GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σήμα κινδύνου» για τη Ανώτατη Εκπαίδευση...

Τον έντονο προβληματισμό και τη βαθιά ανησυχία της εκφράζει, με ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Δι...

Τον έντονο προβληματισμό και τη βαθιά ανησυχία της εκφράζει, με ανακοίνωση της, η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια.
«Η πολιτική της -μέχρι την προκήρυξη των εκλογών- ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που αντί για τη συνεννόηση και τη συναίνεση, επέλεξε την απαξίωση των πανεπιστημιακών και την αντιπαράθεση με τους εκλεγμένους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, δημιούργησε ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ και δυστυχώς οδηγεί στην καθολική απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ.
Οι πανεπιστημιακοί θεωρούν ότι για την υπέρβαση του αδιεξόδου απαιτούνται να εγκριθούν, για το τρέχον οικονομικό έτος, οι προϋπολογισμοί από τις Συγκλήτους και στη συνέχεια από το υπουργείο, καθώς και να υπάρχουν διοικήσεις στα ΑΕΙ το φθινόπωρο.
«Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τις απαραίτητες και αναγκαίες αλλαγές στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, με βάση τις θέσεις της Ομοσπονδίας (όπως ένα σύστημα διοίκησης, που θα παρέχει την εγγύηση θεσμικών αντίβαρων, με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες της Συγκλήτου και του Συμβουλίου, η διάρθρωση των Σχολών με Προγράμματα Σπουδών, Τμήματα ή και Τομείς ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε Σχολής, και η εκλογή των Κοσμητόρων με καθολική ψηφοφορία από τα μέλη ΔΕΠ), ώστε να διευκολυνθεί γενικότερα η ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και να καταστεί δυνατή η συνεννόηση για τη μεταρρύθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης» προσθέτουν.

1 σχόλιο

  1. Γνωστό το κόλπο.
    Μην τους δίνεται μία.
    Φτάνει το φαγοπότι με τα αλισβερίσια που γίνονται με τις φοιτητικές παρατάξεις. Οι καθηγητές τα κονομάνε και διορίζουν τους συγγενείς και τους φίλους τους ως μέλη ΔΕΠ και οι φοιτητές περνάν κανά μάθημα αδιάβαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση