GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδίκες για διαφθορά στην κορυφή του κινεζικού ποδοσφαίρου

Η Κίνα έχει κλιμακώσει την προσπάθεια για διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, μετά από σειρά σκανδάλων. Η Κίνα έχει κλιμακώσει την προσπά...

Η Κίνα έχει κλιμακώσει την προσπάθεια για διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, μετά από σειρά σκανδάλων.
Η Κίνα έχει κλιμακώσει την προσπάθεια για διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, μετά από σειρά σκανδάλων.
 
Δύο πρώην επικεφαλής της ποδοσφαιρικής Λίγκας της Κίνας φυλακίστηκαν για 10,5 χρόνια ο καθένας, για διαφθορά. Είναι οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του αθλήματος που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη.
Ο Ναν Γιόνγκ και ο προκάτοχός του Σίε Γιαλόνγκ καταδικάστηκαν για δωροληψία.

Ο Ναν καταδικάστηκε επίσης σε πρόστιμο 25.000 ευρώ, ενώ αναμένεται να κατασχεθεί η προσωπική περιουσία του Σίε. Εκείνος πάντως ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από βασανιστήρια.

Η Κίνα έχει κλιμακώσει την προσπάθεια για διαφάνεια στο ποδόσφαιρο, μετά από σειρά σκανδάλων.
Τέσσερις πρώην παίκτες της εθνικής ομάδας καταδικάστηκαν επίσης σε φυλάκιση έξι ετών για δωροληψία και στήσιμο αγώνων.

Για τους ταλαιπωρημένους οπαδούς του κινεζικού ποδοσφαίρου, οι πρόσφατες καταδίκες δείχνουν καθαρά αυτό που ήδη γνώριζαν – ότι η διαφθορά είναι βαθιά και κραυγαλέα, μεταδίδει ο Τζον Σάντγουερθ του BBC, από τη Σαγκάη.

Δεκάδες άνθρωποι – διαιτητές, παίκτες, αξιωματούχοι και προπονητές- έχουν συλληφθεί από το 2009, όταν άρχισε μια εκστρατεία για τη μεταρρύθμιση του αθλήματος.

Κάποιοι σχολιαστές λένε ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια μεγαλύτερη πολιτική ατζέντα πίσω από τις προσπάθειες για κάθαρση.

Ο Σι Τζινπίνγκ, ο άνθρωπος που αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Κίνας, φέρεται ότι πολύ θα ήθελε να κερδίσει η χώρα ένα διεθνές τρόπαιο στο ποδόσφαιρο, αν και προς το παρόν, μια τέτοια προοπτική είναι μάλλον απίθανη.

3 σχόλια

  1. «Δεν θα εκβιαστούμε από την τρόικα στο όνομα της διακοπής της χρηματοδότησης, θα πάμε μπροστά θα αντέξουμε και μία διακοπή χρηματοδότησης, θα υπάρχουν δυσκολίες αλλά θα αντέξουμε και δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο όνομα μίας μνημονιακής πολιτικής που είναι καταστροφική για τη χώρα» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το εναλλακτικό σχέδιο το οποίο δεν ανακοίνωσε χθες ο Αλ. Τσίπρας.

    Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος απέρριψε κάθε συζήτηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία οικουμενική κυβέρνηση ή ακόμη και στήριξη κυβέρνησης που θα έχει ως βασικό κορμό τη ΝΔ, εκτίμησε πάντως ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα την οποία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φτάσει στο σημείο του εκβιασμού.

    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ; ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ; ΟΙ ΝΕΟΙ ; ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 500 Η 1000 ΕΥΡΩ ; ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ;

    ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΑΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ! ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΛΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ... ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΖ, ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( ΝΟΜΙΜΟΥΣ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ) ;

    ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΑΝΙΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ "ΛΕΗΛΑΣΙΑ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΜΟΝΕΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΣΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΡΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ, ΑΥΡΙΟ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 75% ; ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΓΙΑΤΙ, Κ. ΚΑΜΜΕΝΟ, ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΑΟΖ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ; ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ( ΤΣΙΠΡΑ- ΚΑΜΜΕΝΟΥ )ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ( ; ) ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ( ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ) ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΕΙΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΑΤΙΖΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ.

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΩΣ Η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση