GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση στην Ισπανία για διεθνή διάσωση...

Βερολίνο, Γερμανία:  Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να προσέγγισε την περασμένη εβδομάδα τους Ισπανούς, σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να ...

Βερολίνο, Γερμανία:  Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να προσέγγισε την περασμένη εβδομάδα τους Ισπανούς, σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να αντλήσουν έκτακτη χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF).
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Μαδρίτη απέρριψε το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια, αλλά έχει κάνει αιτήματα, που δεν έχουν γίνει δεκτά, να της διατεθούν δάνεια εκτός των συνηθισμένων καναλιών.
Βάσει των γερμανικών σχεδιασμών -γράφει το Spiegel- η Ισπανία θα αντλήσει χρήματα από το ταμείο (το Βερολίνο υπολογίζει ότι θα χρειαστούν 50-90 δισ. ευρώ) για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της και να να κατασιγαστούν οι φόβοι για την διάδοση της οικονομικής κρίσης.
Εντούτοις, οι Ισπανοί φαίνεται να εκτιμούν ότι πρωτεύει να μην δοθεί η εντύπωση ότι η χώρα τους έχει ανάγκη διεθνούς διάσωσης, προτάσσονται λύση των προβλημάτων τους με ίδια μέσα, αλλά και ευρωπαϊκή λύση «για τα προβλήματα του συνόλου της νομισματικής ένωσης».
«Η Ισπανία θα βγει από τη θύελλα χάρη στις δικές της προσπάθειες και με την υποστήριξη των κοινοτικών εταίρων μας γιατί αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο το οικονομικό μέλλον της Ισπανίας, αλλά και η διατήρηση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης» είπε το Σάββατο ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
«Εάν είναι επείγον να επιλυθούν τα προβλήματα της Ισπανίας το ίδιο ισχύει και για τα προβλήματα του συνόλου της νομισματικής ένωσης», είπε ακόμη ο Ραχόι, ο οποίος ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης των χωρών και να υπάρξουν τα μέσα για την «άμεση κεφαλαιοποίηση της ευρωπαϊκής τράπεζας».

7 σχόλια

  1. Δύο είναι οι χθεσινοσημερινές γκάφες του Βενιζέλου :

    1) Λέγοντας ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά, κινδυνεύει να χάσει τη μισή του δύναμη ( όπως ο Καμμένος σήμερα ), γιατί θα δημιουργηθεί πανικός Ακυβερνησίας, οπότε οι "εκπαιδευμένοι" στο κίνδυνο χρεοκοπίας ψηφοφόροι του Πασοκ θα στραφούν οι περισσότεροι προς τη Νέα Δημοκρατία !

    2) Λέγοντας ότι μετεκλογικά θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, δείχνει αδυναμία και πανικό, και μπορεί οι ψηφοφόροι του Πασοκ της 6ης Μαίου να στραφούν προς τη ΔΗΜΑΡ προεκλογικά !

    Έτσι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, με τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ φορολογικές δηλώσεις και έκτακτες εισφορές και τα διπλά χαράτσια στα ακίνητα ( και ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΕΗ και ΕΤΑΚ και ΦΑΠ ετών 2009 έως 2011 ) και τις οριζόντιες περικοπές και τις αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις και το μπάχαλο των Πανελλαδικών και στο χώρο της Υγείας, και με τα ημερολόγια του Άκη και με τις πολυτελείς διακοπές Παπανδρέου στη Κρήτη, τι περίμενε, δηλαδή ; Να τον "αποθεωνουν" οι πολίτες που τους άφησε άνεργους ή νεόπτωχους ;

    Και η υπερπροβολή της Πολωνέζας, πάλι γκάφα είναι ( και την χειροκροτούν από κάτω ! ). Γιατί οι 8μηνες επιταγές δείχνουν ότι η αγορά έχει στερέψη από ρευστό ( αφού όλα πάνε στο Κράτος σαν χαράτσια και φόροι ), και ο κίνδυνος "χρεοκοπίας" είναι "βούτυρο στο ψωμί" της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί όσοι φοβούνται την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, αν είναι μπροστά ο Σύριζα, θα πάνε στη ΝΔ !

    Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ο Βενιζέλος παρουσιάζει σύνδρομο Καρατζαφέρη, που απειλούσε και απειλεί τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν απεγνωσμένα. Αυτό δείχνει αδυναμία και έλλειψη ελέγχου της κατάστασης. Φυσικά η εικόνα του πασοκ , με συγκεντρώσεις των 50 ή 100 ατόμων, είναι τραγική και δείχνει πράγματι τη συρρίκνωση του σε επίπεδα μονοψήφια, και τώρα θα φοβάται, μήπως εξαϋλωθεί εκλογικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βενιζέλος έγινε η σύγχρονη " Αχ Κούλα"

    Αχ, Έλληνες, ψηφίστε με !
    Αχ, Κούλα γύρνα πίσω στο κόμμα!
    Αχ, ρε Κούλα, κορώνα σε είχα στο κεφάλι μου και εσύ με πρόδωσες!

    Γονατιστός, ρε κούλα, σου λέω, γύρνα πίσω, άφησε τον πακιστανό, και έλα ψηφίσε με, να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου ! Αχ, ρε κούλα, το αντέχεις να μείνω στην απέξω, και να το ρίξω στα κοψίδια και στις μπριζόλες ; Αχ, ρε Κούλα, ψήφισέ με, για να μη γίνω Σχορτσιανίτης Νο 2 και δεν με χωρά το κότερο!!!

    Βασιλάκης καΐλας πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην Πύλο βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός διαμένει στην Costa Navarino για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου.
    Zougla.gr

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ, ΤΩΡΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΠΥΛΟ! ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΚΑΚΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ, ΠΛΗΡΩΝΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ, ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΟ!

    Ο ΑΚΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ, Ο ΓΑΠ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, Ο ΜΠΕΝΥ ΣΕ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΥΛΕΙΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ. ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ. ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΚΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά τα άλλα, ο ΠΑπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο μνημόνιο λέει.

    Ήδη είναι Πορτογαλία / Ιρλανδία και ετοιμάζονται Ισπανία / Ιταλία αλλά οι συνωμοσίες για τον προδότη Παπανδρέου καλά κρατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πελάτες μουυυυυυυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    11 αναγνωρισμένοι "τρομοκράτες" οικονομολόγοι λένε:
    Μία ανάσα πριν την άτακτη χρεοκοπία η χώρα.
    _____________________________
    Έντεκα διεθνώς αναγνωρισμένοι
    "τρομοκράτες", Έλληνες ακαδημαϊκοί οικονομολόγοι, από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, παρεμβαίνουν σχετικά με την ελληνική κρίση μέσω της "Καθημερινής της Κυριακής" για να προειδοποιήσουν για τον λάθος δρόμο που έχουμε πάρει....

    - βέβαια ο Στρατάκης που διδάσκει "Εισαγωγή στον Μαρξισμό" ξέρει καλύτερα.................

    Προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ είναι πλέον υπαρκτός, καθώς πολλοί εταίροι πείθονται ότι η ελληνική κοινωνία αδυνατεί να στηρίξει μια πορεία ευρωπαϊκής σύγκλισης.
    Θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου πρέπει να έχει ευρεία στήριξη και να επιβεβαιώσει εμπράκτως τη διάθεση για παραμονή στο ευρώ στη βάση της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλιώς η χώρα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει ατάκτως με δραματικές συνέπειες.
    Όπως αναφέρουν μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει επειγόντως μεταρρυθμίσεις και να επαναδιατυπώσει τις συμφωνίες για ταχύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

    Χαρακτηριστικά γράφουν μεταξύ άλλων:
    "Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τη χώρα μας και θεωρεί πλέον πολύ πιθανό ότι αυτή θα χρεοκοπήσει άτακτα και θα αποχωρήσει από το ευρω.
    Η κατάσταση είναι κρίσιμη: υπάρχει σοβαρός κίνδυνος λάθους που θα επιβαρύνει με μη αναστρέψιμο τρόπο τουλάχιστον τις δύο επόμενες γενιές".

    Ποιοι υπογράφουν το κείμενο
    Μάριος Αγγελέτος, Massachusetts Institute of Technology
    Δημήτρης Βαγιανός, London School of Economics
    Νίκος Βέττας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Γιάννης Ιωαννίδης, Tufts University
    Γιώργος Κωνσταντινίδης, University of Schicago
    Κώστας Μεγήρ, Yale University
    Χάρης Ντέλλας, Universitat Bern
    Νίκος Οικονομίδης, New York University
    Μανόλης Πετράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
    Θανάσης Στέγγος, University of Guelph
    Μιχάλης Χαλιάσος, Goethe University Frankfurt.

    -------------
    βέβαια.....
    Που να ξέρουν αυτοί οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που κάνουν καριερα και πληρώνονται απο τα Καλύτερα Πανεπιστήμια του Πλανήτη Γη..

    Απο τους "οικονομολόγους" του παρασιτικού Καθηγητικού ΑΡΙΣΤΕΡΟΎ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ του κώλου
    στα Ελληνικά που ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ που τρώνε τόσα χρόνια τα Ευρωπαϊκα χρήματα, για να πουλάνε ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ και ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ ?

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ απο τα ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ τους
    - κυριολεκτικα -
    που έχουν αναλάβει εργολαβία την Διαδικτυακή Αλητεία της
    Σύριζα συνιστώσας της ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανίατα και καθυστερημένα ζώα του αστικού συστήματος και των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μας οδηγήσατε τα τελευταία 38 χρόνια στην καταστροφή...

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ, ποιός είναι ο Σλαβόϊ Ζίζεκ, ο μεγαλύτερος σύγχρονος διανοητής, που μίλησε στο Μουσείο Μπενάκη, σε μια κατάμεστη αίθουσα, που δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα;;;;

    Όχι, δεν τον γνωρίζετε, γιατί το επίπεδο σας, είναι ενός ανθρώπου που δεν έχει διαβασει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ!!!!!

    ΕΙΣΤΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ!!

    ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΤΕ (με εξαίρεση τον Τζήμερο, τον Μάνο, τον Βαλλιανάτο, τον Τάκη Μίχα - που τους ΣΕΒΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!),

    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΧΩΡΙΑΤΕΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

    ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΧΑΤΕ, ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ!!!

    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ, ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΡΜΕΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΑΓΕΛΑΔΑ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΙΤΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ...

    ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ!!!

    ΛΑΪΚΗ ΣΑΣ ΒΑΣΗ - ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΙΓΟΦΡΕΝΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ!!!

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ...

    ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ ΚΙ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΕΞΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!

    ΨΗΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση