GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα σεβασθούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα, λέει το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέφυγε να αναφερθεί στις ελληνικές εκλογές, ενώ δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε σύγκριση της Ελλάδας με την Ο...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απέφυγε να αναφερθεί στις ελληνικές εκλογές, ενώ δεν θέλησε να κάνει οποιαδήποτε σύγκριση της Ελλάδας με την Ουγγαρία, όπου η χρηματοδότηση του Ταμείου προς την χώρα σταμάτησε μετά από διαφωνίες στην εφαρμογή του προγράμματος.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις ερωτήθηκε για την επόμενη ημέρα των εκλογών και για το τι θα γίνει εάν αναδεχθεί κάποιο κόμμα που έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να καταγγείλει το Μνημόνιο.
«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Να σεβασθούμε τις εκλογές και τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα. Όταν θα υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση θα συζητήσουμε μαζί της», δήλωσε ο κ. Ράις, ο οποίος δεν απήντησε ξεκάθαρα στο εάν το ΔΝΤ είναι πρόθυμο να επαναδιαπραγματευθεί το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Σε έμμεση ερώτηση για το εάν στην Ελλάδα θα μπορούσε να ισχύσει ότι και στην περίπτωση της Ουγγαρίας, όπου μετά από διαφωνίες επί του δημοσιονομικού προγράμματος ανεστάλησαν οι διαπραγματεύσεις της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεκόπη η χρηματοδότηση ο κ. Ράις απέφυγε να υιοθετήσει την σύγκριση. Τόνισε ωστόσο πως τους τελευταίους μήνες η Ουγγαρία επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών με το ΔΝΤ.
Τέλος, ερωτηθείς για την Κύπρο ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν έχει δεχθεί κανένα αίτημα για χρηματοδοτική συνδρομή προς την χώρα.

6 σχόλια

  1. Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

    Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

    Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

    Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
    Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Leygues πρότεινε να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση σαφής προειδοποίηση ότι τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου Θα σήμανε παραδοχή της πολιτικής τον κατά τη διάρκεια τον πολέμου και ανασύσταση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τους Συμμάχους. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Ελλάδα να γνωρίζει ότι οι Σύμμαχοι δεν ήταν σε θέση να εμπιστευθούν σημαντικά στρατηγικά σημεία στη Μικρά Ασία σε μια μη φιλική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, επιστροφή τον Κωνσταντίνου θα σήμαινε αναθεώρηση, από τις Δυνάμεις, της Συνθήκης των Σεβρών. Το τελικό κείμενο, που υιοθετήθηκε από τη Συμμαχική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και επιδόθηκε στην κυβέρνηση Ράλλη, στις 20Νοεμβρίον/3Δεκεμβρίου, αποτελούσε, τυπικά, συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο απόψεις με ουσιαστική παραδοχή των γαλλικών θέσεων. Δεν έθετε θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης, αλλά τόνιζε ότι οι δυνάμεις της Εηtente, θα θεωρούσαν την τυχόν επιστροφή τον Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο σαν μια μη φιλική ενέργεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να επανεξετάσουν ολόκληρη την πολιτική τους στην Εγγύς Ανατολή χωρίς καμία δέσμευση• χωρίς δηλαδή να δεσμεύονται από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Ελλάδα θα έπαυε να θεωρείται σύμμαχος-εντολοδόχος της Εηtente στη Μικρά Ασία. Στις 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από το Δημοψήφισμα για την επιστροφή τον Κωνσταντίνου, οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εξουσιοδοτήθηκαν να γνωστοποιήσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σύμμαχοι θα διέκοπταν κάθε οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα αν ξαναγύριζε ο εξόριστος μονάρχης.
    [Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978, σελ. 150]

    Οι Ευρωπαίοι δεν μπλόφαραν, ακύρωσαν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα και πήγαν διπλωματικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και φτάσαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Η τότε ελληνική κυβέρνηση, διεθνώς απομονωμένη οικονομικά, προχωρά σε αναγκαστικό δάνειο όλων των Ελλήνων προς το Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα μισά τους χρήματα στο Κράτος, με αντάλλαγμα ομόλογα του Δημοσίου!!!Λέτε το μέτρο αυτό να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο Τσίπρα ;


    3. Η «διχοτόμηση της δραχμής»
    Οι προσπάθειες τον Γούναρη για δανειοδότηση από το εξωτερικό αποτυγχάνουν. Οι Αγγλογάλλοι έχουν ακυρώσει όλες τις πιστώσεις από την εποχή της επανόδου του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Ο Γούναρης αναγκάζεται να ακολουθήσει αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης προχωρεί με νόμο στη σύναψη εσωτερικού αναγκαστικού δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου πεντα¬κοσίων εκατομμυρίων δραχμών (Μάρτιος 1922). Ο τρόπος εφαρμογής του αναγκαστικού δανείου ήταν πρωτότυπος: το χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε χάνει τη μισή του αξία. Οι πενήντα δραχμές, για παράδειγμα, που είχε στα χέρια τον ο πολίτης αποκτούν ονομαστική αξία είκοσι πέντε δραχμών. Οι άλλες είκοσι πέντε κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο. ‘Έτσι, ο ελληνικός λαός, αιφνιδιαστικά, χάνει το μισό του νόμισμα.
    [Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη Γ΄ Λυκείου του ΟΕΔΒ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΜΥΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ???

    Το ξέρει μονάχα ο Θεός και η ψυχή τους... Αγκομαχάνε και φυσομανούνε με την Αντουανέτα της πολιτικής στο βήμα της Πλατείας Συντάγματος...

    Τους παραμυθιάζει για γαλάζια περηφάνεια κι αυτοί αλαλάζουν οι μωροί...

    Κανείς δε τους μαρτύρησε πως οι περήφανες υπογραφές δεν μπαίνουν κάτω από κατοχικά κουρελόχαρτα...

    Κάτι μύρισαν όλοι τούτοι και ματαξαναγύρισαν στο Σύνταγμα. Το μόνο βέβαιο είναι πως...Δε μύρισαν περηφάνεια και αταλάντευτη εθνική αξιοπρέπεια.

    Αμφιβάλει κανείς??? Ας δει τι προσυπέγραψε ο αρχηγούλης τους και τα ματαξαναλέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΗΦΑΛΙΑ ΣΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
    Η Ευρώπη πέταξε τη μάσκα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πέταξε τον Λοκ, τον Μοντεσκιέ, τον Ρουσώ στα σκουπίδια.

    Φάρος και οδηγός της είναι μόνον ο Καρλομάγνος και αυτό πλέον το διατυμπανίζει.

    Επί δύο μήνες επιστράτευσε τους μηχανισμούς της, επιστράτευσε λυτούς και δεμένους, παντός χρώματος πολιτικούς της σε μια -μοναδική στην ιστορία- φασιστική επέμβαση, προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

    Το “δόγμα του σοκ” υιοθετείται πλήρως από Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., Κομισιόν, Πρόεδρο και Βουλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρομοκρατούν προς κάθε κατεύθυνση.

    Τα μέσα άλλαξαν: περάσαμε από τα tanks στις banks.

    Η πρόσφατη παρουσία του νέου Γάλλου Προέδρου στην ελληνική τηλεόραση ήταν ενδεικτική για τον υπαλληλικό ρόλο αμφοτέρων, δηλωτική για το προσχεδιασμένο της πτώχευσης που θα πλήξει όσους το φασιστικό σύστημα επιλέξει.

    “Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αρκεί να συμφωνεί με αυτό που θέλουμε”.

    Αρκεί να τηρηθεί το απάνθρωπο μνημόνιο, που όχι μόνον πραγματοποιεί τα αντίθετα από όσα υπόσχεται, αλλά θεμελιώθηκε πάνω στο απόλυτο ψεύδος, στην πλήρη εξαπάτηση των πολιτών, στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, στην απόλυτη έκπτωση των θεσμών που λειτουργούσαν (όσο λειτουργούσαν), μη εξαιρουμένου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Δημοκρατία κατά τη σημερινή Ευρώπη είναι εκείνο το πολίτευμα, στο οποίο ο “κυρίαρχος λαός” έχει δικαίωμα επικύρωσης των εναντίον του εγκλημάτων.

    Κι αφού το πολίτευμα δεν είναι “ελέω Θεού”, αλλά στήνεται κάλπη, εννοείται επίσης ότι ο λαός είναι “κυρίαρχος” στην πολύπλευρη “ενημέρωση” του ενός.

    Εννοείται ότι προσέρχεται να αποφασίσει, βάσει τρομο-διλημμάτων, κατασκευασμένων συνθημάτων και τριτευόντων θεμάτων (από το ογκώδες μνημόνιο πόσα γνωρίζουμε;).

    Δημοκρατία λοιπόν για την Ευρώπη σημαίνει “ευθύνες για όσα συμβαίνουν στους πολίτες”, “μίζες και ασυλία για τους εκλεγμένους πολιτικούς”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ταύτιση των Ευρωπαίων με τα δυο ελληνικά κόμματα εξουσίας εξήγησε ως ένα βαθμό και τον εγχώριο φασισμό των δυο τελευταίων δεκαετιών.

    Ενώ από το 1821 εμπεδώνουμε πόσο αδύναμοι είμαστε, πόση ανάγκη χρημάτων και εκσυγχρονισμού έχει ο ελληνικός πολιτισμός, εντελώς “ξαφνικά, απρόσμενα και αναπάντεχα” την τελευταία δεκαετία ξαναγράφεται η (λειψή) ιστορία μας

    επί το ευρωπαϊκότερον,

    το μουσουλμανικότερον,

    το αυτοκρατορικότερον,

    το διεθνιστικότερον.

    Ο συνωστισμός των τούρκικων σήριαλ στην “πολύπλευρη” ενημέρωση είναι προφανώς συμπτωματικός. Εξίσου “ξαφνικά”, εκτός των PIGS, “πρόβλημα χρέους” παρουσίασε και η Κύπρος.

    Το διαπίστωσε η Moody’s, η οποία προφανώς διαπίστωσε ότι το χρέος της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, δεν συνορεύει με το οικόπεδο Λεβιάθαν.

    Ενώ το θέμα “Ιραν” ήταν έτοιμο να σκάσει, ξαφνικά προέκυψε “πρόβλημα δημοκρατίας” στη Συρία.

    Κάτι προβλήματα δικτατόρων σε Αίγυπτο και Λιβύη “τακτοποιήθηκαν”. Τι μένει;

    Το “πρόβλημα” της Ελλάδας, που ίσως να λυθεί με τη “μέθοδο Γιουγκοσλαβίας”.

    Το “Δουβλίνο 2” άνοιξε τα σύνορα, τώρα πρέπει να προστατευτούν οι μετανάστες από τη “ρατσιστική βία” των Ελλήνων.

    Όσο για τους μουσουλμάνους της Θράκης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα προσέλθουμε λοιπόν στην κάλπη με άξονα το φόβο, με θέμα τα χαστούκια, τα τσεκούρια και τις μολότωφ ή θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε όσα συμβαίνουν;

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό κατοχή και η κατοχή αυτή απειλεί με το φασισμό της όλα τα κράτη, όλα τα έθνη.

    Όχι όμως ταυτόχρονα, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση.

    Την ίδια στιγμή, η Ε.Ε. επιχειρεί να ορίσει τον φασισμό έξω απ’ αυτήν.

    Πετώντας τον διαφωτισμό στα σκουπίδια, η Ευρώπη δηλώνει ότι δεν τον χρειάζεται πια.

    Της αρκεί ο ανθρωπισμός της γκιλοτίνας και των γκούλαγκ (που περιέργως, διαδέχθηκαν τον διαφωτισμό).

    Τι κάνουμε; Η ανάλυση του πώς φτάσαμε εδώ πρέπει να συνεχιστεί.

    Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε όσο περισσότερους ευρωπαίους πολίτες μπορούμε.

    Κατανοούμε ότι πέρα από την προπαγάνδα που υφίστανται, δεν έχουν το κίνητρο να μας προσέξουν, όπως κι εμείς δεν προσέχαμε τη Γιουγκοσλαβία πριν μερικά χρόνια.

    Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα υπέγραψαν την καταδίκη μας.

    Από ευρωπαϊκή ιδεολογία; Το ένα σίγουρα όχι, και τα δυο όμως, συρόμενα-εκβιαζόμενα από το φόβο της αποκάλυψης των σκανδάλων στα οποία ενεπλάκησαν.

    Η “αριστερά” και η “δεξιά” που πιστέψαμε επί 40 χρόνια εξαφανίστηκαν, με τρόπο που μαρτυρά ότι ουδέποτε υπήρξαν, έτσι όπως αυτοπροσδιορίστηκαν.

    Όμως ακούμε και πάλι για “κεντροαριστερές” και “κεντροδεξιές” λύσεις!

    Πόσο εύκολο είναι να εμπλακούμε σε ένα νέο, ψευδεπίγραφο διχασμό;

    Ψηφίζουμε νηφάλια ως προς αυτούς που θέλουν να μας παρασύρουν, ψηφίζουμε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος για ελευθερία, για ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ψηφίζουμε, γνωρίζοντας ότι τελείωσε η εποχή της δια της ψήφου -μόνον- επίλυσης των θεμάτων,
    συνειδητοποιώντας ότι την επαύριο -στην καλύτερη περίπτωση- έχουμε πάρα πολλή δουλειά…


    15-6-2012
    Στέργιος Ζυγούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση