GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ναι» στην αναδιαπραγμάτευση λέει ο Χ. Σβόμποντα

Μιλώντας στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες...

Μιλώντας στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα, τόνισε την ανάγκη τροποποίησης του προγράμματος της τρόικας για την Ελλάδα, «καθώς είναι λάθος σε βασικά σημεία, που πρέπει να αλλάξουν», προσθέτοντας, πως στην Ελλάδα «θα πρέπει να σχηματιστεί μια υπεύθυνη κυβέρνηση, που θα τηρήσει τα βασικά σημεία του προγράμματος, αλλά, φυσικά, είναι απαραίτητο να γίνουν αλλαγές».
Ο κ. Σβόμποντα τάχθηκε υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, χαρακτηρίζοντας «ανοησία» τη στάση της Κομισιόν κατά της αναδιαπραγμάτευσης και διευκρινίζοντας ότι φυσικά και δεν γίνεται λόγος για τροποποίηση ολόκληρου του προγράμματος ή διακοπή της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και της είσπραξης φόρων.
Ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία θα υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις και εξάλλου, όπως επισήμανε, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει και ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.
Στο ερώτημα, κατά πόσον είναι πιθανό η Ελλάδα να εξακολουθήσει να είναι μέλος της ευρωζώνης, θεωρεί ότι υπάρχουν 40% πιθανότητες εξόδου της χώρας, αν ανέλθουν στην εξουσία «εντελώς ανεύθυνοι» πολιτικοί, καθήκον όμως της ΕΕ είναι να δείξει ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν από μια τέτοια εξέλιξη ακόμη και ορισμένες αυστριακές τράπεζες.
Ως προς την πιθανότητα να επιστρέψει η Ελλάδα τα χρήματα που έχει δανειστεί, ο κ. Σβόμποντα θεωρεί ότι αν συνεχιστεί να ζητούνται τέτοιοι υψηλοί τόκοι και να προκύπτουν τέτοια κέρδη από τα δάνεια, τότε δεν υπάρχει πιθανότητα να γυρίσουν πίσω αυτά τα χρήματα, ενώ αν οι τόκοι είναι λογικοί και αν προχωρήσει η έκδοση ευρωομολόγων ή η δημιουργία ενός ταμείου αποπληρωμής χρέους, τότε οι πιθανότητες να επιστραφούν είναι πολλές.
Πρόσθεσε δε, πως, αν τα επιτόκια δανεισμού παραμείνουν υψηλά, όλες οι χώρες- και όχι μόνο η Ιταλία- θα έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρές δυσκολίες και για να υπάρξει έξοδος από την κρίση, θα πρέπει να γίνουν κοινές προσπάθειες, με αλλαγή πορείας, στην οποία θα συμπράξει και η Γερμανία.
Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στη στάση, απέναντι στην Ελλάδα, της τρόικας, την οποία ο ίδιος έφθασε να χαρακτηρίζει ως και «κίνδυνο», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η τρόικα ζητά πράγματα, τα οποία «σίγουρα θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο» την κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού και, ως εκ τούτου η τρόικα συνιστά έναν κίνδυνο και κατά κάποιον τρόπο εκβιάζει την Ελλάδα.
Είχε επιπλέον τονίσει, πως οι ιθύνοντες της τρόικας, οι οποίοι «δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν», προτείνουν μέτρα που είναι «αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ύφεση και οξύνοντας τις κοινωνικές εντάσεις».

2 σχόλια

  1. Καποιοι αφελεις πιστευαν οτι οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ δεν θα κατεβαιναν καθολου στις εκλογες!!

    Πιστευαν οι δυστυχοι,οτι αυτοι οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ θα συναισθανοταν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το μεγεθος των εγκληματων που διεπραξαν εις βαρος του Ελληνικου λαου και θα κρυβοταν!!

    Αμ δε!!

    Φιλε μου,λεω σε ενα απο αυτους, προφανως δεν εχεις καταλαβει τι ειδους χοντροπετσοι αλητες ειναι αυτα τα σκυλια του πασοκ!!
    Δεν εχεις αντιληφθει τι σοι καθαρματα ειναι αυτα τα καθικια..

    Ειναι πουτανας γυιοι ,του λεω..

    ΜΟΝΟΝ αν τα κρεμασουμε θα γλυτωσουμε απο αυτα τα σκυλια.

    Χτες καπου βρεθηκαμε παλι μαζι και ειδαμε για λιγο το χοντρο ασουλουπωτο κητος με την γουρουνισια μουρη "κ.τουρκογλου" (η βενιζελο οπως το λενε αυτα τα σκυλια του πασοκ)..
    Κλεισαμε αστραπιαια τη "φωνη" (τη γουρουνισια) και απλα .."παρατηρουσαμε" αυτο το απεχθες κητος!!

    Τις κινησεις του,τις χειρονομιες του, το παιξιμο των γουρουνισιων ματιων του ...

    Ω! Ω!

    Κυριοι καντε και σεις το ιδιο.
    Μην "ακουτε" αυτο το κητος ,απλα παρατηρηστε το..
    Δεν πιστευω οτι εχει σχεση με το ανθρωπινο ειδος αυτο το γουρουνι..

    Και ενταξει.
    Αν θελετε να το ακουσετε,οκ!!

    Θα σας πει οτι αν με ψηφισετε θα "φερω αλλα 50 δις ευρω στη χωρα εγω. Δεν θελετε 50 δις στη χωρα?? με ρωταει το ασουλουπωτο κητος στο Yoytube!!!!

    Σοβαρα μιλαω αγαπητοι μου .
    Πηγα να ακουσω ενα τραγουσι στο youtube και ειδα να με ρωτανε οι αλητες αν θελω η οχι να ερθουν αλλα 50 δις ευρω στη χωρα!!!!
    Που θα φερουν αυτοι οι αλητες!!!!!
    Οπως τα ιδια ελεγε το χοντρο ασουλουπωτο κητος "κ.τουρκογλου" οταν ληστεψε με το PSI πι ες αει
    τα αποθεματικα των ασφαλιστικων ταμειων και τις αποταμιευσεις καποιων καλοπιστων συμπολιτων που επενδυσαν τις οικονομιες τους, το εφαπαξ τους κλπ ,σε ομολογα του Ελληνικου δημοσιου για περισσοτερη σιγουρια!!!!

    Πιστευαν οτι τα Ελληνικα ομολογα ειναι σιγουρια!!!!
    Χα!
    Καλοι μου ανθρωποι σας λυπαμαι..

    Δεν ξερατε τι ειναι αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια..δεν ρωταγατε??

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε επίπεδο κѠλ⓪μπαρου η πολιτική διά στόματος Ντόρας

    Δυστυχώς δεν ειναι χαβαλές !!!!

    Eπεισοδιακοί διάλογοι μεταξύ της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη ΝΕΤ.

    Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η κυρία Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον κ. Παπαδημούλη, είπε: «Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε κωλομπαρίστικα». «Τι ειναι αυτά; Πώς μιλάτε έτσι; Τι φρασεολογία ειναι αυτή;», απάντησε ο κ. Παπαδημούλης με την Ντόρα Μπακογιάννη να συμπληρώνει:...
    «Καλά εάν σας ενοχλεί η φράση να την παρω πίσω». Και συνέχισε με έντονο ύφος η κυρία Μπακογιάννη: «Σας πιάνει τρόμος όταν αθροίζετε τη δύναμη της ΝΔ και της ΔΗΣΥ».

    Ο κ. Παπαδημούλης, εμφανώς εκνευρισμένος της απάντησε: «Μου θυμίζετε τον Εμβέρ Χότζα που... έλεγε "εμείς οι Αλβανοί και οι Κινέζοι είμαστε ένα δισεκατομμύριο"».

    ΕΥΓΕ Η ΧΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!! Η ΤΣΤΑΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΦΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση