GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να οδηγήσει σε νέο εθνικό διχασμό;

  Του Στρατή Μαζίδη Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών οδηγεί όπως έχει διαφανεί σε σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης η οποία όμως...

 Του Στρατή Μαζίδη
Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών οδηγεί όπως έχει διαφανεί σε σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης η οποία όμως δεν εκφράζει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Η ετυμηγορία της κάλπης έδειξε ένα 50,3 – 41,94 κατά του Μνημονίου. Το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ δεν το συμπεριλαμβάνω καθώς είναι ένα κόμμα που μπορεί να συνεργαστεί με τον……..
οιοδήποτε.
Αυτό είναι το νέο δίπολο, μνημονιακοί / αντι-μνημονιακοί, και όχι ο κομματικός διπολισμός που πρόβαλαν χθες οι πολυπράγμωνες αναλυτές των ΜΜΕ, και φοβάμαι πως είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέο εθνικό διχασμό.
Άλλωστε ήδη από την προεκλογική περίοδο είχε διαφανεί αυτή η κόντρα τόσο σε ζωντανές συζητήσεις όσο και σε σχόλια στα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ατάκες και πικρόχολες αναφορές εκατέρωθεν στο διαδίκτυο. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και κοινωνικές επαφές έφτασαν να διακοπούν λόγω διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων.
Η πολιτική κατάσταση αρχίζει να αγριεύει επικίνδυνα ενώ από χθες διαφάνηκε η νέα ζοφερή πραγματικότητα. Ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασε τα περί διαπραγμάτευσης δηλώνοντας πρώτα από όλα σε όσους τον στήριξαν, δηλαδή το Βερολίνο, ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πώς όμως θα πραγματώσει τα 18 σημεία του Ζαππείου τα οποία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες; Αυτά απαιτούν λόγω κόστους το ΟΚ των εταίρων, οι οποίοι όμως έσπευσαν να δηλώσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στο μνημόνιο. Επίσης πολύ σύντομα, μόλις δηλαδή η Τρόικα πατήσει Ελλάδα και ζητήσει τη λήψη μέτρων ύψους 11,5 δις, θα διαψευστεί και στο “τα χειρότερα πέρασαν”.
Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά:
> τη βραχεία κεφαλή του καθώς επίσης ότι δύσκολα θα καταφέρει να περάσει νέα επώδυνα μέτρα που ούτε ο νους ο δικός μας αλλά και ο δικός του τολμά να φανταστεί
> ότι πολλοί τον ψήφισαν όχι για να πει ΝΑΙ στο Βερολίνο αλλά γιατί τον θεώρησαν αποτελεσματικότερο διαπραγματευτή.
> πως μια σπίθα χρειάζεται ώστε να προκληθεί κοινωνική έκρηξη
Στον αντίποδα, υπάρχει ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ που τερμάτισε εκεί ακριβώς που ήθελε, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω (θα ασχοληθούμε προσεχώς) έτοιμος για αντιπολίτευση εντός και εκτός Κοινοβουλίου όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ευνόητο να φανταστεί κανείς τι θα επακολουθήσει και σε τι βαθμό θα βρει απέναντί της την κοινωνία η όποια μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία ούτως ή άλλως ξεκινά ούσα απέναντι στην πλειοψηφία.
Η άνετη πάλι πλειοψηφία στη Βουλή δε λέει απαραίτητα κάτι. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα ρισκάρουν τον πολιτικό τους αφανισμό ή τη μετατροπή τους σε κινούμενους στόχους της λαϊκής οργής; Θα βγουν αλώβητοι μέσα από επίμαχη ψηφοφορία στη Βουλή; Δεν είναι τυχαίο ότι επιθυμούν τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εισπράξει και αυτός τη σχετική φθορά, διαφορετικά γνωρίζουν ότι δεν έχουν μέλλον. Αυτό όμως το ξέρουν και στο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πόλωση και ο διχασμός της κοινωνίας θα ενταθούν. Πολύ πιθανό με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο λαός μόλις αρχίσει να πληρώνει τα πρώτα χιλιάρικα -αν τα βρει- για τα εκκαθαριστικά του ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη κυκλοφορούν οι πρώτες αναρτήσεις στα blogs για τις απαιτήσεις της τρόικα που έρχεται σύντομα στην Αθήνα. Ο κύκλος της ύφεσης είναι απίθανο να κλείσει όσο θα συνεχίζεται η ίδια συνταγή. Νέα λουκέτα, περισσότεροι άνεργοι, μισθοί πείνας δίχως δικαιώματα για όσους ακόμη θα εργάζονται συνθέτουν το εκρηκτικό μείγμα. Η πείνα θα γεννήσει περισσότερο έγκλημα. Η απελπισία θα φέρει την απόγνωση και η απόγνωση την αντίδραση. Ο ένας πολύ πιθανό να στραφεί εναντίον του άλλου κατηγορώντας τον για τη δυστυχία του.
Η βόμβα είναι ήδη τοποθετημένη στα θεμέλια της πατρίδας μας και το μόνο που απομένει είναι να ανάψει το φυτίλι. Φυσικά πάντα μπορεί κανείς να την εντοπίσει και να την απομακρύνει με ασφάλεια, όμως ούτε ο χρόνος ούτε οι συνθήκες ούτε τα πρόσωπα είναι με το μέρος μας.

6 σχόλια

  1. Τσυριζάκια λίγο εκνευρισμένα σας βρίσκω.

    Σας έτσουξε που σας καβάλησε ο Αντώνης?

    Ρουφήξτε τώρα το αυγουλάκι σας γιά να ....καλμάρετε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ξαναγινουν ολυμπιακοι στην αθηνα,
    και θα ξεχαστουμε λιγο..
    αφου πρωτα κανουμε πολεμο στα σκοπια,
    και τα ονομασουμε κιλκις-αντον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ασχημο σε αυτη την χώρα είναι ότι "πάει και γλύφει εκεί που φτύνει"...με αυτό το σκεπτικό πορεύθηκε δεκαετίες δημιουργωντας μια χώρα λαμογιών απατεώνων κλεφτών κομπιναδόρων που εκτείνεται από τον πιο απλό πολίτη μεχρι τα μεγαλύτερα αξιωμάτα σε αυτή την χώρα.
    Μια κοινωνία και ενας λαός ανισοτήτων, ενας λαός ατομικισμού στηριζόμενος σε ξεθωριασμένες ιδεολογικές ταμπέλες που εχουν επιφερει δεινα και εθνικές τραγωδίες στον τόπο.
    Ετσι δημιουργήθηκε ενας λαός βασιζόμενος σε δογματα ατομικισμού διαιρεμένος συντεχνιακά που το μόνο που τον ενδιαφερει ειναι το ατομικό συμφερον και οχι το εθνικό.
    Δεν ειναι τυχαίο ότι στην καθομιλουμενη συμπεριφορα μας χρησιμοποιούμε φρασεις του τυπου
    "μπρος εμείς και δεν γ..εις"
    "μακρια απο τον κ..ο μας και οπου θελει ας μπεί"
    "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"
    "εγω να ειμαι καλα και δεν πανε να γ...θουν όλοι"

    Στις εκλογές είδαμε αυτη την συμπεριφορα σε όλο της το μεγαλείο.
    Ο "ΣΟΦΟΣ" λαός ψήφισε πολιτικαντηδες που το μονο που τους ενδιέφερε ήταν οι εκλογές και όχι οι γεννεές αυτού του τόπου.
    Για ακόμη μια φορά αποδειχθηκε με τον χειρότερο τρόπο ο ραγιαδισμός αυτης της χώρας.
    Δυστυχως η ΕΛΛΑΔΑ πέθανε και ο καβγας ειναι για τον ταφο και τα υπαρχοντα της εκλιπουσας πατρίδας.

    Αυτα που θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες ως τον χειμώνα δεν θα εχουν προηγούμενο και θα αποδειξουν σε αυτόν τον ηλιθιο "σοφο" λαό το μεγεθος της σαπιλας του και των επιλογων του.
    Προσωπικα δεν με ενδιαφέρει κανένα πολιτικό κόμμα δεν απείχα από τις εκλογες απλα δεν επέλεξα γιατι γνωριζα εκ των προτερων τι θα συμβει στην χωρα λιγο πολυ μας ηταν σε ολους γνωστο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΝΩΝ ΕΞΩΘΕΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ "ΣΟΦΟ" ΛΑΟ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΟΥ όπλα του κατεστημενου συστηματος που φθασανε σε επίπεδα ξεδιαντροπου θρασους και παραπληροφορησης.
    Τα νεα κυβερνητικα μαυροφερεμενα κορακια παλιας κοπής επελεχθηκαν γιατι εχουν την πειρα του διαμελισμού και της παραχωρησης, κατι σαν εγγυητες της διαχείρησης του μοιρασμού των υπαρχοντων. Σε αυτό ο "σοφος" λαός επέλεξε άριστα διαλεξε αυτους που εχουν την μεγαλυτερη πειρα, αυτους που θα βαφτίζουν το μαυρο ασπρο και θα σε πειθουν καθημερινα για το ποσο σαπιος και ιδιοτελης εισαι.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θραύση στις φυλακές Κορυδαλλό
    έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα τμήματα ανδρών, γυναικών, αλλά και στο ψυχιατρικό τμήμα.

    Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών
    Οι γυναίκες των φυλακών Κορυδαλλού, έβγαλαν πρώτο κόμμα
    το ΣΥΡΙΖΑ με 78 ψήφους

    και δεύτερο κόμμα την Χρυσή Αυγή με 29 ψήφους. Ακολουθεί η Ν.Δ. με 13, ο ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ πήραν από 10 ψήφους, - προφανώς δεν ψήφισε ΠΑΣΟΚ η κα Βίκη Σταμάτη, σύζυγος Άκη Τσοχατζόπουλου - και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8 ψήφους.

    - Οι άνδρες έδωσαν 32 ψήφους στο ΣΥΡΙΖΑ, 16 στη Ν.Δ., 11 στη Χρυσή Αυγή, 10 στο ΠΑΣΟΚ.
    _______________________________
    Όσο για το ψυχιατρικό Τμήμα των φυλακών;
    26 ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ,
    από 10 ψήφους πήραν Χρυσή Αυγή και Ν.Δ., και το ΠΑΣΟΚ 6...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Gia na doyme.., o neos Ypoyrgos Ygeias k/os Lykourentzos 8a anoi3ei… epiteloys to 8eokleisto… epaggelma twn farmakopoiwn gia oloys toys farmakopoioys ‘h 8a arxisoyme pali ta karagkiozhlikia… typoy Loverdou-Voridi me e3aireseis pelateiakes… gia kapoies kathgories pronomioyxwn kleistoepaggelmatiwn.., opws einai oi farmakopoioi, oi tarifes kai ta ntalikeria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Ο Ομπάμα στηρίζει Τσίπρα»,

    «το μεγάλο κεφάλαιο στηρίζει Τσίπρα»,

    «το λόμπυ των εκατομμυριούχων που θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή για να εξαγοράσουν την Ελλάδα φτηνά, στηρίζει Τσίπρα»,

    «τα γερμανικά ΜΜΕ που την Παρασκευή και το Σάββατο έδιναν εντολή στους Έλληνες να ψηφίσουν Σαμαρά, ήταν πληρωμένα από τον Τσίπρα για να εκτεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ»,

    «όλο το ΠΑΣΟΚ με τον Λαλιώτη και την επικοινωνιακή του ομάδα μετακόμισε στην Κουμουνδούρου»....

    Με αυτά περάσαμε τις τελευταίες ημέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερο κόμμα.

    Σήμερα, ήρθε η ώρα να παραδεχτούν όσοι διέδιδαν τα παραπάνω ότι ή έκαναν μια γενναία προβοκάτσια ή ήταν ηλίθιοι που τα πίστευαν. Και τα δύο συμβαίνουν. Το θέμα είναι να ξεκαθαρίσει ο καθένας σε ποια ομάδα ανήκει.

    Να νίκησε ο Σαμαράς όλο το μηχανισμό του Ομπάμα, τόσους εκατομμυριούχους, καθώς και τα γερμανικά ΜΜΕ, δεν τολμά να το πει ούτε ο Μιχελάκης.

    Άρα, δύο τινά συμβαίνουν. Ή όλοι οι παραπάνω παράγοντες δεν έπαιξαν ρόλο στις ελληνικές εκλογές ή έπαιξαν αλλά στήριξαν τη ΝΔ η οποία και τις κέρδισε.

    Γελοιωδέστεροι όλων, βέβαια, θα πρέπει να νιώθουν κάποιοι τάχα μου και δήθεν «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», και γιαλαντζί αντεξουσιαστές που υιοθετώντας την προβοκάτσια της ΝΔ, την κυκλοφορούσαν παντού με την υπογραφή της «αντικειμενικότητάς» τους, παίζοντας ουσιαστικά το ρόλο των παπαγάλων του Σαμαρά.

    Θα έλεγα «άξιος ο μισθός τους», αλλά είναι τόσο ηλίθιοι που εκτέθηκαν εθελοντικά.

    Εν πάση περιπτώσει, η βλακεία είναι αήττητη, οπότε το να γράφω γι’ αυτήν είναι απλώς σπατάλη ενέργειας.

    Η Αριστερά που πλέον την εκπροσωπεί και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΚΚΕ αρνήθηκε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου τη συμμετοχή του στον όρο, ενώ η ΔΗΜΑΡ κάνει τα πάντα για ν’ αποδείξει πόσο καλή πατερίτσα είναι, σώθηκε από του χάρου τα δόντια την Κυριακή.


    Ευτυχώς, η γνωστή αυτοκαταστροφική Αριστερά διεσώθη χάρη στην αποτελεσματικότητα των προβοκατόρων και των ηλιθίων της άλλης πλευράς.

    Σήμερα, αυτή η Αριστερά έχει μια ιστορική ευκαιρία.

    Να κάνει την υπέρβασή της και να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο παιχνίδι των εκλογών. Δεν αξίζει στους ψηφοφόρους της να εκπροσωπούνται από μία γλάστρα αντιπολίτευσης έστω και αξιωματικής.

    Η θέση της Αριστεράς είναι στο δρόμο. Χρέος της Αριστεράς είναι η ανατροπή. Κατά το «με πορδές αυγά δε βάφονται», ισχύει και το «με εκλογές ανατροπή δε γίνεται». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε καμία ευκαιρία από το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αντίθετο συνέβη.

    Κέρδισε μία μεγάλη ευκαιρία να παίξει τον πραγματικό του ρόλο. Να μην καλεί τον κόσμο για μια επίσκεψη στις κάλπες, αλλά να γίνει ο κόσμος που θα κατέβει στους δρόμους.

    Ούτως ή άλλως μόνο ένας άνθρωπος μειωμένης αντίληψης μπορεί να πιστεύει ότι κάποιοι από τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έδειξαν πως θέλουν να βγουν στους δρόμους, να διεκδικήσουν και να συγκρουστούν, πήγαν και ψήφισαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

    Δεν είναι κοινό της Αριστεράς οι ψηφοφόροι και οι υποστηρικτές του Μνημονίου. Έχουν κάνει άλλες επιλογές. Δε μπορείς ούτε να τους διεκδικείς αυτή την ώρα, ούτε να τους εξηγείς. Νιώθουν ότι τα μνημόνια εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Πολύ καλά κάνουν κι έτσι να συνεχίσουν.

    Η ουμανιστική Αριστερά έχει χρέος απέναντι στους υπόλοιπους. Σε αυτούς που νιώθουν να τελειώνει το οξυγόνο τους μέσα σε αυτό το εργαστήριο πειραμάτων που μας έχωσαν.

    Κάθε μέρα που η Αριστερά θα αναλώνεται σε θεατρικές επαναστάσεις εντός Βουλής, θα γεννά κι άλλους απογοητευμένους.

    Κι άλλους εξαθλιωμένους.

    Η ευκαιρία υπάρχει. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει αληθινή Αριστερά.

    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση