GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευθυντής σχολείου χάρισε ζωή σε Αλβανό μαθητή

Είναι σημαντικό να υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά κατά την διάρκεια του κυκλώνα που ονομάζεται «κρίση», και ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι οι...

Είναι σημαντικό να υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά κατά την διάρκεια του κυκλώνα που ονομάζεται «κρίση», και ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποδεικνύουν καθημερινώς το μεγαλείο ψυχής τους.
Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, αλλά με διάχυτα τα χαμόγελα και τη χαρά στα πρόσωπα των παραβρισκόμενων, ο αλβανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Ριζά Πόντα τίμησε τον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας, Αλέξανδρο Φιλιππίδη, για την πρωτοβουλία του, που χάρισε τη ζωή σ΄έναν νεαρό αλβανό μαθητή.
Πριν από περίπου 4 χρόνια οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο 14χρονος σήμερα Ηλίας έπασχε από μια σοβαρή ασθένεια: οστεοσάρκωμα υψηλής κακοήθειας στο πόδι. Ο κ.Φιλιππίδης ανέλαβε τότε να ζητήσει τη βοήθεια του κόσμου. Απευθύνθηκε σε συμπολίτες του ζητώντας τους να συνδράμουν όλοι οικονομικά ώστε να μπορέσει ο μαθητής να μεταβεί στο Παρίσι για να χειρουργηθεί.
Ο Ηλίας είναι αλβανικής καταγωγής αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Σήμερα, μπορεί να τρέχει και να παίζει ξέγνοιαστος με τους φίλους του, χάρις στην κινητοποίηση του κόσμου, των απλών ανθρώπων, που πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν.
«Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, όχι απλώς 80.000 ευρώ που απαιτούνταν, αλλά, 120.000 λόγω της άμεσης ενεργοποίησης των πολιτών. Όλοι ανταποκρίθηκαν και θέλησαν να βοηθήσουν, χωρίς δεύτερη σκέψη», τόνισε ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης.
Ο πατέρας του μαθητή, Ελτόν Ντεμίρη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, στον ελληνικό λαό που στάθηκε στο πλευρό της οικογένειάς του. «Πρέπει να ακούγονται αυτά, οι Έλληνες βοηθάνε και μας αγαπάνε. Ο γιος μου έμεινε στο Παρίσι σχεδόν ενάμιση χρόνο για τη θεραπεία αλλά το μυαλό του το είχε εδώ, στην Ελλάδα. Ήθελε να γίνει καλά και να γυρίσει πίσω στους φίλους του», είπε, εμφανώς συγκινημένος.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ο Αλβανός πρόξενος απένειμε «Πιστοποιητικό Ευγνωμοσύνης στο διευθυντή του σχολείου, εκ μέρους του υπουργού Παιδείας και Επιστημών της Αλβανίας, Μικερέμ Ταφά.

1 σχόλιο

  1. Γιάννης Βαρουφάκης - Συνέντευξη στη «Die Zeit»

    «Όποιος έχει οικονομική κατάρτιση, συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ»

    Απλά και καθαρά πράγματα λέει ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης στην συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», που δημοσιεύεται με τον εύγλωττο τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνη δύναμη».

    Λέει ότι το πρόγραμμα λιτότητας, όπως αποδείχθηκε στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, «δεν λειτουργεί» και «αυτό το γνωρίζει στο μεταξύ κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος», ενώ υπερασπίζεται τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

    «Η Ελλάδα θα φτάσει κάποια στιγμή στο σημείο όπου υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα μπορεί πλέον να αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ.

    Δεν μπορούμε να παίρνουμε τα χρήματά σας υπό όρους, με τους οποίους δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε ποτέ.

    Το κόμμα ενεργεί με υπευθυνότητα, όταν το δηλώνει τόσο ξεκάθαρα στην Ευρώπη.

    Θα περίμενα να το εκτιμήσει αυτό ο Γερμανός φορολογούμενος».

    Ο Γ. Βαρουφάκης απαντά και στο επιχείρημα ότι το Μνημόνιο απέτυχε επειδή δεν εφαρμόσθηκε στο σύνολό του και δεν αναδιοργανώθηκε το κράτος, επισημαίνοντας, πως όταν επιβάλλεις λιτότητα δεν μπορείς να αλλάξεις το κράτος.

    «Πώς να αναδιοργανώσει ο υπουργός Οικονομικών τις υπηρεσίες, όταν για να το κάνει δεν διαθέτει στην πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ;

    Αντ’ αυτού, αναγκάζεται να περικόψει και τους μισθούς των εργαζόμενων που απέμειναν - ο τέλειος τρόπος για να ενισχυθεί κι άλλο η διαφθορά», τονίζει.

    Επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κακή διαχείριση της κρίσης εξαπολύει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης μέσω άρθρου του στο περιοδικό «HOT DOC», χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ισπανίας.

    Πως μια χώρα, αναρωτιέται, απολύτως «ισοσκελισμένη και κερδοφόρα», την οδήγησαν οι «γελοίες πολιτικές αποφάσεις» και οι «αγορές» στο χείλος της καταστροφής.

    «Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;

    - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

    - Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

    - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;

    - Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Zara, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;

    - Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat);

    Κι όμως, η χώρα αυτή βρίσκεται σήμερα στην ίδια μαύρη τρύπα με εμάς.

    Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, αν η κρίση οφείλεται σε κακοδαιμονίες που, δίχως αμφιβολία, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα αλλά σε καμία των περιπτώσεων την Ισπανία;

    Οι πτωχευμένες τράπεζες πρώτα μετέφεραν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο... ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο απαράβατος όρος για να επιτραπεί στην Ισπανία αυτή η «λύση» είναι η επιβολή λιτότητας, που θα συρρικνώσει κι άλλο το εθνικό εισόδημα, από το οποίο το κράτος θα πρέπει να αντλήσει τους φόρους που απαιτούνται για την αποπληρωμή όλων αυτών των δανείων που έχει φορτωθεί ο ισπανικός λαός εκ μέρους των τραπεζιτών.

    Όταν, λοιπόν, Ευρωπαίοι συνάδελφοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δακτυλοδείχνουν την Ελλάδα επειδή τόλμησε να πει όχι στο ευρωπαϊκό «σχέδιο» καταπολέμησης της κρίσης, τους απαντώ χωρίς περιστροφές: Θα παραδεχθώ ό,τι θέλετε, αλλά μόνο όταν μου εξηγήσετε, στη βάση του Ορθού Λόγου, «τι στο διάβολο κάνετε στην Ισπανία;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση