GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαρήγα: «Δυστυχώς, το Μνημόνιο πέτυχε το σκοπό του»

«Διαφωνούμε με την ιδέα ότι »η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα χαθούμε». Κάθε χώρα έχει άλλο επίπεδο ανάπτυξης και...

«Διαφωνούμε με την ιδέα ότι »η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και όλοι μαζί θα σωθούμε ή θα χαθούμε». Κάθε χώρα έχει άλλο επίπεδο ανάπτυξης και για την Ελλάδα είναι πολύ πιο περίπλοκη η έξοδος», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.
Η γ.γ. του ΚΚΕ η  οποία αρνήθηκε ότι το Μνημόνιο απέτυχε και προκάλεσε ύφεση, καθώς εντόπισε το πρόβλημα αλλού: «Δυστυχώς, το Μνημόνιο πέτυχε το σκοπό του, που ήταν η απαξίωση της εργατικής δύναμης, εν όψει της περιόδου της ανάκαμψης».
Η γγ του ΚΚΕ, στην διακαναλική συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα, τόνισε ότι το κόμμα της έχει βαθύτατες διαφορές με όλα τα άλλα κόμματα και γι’ αυτό δεν επιθυμεί να μπει σε διάλογο για κυβερνητική συμμαχία.
Αναφερόμενη στον κ. Σαμαρά είπε ότι έχει κάνει καραμέλα το νόμο και την τάξη, ενώ για τον κ. Τσίπρα είπε ότι εξήγγειλε ορισμένα άμεσα εύκολα μέτρα, αλλά δεν είπε λέξη για την στάση πληρωμών που επέρχεται σε μισθούς και συντάξεις.
Είπε δε, ότι πρέπει να φορολογηθεί άμεσα το κεφάλαιο και όχι να λέγονται εύκολα πράγματα για τους μισθούς των βουλευτών.
«Το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να προειδοποίησει το λαό» είπε. Εκανε λόγο για επερχόμενες εξουσίες στην Κομισιόν που θα καταστήσουν τις κυβερνήσεις διακοσμητικά στοιχεία που θα καταφύγουν στην καταστολή. Επίσης, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων και του βαθέματος της κρίσης στην ΕΕ να έχουμε εκδίωξη χωρών από την Ευρωζώνη. «Αυτοί είναι πραγματικοί κίνδυνοι και δεν μιλά κανείς γι’ αυτά» είπε.
«Η κρίση επεκτείνεται παγκόσμια, το ΚΚΕ συναισθάνεται την ιστορική του ευθύνη», τόνισε. «Θα υπάρχει μια κυβέρνηση πολύ  χειρότερη από αυτήν που γνωρίσαμε, της ΝΔ, ή μια άλλη του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν θέλουμε να χρεωθεί ο λαός την χρεοκωπία. Είμαστε ένα κόμμα με εμπειρία να διχαειριστεί κα τον φόβο που θα καλλιεργήσει η ΝΔ και την απογοήτευση που θα δημνιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην την εκμεταλλευτούν αντιδραστικές δυνάμεις».
«Οι αγώνες πρέπει να αντιστοιχούν στις συνθήκες, να υπάρχει οργάνωση και πολιτικοποίηση του κινήματος, χωρίς ταύτιση με τη γραμμή κομμάτων» τόνισε η γγ του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για μέτωπο στη βάση των κοινωνικών δυνάμεων και όχι μόνο των πολιτικών, αναφερόμενη, όπως είπε, στην εργατική τάξη, τους αυτοσπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες.
«Είμαστε ένα κόμμα με πείρα, από τα καλά και τα λάθη, για να αντέξουμε και στην ανηφόρα και στην κατηφόρα. Εχουμε αδυναμίες και δεν θέλουμε να τις χρεωθεί το κίνημα», είπε η κυρία Παπαρήγα.

7 σχόλια

  1. ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΑΠΗΤΗ Κ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΕΤΥΧΑΤΕ,ΑΠΟΦΥΓΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια κούτσα μια και κούτσα δυο στης ζωής το ρημαδιό

    Μεροδούλι ξενοδούλι δέρναν ούλοι οι αφέντες δούλοι ούλοι δούλοι αφεντικό και μ' αφήναν νηστικό.

    Ανωχώρι κατωχώρι ανηφόρι κατηφόρι
    και με κάμα και βροχή ώσπου μου 'βγαινε η ψυχή

    Είκοσι χρονώ γομάρι σήκωσα όλο το νταμάρι κι έχτισα στην εμπασιά του χωριού την εκκλησιά


    Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

    Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα

    Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
    να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ..


    Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

    Koίτα οι άλλοι έχουν κινήσει έχει η πλάση κοκκινίσει
    άλλος ήλιος έχει βγει σ' άλλη θάλασσα άλλη γη {από αίμα εεε. όχι από τα σημαιάκια}

    Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μητσοτάκης: Μύθος η λιτότητα…!!!

    Το βαμπίρ στην μάχη για ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδας...

    «Μπήκα στη μάχη, στην πρώτη γραμμή γιατί βλέπω ότι υπάρχει κίνδυνος για τον τόπο»

    Εκτός τόπου και χρόνου ο Κων/νος Μητσοτάκης που προχώρησε σε νέα προεκλογική παρέμβαση πριν τις εκλογές στην τηλεόραση του Σκάι.

    Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» τη λιτότητα στην Ελλάδα τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και η ανεργία καλπάζει.

    Τόνισε ότι απλά πρέπει ο λαός να κάνει τις θυσίες που χρειάζεται και να ζήσει με τα «λεφτά που έχει».

    Εύκολο να το λες φυσικά όταν η οικογένεια σου έχει καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα πρόσφατα ένα μέλος της μετέφερε ένα εκατομμύριο στο Λονδίνο που δεν δήλωσε στον Πόθεν Έσχες.

    Είναι διαφορετικό ωστόσο να μην έχεις να πληρώσεις το νοίκι, το δάνειο και να εξασφαλίσεις το φαγητό των παιδιών σου.

    Μίλησε με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον Φώτη Κουβέλη και υποστήριξε ότι ...δεν πρόκειται να στηρίξει μια ερμαφρόδιτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην ερώτηση πάντως ποιος θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός προσπέρασε επιδεικτικά τον Α. Σαμαρά και τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν μια κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου ή Μόντι», χωρίς τα αρνητικά τους και «με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος σε πολιτικούς και τεχνοκράτες».

    Τόνισε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

    Μίλησε ιδιαίτερα απαξιωτικά για τον Αλέξη Τσίπρα «γενιά που μεγάλωσε στα πούπουλα», «δεν έχει γνωρίσει αίμα και θυσίες» και πως «δεν έχει καμία σχέση με τον Α. Παπανδρέου που ήταν αναγνωρισμένος οικονομολόγος διεθνούς κύρους».

    Για την έκρηξη της βίας, τόσο για την εγκληματικότητα όσο και για ακροδεξιά φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή δεν ήταν ειλικρινής και με φανατισμό αρνήθηκε να τα συνδέσει με την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων ή ακόμα την οικονομική κρίση.

    Χωρίς κανέναν ορθολογισμό απλά περιορίστηκε στην καραμέλα ότι αυτά γίνονται όταν δεν σεβόμαστε τη δημοκρατία.

    Μάλιστα χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά ως «αντι-βια» απέναντι στη βια της Αριστεράς και των κουκουλοφόρων (τους οποίους υποστήριξε ότι κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια).

    Ακόμα και την εγκληματικότητα τη χρέωσε στο γενικότερο κίνημα ανυπακοής ή τους μετανάστες αντί να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα και να παραδεχτεί ότι οφείλεται κυρίως στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που συντελείται και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

    Ακόμα μίλησε για νοσταλγία για τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και τη συμφιλιωτική στάση του Χ. Φλωράκη στον οποίο «είχες εμπιστοσύνη» αντίθετα με τώρα που το πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ αλλά μια θολή Αριστερά που δεν ξέρεις από πού έρχεται και που πηγαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οργιάζει η "μαύρη εργασία" στην Ελλάδα! ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΎΣΤΗ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΤΕ... ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ..ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕ ΜΟΝΟΊ ΣΑΣ {ΜΑΛΑΚΕΣ}..ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!! ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΔΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ

    ε 7.474 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 7.549 ανασφάλιστοι. Ήτοι, πάνω από ένας εργαζόμενους ανά εργασιακό περιβάλλον χωρίς ασφαλιστική κάλυψη…!
    Εργοδότες, καθυστερούν χαρακτηριστικά τους μισθούς, ή δεν δίνουν καθόλου… Απολύουν χωρίς αποζημίωση, ενώ δεν «καίγονται» για τους εργαζόμενούς τους, την ώρα που αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα. «Βασιλιάδες» της μαύρης εργασίας είναι καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και για όλα αυτά; 188 άνθρωποι καλούνται να ελέγχουν 700.000 επιχειρήσεις κάθε χρόνο!

    Αυτή είναι η Ελλάδα του 2012… Η Ελλάδα, όπως την κατάντησε μία... παρέα ανθρώπων, που εκείνοι είχαν την ευκαιρία να τη διαχειριστούν και εμείς την ατυχία να τους ανεχόμαστε για σχεδόν πάνω από 30 χρόνια…

    Στο 36,3% έφθασε λοιπόν, στο α' τετράμηνο του 2012, η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%. Ελέγχθηκαν συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί.

    Τα στοιχεία αυτά είναι απακαρδιωτικά ειδικά για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα και οι οποίες δηλώνουν με βαρύγδουπα λόγια ότι θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα έχουν αποτύχει παταγωδώς.

    Πέρα όμως από την ανικανότητά τους όμως αυτή, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι "αιματηρές" πολιτικές, με τα χαράτσια, τους φόρους, τις οριζόντιες περικοπές, έχουν οδηγήσει τους έλληνες πολίτες πέρα από την εξαθλίωση, αλλά και στην ανομία. Πέρα από τους πολίτες που πάντα μέσω της μαύρης εργασίας προσπαθούσαν να κλέψουν το κράτος, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι που έχουν να επιλέξουν είτε στο να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές είτε να έχουν φαγητό για τα παιδιά τους.

    Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οργιάζει η "μαύρη εργασία" στην Ελλάδα! ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΡΓΙΟΛΑ ΝΤΟΡΑ ΠΟΎΣΤΗ ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΜΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΤΕ... ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΞΊΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ..ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕ ΜΟΝΟΊ ΣΑΣ {ΜΑΛΑΚΕΣ}..ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!! ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΔΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΡΙΟΛΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ..ΒΟΥΛΕΜΟΙ.......ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ

    Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας είναι δειγματοληπτικοί και διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ, όπου απαιτείται, και του ΣΕΠΕ. Οι δυνατότητες όμως των επιθεωρητών είναι περιορισμένες εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού. Οι 160 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι 28 της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του ΙΚΑ, καλούνται να ελέγξουν κάθε χρόνο περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν περικοπεί τα ποσά που καταβάλλονται στους ελεγκτές ως έξοδα κίνησης.

    Παρ’ όλα αυτά οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν το τετράμηνο του έτους 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους από τον αρχικό προγραμματισμό και 2.689 περισσότερους από το 2011. Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ.

    Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν μη καταβολή αποδοχών (κυρίως σε εμπορικά καταστήματα), απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης, οφειλές αποδοχών αδείας και επιδομάτων αδείας, μη χορήγηση αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους μισθωτούς κατά την εξόφληση των αποδοχών τους, εξαναγκασμό υπογραφής εξοφλητικών αποδείξεων και καταβολή μικρότερου ποσού, παραβίαση ωραρίου -φαινόμενο συχνό στις τράπεζες που επικαλούνται «ταμειακό λάθος»-, απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης (ρεπό), μη κατάθεση και ανάρτηση στους χώρους εργασίας, πινάκων προσωπικού και των ωρών εργασίας ή των προγραμμάτων εργασίας.

    Το 45,45% των εργατικών διαφορών επιλύεται πλέον με τη διαδικασία της μεσολάβησης που διενεργείται από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ.

    Το α' τετράμηνο του 2012, διενεργήθηκαν 7.574 εργατικές διαφορές, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 3.274 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 6.881.482 ευρώ. Στην ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αν και παρατηρήθηκε μείωση 10,1% του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων.

    Για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έγιναν 8.526 έλεγχοι, 243 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 291 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.377 ευρώ και 227 διακοπές εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΉ;;; ΧΈΣΤΗΚΑ ,, ΠΡΏΤΑ ΦΥΛΑΚΉ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    Τέσσερις πρώην υπουργοί στη φάκα του ΣΔΟΕ!

    Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η αυριανό έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού, Pressing.

    Λίγο πριν τις εκλογές, το περιοδικό φέρνει στο φως στοιχεία για πρώην υπουργούς που φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις παράνομου πλουτισμού τους!

    Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, ο ΣΔΟΕ έχει βάλει στο μικροσκόπιό του τέσσερα μεγαλοστελέχη πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και οι τέσσερις είναι ιστορικά και κορυφαία στελέχη των δύο παρατάξεων. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς θεωρούνται και ιστορικά στελέχη.

    Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνονται στοιχεία για το πού έχει φτάσει η υπόθεση, τι έχουν ζητήσει οι αρχές του ΣΔΟΕ από τις τράπεζες για το άνοιγμα των λογαριασμών και σε ποια πρόσωπα έχει επεκταθεί η έρευνα εκτός των τεσσάρων (συγγενείς, φίλοι, γραμματείς, εταιρείες).

    Στην όλη υπόθεση φαίνεται να συνδέεται και μία από τις εταιρείες του έγκλειστου στις φυλακές Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Ο ένας εκ των υπουργών απασχολεί την έρευνα και εκτός Ελλάδος καθώς φαίνεται ότι έχει επενδύσει σε ακίνητα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη με πρόσωπα και εταιρείες μαϊμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση