GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε ερωτήσεις για την Κεφαλονιά...

Κύριο Πέτρο Αλιβιζάτο. Θέμα: Εκβιάζοντας την δημοκρατική βούληση των Κεφαλονιτών και Ιθακήσιων. Κύριε Αλιβιζάτε, Παρά τον λυσσαλέο πόλεμ...

Κύριο Πέτρο Αλιβιζάτο.
Θέμα: Εκβιάζοντας την δημοκρατική βούληση των Κεφαλονιτών και Ιθακήσιων.
Κύριε Αλιβιζάτε,

Παρά τον λυσσαλέο πόλεμο και την υπονόμευση που έγινε στη ΝΔ από κάποια θλιβερά υποκείμενα, τα οποία αν και μη εκλεγμένα, έχουν σφετεριστεί την πολιτική δύναμη της ψήφου των Kεφαλονιτών, καθώς επίσης και από κάποιους ανεκδιήγητους εκβιαστές και κομματικούς λιποτάκτες, που τώρα θέλουν να επανακάμψουν στα «πόστα» τους, η ΝΔ έχασε την έδρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Κεφαλονιά και Ιθάκη για ελάχιστους ψήφους.
Επειδή κύριε Αλιβιζάτε δεν σας είχαμε δει σε καμία προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ, ποιος ξέρει θα βοηθούσατε «υπογείως», αλλά σας βλέπουμε σήμερα να φιγουράρετε, ως νέος Λάζαρος από το πουθενά, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, θα θέλαμε να μας δώσετε κάποιες απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις που μας δημιούργησε η επιμονή σας για πολιτική επανάκαμψη. (Από φαντασία άλλο τίποτα).
Οι ερωτήσεις αυτές βέβαια δεν θα υπήρχαν αν η ηγεσία της ΝΔ είχε έστω και στοιχειωδώς σεβαστεί τη δημοκρατική βούληση των Κεφαλλονιτών και Ιθακήσιων.
Ερώτηση πρώτη.Όλα τα πολιτικά κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με τα ίδια ψηφοδέλτια όπως αυτά της 6ης Μαΐου. Μόνο της ΝΔ στην Κεφαλονιά άλλαξε. Πρώτα άλλαξαν τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου που δικαιωματικά ήταν ο κύριος Παπαδάτος – πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο ίδιος κρατά κλειστό το στόμα του- και εν συνεχεία άλλαξαν την κυρία Λουκέρη ώστε να μπείτε εσείς επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Έχετε κανένα κρυφό ταλέντο κύριε Αλιβιζάτε; Καλά δεν γνωρίζετε ότι στις 6 Μαΐου το 58% των νεοδημοκρατών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης απέδειξε μέσω του σταυρού προτίμησης ότι άλλον ήθελαν για επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ; (Ταλαίπωρε, φαντάζομαι πόσο σας πίεσαν)!
 Ερώτηση δεύτερη.Κύριε Αλιβιζάτε ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να θεωρείτε τους Κεφαλονίτες και τους Ιθακήσιους ιθαγενείς και να μη σέβεστε την ετυμηγορία τους; Ποιος σας είπε ότι μπορείτε ανερυθρίαστα να παίρνετε μία θέση που ανήκει σε άλλον και μάλιστα με μεθοδολογίες που μόνο εσείς γνωρίζετε; Εξ άλλου, οι νεοδημοκράτες αλλά και γενικότερα οι πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σας είπαμε το 2007 ότι δεν σας θέλουμε άλλο για βουλευτή μας, εσείς γιατί προσπαθείτε με το έτσι θέλω και από την πίσω πόρτα να καθίσετε στο σβέρκο μας; Μήπως πιστεύετε ότι είστε δημοφιλής;
 Ερώτηση τρίτη.Κύριε Αλιβιζάτε εγώ προσωπικά, και ίσως χιλιάδες άλλοι Κεφαλονίτες αισθάνονται ότι προσπαθείτε να σφετεριστείτε την ψήφο των Νεοδημοκρατών προκειμένου να γίνετε βουλευτής ενώ γνωρίζετε καλά ότι με σταυρό προτίμησης δεν θα είχατε την παραμικρή ελπίδα. Εξ άλλου αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την 6η Μαΐου απαιτήσατε να φύγει ο κύριος Παπαδάτος από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και όταν δεν μπορέσατε εγκαταλείψατε άρον-άρον το ψηφοδέλτιο και το σταυρό του μαρτυρίου που σας περίμενε!
Ερώτηση τέταρτη.Το 2009 που απελπισμένα έψαχνε η ΝΔ υποψήφιο βουλευτή, εσείς γιατί δεν κατεβήκατε μαζί με το κύριο Παρίση; Μήπως επειδή η έδρα θα χανόταν σίγουρα και θα είχατε υποστεί συγχρόνως και 2η συντριπτική ήττα; Επίσης, στις αρχές του 2011 –που η ΝΔ ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις γιατί είχατε «λουφάξει» και μόλις είδατε ότι παίρνει κεφάλι ξετρυπώσατε όπως ο σάλιαγκας με τα πρωτοβρόχια; (Καλά, πως σου ήλθε στο μυαλό ο σάλιαγκας)!
 Τελευταία ερώτησηΣκεφθήκατε ποτέ ότι εξ αιτίας σας ίσως χαθεί για δεύτερη φορά μία σίγουρη έδρα; Ίχνος ντροπής υπάρχει; (Πιστεύετε ότι τυχαία έφθασε η ΝΔ εδώ που έφθασε);
 Με τη ευκαιρία κύριε Αλιβιζάτε δεχθείτε και τα συγχαρητήρια μας για την επιτυχία που είχε ο κουμπάρος σας ο κύριος Βασίλης Καμπίτσης που αν και μπήκε στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Καμμένου, την αμέσως επόμενη ημέρα που ανεπιτυχώς προσπαθήσετε να εξασφαλίσετε την υποψηφιότητα σας την 6η Μαΐου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, κατόρθωσε και πήρε 403 σταυρούς! Ακριβώς διπλάσιους από όσους χρειαζόταν η ΝΔ για να κερδίσει την έδρα!
 Καλό είναι να γνωρίζετε κύριε Αλιβιζάτε ότι ανάλογα με τις επιλογές που κάνουν τα πολιτικά κόμματα, άλλα παραμένουν μικρά, αλλά μεγαλουργούν και άλλα εξαφανίζονται. Αυτό που πάντα παραμένει αμετάβλητο είναι η ηθική υπόσταση που πρέπει να τα διέπει, καθώς επίσης και η ηθική υπόσταση και μεθοδολογία των ανθρώπων που διεκδικούν την ψήφο του λαού. Και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν δέχονται να εκβιάζει κανείς την ηθική τους υπόσταση.
Ένας Αργοστολιώτης.
 

16 σχόλια

  1. Αποδεικνύεται ότι σε περιόδους μεγάλης κρίσης, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ "ΖΕΥΓΑΡΙΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ότι αφορά την ΝΔ τα πράγματα είναι οπωςυ τα περιγράφει ο Αργοστολιώτης,εγω προσθέτω ότι πελατειακός δικομματισμός στο νησί πρέπει να θαφτεί οριστικά. Ψήφο σε νέα πρόσωπα άφθαρτα,ικανά με επιστημονική καταρτιση όπως η υποψήφια της ΔΗΜΑΡ Σοφία Αράβου-Παπαδάτου Οδοντίατρος και Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας, Καθηγήτρια στο ΤΕΙ Ιονίου,Ζωγράφος και με πλούσιο συγγραφικό έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνφωνώ ότι τα πραγματα είναι όπως τα περιγράφει ο Αργοστολίωτης, το ερώτημα όμως είναι γιατί ο κύριος Παπαδάτος σιωπά και δεν βγάινει να μιλήσει παρά επιτρέπει στην αστεία ηγεσια της ΝΔ και στην "θλιβερή" φιγούρα που λέγεται Αλιβιζλάτος να διασύρουν τον ίδιο και τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κεφαλονίτες εγώ προτείνω να ψηφιστούν μόνο όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.
    Εγώ επειδή τους έχω σιχαθεί όλους τους σωτήρες του νησιού και επειδή δεν ανέχομαι άλλο να με θεωρούν το προβατάκι στην στάνη τους θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή.
    Ελειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ στήριξα τον Παπαδάτο και όχι τη ΝΔ. Πιστεύω ότι αν είχε βγει βουλευτής σίγουρα η Κεφαλονιά θα είχε να κερδίσει πολλά. Ο Άνθρωπος και ήθελε και ήξερε τι έλεγε. Δυστυχώς μας φόρτωσαν τον Αλιβιζάτο γιατί σίγουρα θέλουν να χάσουν την έδρα και να την πάρουν κάπου αλλού. Αλλά έτσι έιμαστε και εμείς οι Κεφαλονήτες αντί να ψηφίζουμε τους καλύτερους, μόνο κια μόνο από ζήλεια ψηφίζουμε όλους τους άσχετους. Τι να βγει ο άνθρωπος να πει. Ότι ο Αλιβιζάτος και η παρεά του πήραν την θέση του με ανέντιμο τρόπο ή να πει ΄τι είναι για να τους κλαίνει οι ρέγκες! Αφου θέλουν ΣΥΡΙΖΑ ας έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάντηση στο Ζάππειο

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει στους πρεσβευτές της G20 ο Αλέξης Τσίπρας

    Αθήνα

    Τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει στους πρεσβευτές της G20 στις ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα διαλόγου με όλες τις χώρες.

    Εκτός των πρεσβευτών της G20 έχει κληθεί και ο πρέσβης της Κύπρου.

    Στις 20:00 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει στην Ελευσίνα, στον πεζόδρομο στην παραλία, Νικολαΐδου και Χαριλάου.

    ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ,

    Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ,

    Η ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΟ ΛΑΟ!!!

    ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ!!

    ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 35% !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίστευτο καραγκιοζιλίκι και κόμπλεξ από τον γραφικό Μηλιό του ΣΥΡΙΖΑ!
    Δείτε τι δημοσίευσε!!

    Ντροπή και αίσχος.
    Ο γελοίος ο Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ, που θα λύσει τα προβλήματά μας διώχνοντας τις λίγες επιχειρήσεις που υπάρχουν ακόμα εδώ, αφού θα τους αυξήσει τη φορολογίας στος 60-70%, κοινοποιεί αφίσα Μαοκικού Κομμουνιστή που...ποδοπατά τον Ιησού Χριστό!!!!

    Ρε γελοίε γιατί προσβάλεις τους υπόλοιπους που πιστεύουν και θες να τους υφαρπάξεις τους ψήφους;;
    Εμείς δημοσιεύουμε φωτογραφίες που να σφυροκοπούμε το κεφάλι του ινδάλματός σου του Κάστρο ή του Στάλιν;;;

    Καραγκιόζη !!..μάλλονκλόουν, στην διεθνιστική!


    Διερωτομαι πως κυκλοφορει στη πιατσα ο Μηλιος με αυτη τη φατσα που εχει.
    Μου θυμιζει μανιακο που παιζει σε ταινια cult της δεκαετιας του 1970.

    Για τη δε κορη του Κωνσταντοπουλου και τη Δουρου, η οψη τους δειχνει οτι κανανε πολλες καταχρησεις στα νιατα τους ...


    ΑΘΕΟΙ-ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι άχρηστοι μπαχαλάκηδες
    τα ρεμάλια ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι σημείνει ρε μόνιμος κάτοικος Κεφαλονιάς. Μπας και θέλεις να πάρεις κανέναν μόνιμο γιδιβοσκό να τον στελεςι στις Βρυξέλες; Κομπλεξεκοί σαν και σένα μας έχουν φέρει στην σημερινή μας κατάντια. Στο κάτω κάτω ρε φίλε άσε τοιυς κεφλονίτες να αποφασίζουν ποιον θέλουν για βουλευτή. Εσύ ένα ψήφο έχει και βάλτον όπου σου αρέσει. Αμάν με το κόμπλεξ της κατωτερότητας
    ρε φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Πέτρο Αλιβιζάτο ΈΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ 18 ΜΕΤΡΆ...

    ΑΝ ΘΑ ΠΑΤΈ ΣΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΤΟΎΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΣΑΣ ...

    1}ΠΑΡΑΜΈΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΌΠΟΙΟ ΚΟΣΤΩΣ!!!!

    ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΊΑ, Η ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ 185 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΉΝΑ;

    2}ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑ ΑΛΩΝΊΖΟΥΝ , ΘΑ ΦΤΙΆΞΕΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΆ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ; ΒΛΈΠΕΤΕ ΕΟΠΠΥ ...

    3}ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΤΟ ΚΟΣΤΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ; ΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ;

    4]ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ , ΑΝ ΠΈΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η ΤΟ ΡΊΞΟΥΝ ...ΤΙ ΠΛΆΝΟ ΒΉΤΑ ΈΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ;;; {ΘΑ ΜΑ ΣΑΣ ΠΕΊΤΕ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΊΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΆΛΛΟΙ; ΟΙ ΚΑΚΟΙ; ΟΙ ΕΞΩ;} ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΊΣΩ; ..

    ΓΙΑΤΙ ΈΧΩ ΣΚΟΠΏ ΝΑ ΣΕ ΜΑΥΡΊΣΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ ΜΆΛΙΣΤΑ...

    ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ μ.σ και πασοκ ΚΆΝΑΤΕ ΙΔΙΚΌ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ /....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΤΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ..ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πτώχευση φαίνεται πλέον σχεδόν αναπόφευκτη.

    Ας τα δούμε από την αρχή.
    ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δεν μπαίνουν σε καμία κυβέρνηση.
    Βενιζέλος και Καμμένος δηλώνουν ξανά ότι δεν θα συμμετέχουν ή ότι θέλουν κυβέρνηση οικουμενική ή εθνικής ενότητας, στην οποία, όμως, αποκλείεται να μπει ο Σύριζα, αν είναι δεύτερο κόμμα.

    Τι μένει; Ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη ( αλλά με μικρή διαφορά από τον Σύριζα ) δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, αν το πασοκ ή οι ΑΝΕΛ δεν δεχθούν μια μίνιμουμ συμφωνία. Πιθανόν, στο πασοκ, μετά τη βέβαιη νέα ήττα με μείωση ποσοστών, μικρή ή μεγάλη, να είναι άλλος αρχηγός, πιο σώφρων και διαλλακτικός, στη πορεία σχηματισμού κυβέρνησης επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και ανάπτυξης, μαζί με τη ΝΔ και την Δημ. Αριστερά. Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να μιλήσει με σιγουριά, λόγω των αλλεπάλληλων επικοινωνιακών λαθών του κ. Βενιζέλου.

    Όπως φάνηκε και σήμερα, με τη μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου,σε περίπτωση επικράτησης του Σύριζα είτε ως πρώτο κόμμα, είτε ως δεύτερο αλλά με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, οδηγούμαστε σε ακυβερνησία και εσωτερική πτώχευση, μαζική φυγή ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στο εξωτερικό, και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο χώρο της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, καθώς θα είναι βέβαιη η προσφυγή και σε τρίτες κάλπες, λόγω της αδιαλλαξίας του Σύριζα και Καμμένου σε κατάργηση του μνημονίου, και στην εκτός τόπου και χρόνου πολιτική Βενιζέλου.
    Για όσους ξέρουν και λίγη ιστορία, το Κράχ του Χρηματιστηρίου της Ν.Υ έφερε 13εκ ανέργους στην Αμερική. Η πιθανη κατάρρευση τραπεζών στις 18 Ιουνίου, λόγω πανικού, ακυβερνησίας, έλλειψης εμπιστοσύνης στο κρατικισμό του Σύριζα, θα σημάνει και το τέλος των επιχορηγήσεων και ΕΣΠΑ για την Ελλάδα!
    Οι ακραίες, αδιάλλακτες τοποθετήσεις των Βενιζέλου και Καμμένου, σε συνδυασμό με τη άτεγκτη στάση του Σύριζα, οδηγούν μια πολύ μεγάλη μάζα ψηφοφόρων προς τη ΝΔ. Θα είναι αρκετή για να αποφευχθεί η εσωτερική πτώχευση ; Θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιο κομματικό στέλεχος της ΝΔ χρωστάει της Μιχαλούς; και παρόλα αυτά φωτογραφίζεται με το Σαμαρά;

    ΝΤΡΟΠΗ για τη ΝΔ αυτά που γίνονται στο νησί. Ξεφτίλισαν τα πάντα, δεν έχει πάτο η κατρακύλα των τοπικών στελεχών. Γι αυτό και θα φάνε πάλι μαύρο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε.

    Ξεφτίλισαν το νησί οι πελατειακές λογικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Άντε τώρα ζώα στο κομματικό μαντρί να ψηφίσετε πάλι τα ίδια ΣΚΑΤΑ.

    Όσο για τα κομματικά στελέχη της ΝΔ ...γελάει ο κόσμος μαζί τους, έχουν γίνει ανέκδοτο σε όλη τη Κεφαλονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ομιλία στους πρεσβευτές της G20

    Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση, είπε ο Αλ.Τσίπρας

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και την οικονομία, όπως διατυπώνονται και στο πρόγραμμα του κόμματος, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τετάρτη στους πρεσβευτές της G20, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αλλά είναι πρόγραμμα που αποτελεί τον μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και την ζώνη του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αριστερά του 21ου αιώνα, που επιδιώκει έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

    Σήμερα, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ ο Αλ.Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Ελευσίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά μεσιτικά γραφεία , σύμφωνα με τα οποία, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των Ελλήνων που αγοράζουν πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο, ενώ κατά πόδας ακολουθούν Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι.

    Μόνο τον τελευταίο μήνα, παρά τη σημαντική άνοδο της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση από Έλληνες για αγορά ακινήτων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με Βρετανούς αναλυτές. Πλέον οι Έλληνες έρχονται πρώτοι από πλευράς αύξησης του ενδιαφέροντος για ακίνητα στην αγγλική πρωτεύουσα, ενώ συγκαταλέγονται μέσα στους top 5 αγοραστές από χώρες της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Savills, η αναζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες μέσω Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το μέσο όρο των προηγούμενων έξι μηνών.

    Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει, είναι εύλογο: Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι Έλληνες που επενδύουν εκατομμύρια ευρώ σε πολυτελή ακίνητα του Λονδίνου, την ώρα που η χώρα τους βουλιάζει; Πάντως, σίγουρα δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι..

    ποιοι ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΆΡΑΓΕ!!!! { ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ ΑΣ ΠΟΎΜΕ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΝΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το παράδειγμα της Ισπανίας χρησιμοποιεί ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, εξαπολύοντας δριμεία κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο κ Βαρουφάκης μέσω του άρθρου του στο περιοδικό «HOT DOC», αναρωτιέται πως οι «γελοίες πολιτικές αποφάσεις» και οι «αγορές» οδήγησαν μια χώρα στο χείλος της καταστροφής.

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

    «Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;

    - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

    - Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

    - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;

    - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Zara, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;

    - Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat);

    Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς. Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία;

    Για μια στιγμή ας ξεχάσουμε τα δικά μας και ας αναλογιστούμε το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ισπανία (όχι μόνο από αλληλεγγύη προς τον συμπαθή λαό της δυτικής Μεσογείου, αλλά γιατί έτσι θα καταλάβουμε καλύτερα τι μας συμβαίνει κι εμάς τώρα, αυτή τη στιγμή):

    Από πέρσι το καλοκαίρι, οι ζημίες των ανόητων ισπανικών ιδιωτικών τραπεζών (που προκλήθηκαν από τζόγο στην αγορά ακινήτων) έχουν μεταφερθεί στους ώμους του ισπανικού δημοσίου, με αποτέλεσμα την ουσιαστική εκπαραθύρωση του τελευταίου από τις «αγορές».

    Για να μην αναγκαστεί η EE να παραδεχθεί ότι η Ισπανία είναι η τέταρτη χώρα που «καταπίπτει», αποφασίστηκε η εξής παρανοϊκή «λύση»:

    1: Η ΕΚΤ θα δέχεται ό,τι παλιόχαρτο της φέρνουν οι ισπανικές τράπεζες ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δις με επιτόκιο 1%.

    2: Επειδή αυτά τα χρήματα αποτελούν δανεικά, και με τα δανεικά δεν αποφεύγεται μια πτώχευση (παρά μόνο αναβάλλεται), το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης) – χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές (κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του... καπιταλισμού).

    3: Λόγω όμως του 2, το ισπανικό κράτος σπρώχνεται βαθύτερα στην πτώχευση. Για να μην βουλιάξει άμεσα, σκέφτηκαν το εξής σοφό: Οι τράπεζες, την ίδια ώρα που θα παίρνουν δανεικά (κι αγύριστα) από το ισπανικό κράτος, θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%.

    Κατανοείτε τι σημαίνουν τα παραπάνω;

    Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο... ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή η «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών.

    Όταν, λοιπόν, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;»

    Βαρουφάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά εγώ δεν είμαι νεοδημοκράτης και ούτε με ενδιαφέρουν οι τσακωμοί τους. Αλλά η πουστιά του Αλιβιζάτου δεν έχει όρια. Πραγματικά εγώ απορώ πως αυτός ο άνθρωπος έχει μούτρα και κυκλοφορείκαι δεν φοβάται μήπως και τον γυαουρτώσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΖΩΩΩΩΝ;;;;

    ΓΕΡΟΠΟΥΣΤΑ;;;

    ΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΕ,
    ΠΕΡΙ Χ.Α. ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΞΙΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ,

    ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ-ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑ, ΠΟΥΣΤΑΡΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!!!

    ΔΗΛΑΔΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΝΙΑΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΔΕΞΙΟ ΤΡΑΒΕΛΙ!!!!!

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΖΩΩΩΩΝ$$$$$////!!!,

    ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ,

    ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!

    ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΚΕΛ!!!!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ, ΤΖΩΩΩΝ$$$$,

    ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!!!

    ΑΦΟΥ ΡΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ, ΓΡΙΑ ΔΕΞΙΑ ΒΡΩΜΟ-ΑΔΕΡΦΗ...

    ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ;;;

    ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ;;;

    ΛΟΥΓΚΡΑ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕ!!!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση