GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τη Συρία οι άμαχοι

‘Ολο και περισσότεροι άμαχοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις τ...

‘Ολο και περισσότεροι άμαχοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και τις δυνάμεις της εξέγερσης, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυρθού Σταυρού.
Σύμφωνα με τη μόνη ανθρωπιστική οργάνωση που έχει αναπτύξει προσωπικό στη Συρία, οι ασθενείς και οι τραυματίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα ή στην προμήθεια τροφίμων.
«Συνολικά, η κατάσταση είναι μάλλον τεταμένη εξαιτίας των συγκρούσεων σε πολλές, πολλές περιοχές της Συρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.
Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σκότωσε δύο μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στο προάστιο της Δαμασκού Κουντσίγια, σύμφωνα με πηγές των αντικαθεστωτικών. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν λεωφορείο που μετέφερε μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών.
Οι συριακές δυνάμεις ετοιμάζονταν το πρωί να εισβάλουν στη συνοικία Χαλντιγέ της πόλης Χομς, αφού την βομβάρδισαν με σφοδρότητα το πρωί, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η συνοικία που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και αποτελεί οχυρό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων βομβαρδιζόταν από το ξημερώματα με συχνότητα «πέντε οβίδες ανά λεπτό».
Παράλληλα, φάλαγγα οχημάτων που μεταφέρουν παρατηρητές του ΟΗΕ πρόκειται να κάνει νέα απόπειρα εντός της ημέρας να εισέλθει στο χωριό Αλ-Κουμπέιρ, όπου δεκάδες κάτοικοι σφαγιάσθηκαν την Τετάρτη από μέλη των πολιτοφυλακών του καθεστώτος, σύμφωνα με την συριακή αντιπολίτευση.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση