GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πλάνο της ρήξης...

Όταν το 69% των Γερμανών επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι σαν καθαρκτήρια διαδικασία και η Μέρκελ κερδίζει στο πολιτικό επί...

Όταν το 69% των Γερμανών επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι σαν καθαρκτήρια διαδικασία και η Μέρκελ κερδίζει στο πολιτικό επίπεδο, όταν παίζει σκληρό παιχνίδι, το να μην κάνει ένα ελληνικό κόμμα, ιδιαίτερα σε τροχιά διακυβέρνησης, πλάνο Β είναι αφέλεια ή προδοσίαΗ σύγκρουση που εξελίσσεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπερδομή της Ευρώπης, μέσα από τις διαδοχικές εκλογές στην χώρα μας, παράγει συνεχώς αποτελέσματα. Η Καγκελαρία προτιμά να συγκρουσθεί με τους μετριοπαθείς της δημοσιονομικής πειθαρχίας, όπως οι Ολάντ και Μόντι, όχι στις χώρες τους, αλλά στην πιο αδύναμη θεωρητικά και από πλευράς όγκου οικονομίας, ασφαλούς χώρας, την Ελλάδα.
Η κρίση συνοχής στην Ευρώπη βαθαίνει, με την Ισπανία να βρίσκεται σε μηχανισμό στήριξης των τραπεζών της και την Κύπρο να ετοιμάζεται να μπει. Και αυτή σε Μνημόνια. Το κρίσιμο σημείο είναι τι θα γίνει η Ιταλία. Θα βρεθεί σε αδυναμία μέσα στο καλοκαίρι ή στις αρχές του φθινοπώρου. Αυτή είναι και η πολύ σημαντική χρονική ψαλίδα για την Ελλάδα. Να διατηρηθεί σε διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο της, χωρίς δηλώσεις ή ανακοινώσεις εξόδου της από το ευρώ, μέχρι η Ιταλία να μπει στο χορό. Τότε η Ελλάδα μπορεί να τινάξει την ευρωπαϊκή «μπάνκα» στον αέρα δηλώνοντας υπό όρους την διάθεση της να μην συνεχίσει στην διαδρομή των Μνημονίων, επικαλούμενη τις ευρωπαϊκές συνθήκες και παραμένοντας στο ευρώ.
Αυτή η συγκυρία από μόνη της, ενδεχομένως να μην οδηγεί στην αλλαγή των διαθέσεων της Γερμανίας, να καταστρέψει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά την Ελλάδα, για να απειλήσει τους υπόλοιπους να αποδεχθούν την κυριαρχία της.
Σημαίνει όμως πολλά για την Ελλάδα, η οποία προκειμένου να διαπραγματευθεί με τους καλύτερους όρους ακόμη και αυτή την έξοδο της από το ευρώ, θα πρέπει να πετύχει δύο προαπαιτούμενα. Πρώτον εθνική κυβέρνηση ενισχυμένης κοινωνικής στήριξης, καλά προετοιμασμένης για μια πολύ σπουδαία κρίση, με συγκεκριμένο πλάνο Β και δεύτερον να επιλεγεί σωστά η στιγμή της ρήξης, ώστε η Γερμανία να προτιμήσει τα σενάρια που οι πιο μετριοπαθείς και συγκροτημένοι από τους οικονομολόγους της, έχουν ετοιμάσει για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας.
Πολύ στο επίπεδο αυτό θα βοηθήσει εάν η Ελλάδα αρνηθεί τα Μνημόνια, με σοβαρά επιχειρήματα καταστροφής της οικονομίας της, μόλις έχει ξεκινήσει η κρίση στην Ιταλία. Η Γερμανία θα πρέπει να αποφύγει τις συνθήκες ντόμινο, με τις αγορές να βρίσκονται σε ντελίριο και οι διεθνείς πιέσεις για σταθεροποίηση στην ευρωζώνη και για παροχή χρόνου μέχρι την έξοδο της Ελλάδας, θα βοηθήσουν την τελική εξέλιξη.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να έχει σε επίπεδο κομμάτων να είναι προετοιμασμένη τόσο για την επαναδιαπραγμάτευση εντός Μνημονίων, με όχι πολύ οπτιμουμ αποτέλεσμα, αλλά και για την αποχώρηση, με επιλογή και συντεταγμένο τρόπο, από την ευρωζώνη. Το πιθανότερο είναι το πουλόβερ της Ευρώπης να αρχίσει να «ξηλώνεται» μέχρι το φθινόπωρο και μάλιστα από την Ελλάδα. Και δεν είναι το πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ…
γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
newsbomb

4 σχόλια

  1. Ο Λαός ψηφίζει ακυβερνησία ;

    Αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι καθαρά μπροστά το βράδυ των εκλογών, υπάρχει ο κίνδυνος ασυνενοησίας και ακυβερνησίας. Τα άλλα δεξιά και κεντροδεξιά κόμματα ( Καμμένος, Μιχαλολιάκος, Τζήμερος- Μάνος, Καρατζαφέρης ) οδηγούν τη χώρα σε νέα περιπέτεια, επιλέγοντας να μείνουν ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ σε θέσεις που δεν δίνουν βιώσιμη κυβέρνηση. Το απόλυτο ΟΧΙ από τη μια, και το απόλυτο ΝΑΙ από την άλλη, δημιουργούν εκρηκτική και αποσταθεροποιητική ατμόσφαιρα, ενώ ούτε η ακραία συμπεριφορά Βενιζέλου βοηθά στο να βγούμε από το αδιέξοδο. Προβλέπεται μια δύσκολη μέρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε μεγάλη οικονομική, κοινωνική και εθνική περιπέτεια είναι μεγάλος, όσο οι ψηφοφόροι δεν επιλέγουν πιο μαζικά τη μόνη μέση οδό, τη μόνη μέση λύση, για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ταυτόχρονα με μεταρρυθμίσεις με το λιγότερο κοινωνικό κόστος, σταθερότητα και δημόσια και εθνική ασφάλεια, που είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Πιστεύω στην ωριμότητα και την μετριοπάθεια και τη λογική των περισσοτέρων ψηφοφόρων. Το βράδυ θα ξέρουμε, αν η Ελλάδα θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση, με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ακραίες επιλογές ανεύθυνου ρίσκου ή η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτεια ανάλογη του 1920 που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή, επιλέγοντας καταστροφικές, ανεύθυνες λύσεις,τύπου Τσίπρα ή άλλων άκρων. Μετά τις 7 κανείς δεν θα έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για ότι συμβεί με τις ακραίες επιλογές του, ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΨΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

    ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
    ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ;

    ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΙ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΞΥΛΟ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΑΠΟ "ΣΤΡΙΜΩΓΜΑ" ΗΜΙΟΦΟΡΤΗΓΟΥ...

    ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ "ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ" ΜΕ ΤΗ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΚΡΑ :
    ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
    ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΩΔΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΕΝΙΚΟΣ.ΓΡ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ.

    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    ΕΧΟΥΝ ΚΑΙΡΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και στο Κέντρο Επιχειρήσεων των Ρουζ κουκουλουφόρωνν ο ..Γνωστος ΑΛΗΤΗΣ.


    Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ;

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ", πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται στενά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην επικοινωνία και την επιρροή του εκλογικού σώματος. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εμπειρία που αποκόμισε από τη θητεία του δίπλα στον εθνικό μας λαοπλάνο, Ανδρέα Παπανδρέου, αποτελεί χρήσιμο όπλο όχι μόνο στην ανάλυση των δημοσκοπήσεων, αλλά και σε ένα σωρό υψίστης στρατηγικής σημασίας ζητήματα.

    Ο λόγος για τον......Κώστα Λαλιώτη.

    Δείτε το δημοσίευμα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση