με τον Χρυσοαυγητη..

    Το Κ.Κ.Ε της Ελλάδος δύστυχος δεν έχει προσφέρει για εμένα ΤΊΠΟΤΑ από την μεταπολίτευση και μετ'έπειτα..

    Απλώς μόνο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ κάνει που πολλές φορές εκφοβίζουν της παραγωγικές και αντιστασιακές δύναμης ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙ; δεν ξέρω ΑΚΌΜΑ!!! αυτό θα φανεί στης εκλογές της 17 Ιουνίου με τα ποσοστά που θα πάρει το λέω ωμά ωμά ότι αν θα μπει στην ΒΟΥΛΗ, ίσως και να φταίει το χαστούκι του Κασιδιάρη!!..

    ΝΟΜΊΖΟΥΝ ότι ο κόσμος ΞΕΧΆΣΤΗΚΕ με την δημοσιότητα που του έδωσαν τα {δημοκρατικά ΜΜΕ} ΑΛΛΑ, δεν γνωρίζουν ότι η μάζα απο κάτω βράζει..

    Για της ξένες πολυεθνικές διέλυσαν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας , με της τραπεζοσυμμορίες εργολάβων,ΜΜΕ , πολιτικών, συνδικαλιστών, επιχειρηματιών..

    Νομίζουν ότι έχουν τρομοκρατήσει την κοινωνία ώστε να του ζητάνε να τους ψηφίσει -αποδείξει ότι το συμφέρον του Λαού είναι να τον μετατρέψουν σε δούλο.. {{ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ όσο πιό πολύ φτωχαίνουμε ΣΗΜΕΡΑ τόσο θα πλουτίσουμε ΑΎΡΙΟ ΌΤΑΝ θα αναπτυχθούμε!!}} ΧΑ,, αν ζούμε εεε!!!

    ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΛΙΖΕΛΟ- ΚΟΥΒΈΛΗ-ΚΑΜΜΕΝΟ--ΝΤΟΡΑ - ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ--ΚΑΡΑΤΣΑΦΕΡΗ-ΤΣΙΠΡΑΣ--ΠΑΠΑΡΗΡΑ και λοιποί όλοι οι συγγενής..

    ΚΟΙΤΆΞΕΤΕ ΠΑΝΤΟΎ ότι με της πολιτικές σας υπάρχει παντού πείνα, ανεργία, αυτοκτονίες, τραγική μείωση μισθών, συντάξεων, άνθρωποι χωρίς φάρμακα....

    Ο Ελληνικός Λαός ΤΙ λαχταρά βρε κωθώνια ΣΗΜΕΡΑ;
    Ελευθερία ,παιδεία,θρησκεία,κανένας Έλληνας νεκρός από χρέη Η πείνα , από ελλείψεις φαρμάκων, Έλεγχος των συνόρων,μεταναστευτική Πολιτική, καμιά ανοχή στον εποικισμό της Πατρίδος μας..

    ΑΥΤΆ ΤΑ ΑΠΛΆ ΘΈΛΕΙ ΘΈΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΣ 18 ΙΟΥΝΊΟΥ, αυτά που είναι για ΕΣΑΣ είναι διαπραγματεύσιμα με τους ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ αδιαπραγμάτευτο ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΏΛΟ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ Η Ε.Ε!!!!

    ΚΑΛΆ ΣΥΝΑΙΧΗΣΕΤΕ ΈΤΣΙ ...ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΤΉΣΑΤΕ ΟΛΟΙΣ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΆΝΕΤΕ ΑΥΤΆ ΟΠΟΊΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΊΣΕΤΕ ΣΤΗΣ 18 ΙΟΥΝΊΟΥ.. Εδώ θέλω να σταθώ δεν χρειάζεται να φαγωθούμαι μεταξύ μας ΡΕΕ ΑΛΛΑ ΝΑ {ΦΆΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΞΕΛΕΝΕ} ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΔΕΞΙΟΣ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΟΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ..

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννης Βαρουφάκης - Συνέντευξη στη «Die Zeit»

    «Όποιος έχει οικονομική κατάρτιση, συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

    Απλά και καθαρά πράγματα λέει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στην συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», που δημοσιεύεται με τον εύγλωττο τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνη δύναμη».

    Λέει ότι το πρόγραμμα λιτότητας, όπως αποδείχθηκε στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, «δεν λειτουργεί» και «αυτό το γνωρίζει στο μεταξύ κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος», ενώ υπερασπίζεται τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Η Ελλάδα θα φτάσει κάποια στιγμή στο σημείο όπου υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα μπορεί πλέον να αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ.

    Δεν μπορούμε να παίρνουμε τα χρήματά σας υπό όρους, με τους οποίους δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε ποτέ.

    Το κόμμα ενεργεί με υπευθυνότητα, όταν το δηλώνει τόσο ξεκάθαρα στην Ευρώπη.

    Θα περίμενα να το εκτιμήσει αυτό ο Γερμανός φορολογούμενος».

    Ο Γ. Βαρουφάκης απαντά και στο επιχείρημα ότι το Μνημόνιο απέτυχε επειδή δεν εφαρμόσθηκε στο σύνολό του και δεν αναδιοργανώθηκε το κράτος, επισημαίνοντας, πως όταν επιβάλλεις λιτότητα δεν μπορείς να αλλάξεις το κράτος.

    «Πώς να αναδιοργανώσει ο υπουργός Οικονομικών τις υπηρεσίες, όταν για να το κάνει δεν διαθέτει στην πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ;

    Αντ’ αυτού, αναγκάζεται να περικόψει και τους μισθούς των εργαζόμενων που απέμειναν - ο τέλειος τρόπος για να ενισχυθεί κι άλλο η διαφθορά», τονίζει.

    Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κακή διαχείριση της κρίσης εξαπολύει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μέσω άρθρου του στο περιοδικό «HOT DOC», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ισπανίας.

    Πως μια χώρα, αναρωτιέται, απολύτως «ισοσκελισμένη και κερδοφόρα», την οδήγησαν οι «γελοίες πολιτικές αποφάσεις» και οι «αγορές» στο χείλος της καταστροφής.

    «Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;

    - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

    - Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

    - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;

    - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Zara, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;

    - Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat);

    Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς.

    Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία;

    Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο... ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή η «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών.

    Όταν, λοιπόν, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την ώρα που χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν αβοήθητοι, λόγω έλλειψης φαρμάκων,

    Την ώρα που αγωνίζονται να επιβιώσουν οι νεφροπαθείς, οι διαβητικοί, οι παραπληγικοί,

    την ώρα που ένας στους τρεις είναι άνεργος (1 στους 2 νέους),

    την ώρα που θερίζει η φτώχια, η εξαθλίωση και η δυστυχία,

    την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε,

    την ώρα που 2000 αξιοπρεπείς συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία και κάθε ημέρα που περνά, συνεχίζουν να αυτοκτονούν άνθρωποι,

    την ώρα που όλα είναι υπό διάλυση – Υγεία, Παιδεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, κράτος,

    την ώρα που ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    και ΕΣΥ επιμένεις να τους ψηφίζεις,

    τότε είσαι ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ !!!

    ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!

    Γιατί κάθε ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ, ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

    «Ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!»

    ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;; ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΕΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ;;

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση