GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Από τον Νίκο Καββαδία. Αφού οι ανευθυνοϋπεύθυνοι πατριώτες και θυσιαζόμενοι για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας αντιπρόσωποι μας στ...

Από τον Νίκο Καββαδία.
Αφού οι ανευθυνοϋπεύθυνοι πατριώτες και θυσιαζόμενοι για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας αντιπρόσωποι μας στην προηγούμενη βουλή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την εκφρασθείσα θέληση του Ελληνικού λαού να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας, έστω της «κακιάς ώρας», όπως εξ άλλου υπήρξαν κι’όλες οι προηγούμενες, θεωρούμε επιβεβλημένο να υπενθυμίσουμε (και καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο σε κάθε ευκαιρία και με όποιο τρόπο κρίνουν προσφορότερο) στους υποψηφίους των εκλογών της 17ης Ιουνίου, πως ανάμεσα σάυτούς που ψηφίζουν είναι και οι ναυτικοί και οφείλουν να «ακροαστούν» και τα δικά μας προβλήματα που η δική τους, κυριολεκτικά εγκληματική, πολιτική μας δημιούργησαν. Πιο συγκεκριμένα : 
- Το ότι στο θέμα της υγειονομικής περίθαλψης γινόταν «πανηγύρι» είναι αδιαμφισβήτητο. Έπρεπε κάτι να γίνει. Όχι όμως να φτάσουμε στο άλλο άκρο και σχεδόν τα πάντα να τα πληρώνουμε πλέον από τις συνεχώς «λεηλατούμενες» συντάξεις μας, για τις οποίες όμως το από χρόνια διαλυμένο από τις επιλογές όλως των κυβερνήσεων ταμείο μας , το ΝΑΤ, εισέπραττε περισσότερα από όσα χορηγούσε σαν σύνταξη έστω κιάν αυτό δεν ήταν ο κανόνας.
- «Λεηλατημένες» συντάξεις των ναυτικών, οι οποίοι συνέβαλαν όσο καμία άλλη κοινωνική ομάδα στην δημιουργία του νεοελληνικού κράτους, στην συντήρηση του, στην έκβαση των αγώνων του και δη στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο (για όποιον ξέρει ιστορία) και στην ανόρθωση της χώρας απ΄τα εξ αιτίας του ερείπια, αλλά και της Κεφαλονιάς απ΄τους σεισμούς του 1953.
- «Λεηλατημένες» συντάξεις των ναυτικών απ΄τα συνεχή χαράτσια, περικοπές, εισφορές, φορολογήσεις, στις οποίες όμως η κομματική νομενκλατούρα – ενθεν και ενθεν – που κατ΄ευφημισμόν ονομάζεται δημόσια διοίκηση, θεώρησε σωστό να επιβάλλει και το τελευταίο «μέτρο», κατάπτυστο, ακατανόητο και εμφανίζον την ποιότητα της λογικής, της δικαιοκρισίας και των ηθικών αξιών απ΄τις οποίες εμφορείται, της επί πλέον μείωσης της σύνταξης μας κατά 7%, απ΄το πρώτο ευρώ, ενώ στις συντάξεις των στεριανών μείωση κατά 12% μεν , αλλά για το πάνω απ΄τα 1300 ευρώ τμήμα της. 
- Συντάξεις που για το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Βουλή και λοιπά «καταφύγια» - κατά ένα μεγάλο μέρος – των «δικών τους παιδιών», με τα «κεκτημένα δικαιώματα» που με αγώνες εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας απέκτησαν, τις έφθασαν στο 80 έως 118%, σαν σχέση σύνταξης προς μισθό των εν ενεργεία ομοιοβάθμων τους, ενώ οι δικές μας, για 10ετίες στο επίπεδο 45-50%, που επί Ανωμερίτη άγγιξαν για λίγο το 70%, τώρα τις ξανακατεβάζουν κάτω κι΄απ΄το παλιό 45%, με την δικαιολογία πως το ΝΑΤ επιδοτείται απ΄τον κρατικό προϋπολογισμό αρκετά «πλουσιοπάροχα». Ξεχνώντας δήθεν πως δεν πρόκειται για επιδοτήσεις , αλλά για την επιστροφή των δανεικών , των κλεμμένων και υφαρπαγμένων, τα οποία κανένα «κούρεμα» ή «μνημόνιο» δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραγράψει, ακριβώς όπως δεν παραγράφονται τα δικαιώματα της χώρας στα κλεμμένα από τον ΄Ελγιν μάρμαρα της Ακρόπολης.
- «Λεηλατούν» τις συντάξεις μας την στιγμή που τις κύριες αιτίες της κατάντιας μας σαν χώρα, την κρατική σπατάλη υπό όποια μορφή, την γραφειοκρατία, τις άχρηστες υπηρεσίες, δεν κάνουν τίποτε ουσιαστικό να τις περιορίσουν και επιπλέον φοροελαφρύνουν τα εισοδήματα πάνω από 100-120 χιλιάδς ευρώ (ώστε να αυξάνουν τις καταθέσεις τους στα Ελβετίας), οδηγούν στα «κρεματόρια»- η εσχάτως έμμεση υπενθύμιση των οποίων υποτίθεται πως τους κάνει να εξεγείρονται- τους μεσαιομικρούς συνταξιούχους με πρώτους –πρώτους τους ναυτικούς, αυτούς δηλαδή που αναγκαστικά τις όποιες αποδοχές τους θα τις «κατέθεταν» και θα κινούσαν την αγορά, γεμίζοντας συγχρόνως τα δημόσια ταμεία μέσω ΦΠΑ.
- Την «χρυσοτόκο όρνιθα» την Εμπορική ναυτιλία και τις τεράστιες επενδύσεις των εφοπλιστών, τις έστειλαν στην Άπω ανατολή, περιφρονούν τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρει η Εμπορική Ναυτιλία της Ευρώπης αδιαφορώντας παντελώς για την ναυτική εκπαίδευση, κι΄ούτε τις «ντάνες» των παροπλισμένων στις Σαλαμίνας τα νερά δεν κατάφεραν να συνδέσουν με τις δίπλα χαλυβουργικές, κατευθύνοντας τα στην Τουρκία. Δυστυχώς το ακυβέρνητο εδώ και πολλά χρόνια καράβι, η Ελλάδα, θα εξακολουθήσει να ταξιδεύει χωρίς πυξίδα , χωρίς τιμόνι, γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει καπετάνιος-ηγέτης να το κυβερνήσει. Όλοι οι υποψήφιοι, ασπάζονται τον σαρκασμό του Βρετανού πολιτικού Andrew Bonar Law : «Πρέπει να τους ακολουθήσω. Είμαι ο ηγέτης τους» Μόνο που εκείνος σάρκαζε, ενώ οι δικοί μας «ηγέτες», επιπλέουν εφαρμόζοντάς το, αλλά και χάρη στα εκβιαστικά διλήμματα προ των οποίων μόνιμα ευρίσκεται το σκεπτόμενο τμήμα της κοινωνίας.

7 σχόλια

  1. Καταρρέει ο μύθος της μπλόφας
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Κυρίες και κύριοι, ο εφιάλτης τώρα ξεκινάει.

    Δεν μας απειλούν, δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν.
    Απλά, μας κόβουν την πίστωση στις εισαγωγές.

    Όποιος θέλει να εισάγει προϊόντα ή πρώτες ύλες από το εξωτερικό θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά. Η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes ανέστειλε τις δραστηριότητές της σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Ελλάδα.

    Κυρίες και κύριοι, σας είπαν ψέματα. Οι άλλοι δεν μπλοφάρουν.

    Η εν λόγω γαλλογερμανική εταιρεία ήταν η τελευταία που πήρε τη σχετική απόφαση. Οι υπόλοιπες μας είχαν εγκαταλείψει εδώ και μήνες. Η ουσία είναι ότι για τις εισαγωγές χρειάζονται πλέον μετρητά, τα οποία με την σειρά τους δεν υπάρχουν!
    Τι σημαίνει αυτό ;
    Ότι οι εμπορικές εταιρείες θα υπομείνουν έναν νέο κύκλο πίεσης.
    Πρόβλημα, όμως, δημιουργείται και για εταιρείες που εισήγαγαν πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Ακόμη κι αν το τελικό προϊόν είχε προορισμό και πάλι το εξωτερικό, οι δυσκολίες στις εισαγωγές θα τις οδηγήσουν αυτόματα σε μείωση της παραγωγής. Για να μην μασάμε τα λόγια μας, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο κύμα ανέργων.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αλήθεια, πως το είπαν οι λαϊκιστές ;
    - Ότι οι άλλοι μπλοφάρουν μαζί μας.
    Ότι η ζωή μας θα συνεχίσει όπως και προηγουμένως, αρκεί να κλείσουμε τα μάτια και τα αφτιά μας και να αγνοήσουμε τις προειδοποιήσεις.
    Μήπως οι κύριοι αυτοί που σήμερα ευαγγελίζονται την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ξεκινήσουν από κάτι πιο απλό ;
    - Να πάνε, δηλαδή, στις εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και να διαπραγματευτούν την ανάκληση της απόφασής τους.

    Στο κάτω – κάτω της γραφής η δική τους ρητορική προκάλεσε το σημερινό πρόβλημα. Η προοπτική της δραχμής είναι εκείνη που απομονώνει την χώρα.

    Οι ανόητοι θα πουν ότι το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο εκβιάζει αυτή την στιγμή τους Έλληνες πολίτες για τις επικείμενες εκλογές.
    Δεν πειράζει.
    Κάποια στιγμή θα μάθουν ότι στην ζωή κερδίζουν εκείνοι που μπορούν και όχι εκείνοι που ονειρεύονται ότι μπορούν.

    Εμείς σήμερα ονειρευόμαστε ως λαός ότι έχουμε στα χέρια μας καλό χαρτί. Το πρόβλημα είναι ότι το καλό χαρτί το έχουν οι άλλοι και το χειρότερο είναι ότι το γνωρίζουν αρκετά καλά.
    Έχουν όλα τα χαρτιά στα χέρια τους.

    ___________________________
    850 τρισεκατομμύρια δραχμές
    θα κοστίσει το πρόγραμμα του Τσίπρα.
    Που θα τα βρεί;

    Ο κύβος ερρίφθη και ξανάφερε (με άλλα λόγια και από άλλη κατεύθυνση – απ΄ τα αριστερά εν προκειμένω) το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”! Και αφού υπάρχουν (χωρίς όμως να μας εξηγήσουν και το αναγκαίο πόθεν) αποφάσισαν να τα μοιράσουν σε μισθούς, συντάξεις, κρατικοποιήσεις, κατάργηση φόρων και άλλες υψηλού ρίσκου υποθέσεις και σενάρια, που χαρακτηρίζονται από… γκρίζες ζώνες και κοστολογικές ασάφειες.
    Πρόκειται για το περίφημο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μας αποκαλύφθηκε 15 ημέρες πριν τις εκλογές και το οποίο έχει έντονα τα στοιχεία ενός παρωχημένου μοντέλου κρατισμού που γνωρίσαμε στις αρχές τις δεκαετίας του 80 και το οποίο εξέθρεψε πελατειακές σχέσεις και σκάνδαλα με «δανεικά και αγύριστα» σε ημετέρους.

    Έχει όμως -παρά το ότι αποφεύγεται επιμελώς η αναφορά σε νούμερα- και κοστολόγηση, η οποία ανέρχεται σε 16 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση η οποία προκαλείται στις δημόσιες δαπάνες, δημιουργώντας όμως ερωτήματα ως προς τη χρηματοδότησή τους.
    Πως όμως μπορεί να προσμετρηθεί η επίπτωση στην οικονομία από μια τέτοια εξέλιξη όταν τυχόν ακύρωση του Μνημονίου φέρνει αυτόματα ακύρωση και της δανειακής σύμβασης και διακοπή της δανειοδότησης, αφήνοντας ακόμα και ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή ;
    Σίγουρα με πολλά δισεκατομμύρια που θα πληρώσουν οι πολίτες, στους οποίους το “τυράκι” είναι η ακύρωση των εργασιακών νόμων των τελευταίων μηνών.
    - ΕΡΩΤΗΣΗ ..Προλαβαίνω να πάρω δάνεια ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο είναι οι χθεσινοσημερινές γκάφες του Βενιζέλου :

    1) Λέγοντας ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά, κινδυνεύει να χάσει τη μισή του δύναμη ( όπως ο Καμμένος σήμερα ), γιατί θα δημιουργηθεί πανικός Ακυβερνησίας, οπότε οι "εκπαιδευμένοι" στο κίνδυνο χρεοκοπίας ψηφοφόροι του Πασοκ θα στραφούν οι περισσότεροι προς τη Νέα Δημοκρατία !

    2) Λέγοντας ότι μετεκλογικά θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, δείχνει αδυναμία και πανικό, και μπορεί οι ψηφοφόροι του Πασοκ της 6ης Μαίου να στραφούν προς τη ΔΗΜΑΡ προεκλογικά !

    Έτσι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, με τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ φορολογικές δηλώσεις και έκτακτες εισφορές και τα διπλά χαράτσια στα ακίνητα ( και ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΕΗ και ΕΤΑΚ και ΦΑΠ ετών 2009 έως 2011 ) και τις οριζόντιες περικοπές και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις και το μπάχαλο των Πανελλαδικών και στο χώρο της Υγείας, και με τα ημερολόγια του Άκη και με τις πολυτελείς διακοπές Παπανδρέου στη Κρήτη, τι περίμενε, δηλαδή ; Να τον "αποθεωνουν" οι πολίτες που τους άφησε άνεργους ή νεόπτωχους ;

    Και η υπερπροβολή της Πολωνέζας, πάλι γκάφα είναι ( και την χειροκροτούν από κάτω ! ). Γιατί οι 8μηνες επιταγές δείχνουν ότι η αγορά έχει στερέψη από ρευστό ( αφού όλα πάνε στο Κράτος σαν χαράτσια και φόροι ), και ο κίνδυνος "χρεοκοπίας" είναι "βούτυρο στο ψωμί" της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί όσοι φοβούνται την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, αν είναι μπροστά ο Σύριζα, θα πάνε στη ΝΔ !

    Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ο Βενιζέλος παρουσιάζει σύνδρομο Καρατζαφέρη, που απειλούσε και απειλεί τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν απεγνωσμένα. Αυτό δείχνει αδυναμία και έλλειψη ελέγχου της κατάστασης. Φυσικά η εικόνα του πασοκ , με συγκεντρώσεις των 50 ή 100 ατόμων, είναι τραγική και δείχνει πράγματι τη συρρίκνωση του σε επίπεδα μονοψήφια, και τώρα θα φοβάται, μήπως εξαϋλωθεί εκλογικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. _______________________________
    11 αναγνωρισμένοι "τρομοκράτες"
    οικονομολόγοι λένε: Μία ανάσα πριν την άτακτη χρεοκοπία η χώρα.
    ____________________________________
    Έντεκα διεθνώς αναγνωρισμένοι ....."τρομοκράτες"
    Έλληνες ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι, από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, παρεμβαίνουν σχετικά με την ελληνική κρίση μέσω της "Καθημερινής της Κυριακής" για να προειδοποιήσουν για τον λάθος δρόμο που έχουμε πάρει....

    - βέβαια ο Στρατάκης που διδάσκει "Εισαγωγή στον Μαρξισμό" ξέρει καλύτερα...

    Προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι πλέον υπαρκτός, καθώς πολλοί εταίροι πείθονται ότι η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει μια πορεία ευρωπαϊκής σύγκλισης.
    Θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να έχει ευρεία στήριξη και να επιβεβαιώσει εμπράκτως τη διάθεση για παραμονή στο ευρώ στη βάση της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλιώς η χώρα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει ατάκτως με δραματικές συνέπειες.
    Όπως αναφέρουν μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει επειγόντως μεταρρυθμίσεις και να επαναδιατυπώσει τις συμφωνίες για ταχύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

    Χαρακτηριστικά γράφουν μεταξύ άλλων:
    "Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τη χώρα μας και θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ότι αυτή θα χρεοκοπήσει άτακτα και θα αποχωρήσει από το ευρω.
    Η κατάσταση είναι κρίσιμη: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λάθους που θα επιβαρύνει με μη αναστρέψιμο τρόπο τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές".

    Ποιοι υπογράφουν το κείμενο
    Μάριος Αγγελέτος, Massachusetts Institute of Technology
    Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics
    Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Γιάννης Ιωαννίδης, Tufts University
    Γιώργος Κωνσταντινίδης, University of Schicago
    Κώστας Μεγήρ, Yale University
    Χάρης Ντέλλας, Universitat Bern
    Νίκος Οικονομίδης, New York University
    Μανόλης Πετράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
    Θανάσης Στέγγος, University of Guelph
    Μιχάλης Χαλιάσος, Goethe University Frankfurt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11 οικονομολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ..
    με αρθρο στην καθημερινη βεβαια..

    απο τους 17 οικονομολογους και τον χαζονομπελιστα μεινανε οι 11..

    στο τελος του 2011 θα βγουμε στις αγορες..
    το μεσοπροθεσμο θα σωσει την ελλαδα..

    οι ιδιοι 11 λεγανε τις γελοιες μαλακιες το 2001 για το ευρω και την ελλαδα στο σκληρο πυρηνα της ευρωπης..
    απεκρυψαν και αποκρυπτουν οτι το συνολο των οικονομολογων εκφραστηκε αρνητικα για το ευρω..
    αυτο λεγεται επιστημονικη αμεροληψια..
    για τους ολυμπιακους κουβεντα,τοτε και τωρα..
    οταν πληρωνουν οι τραπεζες,οι 11 οικονομολογοι βλεπουν γαιδαρους να πετανε..
    τρεμουν βεβαια μερικοι και στην προοπτικη ο ΣΥΡΙΖΑ να γινει κυβερνηση και να δημοσιευσει απο που πληρωνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕ...ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ

    Μ
    Α
    Ν
    Α
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΜΑΖΕΨΕΙ
    ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

    ΡΕ ΜΠΑΣΤΡΑΔΕ.


    ΠΟΥ ΧΤΥΠΙΕΣΑΙ 24 ΩΡΕΣ/ΤΟ 24ΩΡΟ
    ΠΑΝΩ ΣΤΟ PC.

    ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΒΕΛΟΝΑ
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΗΡΩΙΝΗΣ....ΤΗΣ ΔΗΜ.. SHARE
    - Η Λ Ι Θ Ι Ε ?

    Ψ
    Υ
    Χ
    Ο
    Π
    Α
    Θ
    Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρρέει ο μύθος της μπλόφας
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Κυρίες και κύριοι, ο εφιάλτης τώρα ξεκινάει.

    Δεν μας απειλούν, δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν.
    Απλά, μας κόβουν την πίστωση στις εισαγωγές.

    Όποιος θέλει να εισάγει προϊόντα ή πρώτες ύλες από το εξωτερικό θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά. Η εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Euler Hermes ανέστειλε τις δραστηριότητές της σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Ελλάδα.

    Κυρίες και κύριοι, σας είπαν ψέματα. Οι άλλοι δεν μπλοφάρουν.

    Η εν λόγω γαλλογερμανική εταιρεία ήταν η τελευταία που πήρε τη σχετική απόφαση. Οι υπόλοιπες μας είχαν εγκαταλείψει εδώ και μήνες. Η ουσία είναι ότι για τις εισαγωγές χρειάζονται πλέον μετρητά, τα οποία με την σειρά τους δεν υπάρχουν!
    Τι σημαίνει αυτό ;
    Ότι οι εμπορικές εταιρείες θα υπομείνουν έναν νέο κύκλο πίεσης.
    Πρόβλημα, όμως, δημιουργείται και για εταιρείες που εισήγαγαν πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Ακόμη κι αν το τελικό προϊόν είχε προορισμό και πάλι το εξωτερικό, οι δυσκολίες στις εισαγωγές θα τις οδηγήσουν αυτόματα σε μείωση της παραγωγής. Για να μην μασάμε τα λόγια μας, βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο κύμα ανέργων.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Αλήθεια, πως το είπαν οι λαϊκιστές ;
    - Ότι οι άλλοι μπλοφάρουν μαζί μας.
    Ότι η ζωή μας θα συνεχίσει όπως και προηγουμένως, αρκεί να κλείσουμε τα μάτια και τα αφτιά μας και να αγνοήσουμε τις προειδοποιήσεις.
    Μήπως οι κύριοι αυτοί που σήμερα ευαγγελίζονται την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ξεκινήσουν από κάτι πιο απλό ;
    - Να πάνε, δηλαδή, στις εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και να διαπραγματευτούν την ανάκληση της απόφασής τους.

    Στο κάτω – κάτω της γραφής η δική τους ρητορική προκάλεσε το σημερινό πρόβλημα. Η προοπτική της δραχμής είναι εκείνη που απομονώνει την χώρα.

    Οι ανόητοι θα πουν ότι το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο εκβιάζει αυτή την στιγμή τους Έλληνες πολίτες για τις επικείμενες εκλογές.
    Δεν πειράζει.
    Κάποια στιγμή θα μάθουν ότι στην ζωή κερδίζουν εκείνοι που μπορούν και όχι εκείνοι που ονειρεύονται ότι μπορούν.

    Εμείς σήμερα ονειρευόμαστε ως λαός ότι έχουμε στα χέρια μας καλό χαρτί. Το πρόβλημα είναι ότι το καλό χαρτί το έχουν οι άλλοι και το χειρότερο είναι ότι το γνωρίζουν αρκετά καλά.
    Έχουν όλα τα χαρτιά στα χέρια τους.

    ___________________________
    850 τρισεκατομμύρια δραχμές
    θα κοστίσει το πρόγραμμα του Τσίπρα.
    Που θα τα βρεί;

    Ο κύβος ερρίφθη και ξανάφερε (με άλλα λόγια και από άλλη κατεύθυνση – απ΄ τα αριστερά εν προκειμένω) το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”! Και αφού υπάρχουν (χωρίς όμως να μας εξηγήσουν και το αναγκαίο πόθεν) αποφάσισαν να τα μοιράσουν σε μισθούς, συντάξεις, κρατικοποιήσεις, κατάργηση φόρων και άλλες υψηλού ρίσκου υποθέσεις και σενάρια, που χαρακτηρίζονται από… γκρίζες ζώνες και κοστολογικές ασάφειες.
    Πρόκειται για το περίφημο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μας αποκαλύφθηκε 15 ημέρες πριν τις εκλογές και το οποίο έχει έντονα τα στοιχεία ενός παρωχημένου μοντέλου κρατισμού που γνωρίσαμε στις αρχές τις δεκαετίας του 80 και το οποίο εξέθρεψε πελατειακές σχέσεις και σκάνδαλα με «δανεικά και αγύριστα» σε ημετέρους.

    Έχει όμως -παρά το ότι αποφεύγεται επιμελώς η αναφορά σε νούμερα- και κοστολόγηση, η οποία ανέρχεται σε 16 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που ουσιαστικά πρόκειται για αύξηση η οποία προκαλείται στις δημόσιες δαπάνες, δημιουργώντας όμως ερωτήματα ως προς τη χρηματοδότησή τους.
    Πως όμως μπορεί να προσμετρηθεί η επίπτωση στην οικονομία από μια τέτοια εξέλιξη όταν τυχόν ακύρωση του Μνημονίου φέρνει αυτόματα ακύρωση και της δανειακής σύμβασης και διακοπή της δανειοδότησης, αφήνοντας ακόμα και ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή ;
    Σίγουρα με πολλά δισεκατομμύρια που θα πληρώσουν οι πολίτες, στους οποίους το “τυράκι” είναι η ακύρωση των εργασιακών νόμων των τελευταίων μηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oloi mazi me th DRASH kai th DHMIOYRGIA 3ANA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση